Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 331

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 17 lis 2006, 19:57

brylancik pisze:A teraz z innej beczki. Ma ktoś może zdjęcie z oprawy bodajże ostatniego meczu Zidane'a na Bernabeu jak Ultrasi zrobili sobie mały piknik i poprzynosili różne dmuchane zabawki. Mam nadzieję, że ktoś wie o co chodzi.
Ja mam. Chyba, że masz coś innego na myśli.

Obrazek

Po prostu genialne!!! :mike: Przyjżyjcie się dokładnie na kabinę. Ciekawa oferta do kupienia :roftl3:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 17 lis 2006, 20:26

głowa już mnie przez to wszystko boli
to ze ty sobie zalozyles ze us to nic zlego, choc kilka postow wyzej inny kibic realu chcial udowodnic ze oni tylko odpowiadaja za oprawde. teraz okazuje sie ze nie. ze to ov sa apolityczni a us juz nie
nie rozumiem..masło maślane...ale spróbuje się odnieść: gdzie pisałem ze US są apolityczni??? nie zmyślaj proszę...

janio jesteś duzo konkretniejszy od swojego kolegi po szalu, i plus za to dla Ciebie, ale...
Mam rozumieć, że w kontekście tworzenia doskonałej atmosfery podczas meczów można nie brać pod uwagę wszystkich innych przejawów działalności US?
, hmm..fotki zmieściłem tylko i wyłącznie w intencji pokazania co się dzieje na Santiago od strony opraw, więc zauważ proszę, że polityczny burdel zaczął rkoemanna siłę lansując brzydkie strony US, poza tym w wielu momentach rzucał hasła, które nijak się nie pokrywają z rzeczywistością kibicowskiego światka, stąd te rozmywanie - chciałem sprostować to i owo
nie trawie realu, lazio, benfici, ferencvarosu, leeds czy chelsea wlasnie przez tego rodzaju grupki kicowskie ktorych dzialnosc obraza moj swiatopoglad. nie ma to nic wspolnego z tym ze kibicuje barcelonie. bo jako klub sam w sobie szanuje real za jego wielkie druzyny, pilkarzy czy trofea. za historie okoloklubowa juz nie.
czy nie mógł tak od razu i byłby spokój?
Ma ktoś może zdjęcie z oprawy bodajże ostatniego meczu Zidane'a na Bernabeu jak Ultrasi zrobili sobie mały piknik i poprzynosili różne dmuchane zabawki.
mówisz i masz :lol:

podziękowanie dla Zizou
Obrazek

no i ultrasowskie zbytki i mega piknik :)
Obrazek
Obrazek

pzdr
:wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 lis 2006, 20:53

Mundialito pisze:, hmm..fotki zmieściłem tylko i wyłącznie w intencji pokazania co się dzieje na Santiago od strony opraw, więc zauważ proszę, że polityczny burdel zaczął rkoemanna siłę lansując brzydkie strony US, poza tym w wielu momentach rzucał hasła, które nijak się nie pokrywają z rzeczywistością kibicowskiego światka, stąd te rozmywanie - chciałem sprostować to i owo

Niby wszystko OK, ale zrozum - gdyby to frakcja kibiców Barcelony robiła zajebiste flagi i całe 90 minut dopingowała zespół, ale jednocześnie wiedziałbym o tym, że wyznają takie a nie inne zasady - po prostu nie mógłbym się z nimi utożsamiać i cała oprawa meczowa byłaby dla mnie przesłonięta właśnie tą chorą ideologią. To jest kwestia światopoglądu - albo jest się przeciwko rasizmowi, homofobii, ksenofobii itp., albo nie - to nie działa na zasadzie: "z reguły potępiam, ale w przypadku kibiców mojej drużyny przymykam oko". Wychodzę z założenia, że nie można oddzielić od siebie pewnych rzeczy - nigdy nie zrozumiem podejścia typu: robią fajną atmosferę, więc ignoruję ich poglądy. Tłumaczenie, że interesują Cię tylko ich "aranżacje boiskowe" w oderwaniu od całej niechlubnej reszty uważam za pokrętne...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lis 2006, 21:11

amen. na tym zakoncze cala dyskusje ale na pewno nie moj udzial w tym topicu. bo mnie bardo ciekawi.

