Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 159

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2006, 22:45

Ja nie mowie, zeby Slusarskiego wystawiac w pierwszym skladzie, ale kto przy zdrowymch zmysłach da teraz szanse Frankowi, poprostu zajmuje miejsce dla młodszych moze bardziej przydatnych. Popatrz sa zawodnicy typi Grzelak, Kowalczyk, Zakrzewski, Sikora, dlaczego nie ich nei zabrac na zgrupownie, przynajmniej integracja jakas by była, a to napewno jesli dobrze by grali by w przyszłosci zaprocentowało.
Osobiscie licze na powrot Wichniarka, bo on nie ma jednego, dwoch, ani trzech meczy w tym sezonie dobrych. Miał ich znacznei wiecej, strzela, asystuje, jesli utrzyma taka dyspozycje, dlacego nie.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 30 paź 2006, 22:50

piwus pisze:To imponujące. Ale już został niegdyś powołany wybraniec tłumu. "Ale ten Kaźmierczak świetny, jak on strzela w tej Portugalii, czemu go nie ma w kadrze?". Nie muszę mówić jak wyglądały opinie po meczu z Azerami na jego temat. I jakie były opinie na temat Beenhakkera za wypuszczenie go na boisko .
Dokładnie. Śmieszne jest to wyszukiwanie na siłę gwiazdy, albo jak kto woli zbawiciela. Ktoś strzeli dwie bramki w jednym meczu i odrazu do kadry. W takim razie ja mam pomysł. Niech Beenhakker powoła Mięciela bo też jest ostatnio w wysokiej formie. Jak Ślusarski strzeli jeszcze kilka bramek wtedy można się zastanowić. Ale panowie, nic na siłę. Bo mamy potem negatywne skutki.

Chcesz powoływać Chmiesta zamiast Frankowskiego? Sorry ale według mnie nie należy mu się miejsce kadrze za to, że ładnie dobija z bliska piłki po strzałach na bramkę. To na kadrę nie wystarczy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 paź 2006, 22:57

Sprawdzian dla ludzi z polskiej ligi będzie na następnym spotkaniu towarzyskim. Selekcja nie polega na tym, że na jeden mecz powoła się Frankowskiego, jak nie wskoczy do pierwszej jedenastki, to Grzelaka, jak jemu się nie uda, to na następny mecz powołanie dostanie Sikora itd. Obecnie trener uznał, że ma wykrystalizowaną kadrę i nie czas na przeprowadzanie zmian. I w sumie tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 0:02

Leo powołał... Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Paweł Golański (Korona Kielce), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara)

Zastanawiam sie jak pod nie obecnośc Radomskiego i nie dyspozycji Głowackiego, Leo skomponuje środek obrony :roll: Bo przeciesz Żewłakow nie gra w Grecji na stoperze ...

Lewy - Bąk ? Inaczej tego nie da sie zrobić i trzeba Lewego przesunąć z pomocy w defensywe. A ostatnio zagrał w lidze wiec jest dobrze. Bo przeciesz Wasyla nie przestawi czy nawet Golańskiego, o Baszczu nie mówiąc. Tylko wtedy w pomocy Sobol - Giza :P taki duet widze.

Teraz jak wraca Baszczu do formy to rywalizaja zapowiada sie ciekawie, Bronowicki ma mała przewage nad kolegami bo może grać i na lewej i na prawej. Ale oby tylko takie kłopoty miał Leo. Co ciekawe wcześniej duet Radomski - Lewy grał odwrotnie niż w klubie, jeden w pomocy drugi w obronie.

