AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 200

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lis 2006, 8:08

Mam pytanie: ja sie borykam z takim problemem: mianowicie kiedy Milan opstatnio wygral?

Nie wiem co sie dzieje w Milanie, ale jak dla mnie taka sytuacja moze pozostac do konca sezonu ;) W lidze sa blisko strefy spadkowej, o miejscu w pucharach moga sobie juz raczej pomarzyc. W LM grali niezli (no ale kogo oni w grupie maja :lol: ) a teraz juz zaczyna sie Milan swa gra upodabnic do tej jaka prezentuje w lidze. Tak trzymac! I oby Bayern trafil na Milan w 1/8 :pray: Byloby to wymarzone losowanie.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 22 lis 2006, 8:29

Martinho twoja ranga pasuje dokładnie do twojego żałosnego postu.

O miejscu w pucharach mogą zapomnieć? 26 kolejek do końca, 8 pkt straty do szóstego miejsca, nie mamy szans :shock:

Pamiętam jak rok temu kibice Bayernu cieszyli się jak trafili na Milan, Rossoneri akurat wtedy też byli w kryzysie, obrona spisywała się tragicznie... Kryzys minął, a i ten musi minąć, Bayern przyjechał na San Siro został sprany jak nowicjusz, najadł się wstydu i musiał wracać do domu.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 lis 2006, 8:58

Riddick, ano. Gdy odbywalo sie losowanie par 2. rundy CL, akurat Bayern wygrywal w Bundeslidze mecz za meczem, a Milan slabo punkotowal i jeszcze gorzej sie prezentowal. Niestety, od losowania do faktycznego rozgrywania meczow mija sporo czasu, wiec wszystko moze sie zmienic. I sie zmienilo :roll:. Milan zlapal forme, Bayern natomiast calkowicie ja zatracil. Tak bywa :lol:.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 22 lis 2006, 9:01

No ja wiem właśnie, to jest ponad 2 miesiące przerwy i właśnie dlatego się dziwie po co od razu pisać takie pierdoły jak Martinho.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lis 2006, 10:12

:evil: kuźwa ja już nic nie wiem, wytłumcz mi to ktoś ? Jak to jest że walą głowa w mur ? Mamy w pierwszej połowie 3 "setki" i jednego z największych sępów ostatnich lat w składzie, ba oprócz "setek" dwie 90% a tu do przerwy na 0 :roll: I bramkarz rywala = nota marzeń - co jest nie tak ?

Rozumiem gdyby nie stwarzali okazji, gdyby nie miał kto strzelać, gdyby grali na remis, broniąc 0:0, - ale kuźwa jak to wytumaczyć gdy tak nie jest :> ?

Bramka dla AEK to już efekt tego ze Ancelotti chciał ten mecz wygrac za wszelka cene :roll: Przejscie na trójka w obrobie, potem Jankulovski 70% czasu na połowie rywala i kontra :? Ale nie to boli, boli fakt że znów mamy 3 setki w meczu i ich nie wykorzystujemy, a gdy do przerwy jest źle to Ancelotti dokonuje korekt by wygrać [co mu sie chwali] a rywal w jednej akcji otwiera wynik :evil: Potem jeszcze wieksze siły w atak gry rywal broni w 9 i następna kontra.

Awans awansem ale tego chyba każdy był pewny, bardzie dręczy mnie fakt że w ostatnich meczach mamy z 3 "setki", gramy szybko, kombinacyjnie a bramki nie padają, jak nie słupki to poprzeczki, jak nie brak zimnej krwi to nota marzeń jakiegos bramkarza. Ilu juz w lidze wypromowaliśmy ? z 5 ? Nie to się musi skończyć.

Boże daj nam Bayern w 1/8, bo z taka formą o Chelsea, Lyonie czy nawet Realu nie może narazie myśleć - a Bundesliga to nie liga :]

Przegrywamy mecz i mamy awans :roll: to też mały ewenement [molesta :P ] Ale awans teraz nam nic nie daje bo trzeba znaleśc lekarstwo na to że mają tyle okazji nie ma kropki nad "i" ...

Dida :? Oby nic mu nie było poważnego bo nie wiem co zrobie. W takiej formie jak jest w tym sezonie musi byc zdrowy bo to już była by katastrofa. Brawo Brocchi za ten mecz bo zaskoczył nie tylko mnie.