co sie nie napisze a jest to sprzeczne w pomyslami kibicow realu okazuje sie ze autor jest debilem i nic nie wie. nawet jezeli tak naprawde wie dosc duzo i umie to opisac w niezly sposob

ps - wszystkich kibiow w hiszpanii bija na glowe symatycy cadiz czyli tak zwani 'cadistas'. oprawa i spiewami bija wszystkich na glowe. bez zadnej agresji, ksenofobii czy przemocy. jak widac mozna inaczej

na szczescie na camp nou powoli zaczyna byc tak samo i to co sie dzialo na meczu o superpuchar hiszpanii z espanyolem na dlugo pozostanie w mojej pamieci.

naprawde mozna inaczej. nie trzeba za wszelka cene obrazac czyjes pochodzenie czy kolor skory. nie trzeba dziergac sobie swastyki i pozdrawiac wyciagajc prawa reke do gory

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 17 lis 2006, 22:13

kolejna oprawa z takich, które miażdżą swoim rozmachem, jak gdzieś wcześniej napisałem, najbardziej imponujące są te z derbów, więc sezon 2003/04.....na pierwszej fotce dobrze widać mapę, zrobionej na podobieństwo tej z książki "Władac pierścieni", przedstawiającej krainę Shire, Mordor itd.; tutaj jest to oczywiście Hiszpania i zaznaczone największe miasta, a ze środka, z Madrytu wyrasta Gandalf, podpis pod flagą jest parafarazą z książki: "pierścień rządzący wszystkimi/ i tu mniej więcej znaczy "ten harb dominuje nad wszystkimi", na drugiej fotce widać już cały ogrom sektorówki (mierzącej 30 metrów wysokości 20 szerokości) plus kartoniadę
enjoy :wink:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 lis 2006, 23:13

brylancik pisze:czywiście nie popieram US za poglądy jakie wyrażają ale po prostu jak już to kiedyś ktoś napisał bez nich trybuny na Bernabeu wyglądały by tak żałośnie jak chociażby Arsenalu, gdzie wszyscy w pięknych nowych markowych kurteczkach, jedząc chipsy czy coś innego w milczeniu oglądają mecz.

Jaki typ. :shock: czego akurat wybrales Arsenal a nie inna Angielska druzyne? Jezeli chodzi o doping to pojechales na maxa. Co innego jakbys napisal Chelsea, z tym bym sie zgodzil. Potem jeszcze piszesz cos takiego...
brylancik pisze:Mam nadzieję jednak że pan rkoeman powie jaki jest cel tych jego napinek (oświecenie nas, a może próba zrażenia do Realu Rolling Eyes )

Osobiscie to ja nie widze zadnych napinek z jego strony. Poprostu takie ma poglady. A Ciebie sie zapytam, jaki ty masz cel robienia napinki w strone Arsenalu ?

Mundialito podobaja mi sie te foty, ktore wklejasz :wink: Ta ostatnia to wogole kozak na maxa :D Trzeba docenic tych ludzi co robia te oprawy, bo wyglada to bardzo ladnie. :wink:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 18 lis 2006, 0:50

i czas na ostatnią fotę z serii "derbi de Madrid" na Santiago Bernabeu (kto wie czy nie najfajniejsza prezentacja, ale to już kwestia gustu). Tak czy inaczej wymiata.

Sezon 2002/03.
Widać tu zwróconą dziobem łódź z postawionym żaglem, rozdzierającą trójkolorowe fale - 140 pasków było błękitno-morskich, 20 kawałków błękitno-lazurowych i 4 białe czyli grzywy fal (widać, że goście, którzy to obmyślają, dbają nawet o takie szczegóły), liczby i kolory pochodzą z opisu samych US. Napis: "Rumbo hacia - nuevas victorias" czyli "Kierunek ku nowym zwycięstwom". Sektorówka składająca się chyba z dwóch części, liczy bodaj 25 metrów wysokości. Całości dopełniała jasno-niebieska kartoniada. To tyle.

