Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 19 lis 2006, 9:45

Nie wydaje mi się, aby nasi popadli w samouwielbienie. Zdaja sobie sprawe z kim grają, mimo to do tej pory nikogo nie zlekceważyli. I tak ma pozostać.

Jutro dzień przerwy wiec czas na krótkie podsumowanie tych 3 meczów. Najwiekszym atutem Polaków jest atak, ale o tym wie juz cały swiat i nikogo to nie dziwi. Blok i obrona funkcjonuja nieźle. Tutaj dochodze do takich przemysleń, że nie pokazujemy jeszcze wszystkiego co potrafimy. Dodatkowo azjatycka, latynoska czy afrykańska szkoła ataku jest na tyle specyficzna, że czasami druzyny jeszcze zbyt łatwo oszukuja nasz blok. Wydaje mi się, że ten element szykowany jest na Rosjan i Serbów. W zagrywce robimy duzo asów, ale sporo psujemy. Jednak zalozenie silnej zagrywki przy poziomie naszych rywali z grupy jest słuszne i naturalne. W innych elementach tez mamy jeszcze rezerwy. Jedynie co martwi to niedokładność przyjęcia. Przy meczach z druzynami z najwyższej pólki trzeba przygotować się psychicznie na "kopanie się z koniem" i nie ma przeproś. Jeśli bedzie przyjecie damy rade. Rosjanie nadal graja swja archaiczna siatkówke, która nie powinna sprawiac problemu w rozczytaniu , a Serbowie sa dośc wiekowi, a MŚ są baaardzo długie. W meczu z drużyną z Bałkanów trzeba się skupic na zatrzymaniu przede wszystkim spryciarzy Vujevica, Boskana i Vlado Grbica, którzy beda chcieli niemiłosiernie obijać nasz wysoki blok. Miljkovic jak nie bedzie miał wsparcia moze mieć problemy. Póki co skupmy się na Portoryko i Japonii.
duch99 pisze:Babel jeszcze nic nie napisał
dzieciol pisze:Babel pewnie poszedl spac po meczu Laughing
Widze, że dorobiłem się fanów na forum. Juz wiem kto bedzie odpowiedzialny za ewentualne niepowodzenia naszych Orłów :D

Wróć do „Inne sporty”