Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 37

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 lis 2006, 7:42

Berik pisze:Mu gra aktualnie najlepszy futbol w Europie
Chyba najbardziej efektywny, bo oprócz Crisa nikt u nas nie wkręca w ziemię rywali.
Berik pisze:Ekipa Fergusona ma wielkie szanse, zeby dokopac temu tyleczkowi z Portugalii Mourinho Razz
Narazie mamy AŻ 3 punkty przewagi nad Chelsea. Przypominam - 2:1 w plecy Chelsea z Tottenhamem. Miałem przyjemność oglądania tego spotkania. :wink:
Rossi pisze:Bardzo cieszy mnie to że obecnie w United nie ma typwego strzelca
A ja Ci powiem, że bym wolał rasowego napastnika. Skoro zespół potrafi strzelać tyle bramek, to gdyby dodać do tego snajpera, mielibyśmy najlepszą jedenastkę w Europie. I tak strzelamy mnóstwo goli.
Rossi pisze:Carrick a jeszcze niedawno wiele osób wyśmiewało i Fergusona i polityke United Evil or Very Mad
Sam też nie byłeś pewien, co do Carricka. Zresztą, jedna jaskólka wiosny nie czyni. Dla mnie Anglik jest narazie co najwyżej przeciętny. Pnie się w górę, ale nic wybitnego nie pokazuje. był lepszy w Tottenhamie. Może się do niego przekonam. Jak narazie, wolałbym Scholes - Fletcher.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 09 lis 2006, 7:25

Freddy Adu 17-letni zawodnik druzyny DC United Waszyngton z amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer bedzie trenowal w klubie Manchester United.
Adu, ktory ma juz za soba wystep w pierwszej reprezentacji Stanow Zjednoczonych, otrzymal od kierownictwa swojego zespolu zgode na treningi z angielska druzyna.Obecnie zawodnik zostal powolany do kadry USA do lat 20 na zgrupowanie i mecz towarzyski z Gwatemala, ktory zostanie rozegrany 15 listopada na Florydzie.Trzy dni pozniej Freddy Adu bedzie przez dwa tygodnie trenowal w Manchesterze pod okiem Alexa Fergusona.

vitalic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vitalic » 09 lis 2006, 8:46

Po pierwsze witam wszystkich!!!

Od jakiegoś czasu obserwuje i czytam wasze posty na tym forum i wkońcu postanowiłem sie ujawnić i dodać coś od siebie.

A mianowicie... Freddy Adu...hmm przereklamowana gwiazdeczka z MLS, z jednym z największych kontaktów reklamowych z Nike czy bardzo dobrze zapowidający sie młody piłkarz?? Osobiście rzadko widywałem go w akcji i cieżko mi oceniać ale mimo wszystko obstaje przy pierwszym wariancie :)

Nie przemawia do mnie.Dobrze, że SAF najpierw go sobie sprawdzi a potem to już prosta sprawa..albo w jedną albo w drugą. Chociaż podejrzewam, że naciski na SAF'A będą duże aby go zatrzymać. Adu jest świetnym produktem marketinkowym (koszulki w USA sprzedawały by sie w zawrotnych ilościach). I moim zdaniem to będzie miało dużuy wpływ na decyzję czy go kupować czy może sobie odpuścić.

Btw. Cieszę się, że już nas nie ma w CC. Można się skupić na lidze i lidze mistrzów.

To na tyle jeżeli chodzi o moją pierwszą wypowiedź.

Pozdrawiam!!!

:D :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lis 2006, 11:57

Freddy Adu 17-letni zawodnik druzyny DC United Waszyngton z amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer bedzie trenowal w klubie Manchester United.
Adu, ktory ma juz za soba wystep w pierwszej reprezentacji Stanow Zjednoczonych, otrzymal od kierownictwa swojego zespolu zgode na treningi z angielska druzyna.Obecnie zawodnik zostal powolany do kadry USA do lat 20 na zgrupowanie i mecz towarzyski z Gwatemala, ktory zostanie rozegrany 15 listopada na Florydzie.Trzy dni pozniej Freddy Adu bedzie przez dwa tygodnie trenowal w Manchesterze pod okiem Alexa Fergusona.