Dwa tygodnie temu Włoch stojący w bramce AEK - Sorrentino - był przypisywany Milanowi jako numer 2 w następnym sezonie :? Czy musiał mieć samopromocje ? Bo jak tak to z tego wynika że interesujemy sie z 7 bramkarzami :roll: Ale za to im płaca...

Forza Milan

EDIT -
Ancelotti znów prosi o zaufanie - i jak go nie lubieć :P

www.acmilan.pl Na tradycyjnej pomeczowej konferencji prasowej oceny meczu dokonał Carlo Ancelotti: ”Pomimo porażki osiągnęliśmy dziś ważny cel, to pozytywny znak. To okres, który układa się tak, a nie inaczej. Na rozgrzewce musieliśmy zrezygnować z Simica, potem kontuzję złapał Dida. Pierwsze miejsce, które dziś sobie zapewniliśmy, da nam siłę do zaprezentowania się od stycznia w najlepszej formie. Zespół zaczął mecz w bardzo dobrym stylu, grając szybko, stwarzając 4-5 okazji na zdobycie gola. Także po przerwie dobrze się prezentowaliśmy. Dida? Przy bramce popełnił błąd. Potem męczył się na boisku, kontynuował grę, ale w końcu poprosił o zmianę. Skończył się pewien cykl? Nie, cykl trwa nadal. Przyjście Trezegueta w styczniu? Myślimy o rozwiązaniu problemów, które nas trapią ze spokojem i zaufaniem."

Kuźwa no jak sie z nim nie zgodzić ? tylko Pacynka to nic nie da że Ty masz racje :? Regółki i tyle, musza wykańczać te sytuacje bo na tym to polega :evil: tyle "setek" co w ostatnim czasie to chyba Pepe przez całą kariere nie zmarwonał :P zreszta inny nie lepsi.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lis 2006, 14:45

Martinho też chce trafić na Bayern bo to ciągle przeciętna drużyna i nawet słaby Milan stać żeby awansować dalej.
Nie mamy szans na puchary :?: Przyjmuje zakłady że na koniec sezonu będziemy w czołowej 4 Serie A.

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 22 lis 2006, 15:58

Omamo co tez sie dzieje z tym Milanem...Pepe sie wyraznie 'kopał w czoło'! W obronie starsi panowie dwaj...porazka,porazka(dobrze ze w przyszlym roku tylko 1 klub z Mediolanu bedzie grywal w pucharach,starsi ludzie zle znosza dlugie podroze ;)).Rewolucja zimowa w Mediolanie sie zapowiada-efekty trudne do przewidzenia...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 lis 2006, 16:08

Łukasz_ pisze:Martinho też chce trafić na Bayern bo to ciągle przeciętna drużyna i nawet słaby Milan stać żeby awansować dalej.
watpie...ale daj Wam Boze...

pzdr.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 lis 2006, 16:14

Łukasz_ pisze:Nie mamy szans na puchary Question Przyjmuje zakłady że na koniec sezonu będziemy w czołowej 4 Serie A.
Wystarczy, że Milan zacznie wykorzystywać przynajmniej jedną sytuację w meczu i Twoje słowa obrócą się w czyn ;) Mi też się wydaje, że Milan się otrząśnie i zacznie wygrywać. Na Scudetto na pewno nie ma co liczyć, ale pierwsza 4. przy odrobinie szczęścia w meczach z trudniejszymi rywalami jest jak najbardziej w waszym zasięgu.

Łukasz_ pisze:Martinho też chce trafić na Bayern bo to ciągle przeciętna drużyna i nawet słaby Milan stać żeby awansować dalej.
Aby Milan spotkał się z Baternem to Niemcy muszą dzisiaj stracić punkty i w ostatniej kolejce przegrać z Interem... czyli wielce prawdopodobny scenariusz. Nie rozumiem Martinho. Bayern nie ma szans na jakiś sukces w Champions League. Gdyby dominowali w swojej przeciętnej lidze jak to miało miejsce ostatnio to ktoś mógłby tak pomyśleć, ale nie dominują i kibice Bayernu są osamotnieni w wierze, że Byern coś ugra.
Ja też chcę by Bayern trafił na Milan.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 lis 2006, 16:30

