Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 327

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 lis 2006, 9:12

Smieszne sa te Twoje pseudonapinki. Powaznie. A jesli ostatecznie okazaloby sie, ze Gago przyjdzie do Madrytu dopiero w lipcu (a na to nalega trener Boca) to co :?: Zapowiedzi o Castilli bylyby przedwczesne czyz nie :?: Widze, ze Twoim nadrzednym celem jest krytyka wszystkiego, co zwiazane z Realem. Szczerze :?: Marnie Ci to wychodzi.

Ramón Calderón ogłosił na konferencji prasowej we wtorek wieczorem, że klub osiągnął porozumienie w sprawie sprzedaży praw telewizyjnych do pokazywania meczów Realu Madryt przez siedem sezonów za 800 milionów euro :!: Nazwa firmy nie zostala jednak na razie ujawniona przez naszego el Presidente.

Ojciec Gonzalo potwierdza:
Pojawiła się oficjalna oferta z Realu Madryt na 10 mlionów euro, a działacze tego klubu powiedzieli mi, że chcieliby zakontraktować mojego syna w styczniu 2007 roku - mówił Higuaín radiu "La Red". Przedstawiciele Krolewskich maja sie udac w najblizszym czasie do Buenos Aires zeby kontynuowac negocjacje.

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 15 lis 2006, 10:59

skoro foty cieszą się takim wzięciem rzucam kolejne:
oprawa kolejna z derbów, tym razem sezon ubiegły 2005/06, poświęcona byłemu piłkarzowi Realu - Juanito, zresztą tragicznie zmarłemu, pewnie wielu z was słyszało o nim, wsławił sie olbrzymim duchem walki na boisku, co się wspomina w Madrycie do dzisiaj, i ku jego pamięci oprawa z meczu z Atletico

to Juanito
Obrazek

tworzenie dzieła - powstaje głowa
Obrazek

końcowy efekt, na stadionie na wejście piłkarzy !!!! ręce ma rozpięte na 42m, dół zwęża się do 15m, flaga z Juanito ma 32m wysokości, napis "Mi unico estimulante fue la camiseta blanca" to jest parafraza jego wypowiedzi z 4.12.88r., znaczy mniej więcej tyle, że: "jedynie ta biała koszulka jest dla mnie pobudzeniem", ech...takie kiedyś było przywiązanie do barw...
Obrazek

Obrazek

tu jeszcze jedna prezentacja, zaprezentowana w przerwie meczu: "Our town, our rulez", chyba nie trzeba tłumaczyć
Obrazek

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 lis 2006, 11:42

Mundialito dłuuugo już kibicuje Realowi Madryt ale nigdy nie wiedzialem takich zdjęć z opraw, jakoś np. nie pokazuje sie tego np. na Realmadrid-TV więc robisz świetną sprawe z tymi zdjęciami
:!:

Widać ze najwierniejsi kibice maja też talent artystyczny portret Juanito genialny :shock:

Guti powiedział ze cieszy sie że przychodzą do nas nowi piłkarze ale jednoczesnie smuci go ze wychowankowie nie dostają szansy na gre :oops:

Cóż, gdyby sie przyjrzeć to kilku graczy Castilli powinno dostać szansę zaprezenotwania się w pierwszej jedynastce Realu, ale jednocześnie nie można powiedzieć ze grają u nas w rezerwie takie perełki o talencie Cesca,Messiego, czy też Dos Santosa chociaż możę grają a mi nic o tym nie wiemy :wink:

Czasy gdy do pierwszej kadry Realu wchodził Raul Guti czy Casillias były inne skauci nasi jezdzili po świecie i sporwadzali do nas takie perełki jak Etoo, Geremi, czy też Raul. Za Pereza scouting nie istniał dobrze że teraz wrócono do poszukiwania talentów które można zakupić nie za 30mln euro

