Euroliga - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 lis 2006, 0:48

czeher pisze:Pierwsze minuty byly bardzo optymistyczne
Pierwsze minuty mi umknęły :oops:
czeher pisze:Jak np Dalmau ktory kozlowal soebie pilke miedzy nogami (nie wiem jak fachowo sie to nazywa - ale Yukasz pewnei mnie oswieci)
Cross over :wink: Nie wiem czy o to chodziło i czy zaświeciło nad Tobą :roll:
czeher pisze:Nastpna kolejka
Jestem za oprócz:
czeher pisze:Mam nadzieje ze Prokom
Obawiam się że nie ale mecz zapewne będzie bardzo wyrównany i jak zwylke wszystko może się zdarzyć :roll:
czeher pisze:Climamio Bologna vs. RheinEnergie
Dla mnie pewnie Włosi, w końcu przed sezonem byli stawiani jako pewny kandydat do awansu.
czeher pisze:Maccabi Elite vs. DKV Joventut
Wg mnie Maccabi :twisted:
czeher pisze:Fenerbahce Ulker vs. Zalgiris
Ciężko tu o typ, moze 1 może 2, ale raczej 1 :P
czeher pisze:Unicaja vs. Union Olimpija
I :?: Nie ma bata, Unicaja pewnie wygra.
czeher pisze:Winterthur FCB vs. Eldo Napoli
Patrz mecz wyżej :roll:

Jeszcze zapomniałem podziękować za komentarz Jurkowi Świątkowi :cegła:
KONIEC PODZIĘKOWAŃ :!:

On jest gorszy niz Gmoch, Endżel, Strejlau, Jóźwiak, Kubicki oraz Szpaq razem wzięci :zgon: Te jego wywody pasujące do meczu jak opis dziewicy do Malwiny raziły mnie od jego początków kiedy to zaczynał na TVNie. Jednak wtedy można było się pośmiac z dziadka a teraz to juz nad nim pozostaje tylko zapłakać. Do emerytury mógłby sobie dorabiać rozdając ulotki a nie komentując mecze w studio :hardkor2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lis 2006, 12:19

czeher pisze: Climamio Bologna vs. RheinEnergie
Dla mnie pewnie Włosi, w końcu przed sezonem byli stawiani jako pewny kandydat do awansu.
To Climamio widac jest strasznie slabe :!: nie wyszla im przebudowa zespolu - w sumie dobra nasza 8) ale niekotrzy niezle sie przejchali na tym - a pewnie duzo osob obstawialo ten mecz :roll:

Co do wczorajszego meczu Prokomu, pierwsza polowa tragiczna w wykonianiu obu zepsolow zreszta wynik mowi sam za siebie 26:24 - skutecznosc oplakana, bledy w rozgrywaniu pilki, najbardziej rozsmieszylo mnie zdarzenie kiedy Fotsis robiac w wsada tak nieudolnie to zrobil ze pilka odbila sie ok krawedzi i nie zdobyl pkt :!: Zreszta gral tragicznie jak na mistrza Europy, reszta wielkich tez widac nie byla w formie, watpie czy tyle moze zalezec od jednego gracza
W drugiej polowie Prokom zaczal grac o niebo lepiej wiec naturalnym obrotem sprawy byl odjazd na 10pkt - przez pewien okres czasu wychodzilo prawie wszytsko SLanina zdobywal kosze za 3pkt, Dalmau o dziwo byl kreatywny a zarazem skuteczny :shock: Ale chyba najwieksze brawa naleza sie Atkinsowi on swoimi penetracjami odmienilem oblicze zepsolu :!: Calkiem niezle zagral Wojcik, chyba najleopsze spotkanie w tegorocznej Eurlidze :twisted:

A Teraz garsc wynikow :P

Tau Ceramica - Efes Pilsen 68 - 65
Climamio Bologna - RheinEnergie 86 - 90
Prokom - Dynamo Moscow 60 - 49
Le Mans - Olympiacos 81 - 88

Olympiakos jednak rozprawil sie w koncowce z francuzami, mozna uznac ze gdyby nie wygrana Cologne wszytskjo byloby zgodnie z planem - warto odnotowac iz w zepsole Niemieckim znow dobre spotkanie rozegral Gortat zdobywajac 12pkt

Panathinaikos - Lottomatica Roma 87 - 71
Partizan - Cibona 101 - 92
Unicaja - Union Olimpija 62 - 55
Maccabi Elite - DKV Joventut 92 - 75

Myslalem ze Maccabi bedzie mialo o duzo wieksze problemy z Juventutem a tu gladko i bez bolu :!:

Winterthur FCB - Eldo Napoli 91 - 71
Fenerbahce Ulker - Zalgiris 84 - 75
CSKA Moscow - Benetton Treviso 83 - 67
Aris TT Bank - Pau-Orthez 74 - 72

Zaskoczyla mnie wysoka porazka litwoinow

Group A
Team W L Pts + Pts - Total Pts.
Olympiacos 4 0 375 319 56
Tau Ceramica 3 1 325 293 32
Le Mans 2 2 294 281 13
Efes Pilsen 2 2 271 267 4
Prokom 2 2 270 284 -14
Dynamo Moscow 2 2 263 278 -15
RheinEnergie 1 3 296 345 -49
Climamio Bologna 0 4 316 343 -27

Trzba przyznac, ze w naszej grupie bardzo ciekawie :!: Jak juz wczesniej pisal Yukasz 2pierwsze teamy poza zasiegiem ale potem juz wsyztsko mozliwe - co zreszta pokazuje tabella -

Group B
Panathinaikos 4 0 341 284 57
Maccabi Elite 3 1 367 344 23
DKV Joventut 2 2 304 291 13
Cibona 2 2 325 331 -6
Partizan 2 2 315 330 -15
Unicaja 1 3 312 316 -4
Union Olimpija 1 3 264 297 -33
Lottomatica Roma 1 3 273 308 -35

