Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 329

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 lis 2006, 16:53

Zaza pisze:Chyba że wraca stary dobry Fabio

Zaza chyba raczej tak. Bo nie wyobrażam sobie żeby Calderon z Mijatovicem kupili gracza o tak żeby siedział na ławie. To Capello chciał mieć Gago i wychodzi na to że go dostanie.

Transfer Gago o tyle jest zasadny, ze po prostu nie mamy takich graczy grających kreatywną piłke w typie Pirlo, Xabiego Alonos, Xaviego, mamy Diarre i Emersona jako takich destruktorów :P DM tylko DM - Gattuso mi sie tu nasuwa jako taki odpowiednik.
Więc jak narazie Real - Capello gra dwoma destruktorami w pomocy jednym "pomocnikem od kreacji" (Guti) i dwoma od zamętu na skrzydłach )Raul i Robinho ew. Reyes) plus Van Nisterlgooool :P

I stąd zamysł Capello zapewne że na pozycje "pomocnika od kreacji" wezmie Gago po to by w meczach u siebie Emerson wylądował na łąwce a grali w pierwszej 11 i Gago(obok Diarry) i Guti.

A co do reszty Marcelo narazie odwiedzi inny klub i najrawdopodobniej bedzie to Racing Santander pogra tam z 2 lata co najmiej czyli tyle ile R. Carlos zostanie jeszcze w Madrycie.

A Gonzalo, hmm chciałem też go oglądnąc w akcji w derby ale sie nie doczekałem :P Talent ma duuuuży interesowały sie nim Chelsea czy Milan W jego grze jest coś momentami z Henry zresztą jest porównywany do niego :wink: Dostanie czas na adaptacje, nikt nie bedzie wymagał ze w peirwszym meczu ma strzelić hat-tricka.

Cicinho - narzie sie rehabilituje, jest po operacji i przebywa w brazylii, myśle ze w Realu Capello nie pogra i odejdzie :? Myśle ze akurat Milan powinien sie Cicinho zainteresować :wink:

Te 3 transfery zwaistuja nie mniej nie wiecej że Ronadlo, Cassano Beckham zmieną klub :)

Nie wierze ze Antonio chciał przeprosić, myśle ze jego agent doszedł do porozumienia z zarzedem Los Blancos " puścicie mnie w zimie za nie za dużo, przeprosze i bede trenował" 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lis 2006, 17:14

To młody Canarinhos nie zawita odrazu do Królewskich ? aaa to mnie troche zaskoczyłeś. :roll: To wypożycznie mnie zdziwiło. Bedzie sie ogrywał.

Masz racje co do "kreacji" Gago i przejscie z 4-2-3-1 na "Tak" :wink: tylko teraz znów pytanie czy Fabio pozwoli by Emerson siedział na ławce. Szpaku powiedział wczoraj że Żuraw to przedłżenie mysli trenerskiej Leo na boisku - w takim razie Cygan to Capello na boisku. Wiec może inne wyjście Gago za Ruudem w miejsce Gutiego. Co prawda w dziesiejszej piłka jest tyle spotkań i tyle okazji by grac że taki klub jak Real nawet rezerwowych wykorzysta tylko tak jak Rafa Benithez zmienia skład co mecz tak Fabio słynna w ostatnich latach z tego że Juventus miał swoja "zelazną" 11.

Gonzalo ? komplikacje nie dają gwarancji że tak samo bedzie grał w Europie. Ale ma szanse i papiery na gre, co dziennie go łącza z innym klubem, juz był chyba wszedzie. Jak podziekował reprezentacji Francji, może sądzić ze PSG I Lyon oddpada z wysciugu bo wątpie by grał w Ligue 1 nie godzać sie na kadre. Ale np. Trezeguet nie żałuje pewnie takiego ruchu.

Zwróc też uwage na fakt że teraz Real gra na jednego klasycznego napastnika a ma chyba 4 z Raulem, Antek w zimie ? Gordo ? Bo chyba ktoś odejdzie, zwłaszcza że nic nie dają dużynie. A tu klub obserwuje Pipite. A jeszcze No i może David w stolicy mody :P Zobaczymy jak to sie zakończy.

