Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 206

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 lis 2006, 11:20

A wielki Cesc prowadzi w klasyfikacji asystujących, ma 5 podań/11 spotkań a przez niektórych nazywany najlepszym skrzydłowym Premiership - Cristiano R - ma 2
I 4 bramki na koncie, ile ma Cesc?
Nie no przepraszam głupie pytanie.

Zreszta nie porównuj środkowego pomocnika do skrzydłowego, bo to nie ma sensu. Znajdz jakiego skrzydłowego do porównania, a moze brakuje takiego?

Arsenal zagrał swietne spotkanie, widac ze lepiej radza sobie z silnymi druzynami, ale mistrzostwa nie wygrywa sie Anfield, Old Trafford czy Stamfor Brgdge, a na tych troche mniejszych stadionach, a tam Arsenalowi idzie przeciętnie. To niezbyt dobry znak. Chociaz dobrze wróży w kontekscie LM.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2006, 11:32

John Travolta pisze:Nie no przepraszam głupie pytanie
wcale nie głupie - Cesc w lidze nie ma gola zdobytego.
Tylko jest taka sprawa, że pewne osoby uważaja, że Cesc jest za słaby na Premiership. Jest pomocnikiem/ rozgrywającym i rozlicza się go z asyst przede wszystkim. Porwadzi w lidze - wiec chyba az taki słaby nie jest na ta ligę.
John Travolta pisze:Zreszta nie porównuj środkowego pomocnika do skrzydłowego, bo to nie ma sensu.
wyżej ci napisałem - jest to odpowiedź na zarzuty jakoby Cesc się nie nadawał do tej ligi. Otóż nadaje się. Ronaldo wymieniłem, bo były głosy [kibice ManU głownie to mówili] że Ronaldo jest najlepszym skrzydłowym ligi - no ale skrzydłowy też raczej powinien asystować ? Ronaldo póki co nie asystuje, taki Hleb ma asysty na koncie - choćby w meczu z Liverpoolem [Cesc w meczu z ManU :P] Hleb [razem z Kolo] został wybrany do 11 kolejki Sky Sports :D
John Travolta pisze:a tam Arsenalowi idzie przeciętnie
przecietnie to jest ze skutecznoscią, choć wczoraj było znakomicie.
Jak się muruja 12 piłkarzami, to trudno nam strzelić, jak grają swoje - to mecz od razu jest i ładniejszy dla oka i wynik się zgadza.

A teraz bije się w pierś :D bo w ankiecie zaznaczyłem, że skromnie wygramy :oops: gdzie ja miałem rozum. Za miesiąc mecz z Cheslea, od dziś mozna głosować :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 lis 2006, 14:23

fieldy pisze:Tylko jest taka sprawa, że pewne osoby uważaja, że Cesc jest za słaby na Premiership. Jest pomocnikiem/ rozgrywającym i rozlicza się go z asyst przede wszystkim. Porwadzi w lidze - wiec chyba az taki słaby nie jest na ta ligę.

Fieldy o kim ty mówisz :roll: ja za Cescem zawsze murem stoje :lol:
A tak na poważnie w tamtym sezonie w lidze Fabregas grał średnio...co nie oznacza że jeżeli tak sądziłem musze tak uważać po życia kres... Jest młody, utalentowany i z kazdym rokiem bedzie pewnie coraz lepszy. Jeżeli dalej bedzie grał dobrze to na koniec sezonu zmienie swoje zdanie wkońcu tylko krowy nie zmieniaja zdania... :roll:
fieldy pisze:Ronaldo wymieniłem, bo były głosy [kibice ManU głownie to mówili] że Ronaldo jest najlepszym skrzydłowym ligi - no ale skrzydłowy też raczej powinien asystować
No ach ten Ronaldo co za koleś jest skrzydłowym a nie asystuje tylko strzela bramki...wstyd :lol: Przestań jeżeli ma grać tak jak obecnie i strzelać tak jak strzela to asysty mam daleko w dupie :twisted:
fieldy pisze:Jak się muruja 12 piłkarzami, to trudno nam strzelić, jak grają swoje - to mecz od razu jest i ładniejszy dla oka i wynik się zgadza.