Group C
Winterthur FCB 4 0 337 292 45
CSKA Moscow 3 1 307 272 35
Pau-Orthez 2 2 279 279 0
Benetton Treviso 2 2 324 330 -6
Aris TT Bank 2 2 277 284 -7
Zalgiris 1 3 326 336 -10
Fenerbahce Ulker 1 3 291 302 -11
Eldo Napoli 1 3 271 317 -46

GROUP A
Dynamo Moscow vs. Le Mans November 22, 2006 18:15 CET

Bardzo ciekawe spotkanie :!: Nie wiem kiedy wroci Grek cz Racocevic (?) ale pewnie Yukasz poinformuje na dzien dzisiejszy widzac w akcji Le Mans oraz Rosjan jestem sklonny typowac na francuzow, ktorzy juz odneisli wyjazdowe zwyciestwo w Turcji :!:

Efes Pilsen vs. Olympiacos November 22, 2006 19:15 CET

Jeden mecz ciekawszy od drugiego w naszej grupie :!: naprawde moze to byc fascynujace widowisko - trudno jednoznacznie opowiedzec sie za ktorams z stron ale raczej Olympikos

Tau Ceramica vs. Climamio Bologna November 22, 2006 20:45 CET

TAU :wink:

RheinEnergie vs. Prokom November 23, 2006 20:15 CET

No i prosze nastepne ciekawe spotkanie a zarazem bardzo wazne pod wzgledem koncowej tabeli :!: ciekawe jak zaprezentuje sie Gortat :twisted: Porkom chcac awansowac powinien uporac sie z Niemcami, moze wroci juz Pacesas :think:

GROUP B
Lottomatica Roma vs. DKV Joventut November 22, 2006 20:45 CET

Na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze bedzie to dosc wyrownanie spotkanie, tak wiec nie pokusze sie on typ

Union Olimpija vs. Partizan November 22, 2006 20:45 CET

No i kolejne spotkanie rodem z ligi adriatyckiej - jw

Cibona vs. Maccabi Elite November 23, 2006 19:00 CET

Maccabi :wink:

Panathinaikos vs. Unicaja November 23, 2006 19:45 CET

PAO :wink:

GROUP C
Zalgiris vs. CSKA Moscow November 23, 2006 19:45 CET

CSKA powinna latwo uporac sie z Zalgirisem

Benetton Treviso vs. Aris TT Bank November 23, 2006 20:45 CET

uuu znowu ciekawie - typuje dogrywke :twisted:

Winterthur FCB vs. Fenerbahce Ulker November 23, 2006 20:45 CET

Barcelona :wink:

Eldo Napoli vs. Pau-Orthez

Tutaj tez moim zdaniem brak faworyta, jak w przypadku innych bojow w tej kolejce na ziemi wloskiej

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 lis 2006, 23:08

Tabela tak się kształtuje że duże problemy z awansem będą miały Climamio i Kolonia, zresztą Niemcy byli skreśleni jeszcze przed pierwszym meczem. Ale w sumie to dobrze że raczej odpada wyżej klasyfikowana drużyna z Włoch. Myślę że LeMans z taką grą jaką prezentują nie będą mieli problemów z awansem i uplasują się za wielką dwójka - Olympiakosem i Tau. Czyli wychodzi że Prokom powinien zając min 6 miejsce, a ma szansę powalczyć o 5 lub nawet 4 choć w to nie wierzę :oops: Tylko żeby to było realne trzeba dwa razy pokonać Niemców, Efes u siebie, w Moskwie jak wróci Papadopoulos raczej trzeba liczyć się z porażką i Prokom powinien wszystko zrobić żeby ani razu nie przegrać z Climamio :!: Co do meczów u siebie z Grakami i Hiszpanami to będzie niezwykle trudno, a z taką skutecznością jaka była w meczu z Dynamo lepiej w ogóle nie wychodzic na parkiet i się nie kompromitować.
czeher pisze:RheinEnergie vs. Prokom
Pascesas wróci gdzieś tak na początku grudnia. Zaś przy całym szancunku dla Gortata jeśli on jest jednym z lepszych zwodników Koloni to Prokom nie ma wyjścia i musi wywieźć komplet punktów. Choćby taki Besok jest wiele więcej wart w koszykóce niż młoda i dopiero wschodząca gwiazda mistrza Niemiec. Zresztą Polacy już kilka sezonów temu przegonili Niemców w klubowej koszykówce potrafiąc wygrywać z ich 'wielką' Albą nawet w Berlinie. Co prawda Alba ostatnio nie zobywa tytułu jednak co roku jest jednym z głównych faworytów a w tym znów jest w czołówce walcząc o mistrzostwo. Porazka Sopocian będzie wg mnie sporym rozczarowaniem po którym powinna nastąpić zmiana planów na ten sezon :wink: Oczywiście trzeba poprawić grę z ostatniego meczu ale to raczej był taki mecz (z Olympiakosem mecz był chyba przegrany już w szatni) bo obie drużyny zagrały słabo a potrafią lepiej.
Dziś Kolonia (3 miejsce) przegrała na wyjeździe z liderem a cały zespół zagrał na niskiej skuteczości. Gortat jak zwykle wyszedł w pierwszej piątce i zdobył 5 pkt grajac zaledwie 15 min. Nie wiem czemu nie grał zmiennik Polaka Alvin Jones :roll: być może jest kontuzjowany bo w meczu z Climamio grał ledwie 5 min :?
czeher pisze:Dynamo Moscow vs. Le Mans
Obecnie Francuzi mają dużą szanś na zwycięstwo w Moskiwe. Kiedy wrócą kontuzjowani koszykarze :?: Jeszcze nie wiem ale mam nadzieję że się dowiem :P
czeher pisze:Lottomatica Roma vs. DKV Joventut
Roma ostatnio prezentuje bardzo słąbą formę. Zawodzi m.in. Hawkins który w poprzednim sezonie i na początku tego przeważnie zdobywał najwięcej punktów a teraz... :badziewie: Włosi po niezłym początku sezonu w lidze spadli na 11 miejsce, choć jedna wygrana może dać im awans o kilka pozycji. Joventut prezentuje się nieźle ale bez fajerwerków, dziś przegrali 18 pkt z Unicają na wyjeździe. W meczu euroligi ja liczę na przebudzenie się Włochów i ich zwycięstwo.
czeher pisze:Union Olimpija vs. Partizan November 22, 2006 20:45 CET