Oddanie np. do Sevilli Marcelo [wypozycznie] może pozwolic Real zapewnienie prawa do Alvesa :P ale o tym pewnie działacze wiedzą :]
vakabayashi pisze:" puścicie mnie w zimie za nie za dużo, przeprosze i bede trenował"
W stylu Antka :P Ale tylko Milan i Inter beda sie liczy jak cos walce o niego. Bo na 99% wróci do Itali a Parma czy Torino nie ta mu blisko 4 miliony na reke. Ja nic do niego nie mam bo mimo strasznego wyglądu [hehe] on mnie umiejetnosciami przekonał nie raz, ale no właśnie ale :roll: Jakis zapis w umowie by sie przydał :P Bo to jest "pan problem"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lis 2006, 17:35

Zaza pisze:To młody Canarinhos nie zawita odrazu do Królewskich ? aaa to mnie troche zaskoczyłeś. :roll: To wypożycznie mnie zdziwiło. Bedzie sie ogrywał.
Mnie tez :wink: Racing nie jest tutaj przypadkowym klubem, zima mial tam trafic Helguera, ale jak wiadomo gra teraz w pierwszym skladzie u Capello wiec klub go nie pusci. Takze wypozyczenie Marcelo bedzie chyba rekompensata bo Ivan juz ponoc byl po slowie z klubem z Santander. Gdyby do tego doszlo, to tym lepiej dla Brazylijczyka - bedzie gral w pierwszej, a nie w drugiej lidze :wink: Najblizszy mecz na Bernabeu bedzie dobra okazja, aby wladze obu klubow pogadaly na ten temat.

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 16 lis 2006, 18:32

a więc dalej się dzielę z Wami moją kolekcją, tym razem tapeta w wykonaniu Orgullo Vikingo

Obrazek

apropos Marcelo i reszty, jestem oczywiscie za, szkoda tylko ze gdzieś giną nasi wychowankowie, wolę jednak młody zaciąg z zagranicy niż kolejne "gwiazdy"
a to czy oni się sprawdzą ? jak faktycznie przyjdą wszyscy trzej myślę, że któryś z nich napewno "wypali"

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lis 2006, 20:05

Mnie osobiście zaskoczył nie tyle sam pomysł wypożyczenia Marcelo, co oddania go właśnie do klubu z Hiszpanii. W końcu początkowo mówiło się o zespołach zagranicznych, a później rezerwach. Ten pomysł z Racingiem może być więc trochę zaskakujący, ale bez wątpienia jest dobry. Wystarczy tylko zawrzeć odpowiednią umowę, że nie może grać przeciwko Realowi i wychodzą z tego same pozytywy :] Marcelo się ogra w Primera Division i nie zrobi krzywdy Królewskim.

Temat napastnika jest ciekawy, bo jeden powie, że taki nie jest w ogóle potrzebny, a drugi stwierdzi, że ktoś taki jak Higuain byłby idealnym uzupełnieniem dla van Nistelrooy'a. Wiadomo:
a'la dostaw nogę + nie a'la dostaw nogę = urozmaicenie w napadzie :P
To już było wałkowane podczas Merrcato w tematach włoskich.

Tylklo co wtedy z pomocą :?: Kaka czy Messi to takie "sranie w banie" bo miejsc wiadomo jakich sobie nie rozmnożymy, a sama dostępność zawodników to już biegunka :P Załóżmy w ciemno, że Calderon dokona zimą swego planu odnowy i zakupi dwójkę Argentyńczyków. Capello zostanie z jednym napastnikiem czy najniespodziewaniej w świecie posadzi Emersona na ławce :?: To jest najciekawsze bo takie ruchy transferowe mogą oznaczać nie tylko zmiany personalne, ale także zmiany w taktyce i sposobie gry :roll: Capello zawsze coś wykombinuje bo mając tylu dobrych zawodników można kombinować. Szeroka kadra może jednak oznaczać podział na tych grających dużo i grających mało, czyli pierwszy skład i niemal pewni rezerwowi...zobaczymy :roll:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lis 2006, 22:04

Radio Marca powolujac sie na dziennikarzy France Football podalo dzisiaj, ze Zlota Pilke za rok 2006 otrzyma... Fabio Cannavaro :!: :jupi: :!: Podanie oficjalnych wynikow odbedzie sie dopiero 27 listopada na specjalnej gali, to na razie nieoficjalna informacja. O drugie miejsce beda walczyc Buffon z Henrym. Wszystko wiec wskazuje na to, ze Wloch bedzie kolejnym po Di Stefano, Ronaldo, Zidane'ie i Figo pilkarzem Krolewskich, ktory otrzymal to wyroznienie :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lis 2006, 22:06

Toudinho pisze:A gdzie jest Overmars, Giovanni
Toudinho pisze:Overmars przeszedl za 25 mln funtów. A ten przewspaniały grający obecnie w Cruzeiro Belo Horizonte Geovanni Deiberson Mauricio przyszedł do was za 21 baniek i wrócił skad przyszedł chyba za free Gratuluje. Byłem blisko 60 a stzrelałem.