Czy to dla ciebie takie dziwne :roll: Chyba w meczach z MU, Chelsea też sie średniacy murują :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2006, 17:22

Rossi pisze:Czy to dla ciebie takie dziwne
a teraz wskaż emote, wyraz, cokolwiek, które mówi o tym, ze mnie to dziwi :o
Rossi pisze:Chyba w meczach z MU, Chelsea też sie średniacy murują
zgadza się - ale my mamy kłopoty ze skutecznoscią - zauważ, że ja ich nie tłumacze, że powinni wygraywać. Pisze, ze mi sie to ejszcze w anszej grze nie podoba. To jest do poprawy - nie dziwi mnie to, że się murują, bo to jest oczywiste.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lis 2006, 22:48

John Travolta pisze:Arsenal zagrał swietne spotkanie, widac ze lepiej radza sobie z silnymi druzynami, ale mistrzostwa nie wygrywa sie Anfield, Old Trafford czy Stamfor Brgdge, a na tych troche mniejszych stadionach, a tam Arsenalowi idzie przeciętnie.

:zgon: Jezeli chodzi o Premiership to...

Arsenal-Aston Villa 1:1 :?
Arsenal-Manchester City 0:1 :?
Arsenal-Middlesbrough 1:1 :?
Arsenal-Manchester Utd 1:0 8)
Arsenal-Sheffield United 3:0 8)
Arsenal-Charlton Athletic 2:1 8)
Arsenal-Watford 3:0 8)
Arsenal-Reading 4:0 8)
Arsenal-Everton 1:1 :?
Arsenal-West Ham United 0:1 :?
Arsenal-Liverpool 3:0 8)

Pierwsze 3 mecze to poczatek sezonu, nasi pilkarze byli przemeczeni po MS, wkoncu mamy 15 reprezentantow 8)
Mamy jeszcze zalegly mecz z Wigan, ktry raczej wygramy. Daje nam to 24 pkt. 8) Czyli 4 za CFC no i 7 za MU :? Jestesmy w dobrej pozycji. Najlepsze jest to jak w niektorych komentarzach czytam, ze Arsenal stracil juz szanse na mistrza :lol:
Tak wiec... John Travolta powiedz ty mi, ktore ta sa te przecietne druzyny, z ktorymi dalismy ... no :lol: Evertonu to ja nie traktuje jako slabej druzyny, co nie zmienia faktu, ze powinnismy z nimi wtedy wygrac :roll: Odnosnie meczu z West Ham to powiem tak, ta byly Derby :o Poza tym nasi pilkarze przeszli obok meczu :?

fieldy pisze:zgadza się - ale my mamy kłopoty ze skutecznoscią - zauważ, że ja ich nie tłumacze, że powinni wygraywać.
Cos mi sie wydaje, ze powinienes to napisac w czasie przeszlym 8) Z LFC nie mielismy tylu strzalow i sytuacji co w meczu z CSKA i Evertonem. Nasza gra wydaje sie byc na dobrej drodze. 8) Jedyne co mnie martwi to slaba forma Henka :? Roza napisal, ze zagral jakos bezbarwnie, zgadzam sie, ale tylko w pierwszej polowie. Po strzeleniu 2 bramek, Henry jakby zaczal wiecej biegac, wracac sie do defensywy itd. Brakowalo mu tylko bramki :( Robin tez malo widoczny. W jego przypadku chodzi mi o dryblingi, ale co tam... wkoncu zaliczyl 2 asysty :o

fieldy pisze:z tego co uało mi się zobaczyć - to bardz obrze grali skrajni obrońcy, zwłaszcza .... Clichy - ta jego akcja w rugiej połowie Cool gdzie dopiero 6 minięty rywal go przewrócił ... Brawo

:shock: I to jeszcze jacy szybcy :!: Kozacka defensywa :wink: Clichy to ich osmieszyl na maxa :lol:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 lis 2006, 23:39

