Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 lis 2006, 14:34

Zico_FCI pisze:W takim razie może jeszcze nazwie zmienimy na TVN Turbo Warszawa i będzie git. Myślę, że na takiej nawie też ITI bardziej skorzysta niż na obecnej i nie będzie się musiało dzielić z innymi sekcjami Legii. W sumie zmiana herbu na jakieś *** jest OK. to dlaczego by nie zmienić nazwy. A nowy stadion najlepiej nazwać TVN Style.

:roll:
W takim razie jako oddany fan Legii proponuje byś z własnej kieszeni pokrywał to co klub traci na sprzedaży podrabianych pamiątek. Zobaczymy jak wtedy będziesz cfaniaczył.
:roll:

Nadmienie, że Legia przezyła już kilka mniejszych lub kompletnych zmian herbu. Wtedy kibice nie płakali. Na herbie z pełnymi do niego prawami skorzysta klub a nie ITI.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 lis 2006, 14:54

To chyba normalne, że CWKS chce coś na tym zarobić, w końcu stanowi on kawał historii klubu. KP mogłoby się z nimi dogadać, zwłaszcza teraz kiedy CWKS stoi na progu bankructwa i swoje wymagania na pewno by zmniejszył. Poza tym ITI może wrócić do jakiegoś historyczne herbu, na przykład zostawić obecny z delikatną modyfikacją, a nie wymyślają uj wie co. I jeszcze jedna sprawa: Ostatni ktoś z klubu mówił, że rozmowy z CWKS trwają i w porozumieniu z SKLW próbują znaleść jakiś kompromis w tej sprawie. Wychodzi na to że oni najzwyczajniej w świecie kłamią, bo na pewno nie wydawaliby 15 tysięcy € na rejestracje herbu "tak żeby sobie był"

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 lis 2006, 15:18

Legia nie chce tego herbu za darmo. Tylko, że spór rozbija się miedzy innymi o to "coś". Ja nie za bardzo widzę możliwość posiadania jakiejść sublicencji. Bo może się okazać, że po podpisaniu umowy z KP właściciel (CWKS) podpisze podobną z 5 fimami sportowymi, a KP nic do tego nie będzie miało.
Powrót do jakiegoś z dawniejszych herbów jest bardzo dobrą propozycją, ale są dwa pytania związane z prawem:
1. Czy czasem CWKS też nie ma do nich jakiś praw
2. Niektóre z tych herbów są bardzo podobne do obecnego - jakie sią możliwości jego używania w świetle przepisów prawa patentowego.

Podsumowaniem całego problemu herbu mogą być słowa Kosmali:
"Po pierwsze CWKS nie chce nam zdradzić, kto posiada prawa do korzystania z herbu i na jakich zasadach może z niego korzystać. Nas nie interesuje posiadanie herbu, który każdy może dowolnie wykorzystać
Oraz fragment z Naszej Legii:
Problemem dla KP jest też to, że herb wykorzystują wszystkie sekcje CWKS-u. W związku z tym każda z nich może zlecić produkcję pamiątek dowolnej firmie. Takie rozwiązanie kompletnie ITI nie satysfakcjonuje. Koncern chciałby zainwestować w sprzedaż pamiątek, ale chciałby mieć przy tym gwarancję, że inwestycja ta będzie przynosić optymalne dochody. Na razie jednak biznes pamiątkowy w naszym klubie właściwie nie istnieje. Co więcej, KP poniósł nawet z tego tytułu pewne straty.

dariok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dariok » 19 lis 2006, 12:35

Wczoraj byłem na meczu Zaglebie-Legia. Po raz pierwszy widziałem Wojskowych na żywo. Piłkarze za dobrze nie grali, i zasluzenie przegrali 0-1. Chciałbym jednak pochwalić kibicow z Warszawy, którzy mimo zakazu na mecz przyjechali liczną grupą. Pzdro dla (L) :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lis 2006, 20:36

Bardzo mi sie wczoraj spodobało zachowanie Choto. Zawsze go uwazałem za profesjonaliste, który myśli na boisku. Wczoraj zachował sie jek debil, idiota, pajac. Tak sie zastanawiałem czy opluł zawodnika Zagłebia czy nie dzisiaj jestem peiwen, ze sobie Legia kilka meczy zagra bez Choto. Jestem ciekaw jaka bedzie wypowiedz na ta sytuacje ze strony min. Wdowczyka. Inna sprawa, ze sedzia wg. mnie gwizdał pod Legie, czerwien dla Fabiana, wiadomo była jak nic, ale w 86 minucie Fabianski zrobił dwa kroki :wink: z pilka poza polem karnym, a miał juz żóltko i takze wtedy powinien wyleciec

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lis 2006, 0:19

Messi E2 Ronaldinho pisze:Bardzo mi sie wczoraj spodobało zachowanie Choto.