No i kolejne spotkanie rodem z ligi adriatyckiej
Czyli lider jedzie do drużyny z problemami. W lidze adriatyckiej Partizan zdołał juz pokonać u siebie Olympię ale jak będzie teraz...
czeher pisze:Benetton Treviso vs. Aris TT Bank
uuu typuje mistrza Włoch.
czeher pisze:Eldo Napoli vs. Pau-Orthez
Chyba tyż Włosi.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 lis 2006, 14:53

REGULAR SEASON, Game 5

Wednesday, November 22

GROUP A
Efes Pilsen - Olympiacos 95-77 F
Dynamo Moscow - Le Mans 74-57 F
Tau Ceramica - Climamio 90-80 F

GROUP B
Lottomatica - Joventut 71-69 F
Union Olimpija - Partizan 70-71 F

Thursday, November 23

GROUP A
RheinEnergie - Prokom 20:15

GROUP B
Cibona - Maccabi Elite 19:00
Panathinaikos - Unicaja 19:45

GROUP C
Eldo Napoli - Pau-Orthez 20:45
Benetton - Aris TT Bank 20:45
Zalgiris Kaunas - CSKA 19:45
Winterthur - Fenerbahce 20:45

Oczywiście wczoraj największą niespodzianką byłą przegrana Olympiakosu na wyjeździe z Efesem. Zwyciestwo Turków 95:77 (18:25, 19:23, 19:12, 39:17) jest tym bardziej zaskakujące że jeszcze w pierwszej lub drugiej połowie Grecy prowadzili różnica kilkunastu pkt i od początku meczu sobie ją wypracowali. Efes w meczu trafił 17/30 trójek a chyba 11 w II połowie. Olympiakos 5/15 za trzy.

Także w grupie A Dynamo bardzo łatwo pokonało Le Mans prowadząc dużą różnicą punktów praktycznie przez cały mecz, jedynie w trzeciej kwarcie Francuzi zbliżyli się na kika oczek lecz później wszystko wróciło do normy, czyli zdecydowanego prowazdzenia Rosjan. Najlepszy mecz spośród dotychczasowych rozegrał obrońca z Moskwy - Dmitri Domani, który był obok Antonisa Fotsisa i Eddiego Gilla głównym autorem zwycięstwa.

W grupie B Partizan długo nie mógł sobie poradzić w Lublianie z miejscową Olympiją jednak rzutem w ostatnich sekundach zapewnił sobie dwa punkty.

Także Lottomatica Roma do przerwy przegrywała z Joventutem różnicą 13 pkt, jednak III kwarta pozwoliła Rzymianom odrobić punktową stratę. IV część meczu była zacięta jednak w końcówce lepsi okazali się gospodarze których niepotrzebnie oddawane rzuty za trzy w końcowych minutach mogły skończyć się odwrotnym wynikiem.

Kilka ostatnich transferów klubów grających w eurolidze:

:arrow: wczoraj w Lottomatice Roma zadebiutował Mire Chatman, który został zwolniony z Dynamo Moskwa. Koszykarzem interesowało się także Maccabi. Debiut wypadł dość słabo ale to chyba będzie wzmocnienei Lottomatici. Wcześniej mówiło się że słynna była już gwiazda Seattle Shawn Kemp ma zasilić klub z Rzymu ale chyba była to bardziej plotka bo Kemp chyba nadal pozostaje wolnym agentem. Wczoraj w wygranym meczu z Badaloną nie grał gracz pierwszej piątki David Hawkins, wielce prawdopodobnia jakaś kontuzja.

:arrow: Eldo Napoli announced the signing of Tyrone Ellis (193-G-77, college: S.Nazarene), last at the Minnesota T-Wolves.

:arrow: Former NBA star Tariq Abdul-Wahad (198-F-74, college: San Jose St.) joined yesterday (tj 20.11. - przyp. Yukasz) ClimaMio Bologna. He will be tested for some and could be signed. There are rumors that ClimaMio could sign Jerome Moiso (208-C/F-78, college: UCLA) too.

:arrow: Benetton Treviso announced the signing of Bryant Smith (196-G/F-77, agency: SportsTalent, college: Auburn),, from Legea Scafati, with a temporary contract. He will replace in roster the injured Richie Frahm (196-G-77, college: Gonzaga).

:arrow: Roberto Duenas (219-C-76),, who was under contract with Akasvayu Girona but does not counted on for his Coach Pesic, has parted ways with the Catalonian team and signed with DKV Joventut. The giant returns to Euroleague thanks to Aito's team. Aito was the Coach who got the best performances of the center.

:arrow: Oficjalna strona Tau Ceramici a zarazem grupowego rywala Prokomu Trefla w Eurolidze poinformowała, że Diego Fajardo (30 lat, 208 cm) nie będzie dłużej reprezentował barw klubu z Victorii. Hiszpan dołączył do drużyny przed sezonem ze względu na problemy z kontuzjami w zespole. Fajardo w dwóch spotkaniach Euroligi zdobył 6 punktów przeciwko Dynamo Moskwa oraz o jeden więcej w meczu z RheinEnergie.