Mógł generała Hajte powołać w obrone, w ramach strażaka :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2006, 9:10

Zaza pisze:Lewy - Bąk ? Inaczej tego nie da sie zrobić
z tego co onet dziś podaje :P da się :!:
ponoć Żewłakow ma zagrac na stoperze :o w zyciu go tam nie widziałem, zawsze lewa, albo prawa strona obrony, nie wiem po co takie ryzyko, skoro Lewandowski w klubie radzi sobie świetnie na tej pozycji.
Leo zapewne wie co robi, ale jakoś nie widze Żewłakowa w tej roli, w końcu nie gramy z jakimś Kazachstanem, czy Armenią. Belgia to silna druzyna, potrafią zaatakować, mają szybkich piłkarzy, silnych - mam obawy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 9:40

Dzień dobry :wink:

Piszesz "Leo zapewne wie co robi" hmmm śmiem wątpić że wie w tym momencie :roll: To już bardzie chyba Bobo Kaczmarek. Przeciesz jaki z Żewłakowa stoper ? kiedy tam grał ? Jak sami piszesz zawsze flanka, flanka wiec to chyba nie czas na eksperymenty ...

Mógł powałować Bosackiego, mimo że Lech ostatnio tracił śmieszne bramki, nie bez winy Bosego [ale i tak poprawił gre obronną w porównaniu z pierwszymy kolejkami] To właśnie gracz Lech mógł by grać z Jackiem Bakiem, a wtewdy pomoc Sobol - lewy nie było by rozbita...

Dziwna decyzja - a jeszcze dziwniejsza bedzie jak Żewłakow zagra na środku defensywy :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2006, 10:10

Zaza pisze:Piszesz "Leo zapewne wie co robi" hmmm śmiem wątpić że wie w tym momencie To już bardzie chyba Bobo Kaczmarek. Przeciesz jaki z Żewłakowa stoper ? kiedy tam grał ? Jak sami piszesz zawsze flanka, flanka wiec to chyba nie czas na eksperymenty ...
wie co robi w sensie, że być może widzi Lewego na DM, dlatego musi przesunąć Żewłakowa na stopera. Nie wiem, nie jestem zachwycony tym pomysłem [jesli to w ogóle prawda] niemniej jednak, Leo [i póki co bedę przy tym obstawał] zazwyczaj wie cor robi.
Zaza pisze:Mógł powałować Bosackiego
po co ? Sam fakt, że był najlepszy na mundialu nie ma tu raczej nic do rzeczy, a przecież [jak słusznie zauważyłeś] nie gra teraz jakoś znakomicie. Moim zdaniem nie ma formy reprezentacyjnej, nawet jeśli gra lepiej niż na początku sezonu - to i tak nie gra wystarczająco pewnia, aby zagrać w kadrze w pierwszej '11'

P.S. co pół godzinki piszemy - musisz czekać do 10:40 :lol2:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 10:24

Nie wyczekałem do 10:40 :roll: :P

Co do zmian to zobaczymy, po ostatnim meczu obiecałem sobie że ma znów kredyt :P
fieldy pisze:po co ? Sam fakt, że był najlepszy na mundialu nie ma tu raczej nic do rzeczy, a przecież [jak słusznie zauważyłeś] nie gra teraz jakoś znakomicie. Moim zdaniem nie ma formy reprezentacyjnej, nawet jeśli gra lepiej niż na początku sezonu - to i tak nie gra wystarczająco pewnia, aby zagrać w kadrze w pierwszej '11'

Nie no Fieldy mundial był i tyle - nie ma co sie kierować mundialem ale znajdz innego stopera gotowego [najlepiej z ligi] na już do gry w kadrze obok Bąka, gdy Radomski ma uraz, Arke Głowacki podobnie a w lidze wymiatają Cleber, Hernani, Choto ...

Mógł by Darka Dudke powołać ! Bo ostatnio gra non stop z Cleberem w parze na stoperze. Wiec to było by wyjście.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2006, 10:29

Dudka to ostatni obrońca jakiego chciałbym widzieć w reprezentacji Polski.
Bosacki moim zdaniem jest za słaby na chwile obecna na pierwszy skład, nie widze tam zbyt wielu innych piłkarzy, a już na pewno nie z polskiej ligi, bo jej zbyt dokładnie nie śledze.
W moim przekonaniu, skoro nie wszyscy są kontuzjowani - powinien grać Lewandowski, bo się tam najlepiej czuje. I daje radę, a do pomocy przeciez ktoś by się znalazł.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 10:34

fieldy pisze:Dudka to ostatni obrońca jakiego chciałbym widzieć w reprezentacji Polski

Eeee to taki sam mit jak z tym że nie może oceniać Bosackiego na podstawie samego mundialu :P Naprawde zawsze sie pamieta tylko błedy obrońców i bramkarzy.

