Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 25

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 lis 2006, 0:08

Z tego co widze to Grzelak przejdzie do Wisly... :roll:

Mialem zacytowac to samo co Zico_FCI, ale juz nie bede go kopiowal. Widac Grzelak sie juz lize, dlatego gada takie glupoty :badziewie:
Zaza pisze:
PS pisze:Szefowie Zagłębie już zapowiadaja spektakularne transfery
No.. Szykuja sie naprawde 'spektakularne' transfery. Dzialacze Zaglebia chca stworzyc Polska Chelsea :lol: Przed meczem Zaglebie-Legia Czesiu udzielil krotkiego wywiadu. Mowil, ze wlasnie ogladal mecz CFC-WH :] Guru wyczuwa w tym jakis podstep :think: Moze Czeslaw ma na swoim celowniku jakis pilkarzy CFC lub West Ham? Skoro juz sie interesuje pilkarzami 'Kogutow" :P

Messi E2 Ronaldinho pisze:Niżnik wczoraj jasno dał do zroumienia działacza, ze trzeba cos zmienic, bo wszystko zmierza w kierunku jego gry w Arrow Łęcznej Rolling Eyes
Messi E2 Ronaldinho pisze:Niznik jednak jasno to stwierdził w wywiadzie pomeczowym z Wisła.
I wszystko jasne, Nizik na 100% zmieni klub. Jakie sa przyczyny? I don't know :?
Messi E2 Ronaldinho pisze:Ja mam nadzieje że Patryk Rachwał odejdzie z Płocka ! musi !

I to jak najszybciej. Odnosnie Plocka, to mam nadzieje, ze spadna z ligi. Rachwala mi szkoda, bo chlopak zostawia serce na boisku. A jak to ma docenione przez kibicow, chyba nie musze przypominac... :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lis 2006, 15:39

guru pisze:No.. Szykuja sie naprawde 'spektakularne' transfery.
narazie interesuja sie Madejem oraz Kolendowiczem z LKSu - dla mnie bardzo dziwna sytuacja :roll: przeciez pomoc w Zaglebiu to najsilniesza formacja :!:
guru pisze:I wszystko jasne, Nizik na 100% zmieni klub.
Podobno juz podpisal kilkuletni kontrakt z Gornikiem Leczna :!:
guru pisze:Jakie sa przyczyny? I don't know
A takie, ze LKS nie chcial zaproponowac mu dlgoletniego kotraktu co zrobil Gornik Leczna, jego dotychczasowy kontrakt kinczy sie w czerwcu ale moze odejsc juz teraz :!:
Jak widac w ostatniech dnaich instne trzesienie ziemi w LKSie - nieoficjalnie jzu stracili dwa filary druzyny - wpsomniany Niznik oraz ... Klus z ktorym na dnaich rozweiaza kontrakt, dizeki czemu bedzie mogl ziwazac sie z Cracovia - jak sam mowi chce sie rozwijac sportowo :!:
Poza tymi newsami podobno miloscia do LKSu zapajal Pawelec ... niegdys zwiazany z Widzewiem :roll: - podobno ciagnie wilka do lasu :roll: - chce na swoje barki wziasc finansowanie 3 niezlych grajkow - np. Piechne :lol:

Od 1stycznia rowneiz pilakrzem LKSu zostanie Tomasz Klos :lol:
A wiec podsumowujac spekulacje wynika, iz LKS stracil badz moze stracici - Niznika, Klusa, Madeja, Kolendowicza
Zas moze zyskac Piechne, Klosa :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2006, 16:02

guru pisze:Messi E2 Ronaldinho napisał:
Ja mam nadzieje że Patryk Rachwał odejdzie z Płocka ! musi !
Ja tak napisałem :wink: Cholera nie pamietam.
czeher pisze:narazie interesuja sie Madejem oraz Kolendowiczem z LKSu - dla mnie bardzo dziwna sytuacja przeciez pomoc w Zaglebiu to najsilniesza formacja