Za bardzo nie orientuję się w tych graczach, ale widać że szczególnie włoskie drużyny które rozczarowują w tym sezonie próbują zmienić swoją sytuację i mogą zacząć odrabiac straty w eurolidze oraz sprawić kilka niespodzianek. Innych transferów raczej nie stwierdzono, choc mogły mi one umknąć :wink:
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 0:04 przez Yukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 23 lis 2006, 19:28

Nie wiem czy w tym temacie wolno ale jak Euroliga to Euroliga. Dziś w Gdyni tamtejszy Lotos doznał 4 już porażki w Żenskiej Eurolidze. Gdynianki zebrały 'łomot' od Ros Casares Valencia 61-83. W Drużynie Ros Caseres gra była zawodniczka Lotosu Małgorzata Dydek.

Dydek miała najwiećej zbiórek(11). Najwięcej punktów rzuciła Tamika Whitmore (17).

Tak na marginesie. Wczoraj grała Wisła Can Pack i wygrała z Familia Baskte 78:60

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 lis 2006, 0:02

Myślałem że tego posta zacznę jak fieldy w temacie o PUEFA - 'Miałem dziś przyjemność ogladać mecz'... ale dupa :!: To co widziałem nie nadaje się nawet do tego tematu tylko na wysypisko :evil: Ale po kolei - Koeln zaczęli dobrze bo trzy z pierwszych ich akcji zakończyły się zdobyciem trzech punktów, w tym Gortat 2+1, Prokom tez grał dobrze tylko że zdobywał dwa punkty na akcję i siłą rzeczy musiał przegrywać. Później Niemcy przestali trafiać, Prokom grał swoje, uzyska ponad 10 pkt przewagi... i w pewnym momencie zaczęło się :rotfl4: Niemcy grali agresywnie pod koszem i wolny Besok nie radził sobie z nimi więc wszedł wielki Wójcik. Jeszcze pierwsze jego akcje w ataku kończyły się punktami ale to co wyprawiał w obronie... :rotfl4: Zresztą nie ma co się dziwić że obrona pod koszem nie istaniała bo Wójcik to jest silny skrzydowy a nie żaden center. Na centrze to on może sobie grać w lidze polskiej w której niewiele drużyn ma klasycznego centra. Tam wszystko wychodzi ale tu, w eurolidze - Niemcy zbierali pod swoim i atakowanym koszem, zresztą przeważnie nie było czego zbierać bo celnie wbijali się pod kosz. I tym oto sposobem Prokom stracił ponad dziesięć pkt przewagi w kilka chwil, a później już nie istniał. Jakby mało było braku Wójcika w obronie gdzie nie miał szans z wyższymi przeciwnikami to jeszcze po stracie kosza podał piłkę do... przeciwnika :angry2: Później zmieniali się z Besokiem ale dopiero gdy obaj wyraźnie sobie nie radzili z przymusu szansę otrzymał Andersen. Duński gigant spisał się bardzo dobrze, choć wejście miał beznadziejne kiedy to minięty przez przeciwnika stracił równowagę i zaliczył glebę faulując rywala :lol2: Później otrzymywał dobre podania i wykorzystując swoją masę albo trafiał bezpośrednio z akcji do kosza albo był faulowany i w ten oto sposób grajkąc ostatnie 13 min został z 17 pkt najlepszym strzelcem zespołu :!: Przy nim nawet Gortat już się uspokoił bo w obronie mógł tylko faulować a w ataku też tak nie szalał jak wcześniej - a wystarczyło wcześniej pomyśleć, co prosiło się gdy Wójcik pokazywał na co go stać w I połowie. Tylko żeby to zrozumieć Kijek musiał dostac dar od losu w postaci słabej gry poprzednich graczy, czyli 1,5 centra. Jak Krauze czy ktoś kto rządzi w Sopocie nie zrozumie ze Kijek podczas meczów stosuje taktykę na kijka (kij ma dwa końce i albo się uda albo nie, choć porażka jest możliwa nawet gdy mecz jest wygrany bo nigdy nie wiadomo który koniec kija trafi się Kijkowi bo on nie jest w stanie nic zrobić podczas meczu, tylko założy ręce i głupieje bo nie wie co robić) to w Sopocie nigdy nie osiągną celów o jakich marzą. Ten człowiek do niczego się nie nadaje, no niech sobie trenuje jakiegoś polskiego średniaka ale nie drużynę z takimi pieniędzmi i ambicjami bo kompletnie się gubi. W Sopocie tak jak w reprezentacji Polski co zaowocowało niezłą grą i awansem do ME po wcześniejszych beznadziejnych meczach potrzebny jest autorytet na miejscu trenera za którym zawodnicy wskoczą w ogień a nie znerwicowana sierota której ma się ochotę zafundować wizytę u psychologa lub nawet sanatorium. Nawet bardzo dobry dziś Gortat :shock: :rydzyk: w Prokomie nic by nie grał bo zeby wykorzystać zawodnika trzeba ustawić pod niego taktykę a w Sopocie gra się tak że center dostaje gałę i musi sobie sam radzić :roll: Wierzę że gdyby dziś Prokom trenował nawet Urlep (nie mówiąc o znanym europejskim trenerze) to Koeln dostało by tęgie lanie bo.. są słabą drużyną które dzisiejsze zwycięstwo zawdzięcza swojemu trenerowi Obradovicowi, trenerowi który z innymi koszykarzami w barwach Jugosławii tworzył kilka lat temu zdecydowanie najlepszą drużynę Europy i jedyne zagrożenie dla Drem Teamów. Tylko że jak przeciwnikowi pozwala się grać i nie zacieśnia się strefy podkoszowej to jest jak jest a później przeciwnik zacznie trafiać z każdej opzycji co ostatecznie miało miejsce. Zastanawia mnie też dlaczego tak mało wolnych pozycji mieli skuteczni dziś Slanina i Hukic. Czemu nie grano na tych dwóch zawodników dużo częściej bo jeden z nich przy lekkim wsparciu pozostałych mógłby wygrać dziś mecz. Należało tylko powiększyć przewagę z początku i kontrolować spotkanie. A tak to mieliśmy okazję zobaczyć przeważnie indywidualne akcje bo te zespołowe nie kończyły się najlepiej, nawet kilka kontr było nieskutecznych co już jest dużym przegięciem. A co się dzieje z Dalmau :?: Czasem widząc co ze swoim zespołem wyprawia Urlep nie można na nikogo zwalić winę za słabą grę Prokomu w tym sezonie jak nie na Kijka. Już chyba każdy poprzedni trener Prokomu czyli przysłowiowa siekierka byłaby dużo lepsza niż zamiana tamtych na kijek - Kijka. Taki Urlep z każdego gracza potrafi wycisnąć to co w nim najlepsze i ukryć jego wady tak że nawet przecietny zawodnik staje się przydatny drużynie. A w Prokomie każy sobie - gramy na centra to dostaje on piłkę przy lini za trzy i niech się wbija pod kosz, nie wiemy co robić to praktycznie każdy odpala za trzy, nic się nie układa to gramy indywidualnie a tylko niekiedy udaje się zagrać coś wcześniej przygotowanego choć i tych akcji jest niewiele. Po tym meczu Prokomowi pozostaje chyba jedynie bić sie o 5 miejsce ale trzeba uważać żeby z taką grą nie zając ostatniego miejsca w grupie co w przypadku Kijka nie jest niemożliwe. Dziś mecz który był do wygrania bo Koeln wielką drużyną nie i zagrało przeciętnie został przegrany. Do tego jeszcze wczorajsze wygrane Dynama i Efesu mocno komplikują sytuację Sopocian w grupie. Ech szkoda gadać... z takim skałem, choc zapewne przy lepszej znajomości europejskiego rynku można było uzyskac lepszy należało dziś wygrać. Ale jak poza pierwszą kwartą nie wie się co robić to trudno o wygrane.