Martin Pellegrino pisze:Aby Milan spotkał się z Baternem to Niemcy muszą dzisiaj stracić punkty i w ostatniej kolejce przegrać z Interem... czyli wielce prawdopodobny scenariusz.
:shock: :lol: :lol2:

Przegrac z Interem u siebie bo byloby cos :lol: Wiekszy wstyd niz porazka z Hannoverem czy Wofsburgiem :o.
Martin Pellegrino pisze:Nie rozumiem Martinho.
A ja nie rozumiem wloskich pasjonatow ciagle jadacych po BL :roll:. Przeciez Serie A to obecnie srednia liga, po degradacji Juve stracila 30% wartosci. Ciekawe jak by wygladala po wyrzuceniu do 2. ligi Milanu i Violki :lol:.
Martin Pellegrino pisze:Ja też chcę by Bayern trafił na Milan.
Z grupy CL tez byliscie zadowoleni, a teraz musicie sie sprezac, bo skonczycie w UEFA Cup :roll:.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lis 2006, 16:46

Kuźwa panowie może już starczy ? kilka godzin mnie nie było a tu masz :lol:

Zobaczymy jak bedzie, by Milan trafił na Bayern trzeba nie małej niespodzianki, bo wiadomo że z pierwszych miejsc na siebie nie moga trafić. Jeszcze Inter gra wiec po co wróżyć. Ja nie mam nic przeciwko dwumecz Milan - Bayern, Gomez pamieta nasze ostatnie "wojenki" które i tak nic nie dały, jak zagrają ze sobą to wygra lepszy. I tyle.

A może bardzie ... skuteczniejszy :roll: No właśnie prasa wali nazwiska ale to żadne wyjście, i co do konca sezonu ten ktos nowy bedzie sie aklimatyzował [?] - Pellegrino kryzys wynikowy to jedno ale teraz masz przykład, Patrz ostatni mecz Interu w lidze, pierwszy strzał Crespo i na 1:0. I potem kontrola meczu, Reggina próbowała ale czemu ? bo musiała. Jak juz była w plecy. A sam wiesz ze Milan stworzy z 3 "setki" i nie ma kropki nad "i" i rywal z każda minuta 0:0 jest coraz mocniejszy - bo bliższy. A jak mocniejszy to z czasem ma nadzieje na wygrana. Oczywiscie mówie o średniakach z którymi nie powinniśmy stracić pkt. a nie tuzach bo wtedy to jest inna gra, od rywala czego też sie wtedy wymaga. Kolejny przykład to mecz Milan - Roma - pierwszy strzał Romy - 8 minuta 1:0 :roll: tu jest pies pogrzebany, ale jak od początku trzeba odrabiać - bo sytuacje potem stwarzają, ma kto kończyć, czy z metra czy strzały z 30 [ostatnio 20 razy słupek - poprzeczka ['] ] to sie musi skończyć - jak by nie było ważne by w odpowiednim czasie była ta zatracona równowaga w ataku.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 lis 2006, 17:44

olson pisze:Przegrac z Interem u siebie bo byloby cos Laughing Wiekszy wstyd niz porazka z Hannoverem czy Wofsburgiem Surprised.
To już możesz zacząć się przyzwyczajać do tej myśli, że Bayern nie zdobędzie na Interze już punktu ;)
olson pisze:Przeciez Serie A to obecnie srednia liga, po degradacji Juve stracila 30% wartosci.
:lol: jasne :twisted: a ile procent straciła po odejściu Shevchenki? Można to jakoś obliczyć? Poprostu nie ma jednego klubu, który grał nieczysto... ale co ja się będę tłumaczył. Jest Inter, który w tym roku pokaże swoją wartość. Pierwszym krokiem w Europie [bo we Włoszech tych kroków zrobili sporo] będzie zwycięstwo na Alianz Arena ;)

