Kto zostanie królem strzelców w Premiership w sezonie 06/07? - Strona 5

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto faworytem do tytułu króla strzelców Premiership sezonu 06/07?

Louis Saha
8
8%
Wayne Rooney
8
8%
Darren Bent
2
2%
Dymitar Berbatov
6
6%
Thierry Henry
36
35%
Andrij Shevchenko
12
12%
Yakubu Ayegbeni
3
3%
Dirk Kuyt
4
4%
Peter Crouch
9
9%
Didier Drogba
16
15%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 wrz 2006, 21:39

Zgoda, ale w tym sezonie Robin gra na nieco innej pozycji niż rok temu. Wtedy grywał głównie na skrzydle, nie był typowym napastnikiem. Jak piszesz- sporo rozgrywał, dryblował a mniej strzelał. Teraz się to zmieniło, Van Persie gra zazwyczaj z przodu, czasem nawet na szpicy, gdyż Henry bierze się za rozgrywanie. Do tego od kilku meczy Holender prezentuje bardzo wysoki poziom, do tej pory brakowało mu tylko szczęścia, być może po dzisiejszym meczu to się zmieni :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 paź 2006, 13:26

RóżA pisze:Zgoda, ale w tym sezonie Robin gra na nieco innej pozycji niż rok temu. Wtedy grywał głównie na skrzydle, nie był typowym napastnikiem. Jak piszesz- sporo rozgrywał, dryblował a mniej strzelał. Teraz się to zmieniło, Van Persie gra zazwyczaj z przodu, czasem nawet na szpicy, gdyż Henry bierze się za rozgrywanie. Do tego od kilku meczy Holender prezentuje bardzo wysoki poziom, do tej pory brakowało mu tylko szczęścia, być może po dzisiejszym meczu to się zmieni :wink:
Ale zapamiętaj też, że jeden bałwan zimy nie czyni :P Wydaje mi się, że prędzej Henry niż RvP zostanie królem strzelców.

A tak sobie przeglądalem tą ankiete i jestem strasznie niezadowolony. Są w niej Crouche, Shevchenki, Berbatovy czy inne Jakuby, ale nie ma w niej AJ czy Lamparda, czy Zamory. No i jest jeszcze Kanu, który też nie oszczędza się specjalnie i strzela dla Portsmouth. A najśmieszniejsze jest to, że taki Drogba nie dostał ani jednego głosu, a tyczka dostała aż 7 :shock: Nie wspominam już o Szewie, który kompletnie nie radzi sobie w Premiership i zdobył tylko jedną bramkę z Liverpoolem w Community Shield. No, ale Ukrainiec zagrał wczoraj niezły mecz lecz bramka Villi byly jakby zaczarowana. No ale Berbatov to już jest kompletne nie porozumienie. Chybiony transfer Tottenhamu... :roll:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 01 paź 2006, 13:42

Ankieta zrobiona byla przed sezonem. Ty pewnie jestes wrozka i nie dalbys do niej Shevy ;>

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 paź 2006, 13:44

metol pisze:Wydaje mi się, że prędzej Henry niż RvP zostanie królem strzelców.

Nie napisałem nigdzie że Robin ma większe szanse na koronę :wink: Sądzę że może namieszać w klasyfikacji końcowej, ale na wygraną jest chyba jednak jeszcze za wcześnie. Cały czas czekam aż Thierry dojdzie do pełni formy- wtedy dopiero zacznie się prawdziwa walka :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2006, 0:26

Titi widzę jest zdecydowanym faworytem forumowiczów, no ale w sumie nie ma się co dziwić ...
2 miejsce dla Shevy ? Póki co zawodzi, nawet w LM. O niebo lepiej prezentuje się Didier Drogba, ktory dostał tylko jeden głos.
Berbatov to w ogóle jakaś pomyłka - co on robi na wyspach ? przypomina Rasiaka [nawe ten sam klub :lol2: ] zjawił się w klubie i miał trochę nastrzelać, a on nic - no dziś w Uefa Cup zdobył gola, ale to raczej mało, jak na piłkarza z takim potencjałem.
Rooney - osobny temat by sie do niego przydał :D zawodzi, w kadrze nie strzela, w klubie tez nie [już od sierpnia z tego co pamiętam] ostatnio jakies asysty, ale my tu o królo strzelców mówimy, a nie o ....
Saha się prezentuje lepiej od niego [tak jak przewidywałem] choć przytrafiła mu się kontuzja i siłą rzeczy musiał przestać trochę strzelać :P

