Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 12:29
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 12:33
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 paź 2006, 14:09
nerwowy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 14:23
kto jak kto, ale obrońcy Milanu, wiedza na co stać Crespo, wiedzą co potrafi, wiedza jakie ma słabości, jakie atuty, znają go osobiscie, pewnie się z nim przyjaźnią - więc zapewne bedzie im łatwiej, choćby odrobinę, ale zawsze. O Zlatanie już dziś dosyć napisałem, nie chce się powtarzać, wieć o Cruzie trochę - pikarz, IMHO troche niedoceniany, nie jest taki medialny jak pozostała 2, jednak zawodnik ten jest bardzo przydatny w mininym sezonie to głównie on ratował wiele razy Interowi 3 pkt, czesto strzelał gole, jak zawodził np, Martins - to Cruz strzelał [być może nawet był najskuteczniejszym strzelcem] Jesto to pilkarz, na którego trzeba zwrócić szcególną uwagę, niby wysoki, nie najlepszy technicznie, ale niebywale skuteczny. On może być tym MVP meczu [choć oczywiscie nie musi]nerwowy pisze:Jedyne czego sie obawiam to dobrze spisujacy sie napastnicy. Zarowno Ibrahimovic, Julio Cruz, czy Crespo moga stanowic powazne zagrozenie. Szczegolnie ten ostatni bedzie niebezpieczny i warto, aby przydzielic mu szczegolna opieke, co i tak moze nie pomoc
właśnie - atak Milanu, Gila już jakis czas chyba nic nie strzelił, Pippo, jak to on, gra pod spalonego, Inter mże to wykorzystać, przecież ma dobrych defensorów - tak jak piszesz, nie sa wybitnymi piłkarzami, ale wiedza na czym rzecz polega.nerwowy pisze: Wielka zagadka jest zas, jak spisze sie atak Rossonerich. Mysle, ze nadszedl czas, aby Gilardino w duecie z Inzaghim pokazali cos wiecej, niz w ostatnich meczach, aczkolwiek jesli nie strzela bramki, a druzyna wygra nie bedzie mozna miec do nich zadnych pretensji
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 paź 2006, 14:40
fieldy pisze:kto jak kto, ale obrońcy Milanu, wiedza na co stać Crespo, wiedzą co potrafi, wiedza jakie ma słabości, jakie atuty
Sero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 14:53
Sero pisze:Co ciekawsze Crespo także zna ich słabości
fieldy pisze:Ktoś wcześniej pisał [chyba Babel], ze to na Milanie będzie większa presja [...]
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 14:56
mi nie chodzi o derby, tylko o sezon, przecież derby to tylko dodatek do walki o mistrza.Zaza pisze:No nie wiem Patrząc na ostatnie mecze derbowe to presja tylko jest na Interze
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 paź 2006, 15:03
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 15:12
Zico_FCI pisze:Derby derbami ale tak na prawdę to dla Interu ważniejszy będzie mecz w tygodniu ze Spartakiem. Jeśli miałbym wybierać porażkę sobotę i zwycięstwo w Moskwie czy ogranie Milanu i przegranie w LM to wybrałbym zdecydowanie to pierwsze.
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 27 paź 2006, 15:41
peyter
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 15:57
niby tak, alepeyter pisze:Praktycznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze to Milan wygra, bo pratycznei cały czas wygrywa z Interem i musi poprostu wygrac zeby myslec o Mistrzostwie
tu jest pies pogrzebany, Milan praktycznie z Interem zawsze wygrywał, ale wcześniej miał formę - teraz tej formy nie widać, 2, czy 3 sezony temu Inter był mistzrem remisów, dziś role się odwróciły. Milan dużo remisuje, casem przegra - czegoś brakuje. Na moje oko, to brakuje skuteczności napastnikom - czy uda im się przełamać w meczu derbowym ?peyter pisze:Po serii głupich remisów i porazki Milan
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 paź 2006, 16:02
To są te wszystkie znaki na ziemi i niebie. Troche mało.peyter pisze:Praktycznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze to Milan wygra, bo pratycznei cały czas wygrywa z Interem
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 16:09
fieldy pisze:tu jest pies pogrzebany, Milan praktycznie z Interem zawsze wygrywał, ale wcześniej miał formę - teraz tej formy nie widać,
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: FCI » 27 paź 2006, 16:11
Rozumiem, że poziom mojej wypowiedzi był niezadowalający. Rozumiem też, że musisz mieć silne poczucie własnej racji, skoro od razu agresywnie zaatakowałeś. Oczywiście liczę, że wszystkie brednie zostaną wypunktowane, wszak sam chcesz tworzyć dyskusję. Zachowujesz się niepoważnie zarzucając mi brednie, w dodatku całkowicie nieuargumentowane i już za chwilkę wyskakujesz ze stwierdzeniem "największy atut klubu Internazionale- Zlatan Ibrahimovic". Oczywistym jest, że to bzdura wierutna. Jako, że nie mam w zwyczaju koncentrować się tylko i wyłącznie na niepotrzebnych utarczkach odniosę się do kilku wypowiedzi.Zaza pisze:Witam Cie FCI - nie chce Cie zniechęcić do pisaniu tu ale bradzisz. Naprawde. Nie mam w zwyczaju cytowanie co piątego zdania i jedno zdaniowej odpowiedzi, wiec sobie daruje. Ale mocno obiektywny jesteś Wink a za razem chyba dawno nie śledziłem tematu bo masz braki Wink Ale spoko ! ważne sie zalogowałeś wiec może bedziemy toczyć dyskusje ! Witamy !