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 lis 2006, 16:29

ja wiem czy takie smieszne te moje napinki? chyba nie bo nasladowanie polityki transferowej niejakiego gasparta nie jest smieszne. nawet jak czyni to najwiekszy wrog barcelony. nie zycze wam tego z calego serca. zobaczycie jak to boli

naprawde nie rozumiem polityki transferowej realu. co takiego brakuje de la redowi zeby nie dawac mu szansy? co z bedacym w chyba zyciowej formie gutim? dlaczego sciagniety za tlye kasy reyes przestal gral?

w hiszpanii i europie nie ma ogranych i swietnych pomocnikow? sa. i mozna bylo o nich myslec przed sezonem zamiast gadac glupoty o kace czy kupowac za taka kase diarre ktory kopie sie w czolo jak ma podac dalej niz na 5 metrow (choc jako dm jest swietnym pilkarzem, podobnie jak emerson)

nie widzicie ze taka polityka jest bardzo dziwna? znowu porobia sie klany pilkarzy z ameryki pld i hiszpanii. na co wam to?

ps - zdjecia z opraw bardzo fajne. szkoda tylko ze poglady prezentowane przez US i OV sa nie do przyjecia. vide sztandarowa piosenke o brudnych polakach nie znajacych prysznica...

nie moglem sobie darowac :D

ps2 - chcoc gdyby nie US mecze na Santiago wygladalyby jak chodzenie do teatru. czyli zero dopingu i brak cierpliwosci konczacy sie wygwizdywaniem pilkarzy podczas gry

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 15 lis 2006, 16:56

właśnie przysiadłem do kompa, więc czas coś podrzucić naszej braci kibicowskiej

ps: tak na marginesie - najbardziej wyjebane oprawy są przy okazji derbów; jeśli chodzi o mecze z Barceloną bardzo często z kolei w oprawę jest wciągany cały stadion, ale w wypadku derbów oprawy są najoryginalniejsze, najbardziej przemyślane. Natomiast w przypadku całej reszty meczów (LM, Copa del Rey, liga), to wiadomo - raz kapitalne, raz bardzo skromne, co się wiąże przede wszystkim z rangą przeciwnika, szczeblem rozgrywek, bądź też jakimś jubileuszem (stulecie klubu, 25-lecie istnienia Ultras Sur) czy rocznicą danego wydarzenia, ale generalnie, prawie zawsze Ultrasu Sur zaznaczają swoją obecność jakąś oprawą.
Dodam jeszcze tylko, iż niezależnie od Ultras Sur, również Orgullo Vikingo kręcą prezentacje, są one dużo skromniejsze, ale są !!! na każdym spotkaniu. Atutem tej pierwszej ekipy jest choćby to, że mają miejscówki pozwalające na większe możliwości "techniczne".

A teraz już tradycyjnie foty:
pierwsza z meczu z Athletic Bilbao/sezon 2001/02 (w tym sezonie US powrócili na swoje miejsca, za bramką, po 3-letniej banicji związanej z przebudową stadionu i liwidacją miejsc stojących)
Obrazek
dobry motyw z tymi "kubraczkami", typowo zbytkowniczy hehe, a tak na poważnie to oczywiście odniesienie do "kastylijskiego" patriotyzmu dla Hiszpanii, wiadomo - Athletic Bilbao = dążenia separatystyczne

sezon 2003/04 derby w Madrycie (tym razem u lokalnego rywala), jest to oczywiście sektor naszych, zajebisty motyw z orłem trzymającym symbol Ultras Sur, a u dołu napis: "Honor, Estilo y Tradicion", czyli mniej więcej: "Honor, Styl i Tradycja"
Obrazek

mam pytanie: czy kontynuować mój "serial" ? nie wiem jak dużo osób jest zainteresowanych? pozdrawiam, Siempre Fieles/ Na zawsze wierni !!!

Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 15 lis 2006, 17:03

Oczywiscie.Zdjecia sa super :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 lis 2006, 17:06

rkoeman pisze:ja wiem czy takie smieszne te moje napinki? chyba nie bo nasladowanie polityki transferowej niejakiego gasparta nie jest smieszne.
Czyli rozumiem, ze zakup mlodziana z Ameryki Poludniowej jest od razu kopiowaniem polityki czlowieka odpowiedzialnego za bodaj najwiekszy kryzys w historii katalonskiego klubu :roll: Zauwaz, ze Huguain i Marcelo to 18 latkowe - mlodzi, dobrze rokujacy. Jesli ktos widzi w nich zbawcow Realu to chyba tylko Ty (i moze jeszcze kilku malolatow). Nie uwazasz, ze to dobrze, ze klub stawia na mlodziez :?: Nie wazne z jakiego jest kraju :?: Nie ma w klubie drugiego dobrego lewego obroncy, wiec zostal sprowadzony. Tyle.
rkoeman pisze: naprawde nie rozumiem polityki transferowej realu. co takiego brakuje de la redowi zeby nie dawac mu szansy? co z bedacym w chyba zyciowej formie gutim? dlaczego sciagniety za tlye kasy reyes przestal gral?
O ile mnie pamiec nie myli, to Guti jest od jakiegos czasu podstawowym zawodnikiem i to, ze przyszedlby Gago nie oznaczaloby od razu ze stracilby miejsce w skladzie. Co do Reyesa, to mozesz mi powiedziec jaka to wielka kase za niego zaplacili :?: Bo z tego, co ja wiem to jest na razie wypozyczony za Baptiste. Mial kontuzje, wypadl ze skladu i na razie do niego nie wrocil. Bedzie lepszy od Robinho na treningach to bedzie gral. Proste. De la Red dostaje na razie szanse w meczach Pucharu Krola.
rkoeman pisze: w hiszpanii i europie nie ma ogranych i swietnych pomocnikow? sa. i mozna bylo o nich myslec przed sezonem zamiast gadac glupoty o kace czy kupowac za taka kase diarre
Najpierw zarzucaliscie nam, ze kupujemy tylko pilkarzy ogranych, z nazwiskiem. Teraz czepiacie sie, jak kupujemy mlodych, ktorzy musza dopiero udowodnic swoja wartosc. Zdecydujcie sie.
Twoim podstawowym bledem jest to, ze uwazasz, ze trojka, ktora Real zamierza sprowadzic od razu bedzie stanowic o sile tego klubu.

Co do Ultras i Vikingo, to ich poglady sa rzeczywiscie dosc radykalne i specyficzne, jednak my oceniamy tu atmosfere, ktora zapewniaja na meczach i doceniamy prace, jaka wykonuja zeby ta atmosfera byla jak najlepsza. Czekalem tylko, az zaczniesz wytykac ich wady (ktore niewatpliwie posiadaja) i nie zawiodlem sie. Widac, niektorzy potrafia koncentrowac sie tylko na zlych rzeczach....
Mundialito czekamy na wiecej, choc fajnie by bylo, jakbys wypowiadal sie tez o bierzacych sprawach i nie ograniczal sie tylko do zdjec :wink:
Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 17:09 przez Makis, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 15 lis 2006, 17:07

do rkoemana: chłopie, co Ty bredziesz??? przecież chyba od tego jest każda ekipa ultras, na każdym stadionie !!! od opraw, dopingu itd, więc jeśli na Lechu nie byłoby ekipy z kotła, na Legi z żylety, na Widzewie "spod zegara", w Lyonie Bad Gones itd itd, to byłoby tak samo jak na Santiago bez US i OV ! proste jak budowa gwoździa ! a to, że pikniki na Realu to społeczność specyficzna, bo wyjątkowo krytyczna i wymagająca to już inna bajka. Poza tym w całej Hiszpanii jest zupełnie inne podejście w tych klockach w porównaniu np. do Polski, także nie rzucaj bezsensownych tekstów

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 15 lis 2006, 17:15

rkoeman - tylko różnica między polityką Gasparta, a tereźniejszą Calderona jest taka, że Real nie zapłaci za takiego młodziana jak ten z River ok 30 mln - czyli tyle ile za Saviole dał Gaspart. Wiadomo, ze takie wynalazki są ryzykiem. Ja również wolałbym, zeby Real postawił na zdolnego wychowanka, który już niedługo stanowiłby o sile Realu w takim stopniu jak Iniesta, albo Messi o sile Barcy.

