AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 199

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2006, 13:54

Tu nie trzeba nic pisać bo nie ma takich słów... Przez przeszło 20 lat jest piłkarzem Milanu. Kapitan w pełnym tego słowa znaczeniu. Ja to sie mówiło - "obrońca grający najładniej" Jestem zszokowany :? Ostatni sezon duetu Paolo Billy, teraz Ci co płakali że czas na zmiany beda płakać :P Kiedyś Chłopaczek to przewidział :roll: i napisałe wtedy bardzo mądre zdanie - jesli miało by tak być to przeżyje, ale "dziękujemy" nie wystarczy.

Patrząc na liste osiągnięć Paolo w barwach Milanu to widac ile znaczy dla naszego klubu.

7 razy Mistrz Włoch - Jeden Puchar Włoch - 4 razy wygrywał Puchar Europy- Równiez 4 razy Superpuchar Europy - Piec razy Superpuchar Włoch - I dwa razy Puchar Interkontynentalny.

śróbuje własny rekord występów w lidze obecnie 591 ...

Nie dawno mówił że zagra 1000 razy w barwach Milanu - obecnie ma 831 występów dla Milanu. Do niego należy rekord wystepów w kadrze narodowej - 126 spotkań.

Milan Lab może zrobić cuda ale chyba sam Paolo wie co zrobi skoro głosno o tym mówi. Szok i tyle... Czas mija - legendy nigdy :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lis 2006, 14:51

Zal ze odchodzi ale jeszcze wiekszy smutek mnie ogarnia gdy widze jaki nasi mu ten ostatni sezon zgotowali.To nie tak mialo byc - chcialoby sie powiedziec.
Jedyne co teraz mozna zrobic to wziac dupy w troki i wygrac LM dla kapitana.Tylko ze latwiej to napisac niz wykonac.

Wyglada na to ze po tym sezonie czy ktos tego chce czy nie chce szykuje sie rewolucja.Szczegolnie w obronie.Stara gwardia - Maldini Costacurta Cafu - odchodzi.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2006, 15:02

Szacunek dla Paolo. Jest legenda waszego klubu, a legendy nigdy nie odchodzą, jedynie przestaja grac. Jednak w Milanie trzeba troche przewietrzyć skład i chyba to jest najlepszy moment by zakończyc te jakże piekna kariere. Zdrowie ma się tylko jedno. Szkoda, takich graczy chciałoby się oglądać na boiskach wiecznie.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 lis 2006, 16:13

Szkoda, naprawde wielka szkoda bo to nasz symbol. Ale to było do przewidzenia bo Paolo ostatnio więcej walczy z kontuzjami poza boiskiem niż na boisku. Szkoda że jak narazie Milan gra słabo i zawodzi. Nie będę pisał jego biografii bo to mija się z celem, każdy Rossoneri wie kim jest Maldini i co dla nas zrobił.

Milan napewno go godnie pożegna, odstawi mu mecz na pożegnanie a my kibice napewno nie zapomnimy bo tego się nie da zapomnieć, zrobił zbyt wiele żeby go odsunąć w cień. Tak jak napisał Zaza, legendy trwają wiecznie a El Capitano to jedna z barwniejszych postaci Milanu o ile nie najbarwniejsza. Grazie, ale to jeszcze nie koniec.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lis 2006, 18:18

Co tu Duzo mowic :? :? Paolo i Billy dwie ikony Milanu odchodza :oops: Mimo jestem zagorzalym krytykiem podstarzalego skladu ale jak przychodzi co do czego to brak mi slow :oops: To juz nie bedzie ten sam Milan :cry:

Pozostaje nam Czekac na twego syna Paolo Crystian tak!!! Za jakies 8 lat bedzie wymiatal :twisted:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lis 2006, 18:19

milan potrzebuje świezej krwi kaka nie ma parktycznie z kim grać gilardino zawodzi przydałby wam sie jakiś supersrzelec na miejsce szewy
trzeba przyznać ze to w duzej mierze dzieki niemu milan odnosił sukcesy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2006, 19:08