Obrazek

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lis 2006, 10:55

guru pisze:Jaki typ. Shocked czego akurat wybrales Arsenal a nie inna Angielska druzyne? Jezeli chodzi o doping to pojechales na maxa. Co innego jakbys napisal Chelsea, z tym bym sie zgodzil. Potem jeszcze piszesz cos takiego...
Chelsea akurat zawsze miała kibiców w Londynie i to nawet nie wiem czy nie najwięcej. Z Arsenalem jest gorzej. Jako kibic powinieneś wiedzieć, że nie ma on specjalnie oddanych fanów. W te wakacje udało mi się przesiedzieć w Londynie 2 miesiące i wiem co mówię. Chodzi mi o to że na meczach jest tak jakoś... dziwnie.

guru pisze:scie to ja nie widze zadnych napinek z jego strony. Poprostu takie ma poglady. A Ciebie sie zapytam, jaki ty masz cel robienia napinki w strone Arsenalu ?
To nie jest żadna napinka... To był przykład kibicowania na stadionach jakie mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 lis 2006, 13:04

RealFan rzadko tu ostatnio zaglada, wiec postaram sie go zastapic :wink:
ObrazekVSObrazek
Juz dzisiaj o 22 na Bernabeu kolejny mecz La Liga. Tym razem Krolewscy podejmowac beda Racin Santander, a wiec 14 zespol w ligowej tabeli. Jesli Real chce trzymac dystans do Barcy (ktory wynosi obecnie 3 punkty), to takie mecze musi po prostu wygrywac. Klub z Santander zdobyl jak na razie 11 punktow (2 zwyciestwa, 5 remisow i 3 porazki) i tylko 7 bramek w 10 kolejkach. Najciekawszymi pilkarzami druzyny sa IMO byly madridista Pedro Munitis, Scaloni i serb Nikola Zigic. W Realu z powodu kontuzji nie zagraja: Ronaldo, Beckham i Cicinho. Nie zagra rowniez Cassano, ktorego Capello nie uwzglednil w meczowej 18. Krolewscy zagraja prawdopodobnie w nastepujacym zestawieniu:
Casillas; Sergio Ramos, Cannavaro, Helguera, Roberto Carlos; Emerson, Diarra; Raúl, Guti, Robinho; Van Nistelrooy
Osobiscie widzialbym w pierwszym skladzie Reyesa np za Gutiego, ale zobaczymy jak zdecyduje Capello. Czekam tez na bramke Ruuda. Czas, zeby zaczal strzelac regularnie :wink:
Dla formalnosci prawdopodobny sklad Racingu:
Tońo; Pinillos, Garay, Rubén, Luis Fernández; Scaloni, Antonio Tomás, Colsa, Serrano; Munitis, Žigić
Po kolejne zwyciestwo panowie :!: Hala Madrid :!:

P.S. Proponuje zakonczyc trwajacy juz bodaj 3 dni spor o US i OV, z tego co widze zgody i tak raczej nie bedzie, a szkody zeby cierpial na tym temat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lis 2006, 13:52

makis pisze:RealFan rzadko tu ostatnio zaglada, wiec postaram sie go zastapic
Zagląda często, ale rzadko pisze bo nie ma tyle czasu co kiedyś. To jednak być może się zmieni za jakiś czas i wtedy z wami podyskutuje, zamiast tylko czytać forum 8) A już chciałem sobie wejść i napisać coś meczu :lol: I tak napiszę, ale najpierw Wasz wiodący wątek.

