Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 99

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
bragiel
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 08 lis 2006, 19:52

Legia się dość mocno wzmocniła-przynajmniej według kandydatów na fotel prezydenta Warszawy.
Ulubionym piłkarzem Legii , pani Gronkiewicz-Waltz, jest Euzebiusz Smolarek, natomiast Marek Borowski ceni sobie najbardziej bramkarza Legii Wojciecha Kowalewskiego...

Naprawdę jest to żenujące, że takie osoby kandydują na tak wysokie stanowisko. Czy to tak trudno powiedzieć,, nie wiem",,nie znam się"? Zamiast robić z siebie i swoich wyborców durniów

Link do wypowiedzi Gronkiewicz-Waltz i Borowskiego http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2006/ ... 24014.html

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 lis 2006, 21:25

bragiel pisze:Ulubionym piłkarzem Legii , pani Gronkiewicz-Waltz, jest Euzebiusz Smolarek, natomiast Marek Borowski ceni sobie najbardziej bramkarza Legii Wojciecha Kowalewskiego...
Tak, ale pytanie nie było zbyt dokładne. Chodziło o ulubionego pilkarz, ale nie było powiedziane czy z obecnego składu czy z przeszłosci a wiec Kowalewski moze byc, z tym Smolarkiem to faktycznie zenada, ale przynajmiej Kaziu sie popisal bo znał kogos z obecnego składu. Fajne padały odpowiedzi Borowski przyznał sie ze nie myśli :lol: , a Marcinkiewicz jak stoi w korku to sie zastanawia kto tu rzadzi i odpowiada za te korki :lol: .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 lis 2006, 22:17

Przewidywalne zwyciestwo Legii nad Odra 8) Janczyk sie odblokowa i Radovic znowu strzela brameczke :brawo: Wkoncu (L)egia znajduje sie w tabeli tam gdzie byc powinna 8) Na temat meczu wiele sie nie moge wypowiedziec bo mi puscili inny mecz, a mianowicie Lech vs. Arka :? Trzeba sobie sciagnac jakis skrocik i zobaczyc chociaz najciekawsze sytuacje no i brameczki :lol:

Czekam na wasze opinie o meczu :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 10 lis 2006, 22:28

Co tu dużo mówić. Kupa sytuacji dla Legii. Szałachowskiemu wybijają z pustej bramki, chyba 2 poprzeczki, słupek, Włodar nie strzela 2 sam na sam :lol: Myślę, że Odra bardzo zadowolona, że skończyło się tak jak się skończyło.

Janczyk jest jakiś niepoważny - jako wypalony 19latek nie powinien strzelać bramek. Zachował się nieprofesjonalnie :wink:

No ale 3 pkt są, gra momentami przyjemna dla oka. Kolejna asysta Radovicia. Jest kilka plusów tego meczu.

Co do drugiej bramki to trudno stwierdzić komu ja przypisać - Buremu czy Mirkowi. Ale to pewnie niedługo będzie ustalone.

---------
edit:
trochę denerwujące są te ciągłe wrzutki z boków na głowy napadziorów. Ani Janczyk, ani Szałachowski nie grzeszą warunkami fizycznymi i takie wrzutki powinny iść częściej ostro po ziemi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lis 2006, 15:17

deltinho owszem Janczyk w kulki leci strzelił gola OK ale żeby trafić w słupek i poprzeczke po dwóch główkach gdzie niepowinien był dojść do pozycji strzałowej to juz gruba przesada :P
A tak na poważnie to o ile meczu nie widziałem to po skrócie można wywnioskować ze Janczyk zagrał naprawdę bardzo dobry Mecz :bravo:
A tak ogólnie to trzeba powiedzieć że jakby Odra dostała 5/6 goli to też by nie mogli mówić ze nie zasłóżyli bo akcji było od groma niektóre bardzo ładne, jak słupek i poprzeczka Dawida czy strzał Rogera w samo okno z piękną podkrętką lub sprint Szałacha no i gole (przy pierwszej naprawde genialne podanie Vuko)
Słowem dobry mecz z Odrą która o ile potentatem nie jest to jednak wygrywac potrafi a w meczu z Legią mieli słowem jedną okazje gdzie Fabian bardzo ładnie przerzucił piłke na poprzeczką, Chmiest był kompletnie niewidoczny i to zasługa tylko i wyłącznie Legii....