Chyba "nie" spodobało :> ?

Ja to zobaczyłem dopiero dziś w Lidze + x - i byłem w szoku bo puscił mu "wiązanke" że aż żal, najlepszy stoper w lidze, [obok Clebera] a tu zachowanie jak prostaka. Rozumiem nerwy, przegrywają itd, ale kuźwa tak jak swoimi interwencjami może dawać przykład to w Lubinie zachował sie jak burak. Ciekawe na co to była reakcja :roll: choc to i tak do nie tłumaczy.

Co do sędziego to inna kwestia, a czerwień, a w zasadziej jej brak to już całkiem żenada.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lis 2006, 3:33

Zaza pisze:najlepszy stoper w lidze, [obok Clebera] a tu zachowanie jak prostaka.

Choto jest lepszy :wink: Czysci glowa wszystko :lol:

Odnosnie meczu to co tu mozna napisac... Zaglebie bylo poprostu lepsze. Grali lepszy football, stwarzali wiecej podbramkowych sytuacji itd.
Odnosnie faulu Fabianskiego poza polem karnym to zeczywiscie "zenada". Powinien dostac czerwien. Widocznie sedzia nie chcial psuc widowiska :P
Ogolnie to bylem rozczarowany poziomem tego meczu, spodziewalem sie wiekszego widowiska. :roll: Wazne, ze na koniec rundy jesniennej jestesmy na dosc dobrej pozycji, z ktorej wiosna zaatakujemy mistrza :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 lis 2006, 15:01

Z ciekawszych faktów prasowych dotyczących Mistrzów Polski:

1. Panu Kazimierzowi Marcinkiewiczowi zaproponowane zostało stanowisko dyrektora operacyjnego KP Legia Warszawa.
2. Legia zamierza kupić kapitana Crveny Zvezdy Duszana Bastę wydając na jego zakup 2 mln ojro.

:rotfl2:

Kto da więcej?

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 30 lis 2006, 15:20

deltinho pisze:Z ciekawszych faktów prasowych dotyczących Mistrzów Polski:

1. Panu Kazimierzowi Marcinkiewiczowi zaproponowane zostało stanowisko dyrektora operacyjnego KP Legia Warszawa.
2. Legia zamierza kupić kapitana Crveny Zvezdy Duszana Bastę wydając na jego zakup 2 mln ojro.

:rotfl2:

Kto da więcej?
z tym Marcinkiewiczem to prawda :D ponoć ma już plan działania, a jego głownym pukntem będzie praca kibiców Legii na ul.Konwiktorskiej. Ponoć Pan Kazimierz ma zamiar pogodzić kibiców zwaśnionych klubów. kibice Królewskich będą czyścić krzesełka na stadionie Czarnych Koszul swoim szalikami, a to wszystko czynie społecznym. a tak na serio to ten news jest tak nieprawdopodobny jak to co napisałem. wszyscy wiedzą, że po przegranych wyborach na prezydenta W-wy Marcinkiewiczowi szykowana jest juz ciepła posadka w rządzie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 02 gru 2006, 10:15

W Warszawie Legia podejmowała lidera Orange Ekstraklasy GKS BOT Bełchatów. Legiawygrała 3:1 po bramkach Dawida Janczyka, Miroslava Radovica i Juniora. Dla mistrzów jesieni gola strzelił Mariusz Ujek. BOT Bełchatów chyba olał te rozgrywki bo to juz ich druga przegrana. Teraz Legia Warszawa wygra tylko z ŁKS i pierwsze miejsce w grupie bedzie.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 gru 2006, 10:44