P.S Oprawy z meczów są swietne. Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś fajne fotki to z chęcią zapisze je na dysku, albo ustawię na pulpit :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 lis 2006, 18:06

Mundialito- pomyśl o stworzeniu galeri takich jak na stronie głownej. Będzie lepiej i niekt ni bedzie się czepiał o zdjęcia. :P

rkoeman co jak co narazie dokonalismy jeden transfer za 6 mln, cena porównywalna z ceną Maxi Lopeza tylko tyle, że Maxi nie gra już u was i nie wiem czy na wypozyczeniu coś pogrywa jednym słowem stracone 6 baniek :blow: . Marcelo jeszcze nie zagra i nie wiemy czy się sprawdzi, ale wyrobił sobie markę w Brazyli jak i rep. Canarihos która z pewnością podbije jego cenę po przyjściu na salony Europy.

Za Robinho wydaliśmy sporą sume ktora się zwraca, Robinho gra w pierwszym składzie, wkręca w zimie asystuje czasem strzela, powoli wyrasta na nowy symbol klubu. Wiec pieniążki wydane należycie tyle że to nie Calderon był ojcem tego transferu a Floro.

A gdzie jest Overmars, Giovanni :?: Oni chyba byli kupieni za ponad 60 baniek szkoda ze prysły :blow: szybciej niz myslano.

Transfery Gago i Huguain'a jeszcze nie doszły do skutku i niewiadomo czy dojdą.

jack-sub pisze:Ja również wolałbym, zeby Real postawił na zdolnego wychowanka, który już niedługo stanowiłby o sile Realu w takim stopniu jak Iniesta, albo Messi o sile Barcy
Widocznie takowego nie ma, nie ma w rezerwach gracza który stanowił by o sile zespołu, jedyna szansa w Bueno i Granero :wink:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 15 lis 2006, 18:12

to może teraz jedna z moich ulubionych opraw
zaaaajebioza ! sezon 2003/04 mecz z Deportivo la Coruna
postać w czapeczce dość często przejawia się w działalności ekipy
Obrazek

a te zdjęcie....prawdziwa delicja, bo....jest to SAM REDONDO (chodzi o to że grał już wtedy w Milanie), podszedł on po meczu RMCF - Milan w LM w sezonie 2001/02, właśnie do naszych ultrasów (odprowadził go, a jakże Raulito), podziękować im za stare czasy i za oklaski, które od nich dostawał po każdym kontakcie z piłką w tymże meczu, no i za owację którą mu zgotowali na początku meczu, łezka się w oku kręci :wink:

Obrazek
widać go z "5" na koszulce

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lis 2006, 19:30

vakabayashi pisze:Jaki znowu hurra-optymizm po prostu za cene 6mln euro kupiliśmy utalentowanego gracza na pozycję która wymaga wzmocnienia w niedługim czasie. Marcelo dostanie szanse adaptacji do życia w hiszpanii grając w Castilli a potem szanse pokazania ze nie na darmo określa sie go nowym Roberto Carlosem.
Podobne zapowiedzi były przy tranferze Cicinho :roll:

Toudinho pisze:rkoeman co jak co narazie dokonalismy jeden transfer za 6 mln, cena porównywalna z ceną Maxi Lopeza tylko tyle, że Maxi nie gra już u was i nie wiem czy na wypozyczeniu coś pogrywa

To po co sie rozpisujesz skoro nie orientujesz sie w temacie.
Toudinho pisze:Za Robinho wydaliśmy sporą sume ktora się zwraca, Robinho gra w pierwszym składzie, wkręca w zimie asystuje czasem strzela, powoli wyrasta na nowy symbol klubu. Wiec pieniążki wydane należycie tyle że to nie Calderon był ojcem tego transferu a Floro.