Meczetinio - Sheva miał i ma swoją wartość, ale jak popytasz kibiców Milanu czy chcieliby go spowrotem to większość powie, że nie. Dobry napastnik jest potrzebny każdej drużynie, ale Milan teoretycznie takich ma. W końcu Gilardino to też strzelec wyborowy, który z kilku dla wielu nie do końca jasnych czynników nie potrafi się odnaleść w tym co w Parmie robił najlepiej :roll: Ktoś do ataku mógłby się na San Siro pojawić, ale moim zdaniem nie jest to konieczność...grunt by Gilardino ustabilizował swoją formę, to jest najtrudniejsze, ale załatwiłoby wiele problemów w ofensywie. Przyszedłby taki superstrzelec i wcale nie byłoby pewności, iż faktycznie będzie skuteczny co dobrze widać na przykładzie właśnie Gilardino albo Shevy, który jakby nie patrzeć nie zdobywa zbyt wielu bramek dla Chelsea :P Inna sprawa, że Milan w sumie nie ma szczęścia, lecz nie można wszystkiego na to zwalać :roll:

Zakończenie kariery przez Maldiniego może być symbolem wymiany pokoleniowej. On sam wie najlepiej kiedy powinien skończyć z futbolem bo on zna obecne możliwości swojego organizmu. Jeśli doszedł do wniosku, że pora zawiesić buty na kołku to zapewne nie podjął tej decyzji pochopnie. Maldini to legenda, która odchodzi, ale pojawią się następni na jego miejsce. Następni, którzy będą chcieli przynajmniej w części dorównać temu można bez wachania powiedzieć legendarnemu obrońcy :] To będzie mogło tylko pozytywnie wpłynąć na grę i wyniki Rossonerich.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

MILAN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 21 lis 2006, 20:20

Rzeczywiscie to smutny dzien, a zarazem symboliczny. Paolo i Alesanndro wiedzieli, w ktorym momencie odejsc i kiedy zapoczatkowac nowa ere w dziejach Milanu. Ten sezon to zmierzch ery Maldiniego, Costacurty i innych starych graczy, jak Cafu i Serginho. Jesli pan Galliani czekal na odpowiedni moment do przeprowadzenia glebokich zmian, to po obecnym sezonie nadarza sie ku temu optymalna okazja. Na wszystko przychodzi czas i dlatego poszukiwacze "kozlow ofiarnych" powinni zamilknac. Mam nadzieje, iz w ostatnim sezonie w Milanie tych wielkich pilkarzy, na czele z kapitanem Maldinim, osiagna oni jakis znaczacy sukces... Wlasnie o tym mowil ostatnio sam Maldini, ale poki co trzeba to traktowac jedynie, jako nasza mala nadzieje na przyszlosc. Jestem rowniez przekonany, iz rowniez po zakonczeniu kariery Maldini i Costacurta zostana wciaz blisko zwiazani z klubem, a takze beda dalej pracowac na jego chwale. Jeszcze swiat o nich uslyszy...

Szacunek dla Maldiniego i Costacurty !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2006, 20:20

Meczetinio to w takim razie Ruud powinień już 3 lata temu odejśc :roll: Szkoda też Rooneya. Nie ma z kim Kaka grać, no tak a mistrzowie świata Pirlo i Gattuso wygrali puchar na PS2 :P A Seedorf dostał w spadku 3 puchary Europy, to że mają słabszy sezon to tylko pokazuje że liczyli sie na mundialu a nie jak Anglicy a zreszta daruj sobie bo nic nie wnosisz w temat, głupie gadanie takie jak to że Ronaldinho sie wypalił, a Roma to tylko Totti albo że serie A to samo Catenczjo :P

Chlopaczek a pamietasz swoje słowa na temat tej sytuacji napisane z 2 miesiące temu ? :roll: Co prawda wtedy nic nie mogłeś wiedzieć ale miałes nosa :P

To nie do pomyślanie że Paolo i Billy odejdą, kuźwa niby normalna kolej rzecz a jednak szok. Niech nawet gra Billy mają 50 lat, mi to nie przeszkadza oby tylko był zdrowy i gotowy ! Zreszta wiek to szczegół z reguły odnosza sie do tego gówniarze dla którzy taki Billy jak jak dziadek, ale jak ktoś ma 12 lat to trudno by nie :P Zmiana warty była przewidywana ale zawsze była zmiana a Billy i Paolo byli zawsze. A teraz zmiany na które niby każdy czekał - jak ciul takie zmiany ... Ba już żałuje niedawnej deklaracji Cafu, bo poprostu wiem że nie szybko znajdziemy drugiego takiego :? El Pendolino - majacy turbo, Ostatni sezon wielkich :?