No nie wiem czy olał, bo wystawił co miał najsilniejszego na tą chwilę z Matusiakiem, Ujkiem i Gargułą na czele, z czego reprezentanci Polski zostali zmienieni już przy wyniku 2:1. Legia też wystawiła najsilniejszą jedenastkę. Meczy był prestiżowy bo ostatnie wypowiedzi Lenczyka bardzo rozgrzały całą atmosferę spotkania.
Mecz całkiem przyjemny, dość wyraźna przewaga Legii. I sprawdziło sie ogrzewanie na krytej :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 gru 2006, 11:22

Wczoraj na stołecznych stronach Gazety było statystyczne podsumowanie rundy w wykonaniu Legii. Poświęcę kilka zdań na podsumowaniu dokonań Mirka Radovicia.

Wiadomo, że zawodnik przyjechał w połowie przygotowań Mistrzów Polski. Na początku pobyty miał olbrzymie kłopoty natury osobistej. Do tego zewsząd krzyki, ile to nie kosztował, że przepłacony (800 ojro ale biorąc pod uwagę cenę za przejście plus wartość kilkuletniego kontraktu, czyli 500+300 rzeczywiście równa się 800 :lol: ).
Jak wypada w statystykach? Rozegrał najwięcej (z Rogerem) meczów w Legii - 23. Ale jeżeli zsumować by ilość minut to spada dopiero na 6 miejsce w legijnej klasyfikacji. Bierze się to stąd, że na początku nieprzygotowany do rozgrywek wchodził na końcówki lub grał góra połowę meczu.
Radocić okazał się najlepszym strzelcem Legii w tej rundzie z dorobkiem 6 bramek na koncie (w 4 w lidze). Miał najwięcej asyst - też 6. I zestawienie fauli na zawodniku: Radvicia faulowano 41 razy a drugiego w tej klasyfikacji Surmę już tylko 28. To zestawienie moim zdaniem najlepiej oddaje poziom zagrożenia jakie wprowadzał Miro przeciwnikom, szalejąc na prawym skrzydle.

Mam nadzieje, że po porządnie przepracowanym okresie zimowym na wiosnę będzie jeszcze lepiej. Co sam zawodnik zresztą zapowiada wypowiadając się na temat obecnej formy. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 gru 2006, 19:56

Klub sportowy Legia, nalezacy do ITI, może trafić na giełdę po 2010 roku. Wcześniej ITI nie wykluczał, że może to nastąpić w 2008 roku, ale opóźniła się rozbudowa stadionu Legii. Przychody Legii wzrosły do 4,14 mln euro z 3,09 mln euro w roku ubiegłym. No czyli jest tendencja wzrostowa.

Fajnie byc posiadzaczem akcji klubu piłkarskiego, ale nie wiem czy w Polsce to sie sprawdzi. Poziom sportowy naszych druzyn jest słaby ich sytuacja finansowa nie pewna no i jeszcze te afery korupcyjne.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 gru 2006, 20:30

Akurat Legia teraz nie narzeka na brak stabilizacji finansowej. Afery korupcyjne raczej bezpośrednio klubu nie dotyczą. Tak w ogóle to nie znam się na tym i nie ma pojęcia jakie korzyści mogą z tego płynąc. Wypadałoby zapytać Matusiaka. 8)
deltinho pisze:Mam nadzieje, że po porządnie przepracowanym okresie zimowym na wiosnę będzie jeszcze lepiej. Co sam zawodnik zresztą zapowiada wypowiadając się na temat obecnej formy. Zobaczymy.
Wydaje mi, że akurat on to może grać tak jak w tej rundzie. Na odbudowie formy to raczej powinni się skupić „bohaterowie” z poprzedniego sezonu. Przede wszystkim chodzi mi o Rogera, który wiosną był chyba najjaśniejszą gwiazdą w drużynie a od początku obecnego sezonu gra wręcz żenująco. Można powiedzieć iż jedynie Choto no i może Szala prezentują stale równą - w miarę wysoką formę.

!! Legia !!
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: !! Legia !! » 16 gru 2006, 12:32

Ha!
No i mamy pierwszego klasowego zawodnika w Legii podczas zimowej sesji transferowej!

Może dla dobra dyskusji warto rozwinąć swojego posta. Mowa!!1 Nawet trzeba // Babel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”