Ultras Sur nie jest święte, to prawda i nie ma co się z tym kłucić. Zważywszy jednak na fakt, iż jest to jedna z nielicznych "żyjących" grup kibiców podczas spotkań na Santiago Bernabeu to okazuje się, iż są oni niezbędni. Jaka atmosfera by panowała na stadionie, gdyby nie takie grupki :?: Cisza jest coraz cichsza...czyż tak :> Mielibyśmy najsmętniejszą publikę w całej La Liga :roll: Dlatego US czy OV są potrzebne pomijając już ich poglądy. Te ostatnie nie zawsze są w porządku, ale naprawdę atmosfera spotkań musi być. Nawet nie dałoby sie odczuć, że tu gra Real Madryt...pewnie jakaś okręgówka czy coś, mimo że tam również zdarzają się fanatycy :P

Mecz z Racingiem odbędzie się o godz. 20.00, a nie o 22, a tak poza tym wszystko jest O.K. Najgroźniejszym wśród rywali moim zdaniem może być Zigic zważywszy na jego warunki fizyczne, ale Capello ponoć wie jak go unieszkodliwić. Walki o górną piłkę z nim łatwe nie będą stąd już możemy się domyślać taktyki Racingu na to spotkanie. Trudno oczekiwać, aby grali do końca otwartą piłkę bo to by ich zabiło, będą grać długie piłki i dośrodkowania na głowę Zigicia właśnie, tak przynajmniej mi się wydaje :roll: Cóż innego Portugal mógłby wykombinować :?: Ma z przodu gościa, który w powietrzu jest niemal nie do przeskoczenia i grzechem byłoby z tego nie skorzystać...trudne zadanie czeka naszych środkowych obrońców :roll:

Nie przekonuje mnie pomysł z Reyesem za Gutiego z kilku bardzo prostych powodów :] Zacznijmy od tego, że teraz to właśnie Guti jest mózgiem czyli najważniejszym zawodnikiem drugiej linii Królewskich. To on rozprowadza piłki, on jest najczęściej faulowany i również jemu nie bez powodu najwięcej uwagi poświęcają defensywni pomocnicy rywali. Teraz Jose Maria jest dla Realu następcą Zizou i ma podobne zadania do Francuza. Nieważne, że tak czy siak Zidane'a nie zastąpi w stu procentach. Ważne, że kiedy jego by nie było to mogłoby się nagle okazać, iż gra kompletnie się "nie klei", a tego chcemy uniknąć :P Jeśli Reyes pojawi się w wyjściowym składzie to prędzej za Robinho bądź Raula, ale moim zdaniem ponownie zasiądzie on na ławce rezerwowych.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2006, 14:19

Toudinho pisze:Chyba Ty... ciągle piszemy o transferach Gasparta...A nie Josep'a Lluís'a Núnez'a a nie wiem czy ty nie masz czasem:
Szkoda, ze tego wczesniej nie napisałes. Bład jest błedem.
Toudinho pisze:A pamięteasz za ile kupiliście Gararda z Valenci Philippe Christanval, Fábio Rochemback i wielu innych niewypałów.
Nie mam zamiaru porównywać niewypałów obu klubów, bo raczej nikt tu nie odstaje.

Kod: Zaznacz cały

kupiliście
ja nie dokłądałem sie do transferów J.G. Choc dwojka w/w nie była tak droga, a juz napewno drugi :wink:

Co do dzisiejszego meczu to mam na kuponie 1 wiec mam nadzieje, ze Real wygra, ale jesli Racing powtórzy 21.12.2005 to sie nie pogniewam.
Jednak Real jest zdecydowanym faworytem, a Racing mimo dobrych zawodników w napadzie razi skutecznością...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 lis 2006, 16:01