Elvir przyszedl za 13, ale 13 to nie 25 F
Czy to pozory, czy brak orientacji i odpowiednich wiadomosci czy moze jak to napisał RealFan robisz z siebie debila. Popatrz jedna mała literka a dwoch kompletnie innych zawodników. Teraz nie wiem jak sie do tego odniesc. Skoro Elvir kosztował 13 to ile kosztował ten drugi Ognjenovic :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 22:09

makis pisze:Radio Marca powolujac sie na dziennikarzy France Football podalo dzisiaj, ze Zlota Pilke za rok 2006 otrzyma... Fabio Cannavaro :!: :jupi: :!: Podanie oficjalnych wynikow odbedzie sie dopiero 27 listopada na specjalnej gali, to na razie nieoficjalna informacja. O drugie miejsce beda walczyc Buffon z Henrym. Wszystko wiec wskazuje na to, ze Wloch bedzie kolejnym po Di Stefano, Ronaldo, Zidane'ie i Figo pilkarzem Krolewskich, ktory otrzymal to wyroznienie :wink:
i zadna w tym zasluga Realu. Zdobedzie ja za gre w Jube i w barwach narodowych co nie zmienia faktu ze kibice z Madrytu tez sie moga cieszyc

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 lis 2006, 23:00

koles ktory spadl do 2 ligi i nalezy do parti faszystowskiej w pelni asluzyl na zlota pilke - nie jakis tam henry czy pirlo (wygral tyle samo co fabio)

w takim razie skandalem wydaje mi sie dlaczego w 2002 roku zlotej pilki nie dostal roberto calros - te obronca ktory gral kosmiczny sezon. i byl wtedy najlepszym pilkarzem swiata

dlaczego nie dostal jej raul w 2000 roku? byl najlepszym i grajacym dobrze caly rok pilkarzem

kolejna glupia decyzja (o ile to prawda) ludzi glosujacych na te nagrode

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 lis 2006, 23:05

rkoeman zostałeś gwiazdą tego tematu, i masz zdjecie z Schusterem......pełen sukces wracaj do hiszapanii tam nie ma tych 'agresywnych' kibiców Realu którzy tu są prezentowani na forum i sa sami ludzie ktorzy równają do twojego doświadczenia w pobycie w hiszpanii:!:
kolejny medrzec. moze udowodnisz moj mily ze ov i us nie maja pogladow skrajnie szowinistycznych i nie obrazaja polakow.

oraz ze us odpowiadaj jedynie za oprawe jak napisal ktos tam?

ps - myslalem ze masz wiecej do powiedzenia ale sie przeliczylem. jestes tak samo ograniczony jak kazdy osobnik ktory nie umie przynac ze kibice jego klubu obrazaja jego wlasne pochodzenie i to przed kazdym meczem.

szkoda ze nie da sie z wami podyskutowac bez agresji i obrazania innych. w takim razie sam zmienie styl moje retoryki i zaczne dyskusje w tym samym stylu

wiec zaczynam - makis no gracias, tira la mierda

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 lis 2006, 23:21

Messi E2 Ronaldinho pisze: robisz z siebie debila
Chyba Ty... ciągle piszemy o transferach Gasparta...A nie Josep'a Lluís'a Núnez'a a nie wiem czy ty nie masz czasem:
Messi E2 Ronaldinho pisze:brak orientacji i odpowiednich wiadomosc
Owszem źle podałem nazwiska tych piłkarzy tylko dlatego że sie przejęzyczyłem dwóch piłkarzy o podobnym nazwisku w jedym klubie, popełniać łędy ludzka rzecz.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Giovanni
Ten kosztował 5,5 baniki zaś Geovanni 21 :wink:
I to ten pisany przez "i" a nie przez "o" był sciągnięty za kadenci Gasparta :].