Teraz trzeba unikać tematów mercato i stron o rynku bo aż [']

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 21 lis 2006, 20:57

Miałam strasznie przekichany dzień w pracy, potem taki sam w domu, myślałam że gorzej już być nie może, a tu taka wiadomość!!! :shock: :cry: , wielki symbol, który jak dla mnie zawsze był odchodzi. Podobnie jak u Zazy pierwsze słowa to ... niemożliwe, ale jednak. Nibyspodziewałam się takiej informacji, niby wiem, że jest słuszna, ale mimo wszystko łza się w oku kręci. Wściekam się również przez to na nasze wyniki. Powinniśmy godnie uczcić jego odejście, a tu co środek tabeli i szanse iluzoryczne. Nochyba że w CL powetują. A więc do boju, dla Paolo.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 21 lis 2006, 21:19

Chwila chwila przeciez to nie jest pewne , ze odejdzie. Paolo mówi ze zobaczy po sezonie jak zdrowie dopisze. Kibice napewni nie pozwola mu odejsc.

Paolo to jest mój idol, to dzieki niemu ineresuej sie pila, pilkarze genialny.

Niezgadam sie z niektórymi, ze odejscie Paolo to bedzie nowa era. Nowa era bła w roku 2003 i tak dalej w tył a Paola byl caly czas.

Jedna uwaga odejscie Cafu i Serginho to za przeproseniem nic w porównaniu z mozliwoscia odejscia boskiego Paolo

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 lis 2006, 21:22

No nie przegrywamy 1-0 :evil: Wszystko bylo by okej nasza gra moze sie podobac :!: :!:

ALE nasza SKUTECZNOŚĆ to przekracza wszelkie mozliwe granice toz to by przedszkolaki strzelily to co my mielismy kutwa :evil:

są osobne tematy do LM :!: posty w tematach klubowych będa kasowane // fieldy

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 21 lis 2006, 23:11

MIARKA SIE PRZEBRAŁa !!!! !!!! !!!! ! !!!
TERAZ TO CARLO ANCELOTTI POPROSTU MUSI ODEJSC I NIE MA WYJSCIA>

Przciez grajkom nawet nie zaleczy na jego posadzie, Carlo odejsc sam bedzie lepiej dla kazdego .....

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 lis 2006, 23:19

Nie wiem co się dzieje z Milanem... niemoc w lidze, teraz niemoc w Lidze Mistrzów... chyba faktycznie czas Carlo się skończył :/

fieldy pisze:są osobne tematy do LM Exclamation posty w tematach klubowych będa kasowane // fieldy
To po co jest ten temat? Zróbmy generalny temat Serie A sezon 2006/2007 i będzie po kłopocie. Po to jest ten temat by pisać o sukcesach/porażkach klubu z tematu. Bez sensu. Ja na przykład nie lubię czytać wypowiedzi z tematu LM bo to tu wypowiadają się najwierniejsi kibice, a nie jednostki, które o problemach klubu niewiele wiedzą. Ciekawe czy ty nigdy po meczu Arsenalu w LM nie wypowiedziałeś się o formie swoich ulubieńców na temacie Anglia-->Arsenal :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 lis 2006, 0:27

Troche mnie zdolowal ten mecz z AEK ale jak tylko przeczytalem wypowiedz Carlo to bananowego usmiechu dostalem :P
"Pomimo porażki osiągnęliśmy dziś ważny cel, to pozytywny znak. To okres który układa się tak a nie inaczej. Na rozgrzewce musieliśmy zrezygnować z Simica, potem kontuzję złapał Dida. Pierwsze miejsce które dziś sobie zapewniliśmy da nam siłę do zaprezentowania się od stycznia w najlepszej formie"

Jak widac wszystko jest ok ;] To byla zwycieska porazka bo awanoswalismy dalej.To pozytywny znak a od stycznia mamy optymalna forme.Pomijam ze juz w pazdzierniku obiecywano normalna dyspozycje zespolu (sam Oliveira mial wymiatac od listopada) a do grudnia mielismy byc przed Interem.Wazne ze robimy male kroczki znaki na niebie sa dobre a forma idzie w gore :lol:

Osobny akapit nalezy sie po wczorajszym meczu Pepe.Tyle sytuacji co on zmascil :roll: Oczywiscie znowu zabraklo szczescia bo trafilismy w slupek :lol:
Mielismy duza przewage ale niestety nawet nie zremisowalismy z taka slabizna jak AEK.Smutne.

Forza Milan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”