Znadz Fieldy innego stopera tak młodego, grającego regularnie na tym poziomie ? Od tak takiego czasu gra. Bo to nie pojedyncze wystepy. Bo dojdziemy do takich wniosków ze trzeba prosić Choto i Clebera by zmienili obywatelstwo :P

Co do formy Bosackiego to masz racje ale samo powołanie i gra obok Baka i za Sobolem to juz inna bajka niz w Lechu. Na Bługarskiej wymaga sie by on był tym wodze w defensywie ale w kadrze jest inny podział ról.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2006, 10:43

Zaza pisze:Eeee to taki sam mit jak z tym że nie może oceniać Bosackiego na podstawie samego mundialu Naprawde zawsze sie pamieta tylko błedy obrońców i bramkarzy.
jaki mit :o Nie lubie tego piłkarza, jest za słaby na reprezentacje, zawsze jak z nim oglądam mecz - to nalezy do najsłabszych na boisku, czy to w pucharze Uefa, czy w reprezentacji, chyba jeszcze nigdy go nie pochwaliłem i raczej nigdy nie pochwalę - na kadrę za słaby. IMO jeszcze musis się dużo uczyć, aby móc występowac regularnie w kadrze.
Zaza pisze:Znadz Fieldy innego stopera tak młodego, grającego regularnie na tym poziomie ?
na jakim poziomie ? chodzi ci o jego umiejetnosci, czy o fakt, ze grywa w Wiśle regularnie ? Rozumiem, że pytasz o Poslkiego stopera, bo kilku zagranicznych by sie znalazło :lol:
Piszesz mi abym ja znalazł - ja nie jestem selekcjonerem, od tego sa Bobo i Dziekanowski jesli ich zdaniem Dudkajest najlepszym rozwiązaniem to tylko swiadczy to o poziomie naszej piłki. I byc może Dudka jest [w tym wieku i w takim klubie] piłkarzem, który na chwilę obecna najlepiej pasuje do kadry, ale w moim przekonaniu i tak jest za słaby.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 10:53

fieldy pisze:Nie lubie tego piłkarza, jest za słaby na reprezentacje

No właśnie - nie lubisz czy jest za słaby ? :roll: Czy jedno i drugie.

Jeśli ocenisz sytuacje wyjdzie Ci że nie mamy drugiego takiego stopera jak Dudka grającego regularnie na tym poziomie. A to że zalicza słabsze występy to już inna sprawa, bo nie tylko on - ale On ma ta przewage że ma 23 lata [chyba] wiec ma czas i tylko regularna gra mu pomoże, i przenieśc kozysci - teraz uczy sie od Clebera i Głowackiego, wcześniej Tomka Kłosa, jeszcze wcześniej od Bieniuka w Amice - kto ma być tym następcą Bąka jak w lidze mamy góra trzeba tak młodych stoperów coś grajacych :? Taka prawda kuźwa :? Czy go lubisz czy nie to na dzień dzisiejszy nie mamy lepiej zapowiadajacego sie stopera który po 1 błedzie potrafi sie podnieć i nie stracić miejsca w składzie :roll: To też pokazuje gdzie jesteśmy ... ale to inny temat.