Bardzo bym chciał, ażeby Amerykanin trafił do ligi angielskiej, do mojego kochanego zespołu. Nie od dziś wiadomo, iż Alex Feguson lubuje się w młodych talentach. Mecz na Florydzie może być jednym z wielu czynników determinujących podpis pod kontraktem. Oby. Poza tym, patrząc na względy marketingowe Manchester osiągnie wiele. Może Amerykanin nie jest jakąś mega gwiazdą a la Beckham czy Ronaldinho, ale swoją markę ma. Na 100% nawet na mecze juniorów przyjdzie spora rzesza kibiców rządnych obejżenia fenomenalnego nastolatka.

vitalic pisze:Po pierwsze witam wszystkich!!!
Cześć.
Od jakiegoś czasu obserwuje i czytam wasze posty na tym forum i wkońcu postanowiłem sie ujawnić i dodać coś od siebie.
Zaszczyt nas kopnął ?
vitalic pisze:Btw. Cieszę się, że już nas nie ma w CC. Można się skupić na lidze i lidze mistrzów.
Nie rozumiem takiego toku rozumowania. Ja się nie cieszę. Odpaść w takim stylu ... 1:0 z zespołem, którego łączna suma wartości piłkarzy nie prekracza chociażby połowie sumy Rooneya ... ech.

vitalic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vitalic » 09 lis 2006, 12:24

Zaszczyt nas kopnął ?
Ja z kolei nie rozumiem twojego toku rozumowania...czy ja coś takiego powiedziałem?
Poprostu chciałem dołączyć sie do dyskusji...

A co do CC to podtrzymuję swoje zdanie. Mniej meczów do rozegrania, można się skupić na tym co najważniejsze. Tym bardziej, że dalej przeszli dość niewygodni przeciwnicy, w meczach z którymi mogłyby się posypać kontuzje etc.

Ale każdy ma prawo do swojego zdania.

A Adu...hmm.. niech pokaże na co go stać. Na jakiej pozycji w pomocy on gra?

Aha i suma cen wszystkich piłkarzy naszych ostatnich rywali nie przekracza 300tyś funtów ( to tak w ramach sprostowania).

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lis 2006, 12:32

Ja z kolei nie rozumiem twojego toku rozumowania...czy ja coś takiego powiedziałem?
Poprostu chciałem dołączyć sie do dyskusji...
Ale to nie było złośliwe :wink:
vitalic pisze:A co do CC to podtrzymuję swoje zdanie. Mniej meczów do rozegrania, można się skupić na tym co najważniejsze. Tym bardziej, że dalej przeszli dość niewygodni przeciwnicy, w meczach z którymi mogłyby się posypać kontuzje etc.
A ja podtrzymuję moją opinię. To jest coś na styl meczy towarzyskich. Kiedy ma się pokazać Kuszczak i cała ławka rezerwowych włącznie z drugim zespołem?
Aha i suma cen wszystkich piłkarzy naszych ostatnich rywali nie przekracza 300tyś funtów ( to tak w ramach sprostowania).
Sam widzisz. Dlatego przykre, że Manchester odpada w rak fatalnym stylu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2006, 12:44

vitalic pisze:Mniej meczów do rozegrania, można się skupić na tym co najważniejsze. Tym bardziej, że dalej przeszli dość niewygodni przeciwnicy, w meczach z którymi mogłyby się posypać kontuzje etc.
Ja trochę żałuje, ze ManU odpadło, juz się cieszyłem na pojedynek z wami :? no nic - może na Chelsea trafimy.
Co do wiekszej ilosci meczy - można przecież grać rezerwami, jak Wenger to robi - i nie narażać gwiazd na kontuzje.
Dla młodych graczy dobrze jest od czasu do czaus zagrać przeciwko wielkim piłkarzom z Premirship chociażby. Zawsze to jakies nowe doświadczenie, ogranie, Wenger daje takie mozliwości swoim podopiecznym. ManU tez przecież ma liczną kadre - skoro pierwszy zespół nie stac na mobilizację w tych rozgrywkach - to może należałoby dawac więcej szans na wykazanie się juniorom.