RealFan pisze: Najgroźniejszym wśród rywali moim zdaniem może być Zigic zważywszy na jego warunki fizyczne, ale Capello ponoć wie jak go unieszkodliwić. Walki o górną piłkę z nim łatwe nie będą stąd już możemy się domyślać taktyki Racingu na to spotkanie.
Ponoc pilkarzem odpowiedzialnym za przeszkadzanie Serbowi w dochodzeniu do gornych pilek przy stalych fragmentach gry ma byc... Van Nistelrooy. Holender, ktory ma prawie 190 cm wzrostu, na pewno bedzie mial mniej klopotow w walce z Zigiciem o gorna pilke niz Cannavaro.
RealFan pisze: Nie przekonuje mnie pomysł z Reyesem. Zacznijmy od tego, że teraz to właśnie Guti jest mózgiem czyli najważniejszym zawodnikiem drugiej linii Królewskich. To on rozprowadza piłki, on jest najczęściej faulowany i również jemu nie bez powodu najwięcej uwagi poświęcają defensywni pomocnicy rywali. Ważne, że kiedy jego by nie było to mogłoby się nagle okazać, iż gra kompletnie się "nie klei", a tego chcemy uniknąć :P Jeśli Reyes pojawi się w wyjściowym składzie to prędzej za Robinho bądź Raula, ale moim zdaniem ponownie zasiądzie on na ławce rezerwowych.
To prawda, to Guti odpowiada za prowadzenie gry w tym sezonie, ale i tak uwazam, ze Fabio moglby dac mu dzisiaj odpoczac przed meczem z Lyonem. Racing to nie jest jakas bardzo silna druzyna i Real na pewno bedzie mial sytuacje w dzisiejszym meczu nawet bez niego (gdyby cos sie "nie kleilo", zawsze przeciez moglby wejsc na boisko). Raul moglby spokojnie zastapic Gutka na jego pozycji, a na prawej stronie moze grac Reyes. Jesli nawet tak sie nie stanie, to licze ze Hiszpan wejdzie w trakcie meczu, bo potrzebuje gry zeby wrocic do dobrej dyspozycji.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 lis 2006, 16:58

makis pisze:Holender, ktory ma prawie 190 cm
Zigic ma chyba ponad 2 metry :wink: Coś mi się wydaje ze za dlugo tam nie pogra bo jest naprawde ciekawym grajkiem.

Real będzie chciał się zrechabilitować za ostatnia porazke na SB z Celta. Pownni wygrać wszystko na to wskazuje ze wygraja mozne nawet RvN powiekszy strzelecki dorobek i strzeli ta 15 bramke :wink:

Co ciekawe Raul jest drugim naszym strzelcem w druzynie strzelił 5 bramek.

Czekam na powrót do skłądu Reyesa i się doczekac nie moge, zagrał kilka meczy na śwatowym poziomie, strzelał bramki asystował naprawde był mocny punktem drużyny, a po kontuzji coś jest nie tak oby wrocił do formy z pewnością dzisiaj zastąpi kogoś w drugiej połowie bo Beckhs pojechał na ślub Tom'a do Rzymu :lol: :wink: moze zachaczy o Mediolan :) jestem za.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 lis 2006, 16:59

makis pisze:Raul moglby spokojnie zastapic Gutka na jego pozycji,
Oj, mam co do tego duże wątpliwości. Capello próbował na początku sezonu właśnie takiego rozwiązania i wiadomo jak to się przeważnie kończyło. Po meczu z Lyonem zdecydował się na Gutka w środku i gra zaczęła się wreszcie kleić. Myślę że Jose nie powinien się na razie co rzucać że przemęczony jest albo coś bo zawsze narzekał, że trenerzy na niego nie stawiają. Teraz jest w świetnej formie i IMHO jeszcze zanim przyjdzie Gago niech gra jak najwięcej, a później można wprowadzić jakąś rotację.

Mnie zastanawia inny fakt. Capello nie powołał na mecz Cassano. Wygląda na to, że mimo przeprosin pana Talentinho jego dni na Bernabeu są policzone. Wszystko wskazuje na to że jego następcą będzie Higuan (mimo że działacze River mówią że jak na razie działacze Realu nie złożyli konkretnej oferty, IMHO to takie zwykłe gadanie w celu podwyższenia sumy transferu). Będzie to niezła alternatywa dla RvN, bo na grubaska nie ma co już liczyć.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 lis 2006, 19:32

Mamy juz potwierdzone sklady:
Obrazek
Jak widac Reyes ostatecznie zagra kosztem Robinho. Mam nadzieje, ze Hiszpan wykorzysta szanse i pokaze sie z dobrej strony.
Za pol godziny zaczynamy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”