Jedyny pozytywny akcent dzisiejszego meczu to gra Gortata - walczył o każdą piłkę, bardzo dobrze bronił i był agresywny w ataku jak i w obronie. Koeln ma prawo się podniecać że gra u nich taki zawodnik bo zagrał dużo lepiej od Besoka i Wójcika :brawo:

Grupa A
Dynamo M. - Le Mans 74 : 57
Efes - Olympiakos 95 : 77
Tau - Climamio 90 : 80
RheinEnergie - Prokom 84 : 80

Grupa B
Lottomatica - Joventut 71 : 69
Olimpija - Partizan 70 : 71
Cibona - Maccabi 87 : 82
Panathinaikos - Unicaja 87 : 72

Grupa C
Żalgiris - CSKA M. 59 : 78
Eldo - Pau 84 : 96
Benetton - Aris 64 : 42
Barcelona - Ulker 84 : 70

Grupa A
1. Olympiakos Pireus 5 9 +38
2. Tau Ceramica Vitoria 5 9 +42
3. Efes Pilsen 5 8 +22
4. Dynamo Moskwa 5 8 +2
5. Le Mans 5 7 -4
6. Prokom Trefl Sopot 5 7 -18
7. RheinEnergie 5 7 -45
8. Climamio Bologna 5 5 -37

Grupa B
1. Panathinaikos Ateny 5 10 +72
2. Partizan Belgrad 5 8 -14
3. Cibona Zagrzeb 5 8 -1
4. Maccabi Tel Awiw 5 8 +18
5. Lottomatica Rzym 5 7 -33
6. Joventut Badalona 5 7 +11
7. Unicaja Malaga 5 6 -19
8. Olimpija Ljubljana 5 6 -34

Grupa C
1. Barcelona 5 10 +59
2. CSKA Moskwa 5 9 +54
3. Benetton Treviso 5 8 +16
4. Pau Orthez 5 8 +12
5. Aris Saloniki 5 7 -29
6. Ulker Stambuł 5 6 -25
7. Żalgiris Kowno 5 6 -29
8. Basket Napoli 5 6 -58

Za tydzień do Sopotu przyjeżdza Scola i jego Tau Ceramica - uczestnik ostatnich dwóch Final Four Euroligi :P Szykuje się rzeź niewiniątek czyli koszykarzy Prokomu oraz winnego Kijka czyli ojca sukcesów wielkiego klubu z Sopotu :twisted: Już w poprzednim sezonie po słabej grze w Eurolidze mówiło się o zwolnieniu Kijka alee niee... Prokom wygrał kilka meczów i miało być cacy, jakimś dziwnym trafem nie łyknąłem tej bajki :roll:

Forza Kijek :cegła:

Jak nie będzie za bardzo przeszkadzał zawodnikom to mają szansę nie zostać zdemolowani bo Tau przeważnie nie gromi przeciwnika ale mimo to pewnie wygrywa prowadząc cały mecz :jupi: Jak wygrają zawodnicy z Sopotu (tylko co zrobić z trenerem zeby nie dojechał na mecz... :think: ) to pieszo pójdę do Trójmiasta :P Jedyna szansa w tym że Prokom znów będzie chciał się zrehabilitować :lol2: i na sowjej sali zagra o niebo lepiej a Tau przyjedzie nawalone w trzy panie :rotfl4: i kompletnie zlekceważy Prokom a przez to zagra najgorszy mecz od kilku lat choć to wielce wątpliwe bo to poukładana drużyna, nie to co Dynamo i w ten sposób mecz wygra się sam :wink: czyli bardziej przegrają go Hiszpanie niż Polacy wygrają :roll:

Kolejka 6 - 29.11.2006r.