Jesli chodzi o prawa flanke i srodek to tam sa miejsca chyba zajete. Jednak lewa gdzie z przymusu gra Piszczek czy Pietron to juz inna sprawa.
Madej i Kolendowicz odpadaja. Szczegolnie Madej, jesli trenerm nie byłby Czesiu to transfer mozliwy, ale nie teraz. Kolendowicza moze, ale obecnie z Zagłebiem trenuje "Grzybek" i pewnie wroci na stare smieci jesli dobrze wypadnie w meczach Pucharu Ligi.
Zaza pisze:Ja wątpie że odejdzie Niżnik - przeciesz to motor LKSu a miał taki okres że hoho
Mówiłem, ze tak bedzie. Dziwne decyzja Goszczynskiego, a moze Hajto mu podpowiada. Napewno skoro ŁKS stac na Llosa i Piechne to stac było takze na przedłuzenie kontraktu z Rafałem, czy podniesienie mu takze pensji. Juz sobie wyobrażam Łodzian bez Niznika.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 lis 2006, 19:39

guru pisze:Z tego co widze to Grzelak przejdzie do Wisly... :roll:

Mialem zacytowac to samo co Zico_FCI, ale juz nie bede go kopiowal. Widac Grzelak sie juz lize, dlatego gada takie glupoty badziewie:
Boli, że zawodnik nastawiony jest na ofertę od klubu stojącego w tabeli niżej od Zagłębia, gorsze warunki finansowe od oferowanych przez Zagłębie, tylko dlatego, że liczy się dla niego prestiż.
Dziennik Łódźki / TWSD pisze: Bardzo możliwe, że powrót Kłosa do łódzkiego klubu zbiegnie się w czasie z zatrudnieniem tam Grzegorza Piechny oraz wejściem do ŁKS-u Andrzeja Pawelca - były właściciel Widzewa planuje bowiem sponsorowanie ŁKS-u, deklarując między innymi sprowadzenie znanych zawodników i wzięcie na siebie ich utrzymania.

- Gdy wymieniał nazwiska, to aż się włos jeżył na głowie - mówi właściciel ŁKS, Daniel Goszczyński. - Są to polscy piłkarze z górnej półki.
Aż się włos jeży na głowie, widząc naiwność w narodzie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2006, 20:02

Messi E2 Ronaldinho pisze:
guru pisze:Messi E2 Ronaldinho napisał:
Ja mam nadzieje że Patryk Rachwał odejdzie z Płocka ! musi !
Ja tak napisałem :wink: Cholera nie pamietam.
To ja napisałęm ! Ale taka prawda, z nim bedzie jak z Sobolem ! to podobny gracz, walka, zaangażowanie, zadanie specjalne a jak trzech huknie, Patryk kiedyś sgrał na flance [prawej] defensyw ale od jakiegoś już czasu w środku pola.

Zreszta na talencie Sobola tez nikt sie w Płocku nie poznał :roll: Nie tylko Sobola bo i Matusiaka czy łobodzinskiego - a lista takich długa ...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lis 2006, 20:11

Zaza pisze:Nie tylko Sobola bo i Matusiaka czy łobodzinskiego - a lista takich długa ...
.... Wasilewski, ......., Lasocki, .......

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lis 2006, 20:23

No i kolejnych dwóch - Czeher a pamietasz ta "11" przygotowaną dla Csplara ?

Wierzchowski, Saganowski, czyli mamy juz 6 :roll:

Swoja drogą nie zdziwie sie jak bedzie nie długo temat Sagan wraca :P chyba że tylko kasa sie dla niego liczy, choć wątpie. Jak tam traktowany jak we włoskich klubach gracze primavery :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lis 2006, 2:53

czeher pisze:A takie, ze LKS nie chcial zaproponowac mu dlgoletniego kotraktu co zrobil Gornik Leczna, jego dotychczasowy kontrakt kinczy sie w czerwcu ale moze odejsc juz teraz Exclamation
No to teraz juz wiem :] Thx czeher
piwus pisze:Boli, że zawodnik nastawiony jest na ofertę od klubu stojącego w tabeli niżej od Zagłębia, gorsze warunki finansowe od oferowanych przez Zagłębie, tylko dlatego, że liczy się dla niego prestiż.