vitalic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vitalic » 09 lis 2006, 13:56

Ale to nie było złośliwe
OK wybaczam :lol:
Kiedy ma się pokazać Kuszczak i cała ławka rezerwowych włącznie z drugim zespołem?
No właśnie się pokazali :roll:
Freddy Adu nie odbędzie testów w Manchesterze United w przyszłym miesiącu. Klub zaprzeczył doniesieniom, które pojawiły się w mediach po obydwu stronach Atlantyku. Jak się okazało całą sprawę rozdmuchała amerykańska prasa.
I ja tam się z tego cieszę :P

vitalic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vitalic » 09 lis 2006, 13:59

fieldy pisze:ManU tez przecież ma liczną kadre - skoro pierwszy zespół nie stac na mobilizację w tych rozgrywkach - to może należałoby dawac więcej szans na wykazanie się juniorom.
No ma liczną kadrę. To sie zgadza. Tylko szkoda, że w tym momencie większość z nich jest wypożyczona. Z drugiej strony, lepiej dla nich, że są wypożyczeni bo mają wiecej szans gry niż tylko w CC.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2006, 14:16

nie pisz 2 postów pod sobą - uzywaj funkcji 'zmień'

Arsenal tez wypozyczył wielu piłkarzy [ok 6-7] a mimo to maja kim grać w pucharze. Myślę, że ManU też ma spora liczbę piłkarzy w rezerwach, którzy mogli wystąpić kosztem Roo, czy Ronaldo wczoraj.
Może Alex ich wypuścił, żeby sobie postrzelali przed meczami ligowymi ... ale coś nie wypaliło, nie widziałem meczu, ale wiem, że obaj mieli calkiem niezłe sytuacje strzeleckie ...

vitalic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vitalic » 09 lis 2006, 15:26

Mamy dziś prawdziwe trzęsienie Ziemi związane z osobą Freddy'ego Adu. Po wczorajszym artukule w The Washington Post na temat jego dwutygodniowych testów w Manchesterze United, dziś klub zaprzeczył, jakoby miały one dojść do skutku. Jednak chwilę potem, dla Sky Sports News, United potwierdzili przyjazd utalentowanego nastolatka na Old Trafford.
A jednak :). Telenowela normalnie:P

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 09 lis 2006, 19:45

vitalic pisze:Po pierwsze witam wszystkich!!!

A mianowicie... Freddy Adu...hmm przereklamowana gwiazdeczka z MLS, z jednym z największych kontaktów reklamowych z Nike czy bardzo dobrze zapowidający sie młody piłkarz?? Osobiście rzadko widywałem go w akcji i cieżko mi oceniać ale mimo wszystko obstaje przy pierwszym wariancie :)

Nie przemawia do mnie.Dobrze, że SAF najpierw go sobie sprawdzi a potem to już prosta sprawa..albo w jedną albo w drugą. Chociaż podejrzewam, że naciski na SAF'A będą duże aby go zatrzymać. Adu jest świetnym produktem marketinkowym (koszulki w USA sprzedawały by sie w zawrotnych ilościach). I moim zdaniem to będzie miało dużuy wpływ na decyzję czy go kupować czy może sobie odpuścić.

Btw. Cieszę się, że już nas nie ma w CC. Można się skupić na lidze i lidze mistrzów.

To na tyle jeżeli chodzi o moją pierwszą wypowiedź.

Pozdrawiam!!!

:D :D
Po pierwsze Serdecznie Witamy na Forum :D swietnie ze ujawniles sie w koncu i piszesz tutaj.Widac ze jest wielkim fanem Man Utd to bardzo dobrze bo to jeden z najlepszych klubow na swiecie.Piszac o Adu to wielki talent, ale jeszcze bardzo mlody zawodnik w czerwu tego roku skonczyl zaledwie 17 lat.Wszystko na to wskazuje ze przejdzie w letnim oknie transferowym do jakiegos klubu w Europie bo bedzie mogl jako 18 latek zmienic barwy klubowe i z rodzimej ligi MLS do ligi zagranicznej.Sam zawodnik wiele razy twierdzil, ze jest to jego cel grac w silnym europejskim klubie.Gdzie ostatecznie zagra i dokladnie kiedy tego nie wiemy.Na pewno Man Utd jest jednym z tych potencjalnych klubow i to ma sens bo Adu jest sponsorowany przez Nike a Man Utd rowniez.Inna wazna sprawa jest amerykanski wlasciciel druzyny z Manchesteru i chec dalszego rozwijania marki klubu w USA.Wydaje sie ze Man Utd to logiczny wybor z obu stron, ale ostatecznie na decyzje bedzie mial wplyw Ferguson.Dodam ze transefer Adu dla Man Utd nie jest wielkim obciazeniem finansowym wiec w tej chwili sadze, ze ten zespol ma najsilniejsza pozycje aby pozyskac tego zawodnika nie na darmo bedzie on trenowal od 18 listopada w tym klubie.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 lis 2006, 14:38

Po pierwsze na oficjalnej stronie nigdize nie mogę znaleźć informacji o Adu. Po drugie na nieoficjalnej stroni w polskiej wersji ukazała się taka informacja :
Freddy Adu nie odbędzie testów w Manchesterze United w przyszłym miesiącu. Klub zaprzeczył doniesieniom, które pojawiły się w mediach po obydwu stronach Atlantyku. Jak się okazało całą sprawę rozdmuchała amerykańska prasa.

The Washington Post napisał w tym tygodniu artykuł o Adu, w którym pojawiły się wypowiedzi młodego zawodnika. Gazeta stwierdziła, że Czerwone Diabły nadal są zainteresowane sprowadzeniem do siebie gracza DC United. Ponadto pojawiła się informacja, jakoby Adu miał udać się 18 listopada na testy do Manchesteru.

Doniesienia zaprzeczają oświadczeniu wydanym przez klub w ostatnim sezonie, w którym to włodarze Manchesteru United jednoznacznie stwierdzili, iż Adu nie jest zawodnikiem, którym są zainteresowani.

Adu, który urodził się w Ghanie, a obecnie jest obywatelem Stanów Zjednoczonych stał się najmłodszym profesjonalnym zawodnikiem w nowoczesnej historii amerykańskiego sportu. Swój debiut odnotował w kwietniu 2004 roku na dwa miesiące przed swoimi 15 urodzinami. Pierwszą bramkę zdobył dwa tygodnie później.

Od kilku lat Freddy Adu jest łączony z przejściem do jednego z wielkich, europejskich klubów. W gronie kandydatów wielokrotnie wymieniano właśnie Manchester United, Real Madryt czy Chelsea Londyn.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 lis 2006, 18:42

Sytuacja Adu jest mi obojętna i z dystansem podchodzę do tej sprawy. Nikt tak naprawdę nie potwierdził informacji, iż Amerykanin odbędzie w grudniu testy w zespole Man Utd. Gazety cytują jakieś wypowiedzi Fergusona z przeszłości kiedy ten mówił o Adu jako o wielkim talencie i zawodniku, który mógłby dołączyć do United. Trudno mi wierzyć w te wszystkie doniesienia. Tak naprawdę jest mi obojętne czy Freddy przyjedzie na te testy czy też nie, bo nie widzę w tym zawodniku niczego szczególnego. Może coś z niego wyrośnie.