Grupa A
Efes Pilsen - Climamio Bologna typ: 1
Prokom Trefl Sopot - Tau Ceramica Vitoria 2
Le Mans - RheinEnergie 1
Olympiakos Pireus - Dynamo Moskwa 1

Grupa B
Lottomatica Rzym - Unicaja Malaga 1
Partizan Belgrad - Panathinaikos Ateny 2
Maccabi Tel Awiw - Olimpija Ljubljana 1
Joventut Badalona - Cibona Zagrzeb 1

Grupa C
Eldo Napoli - Ulker Stambuł 1
CSKA Moskwa - Barcelona 1
Aris Saloniki - Żalgiris Kowno 1
Pau Orthez - Benetton Treviso 2

edit:

Drużyna z Sopotu miała w końcu zagrać inaczej, lepiej, i to nie tylko dlatego, że za słabą grę w ostatnich meczach koszykarze dostali po tysiąc euro kary. Każdy zdawał sobie sprawę, że wygraną w Niemczech odkupi część win, a sytuacja mistrza Polski w Eurolidze - mimo słabej formy - będzie komfortowa. Presja była ogromna, a najbardziej odczuwał ją Eugeniusz Kijewski, uznany winowajcą ostatnich niepowodzeń. Trener Prokomu po raz pierwszy od trzech lat zamknął wyjazdowy trening dla dziennikarzy z Polski, tuż przed meczem trenerzy rozmawiali z niemal każdym zawodnikiem. Dużo rzeczy było inaczej, ostatni wstrząs podziałał, wszystko miało służyć lepszej grze. Nie udało się, choć rywalem Prokomu wcale nie była wielka drużyna.

więcej: http://sport.gazeta.pl/koszykowka/1,65031,3752936.html

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 sty 2007, 20:16

Nasz forumowy kolega - nieśmiały czeher obiecał że jak odświeżę temat to on dalej go pociagnie i będzie co tydzień opisywał każdą rozegraną kolejkę w Eurolidze :P

Mamy 2007 rok więc to czas podsumowań tego co działo się w 2006 8)

EUROBASKET MEN AWARDS 2006

All-Europe Team 2006

Player of the Year:
Theodoros Papaloukas (200-G-77) of CSKA Moscow (RUS), Greek

Point Guard of the Year:
Juan Carlos Navarro (192-G-80) of Winterthur F.C. Barcelona (ESP), Spanish

Shooting Guard of the Year:

Small Forward of the Year:
Anthony Parker (196-G/F-75) ex Maccabi Tel-Aviv (ISR), American

Power Forward of the Year:
Luis Scola (206-F/C-80) of Tau Ceramica Vitoria (ESP), Spanish-Argentinean

Center of the Year:
Nikola Vujcic (211-C-78 ) of Maccabi Elite Tel-Aviv (ISR), Croatian

All-Europe 2nd Team:
Jorge Garbajosa (205-C/F-77) ex Malaga (ESP), Spanish
Dimitris Diamantidis (196-G-80) of Panathinaikos Athens (GRE), Greek
Matjaz Smodis (205-F-79) of CSKA Moscow (RUS), Slovenian
Lazaros Papadopoulos (210-C-80) of Dynamo Moscow (RUS), Greek
David Andersen (212-C-80) of CSKA Moscow (RUS), Danish

All-Europeans Team 2006

Player of the Year:
Dirk Nowitzki (211-F-78 ) of Dallas Mavericks (NBA), German

Point Guard of the Year:
Tony Parker (183-G-80) of San Antonio Spurs (NBA), French

Shooting Guard of the Year:

Small Forward of the Year:
Boris Diaw (203-F/C-82) of Phoenix Suns (NBA), French

Power Forward of the Year:
Dirk Nowitzki (211-F-78 ) of Dallas Mavericks (NBA), German

Center of the Year:
Pau Gasol (214-F/C-80) of Memphis Grizzlies (NBA), Spanish

All-Europeans 2nd Team:
Andrei Kirilenko (205-F-81) of Utah Jazz (NBA), Russian
Juan Carlos Navarro (192-G-80) of Winterthur F.C. Barcelona (ESP), Spanish
Predrag Stojakovic (207-F-77) of New Orleans / Oklahoma City Hornets (NBA), Serbian
Nenad Krstic (213-C-83) of New Jersey Nets (NBA), Serbian
Luis Scola (206-F/C-80) of Tau Ceramica Vitoria (ESP), Spanish-Argentinean

European Coach of the Year:
Almost unanimous vote:
Ettore Messina (CSKA Moscow), Italian

EUROLIGA

Grupa A
1. Tau Ceramica Vitoria 10 19 +98
2. Olympiakos Pireus 10 18 +79
3. Dynamo Moskwa 10 16 +27
4. Efes Pilsen 10 16 +39
5. Prokom Trefl Sopot 10 14 -14
6. Le Mans 10 13 -28
7. RheinEnergie 10 12 -116
8. Climamio Bologna 10 12 -85

Grupa B
1. Panathinaikos Ateny 10 20 +104
2. Maccabi Tel Awiw 10 16 +50
3. Joventut Badalona 10 16 +75
4. Unicaja Malaga 10 14 -68
5. Partizan Belgrad 10 14 -31
6. Cibona Zagrzeb 10 14 -17
7. Lottomatica Rzym 10 14 -39
8. Olimpija Ljubljana 10 12 -74

Grupa C
1. CSKA Moskwa 10 19 +116
2. Barcelona 10 18 +77
3. Benetton Treviso 10 16 +22
4. Aris Saloniki 10 15 -14
5. Pau Orthez 10 15 -13
6. Ulker Stambuł 10 13 -46
7. Eldo Napoli 10 13 -70
8. Żalgiris Kowno 10 11 -72

Kolejka 11 - 10.01

Grupa A
Efes - Tau g.19:15
RheinEnergie - Climamio g.20:15
Dynamo M. - Prokom 11.01.
Olympiakos - Le Mans 11.01.