No wiesz jesli przegranie z dwoma słabiakami(WHU 16, MC 14) i remis z Boro (13 miesce) w 11 rozegranych meczach to jest dobry wynik to ja gratuluje ambicji. Everton to tez nie sa tuzy a zagrali w stylu druzyny z dołu, podobnie zagrala AV, wiec widac to jest na was jakis sposób. Wiadomo ze jak jest dobry dzien to taka taktyka na nic sie zda, ale druzyny tak grac beda bo po statysykach widac ze to sie oplaca i nie ma tak ze z dnia na dzien problem ze skutecznoscia zniknie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 lis 2006, 0:39

guru pisze: Pierwsze 3 mecze to poczatek sezonu, nasi pilkarze byli przemeczeni po MS, wkoncu mamy 15 reprezentantow Cool

guru pisze:Arsenal-Aston Villa 1:1 Confused
Arsenal-Manchester City 0:1 Confused
Arsenal-Middlesbrough 1:1 Confused

Widze, ze masz problemy z liczeniem. Zacytowalem Ci te pierwsze trzy mecze.
John Travolta pisze:No wiesz jesli przegranie z dwoma słabiakami(WHU 16, MC 14) i remis z Boro (13 miesce) w 11 rozegranych meczach to jest dobry wynik to ja gratuluje ambicji.

WHU- slabiaki :>

Boro, MC to wlasnie dwa z tych trzech meczy, poza tym skutecznosc w tamtych spotkaniach byla slaba. I jak pisalem juz, nasi zawodnicy nie odpoczeli nawet po MS. Henry do tej pory nie doszedl do siebie, bo nie mial normalnego okresu przygotowawczego :?
John Travolta pisze:Everton to tez nie sa tuzy a zagrali w stylu druzyny z dołu, podobnie zagrala AV, wiec widac to jest na was jakis sposób.
Na kazdego jest sposob. Np. Adebayor znalazl sposob na obecnego lidera :wink:

John Travolta pisze:Wiadomo ze jak jest dobry dzien to taka taktyka na nic sie zda, ale druzyny tak grac beda bo po statysykach widac ze to sie oplaca i nie ma tak ze z dnia na dzien problem ze skutecznoscia zniknie.

Zniknie, bo w football'u trzeba tez miec szczescie :roll: W meczu z LFC nam dopisywalo :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2006, 11:00

Widzę, że na polskiej stronie ukazała się możliwość zakupu szalika Kanonierów. Ja mam szalik, który przywiózł mi mój były szef ( pracowałem przy remontach wykończeniówek ) jeszcze z Highbury. Mówił, że przyjechał do Londynu, nie miał zielonego pojęcia co mi przywieźć, znał tylko Arsenal, poszedł i kupił. Ależ jestem dumny. Mało tego. Kolega opowiadał, że 3 lata temu był u wujka, który trudni się ... koszeniem Higbury. Takimi traktorkami czy coś. Jeju, ale praca :shock: Ja bym tam śpiwór przyniósł i kosił i kosił i kosił :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 lis 2006, 16:30

WHU- slabiaki
A jak tłumaczyc ich pozycje w lidze?

Takie tłumaczenie zmęczeniem to wiesz, Ronaldo grał na MS tyle samo co
Henry a od początku gra dobrze, wielu piłkarzy MU grało na MS, wszyscy piłkarze Chelsea grali na MS i tez graja dobrze.

Z WHU i Evertonem piłkarze juz nie byli chyba zmęczyni co?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 lis 2006, 21:57

Loczek pisze:Mało tego. Kolega opowiadał, że 3 lata temu był u wujka, który trudni się ... koszeniem Higbury. Takimi traktorkami czy coś. Jeju, ale praca Shocked Ja bym tam śpiwór przyniósł i kosił i kosił i kosił Wink

Loczek, :shock: Tez nad tym myslalem... Tylko jak sie tam dostac :?