Bent z Drogbą są wiceliderami w tej chwlili [w Premiership] na pierwszym miejscu jest 2 piłkarzy, którzy w ankiecie się nie znaleźli .. mianowicie Kanu i Johnson, mają po 6 bramek na koncie. Ostatnio jakies zadyszki ich kluby dostały, zobaczymy jak to dalej się potoczy, Portsmouth teraz jedzie na Stamford Bridge, więc pojedynek Kanu - Drogba się szykuje :twisted:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 21 paź 2006, 10:46

:arrow: Didier
:arrow: Titi
:arrow: Saha
Trójka snajperów najbardziej sie liczących w walce o tytuł króla trzelców.( w mojej osobistej punktacji :D ) Kolejność przypadkowa. :P Chyba faworytem jest Henry, ale Drogba i Saha również imponują formą sczególnie w CL :)

RóżA pisze:Nie napisałem nigdzie że Robin ma większe szanse na koronę Sądzę że może namieszać w klasyfikacji końcowej, ale na wygraną jest chyba jednak jeszcze za wcześnie. Cały czas czekam aż Thierry dojdzie do pełni formy- wtedy dopiero zacznie się prawdziwa walka
Gdyby RvP był wystawiany w Arsenalu na takiej pozycji jak w rep. Holandii czyli środkowy napastnik być może miałby szanse nawet na pierwszą trójke, lecz wiadomo że w skladzie Kanonierów na tej pozycji gra Henry i jego pozycja jest niepodważalna 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 paź 2006, 10:50

Dratinho pisze:Gdyby RvP był wystawiany w Arsenalu na takiej pozycji jak w rep. Holandii czyli środkowy napastnik być może miałby szanse nawet byc w pierwszej trójce, lecz wiadomo że w skladzie Kanonierów na tej pozycji gra Henry i jego pozycja jest niepodważalna

Ciekaw jestem czy oglądałeś ostatnie mecze Kanonierów. Praktycznie od początku sezonu Robin gra w napadzie niemalże równolegle do Henry'ego (oczywiście o ile gra :P ). Poza tym widać, że Van Persie złapał teraz formę i jeżeli jutro zagra z Reading to bardzo prawdopodobnym jest, że coś ustrzeli.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 21 paź 2006, 11:04

RóżA pisze:Ciekaw jestem czy oglądałeś ostatnie mecze Kanonierów. Praktycznie od początku sezonu Robin gra w napadzie niemalże równolegle do Henry'ego (oczywiście o ile gra ). Poza tym widać, że Van Persie złapał teraz formę i jeżeli jutro zagra z Reading to bardzo prawdopodobnym jest, że coś ustrzeli.
No widzisz czyli nie gra jako ten który wykańcza akcje, bo ta rola należy do Henrego.
Przyznać trzeba że Robin ostatnio bardzo inponuje formą strzelecką, a ta jego niedawna bramka z Woleja :zgon:
Holender napewno zamiesza w końcowej klasyfikacji, lecz na jakąś rewelacja nie licze :lol: Powiedzmy że stac go na pierwszą 6 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 paź 2006, 11:16

Dratinho pisze:No widzisz czyli nie gra jako ten który wykańcza akcje, bo ta rola należy do Henrego.