Nie boli. Grzelaka nie uwazam za wlelkiego napadzoora. Zobaczymy jak sobie poradzi w Wisle. W Wisle bedzie mial lepszych pilkarzy za plecami, zobaczymy co pokaze w nastepnej rundzie. Granie w Wisle to prestiz? :] Zostawie to bez komentarza... :wink:
Zaza pisze:To ja napisałęm !
Zwracam honor chlopaki. :beer: Cos mi sie tam pogmatwalo.
Zaza pisze:Nie tylko Sobola bo i Matusiaka czy łobodzinskiego - a lista takich długa ...
Matusiak to sobie w Plocku za duzo nie pogral. Praktycznie tamten sezon mial w plecy.
Gdzies czytalem, ze BOT sie interesuje jakims mlodym Wlochem, szczegolow nie podali, ale tu licze na Zaze :]

Odnosnie Lubina to jest im potrzebny ktos na lewa flanke. Piszczek zostal teraz przesuniety do ataku, bo tam go widzi Czesiu. Ciekawe czy Grzybowski podola zadaniu w Lubinie, Kolendowicz wydaje sie byc lepsza opcja.
Dwóch zawodników z klubów serbskich przyleci na testy do Legii. - W piątek Pierre Boya z Partizana Belgrad, dwa dni później jeszcze jeden zawodnik - mówi Marek Jóźwiak, który w weekend przebywał w Belgradzie. Boya kosztuje ok. 500 tys. euro
Nie wiem co mam o tym myslec... :roll: Ale z Eto'o gral :!: :]

Jest jeszcze sprawa Cierzniaka. Myslalem , ze wygryzie Kotorowskiego ze skladu, niestety tak sie nie stalo. Prawdopodobnie Lech straci utalentowanego bramkarza na rzecz Arki. Stawowy wie co robi :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lis 2006, 10:20

guru pisze:Matusiak to sobie w Plocku za duzo nie pogral. Praktycznie tamten sezon mial w plecy. Gdzies czytalem, ze BOT sie interesuje jakims mlodym Wlochem, szczegolow nie podali, ale tu licze na Zaze Krzywy
DLa tego Guru to była lista Wisły Płock takich którzy za dużo nie pograli, lub grali bez efektu a teraz sa gdzie sa :P

Italiano w Bełchatowie ? Mam nadzieje że plota, Orest Lenczyk nie zakłuci ten Polskiej równowagi. Ale jak masz namiary na tego Włocha to podaj może gdzieś sie obił o uczy, choć wiesz jak jest. :wink:

Wczoraj czytałem że Grzybowski moze wrócic do Zagłebia ale to by było takie klasyczne uzupełnianie lewej strony, czyli Piszczek gra a Zbysiu w razie czego, Kolendowicz podniósł by rywalizacje na dobre, miał udaną runde, a i młodszy z tego co wiem o kilka ładnych lat.

A jak to jest z Kmiecikiem ? bo mnie ostatnio rozwalił wywiad z trenerem LKS-u w którym mówili o tym ze Kmiecik przed tydzień dopytywał sie każdego czy może zagrać przeciwko Wiśle - czyli to wypożycznie nie przeskadza, jak warunki umowy a tu sie okazuje ze Kmiecik jest ...piłkarzem LKS-u :!:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 24 lis 2006, 9:53

Rywale Wisły w PU remisują, znakomite wyniki dla Wisły. w meczu Basel-Nancy 2-2, Napastnik broni karnego :lol:

W czwartek na Reymonta jedziemy z nimi :lol:

A tak apropo, Dzisiejszy Fakt pisze że Grzelak przechodzi do Zagłebia, jeżeli to prawda to osobiscie zlinczuje zarząd Krakowian :twisted:

I tak apropo po raz 2 :D
90minut.pl pisze:Przychodzą: Bartłomiej Chwalibogowski (P - Zagłębie Sosnowiec), Piotr Ćwielong (N - Ruch Chorzów), Łukasz Garguła (P - GKS Bełchatów), Konrad Gołoś (P - Polonia Warszawa), Bartłomiej Grzelak (N - Widzew Łódź), Przemysław Łudziński (N - Ruch Chorzów), Łukasz Sosin (N - Apóllon FC), Zbigniew Zakrzewski (P - Lech Poznań), David Soria Yoshinari (Club Sporting Cristal (Lima)), Fernando Daniel del Solar Álvarez Calderón (CDU San Martín de Porres), Javier Salazar Tejada (Club Sporting Cristal (Lima)), Michał Kopeć (Mazowsze Grójec), Piotr Burski (Gawin Królewska Wola), Walter Ricardo Vílchez Soto (Club Sporting Cristal (Lima))

