Ale zaczął się sezon
Khryapa o wzroście 206cm którego bardziej niż z NBA kojarzę z reprezentacji Rosji nie zagrał jakoś długo ale gry już pojawił się na parkiecie to pokazał się z dobrej strony, zresztą jak większość zawodników Bulls. Viktor miał ładną akcję gdy jak juniorów ograł obrońców Miami i wszedł pod kosz oddając piłkę do niepilnowanego partnera który dopełnił tylko formalności a sam z poświęceniem wyleciał poza końcową linię boiska.Corinthians pisze:Podobno w meczach przedsezonowych dobrze spisuje się sprowadzony Rosjanin Viktor Khryapa (216 cm), którego chwali Skiles.
42-punktowa porażka mistrzów NBA w meczu inauguracyjnym jest najwyższą w historii. Wcześniej "rekord" wynosił 25 "oczek" i został ustanowiony przez Golden State Warriors. którzy 29 października 1982 pokonali Los Angeles Lakers 132-117. Ta przegrana nie jest jednak najwyższą w historii NBA, której doznali obrońcy tytułu. 2 kwietnia 1999 roku Orlando Magic pokonali Chicago Bulls 115-68.
Rozgrywający "Byków" Kirk Hinrich podpisze kontakt gwarantujący mu 47,5 miliona dolarów przez pięć lat począwszy od następnego sezonu. W sezonie 2007/08 koszykarz zarobi 7,8 milionów dolarów i w każdym kolejnym jego pensja będzie rosła do rozmiarów 11,42 miliona dolarów w swoim ostatnim roku kontraktu - sezonie 2011/12.
Właśnie gdy kładłem się spać po pierwszych minutach zanosiło się na to że Phoenix rozniesie Lakersów a tu taki zonk, jak wstałem nie mogłem uwierzyć w końcowy wynikMessi E2 Ronaldinho pisze:Ach i jak ten sezon sie kapitalnie zaczał dla LAL. Bez Bryant'a Jeziorowowcy wygrali 114:106 ze Słoncami, choc po pierwszej kwarcie zanosiło sie na pogrom 26:41