John Travolta pisze:A jak tłumaczyc ich pozycje w lidze?

Niska forma...?
John Travolta pisze:Takie tłumaczenie zmęczeniem to wiesz, Ronaldo grał na MS tyle samo co
Henry a od początku gra dobrze,

Bo Ronaldo to fenomen... Kazdy ma inny organizm, poza tym Ronaldo sie jeszcze tyle nie wybegal w zyciu co Henry.
John Travolta pisze:Z WHU i Evertonem piłkarze juz nie byli chyba zmęczyni co?
guru pisze:Odnosnie meczu z West Ham to powiem tak, ta byly Derby Surprised Poza tym nasi pilkarze przeszli obok meczu Confused
guru pisze:Evertonu to ja nie traktuje jako slabej druzyny, co nie zmienia faktu, ze powinnismy z nimi wtedy wygrac Rolling Eyes

Czy ja pisze sam do siebie ? :badziewie: Ile razy mam Ci powtarzac co bylo przyczyna remisu z Evertonem? Skro nie wiesz to jeszcze raz napisze... FATALNA SKUTECZNOSC!!
Odnosnie West hamu tez juz napisalem co bylo przyczyna. Szkoda, ze nie doceniasz mojego wysilku i nie czytasz moich postow :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lis 2006, 22:50

guru pisze:Szkoda, ze nie doceniasz mojego wysilku i nie czytasz moich postow
z całym szacunkiem, ale głównie rozdrabniasz posty dodajac do cytatów poprzedników, jakies krótkie komentarze - to chyba ne jest jakoś bardzo czasochłonne ?

Ale do rzeczy - Denilson [ten co będzie lepszy od Denilsona niedługo 8) ]
został powołany do reprezentacji Brazyli. Zagra [czy tez zasiądzie na ławce] w meczu przeciwko Szwajcarii.
Ma 19 lat, w Arsenalu zagrał 2 razy w CC, jesli chodzi o pierwszy skład - no i w rezerwach regularnie od początku sezonu grywa.

Freddie został wybrany najlepszym piłkarzem Szwecji tego roku :brawo:
Co ważne - Szwed juz jest zdrowy i niedługo powinien wrócić do składu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 lis 2006, 23:15

z całym szacunkiem, ale głównie rozdrabniasz posty dodajac do cytatów poprzedników, jakies krótkie komentarze - to chyba ne jest jakoś bardzo czasochłonne ?

Chyba nie sugerujesz, ze wszystki moje posty sa typu tego co napisalem wczesniej?
...::: głównie :::... // fieldy

Odnosnie Denilsona, to Chlopak nie zagral jeszcze ani jednego spotkania w Premiership a juz jest powolany do Rep. Brazylii. Jednak nie na tym sie opieral trener Brazylii, bo zapewne nie raz widzial go w meczach Rep. Brazyli, U-21. Poza tym regularnie gra w rezerwach.
Dodam jeszcze, ze w wygranym meczu przez Anglikow nad Holandia 1:0 (U-21) jedyna bramke w spotkaniu strzelil pilkarz o nazwisku Hoyte. :o Ciekawe kto to... :think:
Natomiast Conolly(19 lat), kapitan naszych rezerw, trenowal z pierwsza Reprezentacja Anglii :o Jest obronca 8)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 15 lis 2006, 0:07

No tylko ta wasza fatalna skutecznosc działa głownie gdy gracie ze słabszymi rywalami, a jak gracie z silniejszymi to juz jest ok. Z tego wynika ze zle sie wam gra ze słabszymi druzynami. Ja Everton traktuje jak sredniaka, a WHU jest od początku ligi w słabej formie wiec mozna przyjac ze jest jedna ze słabszych druzyn w tym sezonie.

