Siatkówka

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 07 lis 2006, 20:00

Tak, rzeczywiście oglądałem mecz na Eurosporcie Francja - Czechy, Francja - Niemcy i finał Francja - Serbia. Tak, zgodze się z tobą, że czesi w ostatnich latach zrobili taki postęp jak my w 20 lat. Nie śmiem mówić, że aktualnie grają tak jak my, ale na pewno nie dużo im do nas brakuje. Może nie mają wiele znanych naziwsk (oprócz kilku), ale grają bardzo szybką siatkówkę. No i rzecz jasna ten serwis, który sprawił Francuzom duże problemy. Francja grała dużo poniżej oczekiwań, ale wiadomo że forma ma przyjść dopiero na MŚ. Teraz widać było, brak świerzości i zgrania, które tak potrzebne jest w meczach o najwyższą stawkę. Co do gry Serbii, to do formy powraca Geric, który fantastycznie serwował w finale. Głównie dzięki niemu Serbia odniosła niespodziewanie łatwe zwycięstwo. Bardzo pobobała mi się też gra Vujevica, który jes chyba nieśmirtelny. Do złudzenia przypomina mi on Świderskiego. Nie wielki z postury, z potężnym wyskokiem. Średnio grał Milijkovic, który prawie cały czas obijał blok, a nie atakował w pole. W drużynie niemieckiej, nieźle prezentował się znany z występów w Polskiej Lidze, Marck Siebeck, ale niestety ten wchodził tylko na zagrywke, gdzie zresztą bardzo dobrze sobie radził. A wracająć jeszce do reprezentacji Francji, to zawiódł mnie Antiga, który grął po prostu słabo. Granvorka, jak zawsze potężnie serwował, Pujol idealnie wystawiał, a jednak Francuzi u siebie przegrali w finale. Jednak trener Trójkolorowych, bardzo eksperymentował. Na przykłąd w meczu z Niemcami grała jedna szóstka, a w finale z Serbią już inna. Pomieszana bardzo. Trochę podstawowa, trochę nie. Wszystko to jednak tylko przedsmak MŚ, już się nie mogę doczekać szczerze powiedziawszy, szkoda tylko że są w japonii i trzeba będzie wcześnie wstawać. No ale czego się nie robi dla tej dyscyplini prawda?;)

Wróć do „Inne sporty”