Podkreślony styl był rozwiązaniem tymczasowym. W roli zawodnika za napastnikami występował wtedy Luis Figo. Mancini oczywiście zorientował się, że taka taktyka nie daje efektów. Portugalczyk to gracz stworzony do gry przy lini i ma do tego wszelkie predyspozycje, a na środku traci wiele ze swoich umiejętności (sądzę, że nasz szkoleniowiec ustawiał go tam ze względu na umiejętność wyprowadzania dokładnych podań i świetnemu przeglądowi pola). Często jednak schodził do flanki zmieniając pozycję ze Stankovicem, któremu gra w centrum odpowiada. W tym miejscu boiska grywał również w Lazio. Co najważniejsze system 4-3-1-2 był jedynie zastępczą alternatywą dla klasycznego 4-4-2. Wobec kontuzji kluczowych graczy oczywistym była zmiana taktyki. Wypadło dwóch środkowych: Cambiasso i Viera. Żadna nowoczesna taktyka nie zakłada jednego środkowego pomocnika. Dacourt to jedyny gracz, który pozostawał zdrowy. Widać, że nie stracił on żadnych predyspozycji, którymi brylował w Romie (jestem pewien, że brak Francuza będzie problemem dla Luciano Spalettiego).Zaza pisze:No jeszcze są warianty zmiany 4-4-2 na 4-5-1 czy 4-3-1-2 Rolling Eyes Ale po ostatnich derbach to wątpie...
Akurat o formie Patricka Viery ciężko rozprawiać. Dość długo pozostawał bez praktyki meczowej (wykluczenia w LM i Serie A). Wrócił niedawno i na pewno nie oczarował. Owszem występy dobre. Jednak jestem przekonany, że na początku sezonu spisywał się znacznie lepiej. O napastnikach również nie powiedziałbym, że spisują się dobrze. W ogóle tak się złożyło, że oba mediolańskie kluby mają problemy z atakiem, choć przecież bardzo wzmocniony w tej formacji Inter miał aplikować rywalom po kilka goli. Rzeczywiście dobrze gra Cruz. Zlatan Ibrahimovic- w sumie też nie można powiedzieć aby zawodził, jednak od zawodnika wartego 25 milionów euro można oczekiwać więcej. Dużo więcej. Ledwo co po kontuzji wrócił Hernan Crespo i trudno progronować czy nadal jest w takim gazie jak na początku sezonu.nerwowy pisze:D. Stankovic w formie, Vieira w formie i kto tam jeszcze ? Nie oszukujmy sie srodek pola Interu bez Cambiasso to tak, jak Milanu bez Pirlo. Poza tym D. Stankovic przewaznie podczas tych waznych spotkan zawodzi, a Viera staje sie nazbyt agresywny, co konczy sie czerwonymi kartkami. Jedyne czego sie obawiam to dobrze spisujacy sie napastnicy. Zarowno Ibrahimovic, Julio Cruz, czy Crespo moga stanowic powazne zagrozenie. Szczegolnie ten ostatni bedzie niebezpieczny i warto, aby przydzielic mu szczegolna opieke, co i tak moze nie pomoc.
FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 27 paź 2006, 16:15
nerwowy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio