Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 323

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lis 2006, 14:00

nie wszystko to plotki. jako ze pojechali jak raz do ameryki pld zatkac usta latwowiernym socios. dlaczego? pisalem. nerwowe akcje jako ze zarzad moze sie posypac

AS puszcza zawsze kontrolowane plotki. wszystkie musza byc zatwierdzane przez klub. tak samo jest z MD jezeli chodzi o Barcelone.

uzywaja tych mediow to swojej wlasnej polityki klubowej. dlatego tradycyjnie Sport i Marca to gazety opozycji prezydentow obu klubow

jako ze kilka lat interesuje sie liga hiszpanska umiem ocenic co jak dziala. jezeli Real jakism cudem straci punkty w niedziele to zobaczysz jak szybko Marcelo znajdzie sie w klubie

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 10 lis 2006, 15:00

jezeli Real jakism cudem straci punkty w niedziele
Pampeluna jest ciężkim rywalem dla wszystkich (szczególnie na własnym stadionie), więc cudu nie będzie jeżeli Real straci punkty.

Transfer Marcelo zanim dojdzie do skutku będzie jeszcze 15 razy dementowany. Tak samo w przypadku innych piłkarzy, więc dopóki ofiajalne notka się nie pojawi, to w żadne wymysły asa,czy innej marki nie ma co wierzyć.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lis 2006, 15:51

vakabayashi pisze:Kontuzjowany jest ten temat też ostatnio, prócz wyjątkowego anty-fana i prowokatora nikt nie pisze w temacie Realu
No widzisz, nie wszyscy mają tyle czasu, aby pisać :P Teraz przez weekend coś tam skrobnę, ale w tygodniu nie bardzo :roll:

Transfer Marcelo nie jest jeszcze oficjalny choć nikt nie wyobraża sobie by nie doszedł do skutku. Real nie jest do końca przekonany czy sprowadzić go już zimą czy też latem, a jeśli zimą to go zostawić czy wypożyczyć. Sam fakt podpisania nowej umowy z Carlosem wskazuje na to, że jednak w tym sezonie nie zagra na Bernabeu, a potem się zobaczy.

Higuain może ewentualnie przyjść jeśli odejdzie ktoś z dwójki Ronaldo/Cassano albo nawet obaj. Inaczej nie ma sensu wydawać pieniędzy bo napastników mamy dość. Gago natomiast przejdzie, jeśli powiodą się jego starania o włoski paszport (pomyliłem się jakiś czas temu. Fernando jeszcze go nie ma, tylko podejmuje starania o niego) inaczej (w przypadku transferu Marcelo) nie będzie dla niego miejsca w ekipie. O tym, że Capello chciałby jeszcze Alexa nawet nie ma co pisać bo to wszystko jest niemożliwe. Mamy jedno wolne miejsce dla gracza spoza UE, a nie dwa czy trzy :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lis 2006, 16:21

jack-sub pisze:
jezeli Real jakism cudem straci punkty w niedziele
Pampeluna jest ciężkim rywalem dla wszystkich (szczególnie na własnym stadionie), więc cudu nie będzie jeżeli Real straci punkty.

Transfer Marcelo zanim dojdzie do skutku będzie jeszcze 15 razy dementowany. Tak samo w przypadku innych piłkarzy, więc dopóki ofiajalne notka się nie pojawi, to w żadne wymysły asa,czy innej marki nie ma co wierzyć.
owszem. ale nie w tym sezonie. stad moja opinia. oczwysice stracic tam punkty to zaden wstyd bo u siebie zawsze graja na maksa z realem

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 lis 2006, 19:18

Polecam przeczytać na fioletowej stronce wywiad z Diarrą. Jeśli to prawda co mówił to spoko z niego źą. Teraz nie gra źle ale mimo wszystko kasa jaką wydaliśmy na niego do czegoś zobowiązuje. Przyjdzie Gago, w odstawkę pójdzie Emerson i powinno być dobrze ;). W końcu w Lyon w najlepszym (?) swoim okresie grł właśnie w takim zestawieniu. Diarra - cofnięty DM Essien - nieco bardziej z przodu ale też DM i Juninho - najbardziej wysunięty z nich. :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lis 2006, 19:43

tak. gago was zbawi. tak jak kazdy wynalazek z ameryki pld. juz widze jak posadzi emersona na lawie lub gutiego ktorego kochaja kibice :)

najlepszy jest tytul wywiadu z diarra : pilka to moje zycie

szkoda ze pilka nie podziela tego zdania bo czasem jak patrze na jego wyprowadzenie pilki badz strzaly z daleka smieje sie dosc mocno :D

essien to wielka klasa. diarra to jak na razie jedynie talent. i to mocno przeplacony talent

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 lis 2006, 22:11

rkoeman pisze:tak. gago was zbawi. tak jak kazdy wynalazek z ameryki pld.
Rozumiem, ze po takich "wynalazkach" jak Geovanni, Rochemback czy nawet Saviola, jestes uprzedzony do pilkarzy z Ameryki Poludniowej :lol: W sumie trudno sie dziwic, patrzac na to, co ci panowie prezentowali/prezentuja. A nie pomyslales o tym, ze moze to byc inwestycja na przyszlosc :?: Ze Gago bylby na razie zmiennikiem Emersona i stopniowo wchodzilby do europejskiej pilki :?: Kto mowil. ze bedzie on od razu zbawieniem (poza kilkoma latwowiernymi kibicami) :?: Widze, ze trudno Ci pojac, ze niektorzy w Madrycie mysla o przyszlosci. Poza tym jakos nie moge oprzec sie wrazeniu, ze gdyby Argentynczyk trafil do Barcy to inaczej bys sie o nim wypowiadal.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 lis 2006, 22:22

rkoeman pisze:najlepszy jest tytul wywiadu z diarra : pilka to moje zycie

szkoda ze pilka nie podziela tego zdania bo czasem jak patrze na jego wyprowadzenie pilki badz strzaly z daleka smieje sie dosc mocno Very Happy

essien to wielka klasa. diarra to jak na razie jedynie talent. i to mocno przeplacony talent
Lubie te teksty. W ubiegłym sezonie wszyscy dokładnie to samo mówili o Essienie - że za słaby, że przerelamowany, że przepłacony. Jeśli dla Ciebie Diarra to jedynie talent to nie wypada mi nic innego jak życzyć Ci powodzenia i grzecznie zakończyć dyskusję.

rkoeman pisze:tak. gago was zbawi. tak jak kazdy wynalazek z ameryki pld. juz widze jak posadzi emersona na lawie lub gutiego ktorego kochaja kibice
Chciałem żeby to z Gago było traktowane z lekkim przymrużeniem oka. Capello w końcu się kapnął że nie może grać takimi samymi typami DMa na środku (chodzi mi o to że i Emerson i Diarra są lepsi w "grze bez piłki"). IMHO sto razy lepiej by było jakby na środu obok Diarry (e. Emersona :? ) grał piłkarz taki jak Javi Garcia czy De la Red (a wymarzony to byłby Cesc :P ). Guti puki co prezentuje taką formę że nie widzę opcji żeby go odsunąć od pierwszego składu (e. zmiennik by się przydał ale nie za taką kasę jaką chce Boca). Nie widziałem nigdy Gago w akcji a nie chcę się opierać na kompilacjach ;) tak że nie jestem w stanie stwierdzić czy jest on w stanie grać napozycji drugiego DMa (obok Diarry czy Emersona) ale z tego co czytałem to raczej tak...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 lis 2006, 22:34

brylancik pisze:a wymarzony to byłby Cesc :P
Albo Xabi Alonso :wink: Zejdzmy jednak na ziemie :wink: Cesc podpisal ostatnio nowy kontrakt, wiec widac ze swoja przyszlosc wiaze z Arsenalem. Nikt nam jednak nie zabroni marzyc :wink:

Szkoda tej kontuzji Roniego :? Wydawalo sie, ze wreszcie wroci do druzyny a tu znowu cos. Czyzby syndrom Woodiego :?: :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lis 2006, 11:58

makis pisze:Szkoda tej kontuzji Roniego Wydawalo sie, ze wreszcie wroci do druzyny a tu znowu cos
Taaa bez wątpienia zająłby miejsce w pierwszym składzie po jednej bramce z Eciją :lol: Mi tam go tak bardzo nie szkoda bo i tak do wyjściowej jedenastki się nie załapie. Tu wszystko wygląda na to, że dni Ronaldo na Bernabeu są policzone...już nie raz podejrzewano go o symulację urazów :roll:

Co do potencjalnych transferów to wszystko powoli zaczyna się układać w całość. Oficjalnego komunikatu o transferze Marcelo nadal nie ma, jednak potwierdzają się wcześniejsze doniesienia, iż najprawdopodobniej zostanie on wypożyczony do końca sezonu za granicę, no i podpisze nie jak wcześniej informowano pięcio, a siedmioletni kontrakt :wink: Jeśli chodzi o środkowego obrońcę to wraca temat Alexisa. To by było chyba najlepsze wyjście bo Alex paszportu nie ma, a Mexes czy Chivu i tak nie przejdą. Co do Francuza to Real zrezygnował już ze starań o jego usługi :P Gracz Getafe ma także stosunkowo niską klauzulę odstępnego.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 11 lis 2006, 12:19

Jeżeli chodzi o wypożyczenie Marcelo za granicę, to nie jestem zwolennikiem tego rozwiazania. Moim zdaniem wypożyczyć go należy już w obrębie Hiszpanii. Sevilla byłaby dobrym kierunkiem, ale po co wzmacniać i tak silnego już przeciwnika...
Chętnych z pewnoscią nie zabraknie, a proces aklimatyzacji będziemy mieli z głowy kiedy w lato Marcelo wróci do klubu ( o ile w ogóle przyjdzie).

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 11 lis 2006, 12:54

jack-sub pisze:Chętnych z pewnoscią nie zabraknie, a proces aklimatyzacji będziemy mieli z głowy kiedy w lato Marcelo wróci do klubu
Brdzo dobry pomysł z tym Marcelo żeby go wypożyczyć tylko mimo wszystko szkoda mi trochę Raula Bravo. Wszystko wskazuje na to że przybędą mu konkurenci na środek i na lewą obronę... Szkoda chłopaka.

Muszę się przyznać że wcześniej nie oglądałem meczu ani bramek z Eciją tylko dobiero dzisiaj i się troszkę zdziwiłem. Beckham strzela bramkę z lewej nogi, Ruud przewrotką, a to jak strzelił De la Red to jest w ogóle mistrzostwo świata :o Polecam ściągnąć bramkę Rubena

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 lis 2006, 12:59

RealFan pisze:Taaa bez wątpienia zająłby miejsce w pierwszym składzie po jednej bramce z Eciją :lol: Mi tam go tak bardzo nie szkoda bo i tak do wyjściowej jedenastki się nie załapie.
A czy ja pisalem, ze wroci do pierwszego skladu :?: Pisalem, ze wrocil do druzyny :lol: Ruud i Raul nie beda w stanie rozegrac wszystkich meczow, wiec Ronaldo bylby alternatywa dla ktoregos z nich. Rotacja panie kolego, o to mi chodzilo :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 11 lis 2006, 13:03

makis pisze:Ruud i Raul nie beda w stanie rozegrac wszystkich meczow, wiec Ronaldo bylby alternatywa dla ktoregos z nich. Rotacja panie kolego, o to mi chodzilo
W sumie dziwine że jeszcze nikt o tym nie napisał ale wszystko wskazuje na to że Antek pogodził się z Capello bo od dzisiaj trenuje razem z drużyną. Dlatego w roli zmienników naszego grubaska widzę Cassano. Oprócz tego gdyby Ex Fenomeno miał odejść jest niemal pewne że ściągniemy Higuaina.

Pozatym jeśli chodzi o Capello to on jakoś rzadko stosuje rotację tak że nie nastawiał bym się na to zbyt bardzo.

Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 11 lis 2006, 13:05

POjawila sie ciekawa wiadomosc na asie

http://www.as.com/articulo/futbol/Preci ... ftb_9/Tes/

Watpie zeby w 24godz zalatwili sobie wszystkich

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”