Ja juz koncze bo ta dyskusja brnie do nikąd.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lis 2006, 0:14

John Travolta pisze:No tylko ta wasza fatalna skutecznosc działa głownie gdy gracie ze słabszymi rywalami, a jak gracie z silniejszymi to juz jest ok.
nie do końca tak jest, w meczu z ManU też tylko jedna okazję wykorzystaliśmy, a mieliśmy np. rzut karny. Czyli skuteczność zawiodła.
W niedzielę też mogliśmy strzelić jeszcze przynajmniej 2,3 gole. Nie wiem czy oglądaleś mecz ... Henry miał jedna dogodną okazję, Robin w 2 minucie, gdyby nie zagrał ręką - też gol zostałby uznany. A w sumie ta reka była tam niepotrzebna. Myślę, że gdyby nie "pchnął" piłki, tez znalazłby się przed pusta bramką. Zagrał ręką, byc może dlatego, że podświadomie, bał się, że ne trafi, gdy sobie reka nie pomoże.
Pod koniec meczu sytuacji sam na sam, nie wykorzystał Adebayor.
Także pomimo strzelenia 3 goli - skuteczność mogła być lepsza.

I w druga strone jest podobnie - mieliśmy serie 6 wygranych meczy z rzedu - gralismy ze średniakami i strzelaliśmy - wtedy skuteczność nie zawodziła. [np. z Reading 4:0, czy z Scheffield 3:0]
Reasumując, to czy przeciwnik jest mocny, czy słaby nie ma wpływu na naszą skuteczność, ma na to wpływ wg mnie psychika naszych graczy

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 lis 2006, 10:46

guru pisze:Loczek, Shocked Tez nad tym myslalem... Tylko jak sie tam dostac Confused
Gdybym wiedział, to bym teraz w Jeleniej Górze nie szukał pracy, tylko wysyłał wam zdjęcia z mojego traktora na Emirates Stadium :lol: :lol:
Ale do rzeczy - Denilson [ten co będzie lepszy od Denilsona niedługo Cool ]
Daj mu Bóg tyle umiejętności co Denilsonowi. W sumie to narazie niczym aż tak wybitnym się nie wyróżnia. Ale rozumiem, Ardua Prima Via Est. Mam nadzieję, że to będzie kolejny ekstra towar w wykonaniu Wengera. Jesli tak, to znów muszę uznać wyższość Francuza nad Fergusonem. Wenger to dopiero diler z prawdziwego zdarzenia :wink:
guru pisze:Odnosnie Denilsona, to Chlopak nie zagral jeszcze ani jednego spotkania w Premiership a juz jest powolany do Rep. Brazylii. Jednak nie na tym sie opieral trener Brazylii, bo zapewne nie raz widzial go w meczach Rep. Brazyli, U-21. Poza tym regularnie gra w rezerwach.
Nie sądzisz, że to jest trochę śmieszne? Jesli mowa o Reprezentacji Polski, to rozumiem, że piłkarz grający ogony, rezerwy, czy nie mający miejsca w pierwszym składzie występuje w kadrze. Ale zawodnik Canarinhos, czyli reprezentacji fakt faktem najwyżej cenionej przez większość kibiców i przeciętnych zjadaczy chleba, nie może grać w rezerwach. To tak jak Dudek - powoływany za zasługi. Tak Denilson powołany za zasługi w kadrze U-21. Nie jestem temu przeciwny. Tylko to trochę źle świadczy o kadrze Brazylijczyków. Bo skoro do pierwszej drużyny powołany zostaje zawodnik z rezerw Arsenalu, to ja się pytam - czy Brazylia upadła już tak nisko ?

fieldy pisze:nie do końca tak jest, w meczu z ManU też tylko jedna okazję wykorzystaliśmy, a mieliśmy np. rzut karny. Czyli skuteczność zawiodła.
Oj Fieldy, ty tak się chlubisz tym zwycięstwem ...

fieldy pisze:W niedzielę też mogliśmy strzelić jeszcze przynajmniej 2,3 gole
Mogliście. Ale to tak jak piłkarz strzela 1 bramkę, a mógł strzelić 5. Rozliczany jest z tego gola. Tylko i wyłącznie. Teraz na tapecie macie Mourinho Team. Zobaczymy jak to z tą skutecznością będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”