Ehhh. Niereformowalność. No ale cóż, podejmę jeszcze jedną próbę.
Skoro już wspominasz o bramce z woleja to godne uwagi jest również to, kto w tym meczu zdobył obie bramki. No właśnie, Robin. Henry na początku sezonu bardziej przypominał w grze ofensywnego pomocnika niż napastnika- często to właśnie on rozprowadzał piłki, dryblował bądź tylko ściągał na siebie uwagę obrońców, a rola killera przypadała albo Van Persiemu albo Adebayorowi :wink:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 21 paź 2006, 12:09

Okej uwieże ci na słowo :D w tym sezonie widziałem tylko pare spotkań kononierów więc nie wypada mi się kłócić z kibolem Gunners, który Arsenalem interesuje sie na codzień :wink:

PS: Ale nadal będe sie upierał przy tym że Robina stać na miejsca 4-6, ponieważ nie zawsze ma miejsce w wyjściowym skladzie :twisted:
Pozdro

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 paź 2006, 12:20

O tym, że Robin nie ma zbyt wielkich szans (niestety) na zdobycie korony Króla Strzelców pisałem już wcześniej. Po prostu Persie nawet będąc w najwyższej formie nie może by c pewny miejsca w wyjściowej jedenastce Arsenalu, gdyż niekiedy po prostu nie pasuje do naszej taktyki (patrz mecz przeciwko Manchesterowi United). A o tym, że jeżeli grałby w pierwszym składzie, mógłby porządnie namieszać w końcowej klasyfikacji, jestem niemalże pewny. No ale nie ma co gdybać :]

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 paź 2006, 15:21

Co do wypowiedzi Róży, to w pełni się z nią zgodzę. Tak samo na koronę wielkich szans nie ma Saha, chociaż jak wiemy jest bardzo dobrym piłkarzem. Nie zawsze jednak znajduje sobie on miejsce w podstawowej jedenastce Czerwonych Diabłów. Na króla strzelców typowałem przed sezonem Croucha :oops: Może i trochę dla żartu, ale szczerze powiedzieawszy z takim bilansem jaki ma w rep. Anglii myślałem, że może nieźle zamieszać, niestety trochę się pomyliłem. A tak w ogóle to, że prowadzi w klasyfikacji Johnson nie jest przypadkiem,bo jest on też dobrym piłkarze, ale szczerze powiedziewaszy nie daję mu szans na koronę, jakaś z giwazd pewnie się w końcu odnajdzie ;)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 paź 2006, 18:00

Dla mnie mocnym kandydatem do tytułu króla strzelców jest oczywiscie Thierry Henry najlepszy napstnik w Premiership :P Jesli nie bedzie mial zadnych groznych kontuzji to raczej on zdobedzie korone.
Groznych rywali jest wielu w koncu Premiership to według wielu kibiców najlepsza liga swiata, ale jednym z najgrozniejszych moze byc Didier Drogba ktory jest kapitalnym pilkarzem a na dodatek złapał obecnie dobra forme strzela i w LM i w Premiership.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 paź 2006, 10:15

Tak jak się spodziewałem Thierry powrócił do formy i powoli zaczyna się to co w poprzednich latach, czyli strzelanie, strzelanie i strzelanie :P W tej chwili znajduje się już na trzecim miejscu (co prawda ex aequo z kilkoma innym grajkami, ale ten fakt pominę :P ). Przed Henrym w tej chwili znajdują się jedynie Johnson oraz Kanu z dorobkiem 6 bramek :wink: Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu ta sytuacja się zmieni i Francuz stanie się samotnym liderem tej klasyfikacji :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 28 paź 2006, 10:53

RóżA pisze:Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu ta sytuacja się zmieni i Francuz stanie się samotnym liderem tej klasyfikacji
Marzenia ściętej głowy :twisted: Słyszałeś takie powiedzonko: 'nadzieja matką głupców'? :P Jeśli nie, to teraz na pewno je zapamiętasz i to na długo.
RóżA pisze:Przed Henrym w tej chwili znajdują się jedynie Johnson oraz Kanu z dorobkiem 6 bramek
I tak pozostanie po dzisiejszym meczu, z tą małą różnicą, że Johnson jedynie umocni się na prowadzeniu do korony króla strzelców w Premiership. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”