Która konsola najlepsza? - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 paź 2006, 17:41

Zdecyduję się na tego XboXa 360. Teraz pytanka. Czy wiecie może czy w MediaMarkt gdybym kupił, to raty mogę wziąc na siebie ? Czy muszę brać na rodziców. Mam 20 lat i studiuję zaocznie, więc szukam pracy. I w Media Markt ile mniej więcej stoi. Tak rozpiętościowo.

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 30 paź 2006, 17:57

Dobra to i ja swoje 3 grosze dorzuce. Wprawdzie czlowiek ktory raz gral na Xboxie i kilka na ps2 nie ma tu chyba co sie wypowiadac 8) Ale co tam. Czytajac Wasze 'recenzje' obu produktow postawil bym chyba na xboxa. Jezeli rzeczywiscie chcialbys w cos pograc to po co czekac do wiosny? A no i cena :lol: Co do gierek. Zarejestruj sie na uncity.pl - mnostwo warezu- gierek, filmow (mam nadzieje ze mody nie wykasuja mi tego linka. Jest tam duzo gierek na ps i xboxa. Problem w tym, ze gierki sa na rapidzie, chili darmowym serwerze- pliki sa podzielone na np. 30 czesci i musisz sciagac po kolei. Ale co tam, poki nie kupisz, bedziesz siedziec i sciagac :P

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 paź 2006, 18:00

Jagiellonczyk pisze:pliki sa podzielone na np. 30 czesci i musisz sciagac po kolei. Ale co tam, poki nie kupisz, bedziesz siedziec i sciagac Razz

Mi to tam lata na czym jest. Poprostu, sicagam plik, odlaczam sie od neo i podlaczam i nastepny sciagam :d Szybko pojdzie. No nic, spróbuję. Dzięki

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 30 paź 2006, 18:25

Grałem miesiąc temu na xboxie 360 i muszę powiedzieć że jest genialny.
Gdybym miał kase nie czekał bym na PS3 tylko brał bym dziecko microsoftu.
Jeśli masz sporą prędkośc neta(transfer około 200 kb/s) to ściągnięcie gry na konsole było by kwestią kilku godzin.

ps.Osobiście nigdy nie zdradze mojego blaszaczka. 8)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 paź 2006, 18:27

Obrazek

The Thing opiera się na doskonałym filmie Johna Carpentera pod tym samym tytułem. Przemierzamy stacje arktyczne walcząc z dziwnymi obcymi organizmami, i nigdy tak do końca nie możemy być pewni czy nasi współtowarzysze nie są jednymi z nich. Gra ta należy do popularnego gatunku survival-horror, kierując poczynaniami naszego bohatera, coraz bardziej zagłębiamy się w przerażającą rzeczywistość. Obcy w grze to nie tylko krwiożercze potwory, mogą również ukrywać się w ciele naszych współtowarzyszy. Do sprawdzenia z kim tak naprawdę mamy do czynienia służą specjalne strzykawki. Czynność ta przydaje się w grze dosyć często, gdyż co pewien czas przyłączają się do nas napotkani ludzie. Członkom drużyny możemy wydawać proste rozkazy, np. elektronikowi rozkazujemy otworzyć drzwi. The Thing nie stracił nic z niesamowitej atmosfery filmu, napotykamy podobne lokacje, potwory, a nade wszystko zawsze towarzyszy nam poczucie samotności i niepewności. Grafika stoi na wysokim poziomie, doskonale dopasowana do klimatu gry.

http://rapidshare.de/files/36290468/CHRo188.zip.html
http://rapidshare.de/files/36295340/CHRo189.zip.html
http://rapidshare.de/files/36298207/CHRo190.zip.html
http://rapidshare.de/files/36303009/CHRo191.zip.html
http://rapidshare.de/files/36305047/CHRo192.zip.html

Czy ta gra będzie działać ? Bo o ile mi wiadomo ( a wiadomo już sporo :) ) to na XboX gry są na DVD. A tymczasem każdy z tych plików nie zajmuje dużo. Więc nie wiem. Ściągać, nie ściągać, ściągać, nie ściągać? Pomóżcie

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 paź 2006, 18:43

Loczek, żeby dostać coś na raty to musisz mieć zaświadczenie o zatrudnieniu co w twoim przypadku jest narazie niemożliwe.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2006, 19:03

Wielkoscia plikow nie ma co sie sugerowac.Gry na X rzadko zajmuja cala plyte czyli 4.7 GB a jeszcze rzadziej sa na wiecej niz jednej plycie DVD.
Gry na X360 sa na plytach dwuwarstwowych (8.5 GB) dlatego piraty sa na razie duzo drozsze od gier na pierwsze dziecko MS.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 paź 2006, 19:09

rozumiem, że gry na xboxa chodzą pod xboxa 360 ? a różnią się dużo ? a jak tak, to czym ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2006, 19:53

Nie wszystkie gry na X chodza pod 360.Jednak wiekszosc hitow z pierwszego X dziala na 360.Spis gier jest chyba na oficjalnej stronie konsoli.
Ale jak juz pojda to maja wyzsza rozdzialke.Poza tym chyba wiekszych roznic nie ma w koncu dana gra byla pisana pod inny system.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 paź 2006, 20:06

http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=4968 - Tutaj screen z NBA07 Na XBOX

http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=4870 - a Tutaj screnny z 360

Dla mnie dużej różnicy nie ma. W zasadzie ... nie widzę żadnej

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 30 paź 2006, 20:36

Tutaj screen z NBA07
Kurcze, pamietam jeszcze jak noce spedzalem przy NBA 2001 na PSX :lol:

Co do linkow do tej giery co podales- to wcale nie jest duzo. Pamietaj ze na Rapidzie max upload to 100mb. 5 linkow= 500mb. Wrzucasz wszystko na playliste do RapGeta (o ile Ci odpali bo roznie z tym gownem bywa) i przez noc masz sciagniete. O limity w neostradzie sie nie martw, nawet jak przekroczysz i Ci zmniejsza ta szybkosc do 50kb, to mozesz sobie jakos dokupic kilka giga transferu na miesiac i najwyzej do konca miesiaca nic nie sciagac wiecej.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 lis 2006, 17:42

Jagiellonczyk pisze:Co do linkow do tej giery co podales- to wcale nie jest duzo. Pamietaj ze na Rapidzie max upload to 100mb. 5 linkow= 500mb. Wrzucasz wszystko na playliste do RapGeta (o ile Ci odpali bo roznie z tym gownem bywa) i przez noc masz sciagniete.
To jest jakiś szit. gry na Xboxa360 zajmują po 6,5 Gb, a płyta czysta, żeby wypalić grę najtańsza Verbatima po 14 zł. Ja pierdziele, hardcore. Tak więc, te linki co podałem, to kiszka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”