Swoją drogą Jarek Bieniuk chyba coś gra w Turcji ? to też ciekawy gracz jest :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2006, 12:06

Zaza pisze:Czy jedno i drugie.
Jedno i drugie. Oczywiscie moim zdaniem, ty możesz go lubić i uważac, ze jest najlepszym polskim stoperem młodego pokolenia
Zaza pisze:A to że zalicza słabsze występy to już inna sprawa, bo nie tylko on - ale On ma ta przewage że ma 23 lata [chyba] wiec ma czas i tylko regularna gra mu pomoże, i przenieśc kozysci
Ma czas - trafiłes w sedno. Niech nabiera doświadczenia [piłkarskiego] w klubie. Kadra jest dla zawodników najlepszych, piłkarze w reprezentacji nie mają się uczyć grać, tylko mają pokazywać to, czego się nauczyli w klubie. Oczywiscie jeśli chodzi o tak wazny mecz, jak ten z Belgią, który wygrać trzeba jak się myśli o zachowaniu szans na awans. Tu nie ma miejsca na połyłki, dlatego uważam, ze powinien grać Lewandowski na tej pozycji, gdy jednyną alternatywa jest Dudka.
Zaza pisze:Czy go lubisz czy nie to na dzień dzisiejszy nie mamy lepiej zapowiadajacego sie stopera który po 1 błedzie potrafi sie podnieć i nie stracić miejsca w składzie
Żeby była jasność, fakt, ze za nim nie przepadam nie ma wpływu na moje zdanie odnośnie jego przydatności do kadry. No chyba nie musze lubieć wszystkich graczy Polskich ? Za Lewandowskim też nie przepadam, a uważam, ze grać powinien.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 paź 2006, 12:43

Zauważyłem, ze dla większości żadnym problemem jest przesunięcie Lewandowskiego do obrony. Tylko, że on obecnie gra w kadrze jako defensywny pomocnik, sprawdza się i byłoby to przesunięcie dziury z obrony do pomocy. Owszem, mamy w tym momencie większy wybór wśród pomocników niż obrońców, ale też środek pola jest istotniejszy i najwidoczniej trenerowi potrzedny jest tam pewniak. Środkowego obrońcę można zasekurować, środka nie bardzo, chyba, że Żuraw miałby robić za defensywnego/ofensywnego pomocnikonapastnika :).

Opcja z Dariuszem Dudką jest ryzykowna, nie jest tak pewny jak pół roku temu, gorzej kryje. Nie można nikogo powołać, bo Bosacki jest obecnie jednym z najsłabszych zawodników Lecha, a o innych zawodnikach niewiele wiadomo, jak o Bieniuku. Potrzebny jest gracz doświadczony, takim jest Żewłakow, być może trener po treningach uznał, że ma predyspozycje.

Nie grał nigdy na środku? Obok miałby Bąka, przed sobą Lewandowskiego - niezłe zabezpieczenie. W dzisiejszym futbolu zawodnicy nie są żelaźnie przypisani do swoich pozycji, istotna jest elastyczność i uniewersalizm. Przyzwyczajajcie się, w końcu holenderski trener :).

Poza tym husaria zawsze może zagrać defensywnie, głęboko się cofnąć i nawet nie zauważycie, że to lewy/prawy obrońca gra na stoperze, bo wszyscy będą bronić.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 paź 2006, 13:20

Fieldy wyjaśniłem mi to oficjalnie - żeby była jasność :wink: ja nie jestem jakimś zapalonym fanem talentu Darka Dudki ale zdaje sobie sprawe że na teraz nikt inny z młodszych stoperów mu nie dorównuje :roll: Wiec to też jest rozwiązanie. Czy teraz jest w gorszej formie ? no chyba tak ale trzeba też powiedzieć ze grał pewien czas na flance, ba nie pewień. Teraz znów gra na środku. Wiec doświatczenie zbiera :P

Na temat pary Lewy - Bak pisaliśmy wcześniej. I chyba tak to powinno wyglądać, wtedy Sobol i np. Giza w drugiej lini. No chyba że Leo uzna jak Piwus pisze że Żewłakow ma predyspozycje i będzie uzupełniał Bąk i boczne sektory, to służnie zauważyłeś gramy dwójka DM wiec i stoperzy mają wieksza pomoć w osobach graczy przed nimi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”