Zaza tak to bywa. Jeśli słabsza drużyna gra z lepszą to z każą sekundą ten słabiak staje się mocniejszy. Inter też w tym sezonie miał takie mecze. Patrz Parma... dopiero w 90. minucie Cruz strzelił zwycięską bramkę, a tak czasami mecz był bardzo równy. Ale to jest piękno ligi. Dużo niespodzianek, przez cały czas najlepsze zespoły muszą być w pełni skoncentrowane, ale problemem Milanu jest bardziej druga linia niż atak. Wiadomo, że napastnicy mają okresy nieskuteczności, każdy klub ma taki okres, że napastnicy nie strzelają. I wtedy ważne jest by druga linia "pomogła" napastnikom w zdobywaniu bramek. W drugiej linii nie ma armat. Kaka sam nie wygra wszystkiego, Seedorf ostatnio nie gra tak jak jeszcze przed sezonem, Pirlo po Mundialu nie doszedł do 100%, a Gourcuff to jeszcze młodzik i nie ma prawa grać jak mistrz świata. O Ambrosinim już nie wspomnę, a Gattuso zawsze nadrabiał serduchem brak umiejętności technicznych. Ta mieszanka wybuchowa nie zgrała się jeszcze, a każde kolejne niepowodzenie tylko zwiększa presję wyniku, która w ostatnim czasie nie ciążyła tak na Milanie. Bo jak przegrali jakiś mecz to bylo pewne, że w następnym zagrają lepiej. Znam ten ból. Na Interze taka presja ciążyła od dłuższego czasu. Poradzenie sobie z nią nie będzie łatwe, ale Milan ma w swoich szeregach wartościowych zawodników i prędzej czy później poradzą sobie z tą presją i zaczną wygrywać. Jak napisałem, na Scudetto to będzie za mało, ale na pierwszą 4. powinno wystarczyć.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 22 lis 2006, 18:11

koledzy Milanisci :!: ...sorki ze odbiegam od Waszego aktualnego "tematu" ale niech mi ktos pomoze znalezc skrot wczorajszego meczu bo niestety nie widizalem :( ...licze na Was i dzieki z gory za pomoc

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lis 2006, 18:11

Łukasz_ pisze:Przyjmuje zakłady że na koniec sezonu będziemy w czołowej 4 Serie A.
Ja moge oddac ci swoja dziewczyne na 1 noc jak Milan bedzie w pierwszej czworce. I w podpisie ustawie Milan jest WIELKI
Martin Pellegrino pisze:Bayern nie ma szans na jakiś sukces w Champions League
Pewnie dlatego ze gra w Bundeslidze... Powiedzial kibic Interu, ktorego Bayern pyknal z palcem w dupie na San Siro.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lis 2006, 18:30

Skończmy ten idiotyczny temat któremu dał początek Martinho swoją daremną napinką. Sorry stary ale widząc co prezentujesz naprawde wole nie poznawać twojej dziewczyny a już napewno nie chce z nią spędzać nocy... Ustawy też nie musisz podpisywać bo przecież wiesz że Milan jest wielki [ Milan 5 - 2 Bayern ].

Każdy wie jak jest. Możecie sobie pisać że Milan teraz nic nie gra bo wyniki tak mówią i się z tym zgadzam, jest fatalnie ale Milan nie gra źle a to znaczy dużo, brakuje nam tylko skuteczności która powinna wrócić. Maldini juz nawet porównuje ten sezon do ostatniego gdzie zdobywalismy mistrza, ma troche racji ale tym razem napewno tak nie będzie.

Olson pisze:A ja nie rozumiem wloskich pasjonatow ciagle jadacych po BL . Przeciez Serie A to obecnie srednia liga, po degradacji Juve stracila 30% wartosci. Ciekawe jak by wygladala po wyrzuceniu do 2. ligi Milanu i Violki .
A to ja ci wytłumacze. Przychodzicie tutaj tylko po to żeby napinać i się kłócić. Nie wiem czy jest to spowodowane ale zapewne tylko i wyłącznie własną słabością ligi, Bayernu i kompleksami z tym związanymi bo ja tylko tak to zauważam. Niestety ostatnimi czasy jesteście zdecydowanie za nami, nie tylko MS to pokazały, nie tylko Milan czy Juve pokazało to Bayernowi ale również reszta Europy jak np. Arsenal wczoraj. Miejsce " ligi " w Europie też wiele znaczy i nie chce mi się już poraz 100 kontynuować tego tematu że BS jest beznadziejna.
Kolejny powód że zaś skaczecie to wygrana z Interem, naprawde jest to niesamowite osciągnięcie wygrać z Interem [ który nie grał nic ]. Czyni to was odrazu mistrzami LM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”