Odchodzą: Jakub Błaszczykowski (P - Spartak Moskwa, CSKA Sofia), Dariusz Dudka (O - CSKA Sofia), Adam Kokoszka (O - Zagłębie Lubin), Patryk Małecki (N - Widzew Łódź), Marek Penksa (P - ?), Branko Radovanović (N - ?)
Komentarz do tego ?: DAHAHAHA :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lis 2006, 14:48

Fakt pisze:Zagłębie przebiło ofertę Wisły Kraków i Legii warszawa i wygrało wyścig o utalentowanego napastnika Widzewa Łódź, Bartłomieja Grzelaka. Lubiński klub skusił go bardzo wysokimi, jak na polskie warunki, zarobkami - informuje "Fakt".
Widzew zarobi na transferze Grzelaka 450 tys. euro. Jak dowiedział się "Fakt", lubiński klub jest w stanie zapłacić Grzelakowi nawet 120 tys. euro za sezon.

Więcej w "Fakcie"
Czyby nieoczekiwany zwrot akcji :think: w sumie zrodlo "pewne" to nie jest :lol: Ale jakos zbyt oderwane od rzeczuwistosci tez nie :!: Bo Zaglebie zapowiadalo wielkie transfery a kase tez maja ale z drugiej strony juz byly takie zapewnienei w kierunku Wisly :think: ale coz jak wszyscy wiedz pieniadz rzadzi swiatem :!:
Czyli mozliwe ze Wisla juz witala sie z gaska .... :P

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 lis 2006, 19:25

czeher pisze:Czyby nieoczekiwany zwrot akcji Think w sumie zrodlo "pewne" to nie jest
Taa gdyby "Fakt" mowil prawde to Renata Beger miala by juz dwoje nieslubne dzieci z Andrew Warholem a Tomasz Lis naprawde by wiedzial co z ta Polska...

Szkoda to czytac, ale wychodzi na to, ze transfer Bartka jest juz przesadzony i to tylko kwestia gdzie bedzie gral. A moglby jeszcze poczekac do konca sezonu :cry: No ale jak juz ma gdzies odchodzic, to niech idzie do Zaglebia. Tam bedize pewny miejsca w podstawowej "11" i w ogole duet Chalbinski - Grzelak moglby byc postrachem calej ligi a jeszcze dodac Iwanskiego, Lobodzinskiego i paru mlodych to wyjdzie na to, ze Zaglebie znow bedzie gralo o puchary.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 lis 2006, 20:26

LookAsh pisze:ze Zaglebie znow bedzie gralo o puchary.

:roll: Zaglebie gra o puchury, ba nawet o mistrzostwo, z Grzelakiem czy bez.

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 24 lis 2006, 21:26

Jeśli Grzelak rzeczywiście dołączy do Zagłebia to będzie duża niespodzianka,bo skrajnie trudno jest wygrać innym polskim drużynom rywalizacje o zawodników z Wisłą czy Legią.
Napewno będzie ten transfer(jeśli dojdzie do skutku) jednym z najbardziej spektakularnych tej zimy w Polsce.
Chyba,że zdarzy się jakiś cud typu Matusiak idzie do Legii(s-f raczej :lol: ),Szymkowiak wraca do Widzewa(myśle, że to jeszce nie ten etap kariery) albo Frankowski decyduje sie na come back to the roots i strzela 20 bramke w rundzie wiosennej :D .
Powyższe przykłady możemy włożyc między bajki.

Widać,że Zagłębie sie będzie zbroiło i z takimi zawodnikami jak Iwański,Łobodziński,Chałbiński,Piszczek czy Arboleda plus z Grzelakiem,Kolendowiczem,tymi dwoma Angolami z Tottenhamu(nie,nie chodzi o Lennona i Defoe :lol: )oraz może jakimś silnym obrońcą będzie mogło włączyć się do walki o mistrza nawet.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 lis 2006, 21:39

Po pierwsze: Legia Grzelaka raczej w tym momencie nie chce. Po drugie: nie widzę nic spektakularnego w transferze zawodnika , który strzelił 4 bramki w rundzie (w tym 3 Łęcznej).

Matusiakowi po meczu z Belgią jeszcze bardziej sodówka do głowy walnęła i teraz już gra w innym polskim klubie nie wchodzi w rachubę. Poza tym, jaka Legia ? jak ma się (urojone) propozycję z Romy, Palermo i Barcelony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”