Czego obecnie słuchacie? - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 lis 2006, 0:25

Nie siada mi to, nie lubie muzyki z takim jebanym bitem, w sumie to czuje ze zmarnowałem transfer Smile

Tu gdzie ja mieszkam nie da sie niesluchac tej muzyki :lol: Poza tym dobrze plec zenska sie do tego wygina :mike: Zalezy od gustu, mi np. 'siada'. I pomyslec ze jeszcze niedawno sie z tego smialem :?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lis 2006, 0:45

'Piotrek' pisze:A sobie Beatsteaksów słucham

Ja tez ich slucham ale ile mozna. W necie znalazłem tylko 12 kawałków które mi sie juz osłuchaly moze dlatego teraz walkuje tych Flojdów :lol:

guru pisze:No niby taki latynoski hip hop. Maja swoj specyficzny bit.

Dla zainteresowanych

Alexis y Fido- Me Quiere Besar- mp3

Alexis y Fido- Me Quiere Besar- teledysk

Polecam
A mi sie nie podobało ale to chyba kwestia gustu tak muza mi nie podchodzi.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 lis 2006, 15:18

franz pisze:Ja tez ich slucham ale ile mozna. W necie znalazłem tylko 12 kawałków które mi sie juz osłuchaly moze dlatego teraz walkuje tych Flojdów
Jak chcesz to Ci moge wrzucić ich płyty tylko nie wiem co masz.
guru pisze:Poza tym dobrze plec zenska sie do tego wygina
Do reggae tez i do expolsion tez.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lis 2006, 18:22

Berele Lewartow pisze:Jak chcesz to Ci moge wrzucić ich płyty tylko nie wiem co masz
Mam wiekszosc piosenek z tej starej płyty czyli z Living Targets no moze bez dwóch kawałków Disconnected i Mirrored. Z płyty Smacksmash mam tylko kilka numerów jak bys mógł dac linka do niej bylbym ci wdzieczny.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 lis 2006, 18:30

guru pisze:Sawyer napisał:
Obecnie słucham Tupac - Ghetto Gospel

Ja slucham glownie Hip Hopu, ojczystego Techno sie fajnie sprawdza na imprezach

Ojczystego? Polski masz na myśli ? Bo jesli tak to dziwne bo w Polsce nikt nie "uprawia" HH ... raczej "Uliczne biesiadne przyspiewki"

Oczywiście są wyjątki, albo inneczej .. wyjatek od reguły.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 lis 2006, 18:45

Sawyer pisze:Ojczystego? Polski masz na myśli ?

Jak bys zgadl...
Sawyer pisze:? Bo jesli tak to dziwne bo w Polsce nikt nie "uprawia" HH

:zgon: uprawiac to mozna buraki pastewne na roli a nie HH...

Sawyer pisze:raczej "Uliczne biesiadne przyspiewki"

:think: Wydaje mi sie, ze ty nie rozumiesz o czym rapuje twoj Tupac :? i cala reszta...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 lis 2006, 19:09

franz pisze:Mam wiekszosc piosenek z tej starej płyty czyli z Living Targets no moze bez dwóch kawałków Disconnected i Mirrored. Z płyty Smacksmash mam tylko kilka numerów jak bys mógł dac linka do niej bylbym ci wdzieczny.
Prosze bardzo http://www.speedyshare.com/700856591.html
miłego słuchania :)

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 04 lis 2006, 20:27

Ja slucham Pop'u rock'a- glownie to co mi wpadnie w ucho sluchajac radia 8)

Pisaliscie tu o tym, co u Was w poblizu sie slucha. Co u mnie?- disco polo. :o :o :o :o Kazda szkolna dyskoteka- disco polo, kazda dżampreza w remizie- disco polo, w szkolnym radiowezle- disco polo. Ja pierdziele- ludzie ile mozna?! Do tego jeszcze gowniarze szpanujacy komorkami w szkole non stop bawia sie telefonem i na krotkich przerwach kiedy ni ma radiowezlu, jest muzyczka z komoreczki- polifonia, nie pogadasz :hardkor2: Bog zaplac Panowi Giertychowi ZA ZAKAZ UZYWANIA KOMOREK W SZKOLE! Jezeli chodzi dokladnie o wykonawcow, kiedys krecil mnie Scatman 8) lol, teraz slucham od czasu do czasu Depeche Mode, Justina Timberlake'a, PCD- wszystko w zaleznosci od nastroju :) Aha no i jeden 'fejwrit' kawalek- M.C. Hammer 'U can't touch this 8)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 lis 2006, 20:29

guru

uprawiac bylo w "" jakbys nie zauwazyl :roll:

guru pisze:Wydaje mi sie, ze ty nie rozumiesz o czym rapuje twoj Tupac i cala reszta...

nie wydaje mi się :roll:

Polecam Fort Minor - the Rising Tied - jak dla mnie najlepszy album 2006 8)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 lis 2006, 21:02

no te Fort MInor nawet nawet, choc bez rewelacji. Jeśli chodzi o zagraniczną muzykę to mam nadzieję, że któraś z płyt Jay-Z "Kingdom come" lub Nas'a " Hip-hop is dead" będzie płytą roku, pierwsza z nich wychodzi 19 listopada druga z nich w grudniu.