A pamięteasz za ile kupiliście Gararda z Valenci :lol: Philippe Christanval, Fábio Rochemback i wielu innych niewypałów.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Ognjenovic

Nie pamiętam za ile przyszedł, ale odszedł za darmo. W tym sezonie przychodziło wielu grajków miedzy innymi Anelka za 35 baniek ale został sprzedany za 34,5 wiec mala strata...no i Steve McManaman za 17 mln...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lis 2006, 23:59

No wreszcie :!: Juz myslalem, ze Cie dzisiaj nie bedzie. Nie musze chyba dodawac jak bardzo bylbym zawiedziony :wink:
rkoeman pisze:wiec zaczynam - makis no gracias, tira la mierda
Szalejesz normalnie :wink: Moze nawet poczulbym sie dotkniety gdybym podchodzil do sprawy tak powaznie jak Ty :wink:

Jedno mnie zdziwilo - jestes takim wielkim znawca, byles w Hiszpanii i w ogole, a nie wiesz, ze mundial ma zawsze bardzo wazny, jesli nie decydujacy wplyw na przyznawanie Zlotej Pilki :?: Zawiodlem sie na Tobie :roll: Gdyby dostal ja Buffon, tez bym sie nie zdziwil. Henry :?: Mial dobry sezon, ale przegral w nim 2 finaly, a na samym mundialu nie gral jakos kapitalnie. Przypominam Ci, ze Fabio byl kapitanem zlotej druzyny i jej najlepszym zawodnikiem na tej imprezie.
rkoeman pisze:dlaczego w 2002 roku zlotej pilki nie dostal roberto calros
8 bramek Ronaldo na mundialu zalatwilo sprawe. Choc tez uwazam, ze Roberto bardziej zasluzyl (no popatrz w czyms sie zgadzamy :lol: )
rkoeman pisze: dlaczego nie dostal jej raul w 2000 roku? byl najlepszym i grajacym dobrze caly rok pilkarzem
Ale na euro specjalnie nie blyszczal, a jego niewykorzystany karny sprawil, ze Hiszpania przedwczesnie pojechala do domu. Zizou doprowadzil Francje do zlota i dostal pilke. Nie widze w tym nic nadzwyczajnego. Tak jak mowie, duzy wplyw maja wielkie imprezy.

Odpisz jak chcesz, przeczytam sobie rano (tak na poprawe humoru :wink: )
P.S. Przepraszam za wszelka agresje. Znowu :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lis 2006, 0:05

jak wiadomo 6 czy 7 spotkan na imprezie typu euro to wiecej niz wybitna gra przez caly rok...

odpisalem. smiejesz sie?

czy moze naiwnie wierzysz ze mundial na takim poziomie jak w tym roku swiadczyl o klasie pilkarzy?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 lis 2006, 0:16

Jednak jeszcze chwile zostane :wink:
Tylko, ze na te 6 czy 7 spotkan czeka sie 4 lata. Ktos kiedys powiedzial, ze "wielkie imprezy kreuja wielkich pilkarzy", wiec jesli raz na cztery lata mundial jest decydujacym (a przynajmniej bardzo waznym) kryterium, to jest to dla mnie absolutnie zrozumiale. Poziom mundialu to sprawa drugorzedna, liczy sie dla tego szacownego jury i tyle. Nie zmienisz tego. Gdyby Ronaldinho rozegral lepszy turniej nikt nie mialby z nim szans w tym plebiscycie.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 17 lis 2006, 1:11

rkoeman pisze:jak wiadomo 6 czy 7 spotkan na imprezie typu euro to wiecej niz wybitna gra przez caly rok...

odpisalem. smiejesz sie?

czy moze naiwnie wierzysz ze mundial na takim poziomie jak w tym roku swiadczyl o klasie pilkarzy?
Ja sie posmieje :)
Cannavaro nie mial tylko swietnego mundialu, ale przez caly sezon w Juventusie grał świetnie, tylko ze jak sie nie oglada to glupoty gada.
A to czy nalezy do partii faszystowkiej czy do stowarzyszenia dupy maryny, ma miec wplyw na to czy ktos zdobedzie zlota pilke czy nie?

A Pirlo sezon w Milanie(zwlaszcza II czesci) mial beznadziejny, a Henry mial slaby mundial. Tak sie sklada ze Fabio gral najrowniej do tego swietny mundial.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”