Nadejdzie wiosna i przestanie wkrecać.
Toudinho pisze:A gdzie jest Overmars, Giovanni Oni chyba byli kupieni za ponad 60 baniek szkoda ze prysły szybciej niz myslano.
Kolejny brak orientacji w temacie. Nie wiesz gdzie teraz gra Giovanni, bo MArc kariere zakonczył. Jesli chcesz porownania to masz Steve i moze nie tak drogi Baljic... i tak kwota 60 mln :shock:

Jak pogłebisz swoja wiedze to odpisz. Bo bede
mosial
sie pogniewac

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 lis 2006, 19:39

Podobne zapowiedzi były przy tranferze Cicinho
Chyba nie chcesz powiedzieć że Cicinho się nie sprawdził. Jak tylko popracuje nad grą w defensywie będzie jednym z lepszych obrońców w lidze. Trafiła mu się pechowa kontuzja ale chłopak jeszcze powróci w dobrym stylu i zepchnie Ramosa na środek.
Nadejdzie wiosna i przestanie wkrecać.
Po co robisz z siebie debila? :roll: Przecież to jest conajmniej żałosne co piszesz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 lis 2006, 19:47

Mundialito pisze:do rkoemana: chłopie, co Ty bredziesz??? przecież chyba od tego jest każda ekipa ultras, na każdym stadionie !!! od opraw, dopingu itd, więc jeśli na Lechu nie byłoby ekipy z kotła, na Legi z żylety, na Widzewie "spod zegara", w Lyonie Bad Gones itd itd, to byłoby tak samo jak na Santiago bez US i OV ! proste jak budowa gwoździa ! a to, że pikniki na Realu to społeczność specyficzna, bo wyjątkowo krytyczna i wymagająca to już inna bajka. Poza tym w całej Hiszpanii jest zupełnie inne podejście w tych klockach w porównaniu np. do Polski, także nie rzucaj bezsensownych tekstów
byles w madrycie na meczu? wiesz co robia us? pewnie nie

a glosujesz. otoz poza oprawa meczow zajmuja sie innymi sprawami - np rasizmem. poza tym dla ciebie widze normalne jest obrazanie polakow przez kibicow mardycie (podejscie takie jak gdzie indziej - porownuja katalonczykow do polakow ktorzy byli swojego czasu na polwyspie iberyskim). mi by to bardzo przeszkadzalo gdyby kibice mojego klubu obrazali mnie jako polaka

ps - bylem w hiszpanii pewnie wiecej razy niz wiekszosc tego forum wiec nie ucz mnie jak tam wyglada kibicowanie :) bo okaze sie ze nie wiesz naprawde nic. powielasz mity jakie kraza wsrod kibicow w polski. pozniej konczy sie ze mocarne tedki wpadaja sobie do knajpy boixos nois i jest placz bo okazuje sie ze to nie pikniki :(

albo to ze ligallo fondo norte to zwykle ugrupowanie polityczna o dosc radykalnych pogladach. tozsamych z tymi do ktorych przynaja sie kolesie z US z wydzieranymi swastykami na lapach

polecam tez przyjrzec sie flagom US - tym z czaszkami ss. nie wiem jak tonie ale mi jako polakowi slabo kojarzy sie symbolika nazistowska

wiec moze zamiast napadac tak agresywnie przeczytaj najpierw co pisze. bo mam dosc duze pojecie o tym jak wyglada kibocowanie w hiszpanii

ja na was nie napadam. a za to wy regujecie straszna agresja i zamieszczacie sobie obrazliwe awatary

zbyt nerwowo wg mnie

ps2 - nie wiem po co nazywacie sie wzajemnie debilami majac albo marne pojecie o realu albo barcelonie. wiecej szacunku podczas dyskusji. bedzie mozna sie wtedy czegos ciekawego dowiedziec

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 lis 2006, 20:00

ps2 - nie wiem po co nazywacie sie wzajemnie debilami majac albo marne pojecie o realu albo barcelonie. wiecej szacunku podczas dyskusji. bedzie mozna sie wtedy czegos ciekawego dowiedziec
Jest różnica pomiędzy pytaniem czy ktoś kogoś udaje, a nazywaniem go. Wiem że ty jesteś prawdziwą encyklopedią futbolu, w końcu byłeś więcej razy w Hiszpanii niż ktokolwiek na tym forum. Tak, że nie jestem godzien z Tobą polemizować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”