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 lis 2006, 15:43

Nie widziałem meczu, ale czy ktoś może powiedzieć jak Piotr Włodarczyk został przywitany przez widownię? Rozumiem, że dostał szansę a Gottwald? Ten zawodnik został całkowicie zwolniony z klubu? W sprawach Legii mam małe zaległości i chciałbym aby ktoś ogarnięty opisał sytuację w klubie.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 11 lis 2006, 17:19

Fishbone pisze:Nie widziałem meczu, ale czy ktoś może powiedzieć jak Piotr Włodarczyk został przywitany przez widownię?
Ja np. wspierałem Włodka, tak jak wiekszość żylety.

Gottwald już do domku wrócił.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lis 2006, 17:23

Fishbone pisze:Nie widziałem meczu, ale czy ktoś może powiedzieć jak Piotr Włodarczyk został przywitany przez widownię?
Oj tka głośno jak przy jego pierwszym kontakcie to chyba nawet przy bramkach nie było :D Naprawde

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 lis 2006, 17:47

gringo7 pisze:
Ja np. wspierałem Włodka, tak jak wiekszość żylety.

Gottwald już do domku wrócił.
Można wiedzieć ile Legia przed sezonem za niego zapłaciła i z jakiego klubu został sprowadzony? Cały czas obija mi się nazwisko tego Słowaka (?).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lis 2006, 17:56

przyszedł za Free ze słowackiej żliny

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lis 2006, 21:01

gringo7 pisze:Ja np. wspierałem Włodka, tak jak wiekszość żylety.
Chyba nie bardzo umiesz wyczuć ironię.

Włodar został przywrócony do składu tylko i wyłącznie po to aby Legia nie zapłaciła kary, i żeby kontrakt nie został rozwiązany. Zresztą odpowiedzi Wdowczyka na pytania o Nędzę mówią wszystko.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lis 2006, 16:38

Legialive pisze:Brazylijski napastnik Legii, Elton Brandao został wczoraj w nocy zatrzymany podczas prowadzenia samochodu bez prawa jazdy. Przypomnijmy, że dokument ten Brazylijczyk utracił parę miesięcy temu, za prowadzenie pojazdu pod wpływem alkoholu. Klub odcina się od takich zachowań, a decyzję w sprawie zawodnika poznamy w ciągu dwóch dni. Wtedy bowiem zbierze się zarząd KP i zadecyduje co zrobić z nieswornym graczem.
Według naszych informacji, umowa z zawodnikiem zostanie rozwiązana.
Jaki koleś :o

Jeśli on odejdzie to zostanie w Legii z napastników tylko Janczyk. Włodar też na 99% odejdzie, a Szałacha liczę jako pomocnika bardziej.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 16:51

Tu nie ma nawet żadnego "jeśli" - dla mnie to oczywiste i pewne. Ma chłopak jakiś talent i potencjał. Ale także niewiele w głowie i raczej nic z niego nie będzie. Tak więc pożegnanie odbędzie się bez większego żalu.

I zawiaski jeszcze dostanie :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lis 2006, 17:34

co wy gadacie on nie odejdzie... on zostanie wyrzucony z klubu :) Miejmy nadzieje ze Matusiak do nas zawita plus jescze jakis napastnik.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 19:07

Znów był na bani!! to nie tylko, że sobie bez prawka pojeździł. :shock:
"Jutro Elton ma się zjawić w klubie i oddać wszystkie przekazane mu rzeczy" - poinformowała Monika Rebizant z biura prasowego Legii.
Seata Eltona, jadącego "wężykiem" ul. KEN, zauważył patrol z ursynowskiego komisariatu. Kierowca ignorował sygnały nakazujące mu zatrzymanie pojazdu i wyraźnie przyspieszył. Jazdę zakończył na chodniku przy ulicy Rybałtów. Pościg trwał ulicą Wąwozową do ulicy Rybałtów, gdzie Seat wjechał na chodnik i zatrzymał się. 21-letni piłkarz znajdował się pod wpływem alkoholu. Badanie wykazało 0,82 promila.
Co za kolędownik! :lol: :lol: :lol:

----------------------------------
edytka:
i ciekawe czyje auto? :wink: :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”