ziom,to akurat ze nie jest juz stolica dziala tylko in plus w postrzeganiu tego miasta:) zreszta przyznasz sam,ze chyba lepiej ze scierwo to cale siedzi na ul.Wiejskiej a nie gdzies na Grzegorzeckiej na przyklad?;)albo na Wawelu nie daj Boze:DW czym są lepsi, bo to nie jest aż tak oczywiste Rolling Eyes. Fakt, Wiśle nie przybyło ostatnio 150% frekwencji, Kraków nie jest już stolicą, ale nie rozumiem w czym Wisła jest gorsza.
a jesli chodzi o kwestie kibicowskie-to pilka jest krotka:nie znajdujecie sie nawet w sredniej krajowej...nieskromnie powiem:do klubow ze Slaska jest wam jeszcze naprawde daleko,w tej chwili uwazam ze jesli chodzi o trybuny to procz Legii i Lecha \G/ wyglada tez naprawde pozytywnie,Ruchawce podobnie-i nie wymiekaja w takim zestawieniu,ale to osobna historia i dosc tych dygresji...
dlaczego tak mysle?z paru wzgledow...z mojego ptk widzenia wyglada to tak-zrobiliscie sobie z geby cholewe a propos akcji z pojednaniem w czasie smierci JPII...wiadomo-generalnie ludzi malo to interesowalo w tych wielkich dniach co sobie tam kibice obiecuja cz glosza,ale niesmak pozostal-juz przeciez o tym rozmawialismy...
poza tym-morderstwa,slynne juz na cala polske "krakowskie solo" czyli TY KONTRA JA+MOJA KOSA i wozenie sie po miescie z siekiera w celu skrojenia/najeb*nia wrogim barwom,konczac na naprawde niskim poziomie wyzwisk(tak,tak-moim zdaniem nawet w tym temacie istnieja granice..hmm dobrego smaku) no i absolutna,niszczaca wszechogarniajaca(ma mowa po tej nieobecnosci jest kwiecista,sam przyznasz?;) )NIENAWISC jednych do drugich...ja wiem ze emocje sa,ale naprawde ziom-meczom derbowym na Slasku czy meczom Legii z Lechem tez towarzysza tego typu klimaty,ale naprawde pewne rzeczy-nie maja tam miejsca...ja do krakowskich EKIP(to podkreslam specjalnie,cobys piwusie nie wzial tego osobiscie do siebie;) )szacunku nie mam wcale a wcale-a kolejne wizyty Krakusow na moim podworku przy Roosvelta 81(vide ostatnia wizyta Pasiastych i DEFINITYWNY koniec poprawnych do tej pory stosunkow miedzy nami)wcale tego stanu nie zmieniaja...
troche OT,ale mam nadzieje ze mi tego nikt nie skasuje hmm?:)w sumie nazwa LEgii padla:P