Wracając do meczu pucharowego z Southend. Cieszę się niezmiernie, że w końcu zakończyliśmy te rozgrywki. Niby jest to okazja do sprawdzenia młodzieży czy innych zawodnikó rezerwowych, jednak z biegiem czasu i ewentualnymi kolejnymi etapami rozgrywek trzeba byłoby w końcu wystawić jakiś silniejszy skład na mecz np. z Arsenalem czy Chelsea. A takie starcia zawsze męczą niepotrzebnie zawodników i mogą ich narazić na urazy. Ktoś powie, że występ z Suthend to totalny blamaż i kompromitacja. Dlaczego? Pierwsze primo, czy zespół ten grał w najsliniejszym zestawieniu? Drugie primo, wielu zawodników młodzieżowych jest wypożyczonych od Fostera, Bardsleya, Evansa, Pique i Simpsona zaczynając, poprzez Gibsona, Lee Martina, R. Jonesa, Eaglesa na Dongu, Rossim i Campbellu kończąc. Wymienieni zawodnicy zapewne poradziliby sobie z takim rywalem jak Southend.
Swoją drogą tacy zawodnicy jak Richardson, Silvestre i D. Jones swoim występem w tym meczu utwierdzili mnie w przekonaniu, że nie nadają się do tak wielkiego zespołu. Sell!

Podczas jutrzejszego wieczora United przyjdzie zmierzyć się z Blackburn Rovers na Ewood Park. W zeszłym roku ciężko grało się podopiecznym Sir Alexa Fergusona w spotkaniach z Blackburn. Jednak w bieżącym sezonie Czerwone Diabły są w niesamowitym gazie. Licze na zwycięstwo, choć zdaje sobie sprawę, że może to być ciężka przeprawa. Uważam jednak, że jedenastka: vdS - Neville, Ferdinand, Vidić, Evra - Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Saha, Rooney jest w tym momencie jedną z najbardziej efektowniejszych i efektywniejszych w Europie i potrafi wygrać z każdym.
Oto skład Man Utd: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Heinze, Evra, O'Shea, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Carrick, Jones, Giggs, Richardson, Rooney, Saha, Smith.

Być może Alan Smith zostanie wypożyczony do Cardiff lub Leeds. Ferguson zgodził się na taki manewr, gdyż chciałby, aby Anglik grywał systematycznie, czego nie można mu zagwarantować w United. IMO może byłoby to dobre wyjście, jednak do United najpierw wrócić powinien Rossi, który w Newcastle mimo dobrego przygotowania nie dostaje zbyt wiele szans.

GLORY, GLORY MAN UNITED! :]

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 11 lis 2006, 1:19

Sprawdzcie sobie informacje prasy sportowej calego dnia z Anglii oraz USA bodajze z czwartku jak sie nie myle.Tam jest napisane, ze Freddy Adu bedzie trenowal od 18 listopada przez dwa tygodnie w Man Utd.15 listopada zawodnik bedzie gral mecz towarzyski kadry USA U-20 z Gwatemala na Florydzie a 3 dni pozniej ma juz byc w Manchesterze.Wpierw podalo ta informacje Washington Post za jakis czas Manchester Utd zdementowal co bylo idiotyczne bo jak WP cos pisze to jest to pewne.Za kilka godzin Man Utd oficjalnie potwierdzil, ze Adu jednak bedzie trenowal w klubie i przyjezdza dokladnie 18 listopada na 2 tygodniowe treningi.Man Utd jest zawodnikiem zainteresowany i jezeli zechce to podpisze jakas wstepna umowe juz teraz bo Adu dopiero moze zmnienic klub na zagraniczny jak skonczy 18 lat co nastapi na poczatku czerwca 2007.W letnim oknie transferowym moze zostac wytransferowany do innej ligi niz MLS.To sa oficjalne informacje na ten temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”