Jeśli chodzi o Polskę to .... EWENEMENT.....

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 lis 2006, 21:19

Polecam wam Immortal technique :rydzyk: Ten to nawija... The cause of death, you never know, dance with the devil :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lis 2006, 21:29

Berele Lewartow pisze:Prosze bardzo http://www.speedyshare.com/700856591.html
miłego słuchania

Wielkie dzieki, bede mial cos nowego do posłuchania wreszcie.

Jagiellonczyk pisze: teraz slucham od czasu do czasu Depeche Mode, Justina Timberlake'a, PCD
Fajne połaczenie, mozna by powiedziec mieszanka wybuchowa :lol: . Tylko mam pytanie co to jest te PCD jakies techno czy pop, bo Justin Timberlake to chyba ten piszczacy chłopaczyna.

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 229

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 04 lis 2006, 21:57

franz pisze: Czy synth to to samo co synth pop? I co to jest ten electrop-pop moze połaczenie techno i popu czy cos takiego
Z mojej wiedzy wynika ze synth pop mozna zamiennie stosowac z nazwa synth. Jest to po prostu takie skrocenie.

Electro pop to nie jest polaczenie techno i popu (tu by chyba bardziej pasowalo eurotechno). Electro pop to muzyka podobna do synth i future. Nie powiem czym dokladnie roznia sie te gatunki bo zwyczajnie nie wiem. Instrumenty uzywane do ich tworzenia sa podobne. Nie uwazam sie za wybitnego znawce-po prostu slucham tego co mi sie podoba :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 lis 2006, 12:57

Witam :) Korzystając z okazji tego,że Malwinka dała mi chwilę wytchnienia mogę podzielić się z wami 'Jakiej muzyki słucham' i tu od razu nasuwa mi się pewna propozycja, np taka, żeby zmienic nazwę tematu na np. 'Czego obecnie słuchacie?' zmania niby kosmetyczna,ale myśle,ze bedzie lepiej oddawac to, o czym pisze się w tym temacie.
Więc patrzac na playliste mojego Winampa(bo tego programu używam do odtwarzania pilków muzycznych w formacie np mp3) i na to co się znajduje na moim odtwarzaczu to wynika,że słucham głównie 3 rzeczy.
Po pierwsze Partia, pierwsza płyta i 'dziewczyny kontra chłopcy' strasznie się wkręciłem w ich płyty, jednak Komety to nie to samo, stara Partia to jest mistrzostwo. Zalecam zapoznanie się z ich twórczościa.
Druga rzecz nowa płyta Analogsów 'Poza prawem' musze powiedziec ze przypadła mi do gustu.Prosto, mocno,melodyjnie, a taka 'Pieśń Aniołów' to mi cały czas w głowei gdzieś siedzi i wypaść nie może.
Trzeci zespoł to Anti-Dread, tu trzeba się wsłuchać w teksty po prostu :) .
Anti Dread-Wibrator
Anti Dread-AntySocjal(to jest cover Skrewdrivera,tak wyjaśniam)
Analogs-Pieśń Aniołów
Partia-Chciałbym umrzeć jak James Dean
Partia-Ulice
A tak w ogóle, to...
Obrazek
...premiera 13 listopada, nareszcie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 10 lis 2006, 15:56

Berele Lewartow pisze:Druga rzecz nowa płyta Analogsów 'Poza prawem' musze powiedziec ze przypadła mi do gustu.Prosto, mocno,melodyjnie, a taka 'Pieśń Aniołów' to mi cały czas w głowei gdzieś siedzi i wypaść nie może.

Płyta swietna tez słucham jej cały czas, mam nawet orginał. Kawałek piesn aniołow faktycznie najlepszy, ale bardzo podoba mi sie tez P. S. M.
Berele Lewartow pisze:Po pierwsze Partia, pierwsza płyta i 'dziewczyny kontra chłopcy' strasznie się wkręciłem w ich płyty
Ja miałem formata i ich kawałki mi przepadły a teraz nie moge wiekszosci ich znalesc na necie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”