Grupa B
Olimpija - Unicaja g.20:45
Lottomatica - Panathinaikos 11.01.
Cibona - Partizan 11.01.
Joventut - Maccabi 11.01.

Grupa C
Pau - Aris g.20:30
Benetton - CSKA M. g.20:45
Żalgiris - Ulker 11.01.
Eldo - Barcelona 11.01.

A Prokom jutro zagra w Moskwie z trzecią ekipą ligi rosyjskiej czyli z miejscowym Dynamem. Pierwszy mecz w Sopocie wygrany przez Polaków 60:49 był jednocześnie najgorszym meczem Dynama z dotychczasowych 10 rozegranych. Oprócz nieobecnego wtedy lidera Rosjan Papadopoulosa chyba najsłabsze zawody rozegrał inny ważny gracz Dynama - Fotsis. Jutro obok dwóch wymienionych liderów najgoźniejsi powinni być reprezentant Serbii Popović, amerykański strzelec Hansen, obrońca Eddie Gill oraz rosyjscy gracze z Monya'ą i Domanim na czele. Trener Sopocian - Kijek też ma do dyspozycji wszystkich graczy a ewentualna wygrana z podopiecznymi Dusana Ivkovica który w poprzednich sezonach prowadził m.in. wielkie CSKA nie będzie niespodzianką (w końcu Prokom anonimowym rywalem w Europie nie jest i z Dynamem wygrał u siebie) a wielką sensacją :P Oczywiście Polacy mogą powalczyć a gwiazdę Dynama Papadopoulosa może próbować zatrzymać wielki i ostatnio w formie Andersen, jest jeszcze Besok który również będzie starał się utrudniać życie Grekowi. Można jeszcze liczyć na niezłą formę Slaniny i że wprowadzany w grę przez Dalmau chaos przyniesie więcej korzyści niż strat a wszystko w razie potrzeby uporządkuje Pacesas... tylko pytam się co wierzyć w cuda :?: A Dynamo powinno być dodatkowo zmotywowane za porażkę w pierwszym meczu tym bardziej że jutrzejsze zwyciestwo zapewni im awans do TOP16 :P

W pierwszym meczu 11 kolejki TAU prowadzi do przerwy w Stambule z Efesem 43:32 :P Wśród gości w zdobyczach punktowych brylują Erdogan i Scola, odpowiednio 10 i 8 pkt :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lut 2007, 16:04

Tak jak obiecalem :arrow:

Juz za nami losowanie grup TOP16, okazalo sie ono najgorszym dla druzyny Prokomu - chociaz bezwzgledu na to na kogo bysmy trafili i tak bedzie 4msc
W naszej grupie znalazly sie takie teamy jak
:arrow: Grecki Panathinakos - glowny faworyt do triumfu w tym roku - baczac ze finalfour bedzie na ich terenie
:arrow: Barcelona - rowniez mozna ja zaliczyc do grona potencjalnych uczestnikow FF ale mysle ze bedzie to troche naciagane -
:arrow: Efes czyli zepsol ktory zawsze z nami wygrywa a mierzymy sie z nim dosc czesto :!: zdaje sie ze z zadnym zepsolem nie gralismy tak czesto :!:

A teraz pokolei :!:

Grupa D
Tau Ceramika Vitoria
Maccabi Tel Awiw
Pau Orthez
Lottomatica Rzym

Dosc ciekawa grupa, zdecydowany faworyt to oczywisicie TAU, z drugim miejscem moze byc juz roznie - Maccabi w przebudowie i gra troszke w gratke zas np. francuzi zaskoczyli mnie pozytywnie w dotychczasowych meczach

Grupa E
CSKA Moskwa
Olympiakos Pireus
Joventut Badalona
Partizan Belgrad

Wg mnie tutaj karty juz rozdane, zwlaszcza jesli chodzi o awans, jakos trudno mi uwierzyc ze mloda druzyna z hiszpani czy Serbi poradzi soebie z obronca tytulu czy z druzyna prowadzana przz Gershona

Grupa F
Panathinaikos Ateny
Winterthur Barcelona
Efes Pilsen Istambuł
Prokom Trefl Sopot

PAO a reszta jest milczeniem

Grupa G
Dynamo Moskwa
Benetton Treviso
Unicaja Malaga
Aris Saloniki

Chyba najbardizje wyrownana grupa :!: Dynamo w biegiem czasu coraz lepiej gra pod okiem doswiadczonego rosjanina, Bennteon to juz nie to co ostatnimi latami, zas w kocowce obudzila sie Unicaja tak wiec dla mnie wszytsko mozliwe w tej grupie

PS. Lepiej :?:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lut 2007, 17:30

czeher pisze:PS. Lepiej Question
Ujdzie :maruda:

Nasz jedyny rodzynek Prokom Trefl Sopot jak wiadomo znalazł się w gronie 16 wspaniałych jednak ja nie uważam tego za ogromny sukces :evil: Prokom w tym sezonie do koszykarskiej ligi mistrzów gdzie grają najlepsze drużyny na Starym Kontynencie które w poprzednim sezonie zajęły w swoich ligach premiowane awansem miejsca przystąpił z największym budżetem w historii klubu. Przed sezonem mówiło się że teraz awans do TOP 16 jest planem minimum a zapewnić mu to ma gwiazda europejskiego formatu która w Sopocie miała się pojawić. Z gwiazdy wyszło wielkie nic a skład oparto na emerytach z poprzedniego sezonu wzmocnionych kilkoma innymi. Sam skład wydawał się być najsilniejszy tylko że zapomniano o jednej rzeczy - zapomniano zatrudnić jakiegoś trenera. I tym sposobem w Sopocie w ogóle nie ma trenera a zamiast zespołu mamy zbiór 'gwiazd' które grają w myśl zasady - 'każdy sobie rzepkę skrobie'. I tak w grze Sopocian dominują liczne straty, głupie zagrania których przeciętny koszykarz by się wstydził a ogólnie to na boisku jest totalny chaos i brak jakiejkowlwiek koncepcji na grę :roll: A na ławce trenerskiej zamiast trenera mamy tylko zajmującego jego miejsce pięknego Eugeniusza który jest takim koszykarskim Nikosiem Dyzmą - nic nie potrafi, a zrobił karierę i jest cenionym szkoleniowcem. Kijek bo o nim mowa dostał drużynę której budżet znacznie przewyższa inne w naszym kraju i z takimi pieniędzmi bez cienia wątpliwości Prokom powinien w Polsce wszystkich ogrywać. Jak wiadomo tak nie jest a sopocka ekipa już nie raz skompromitowała się w DBE co chluby Kijkowi nie przynosi. Ale u nas w kraju są wielcy eksperci jak były trener Mirosław N. zwany Noculakiem który broni Eugeniusza przed wszystkimi kibicami w kraju i o wielkości Kijka przypomina o tytułach mistrzowskich polskiej ligi :angry2: No cóż każdy ma jakiegoś bzika... :zgon: Ja jak znaczna większość osób jestem przekonany że Prokom z jakimś niezłym trenerem z Europy nie walczyłby do ostatniej kolejki o awans a uzyskałby go duuużo wcześniej. No ale Prokom jako jedyny polski klub w tym po raz drugi (poprzednim razem zakończyło się na bilansie 0-6 w II rundzie) w ciągu trzech lat awansował do TOP 16 i Kijek znów jest wielki :zgon: Jednak jak pisałem z graczami za takie pieniądze Prokom spisuje się katastrofalnie :!: Prokom do TOP 16 awansował z najnizszym bilansem 5-9 co stawia go na równi z Ulkerem Stambuł który rok temu z równie słabym wynikiem jako jedyny w historii rozgrywek też awansował z grupy.

Jeszcze przypomnę końcowe tabele przed TOP 16:

Grupa A
1. Tau Ceramica Vitoria 14 26 +140
2. Dynamo Moskwa 14 24 +68
3. Olympiakos Pireus 14 24 +63
4. Efes Pilsen 14 22 +40
5. Prokom Trefl Sopot 14 19 -42

6. Climamio Bologna 14 19 -61
7. Le Mans 14 18 -56
8. RheinEnergie 14 16 -152

Grupa B
1. Panathinaikos Ateny 14 25 +92
2. Maccabi Tel Awiw 14 22 +53
3. Joventut Badalona 14 21 +63
4. Unicaja Malaga 14 21 -84
5. Lottomatica Rzym 14 20 -17
6. Partizan Belgrad 14 20 +7

7. Cibona Zagrzeb 14 20 -28
8. Olimpija Ljubljana 14 19 -86

Grupa C
1. CSKA Moskwa 14 27 +167
2. Barcelona 14 23 +61
3. Benetton Treviso 14 22 +32
4. Pau Orthez 14 21 -11
5. Aris Saloniki 14 20 -42

6. Eldo Napoli 14 20 -61
7. Ulker Stambuł 14 19 -44
8. Żalgiris Kowno 14 16 -102

Obrazek

Podział na koszyki przed Top 16

1. koszyk: CSKA Moskwa, Tau Ceramika Vitoria, Panathinaikos Ateny, Dynamo Moskwa.

2. koszyk: Barcelona, Maccabi Tel Awiw, Olympiakos Pireus, Benetton Treviso.

3. koszyk: Joventut Badalona, Efes Pilsen Stambuł, Pau Orthez, Unicaja Malaga.

4. koszyk: Lottomatica Rzym, Aris Saloniki, Prokom Trefl Sopot, Partizan Belgrad.

Do 1/4 finału, który będzie rozgrywany systemem play-off do 2 zwycięstw, awansują po dwie najlepsze ekipy z każdej grupy.

Jak napisał kolega wyżej Prokom gorzej trafić nie mógl i trafił do najsilniejszej grupy :roftl3: :jupi: W grupie trafił na grecki Panathinaikos który zaliczany jest do ścisłej czołówki euroligi w tym sezonie. Druzyna ta przed tym sezonem bardzo wzmocniona najdłużej zachowywała czyste konto po stronie porażek i zaczęła przegrywać gdy awans miała już dawno zapewniony odpuszczając niektóre mecze. Hiszpańska Barcelona z jednym z najlepszych zawodników grających w Europie - Hiszpanem Navarro na czele po nienajlepszej grze w lidze ACB w eurolidze też spisuje się bardzo dobrze i wg mnie jest w grupie sześciu zespołów z szansami na awans do Final Four (obok CSKA, PAO, TAU, Olympiakosu i Proko... yyy Dynama). A turecki Efes Stambuł... :roftl3: to odwieczny rywal Prokomu z którym Sopocianie przegrali wszystkie 8 meczów w historii swojej gry w eurolidze. Co prawda tegoroczny Efes to nie ten sam co choćby rok temu ale jak widać po meczach w tym sezonie choć Sopocianie mogli wygrac oba mecze... oba przegrali. Osobiście liczę na powtórkę sprzed dwóch lat i że Prokom nie wygra żadnego meczu co może otworzy oczy prezesom tej drużyny i wreszcie ściągną choćby słabego trenera bo jak do tej pory Prokom nie ma go w ogóle :twisted: Jednak jedna wygrana z Efesem jest jak najbardziej w zasięgu Soposcian ale czegos więcej nie mogę sobie wyobrazić. Szkoda tylko że Sopocianom udało się awansować do TOP 16 bo wtedy los Kijka byłby raczej przesądzony a tak po kolejnym mistrzostwie Polski (nie zdobycie go będzie ogromną sensacją) znowu może być noszony na rękach choć nie wiem za co :roll:

Co do ppzpstałych grup to również się zgadzam że G jest najbardziej wyrównana bo nie ma w niej tak wielkiej ekipy jak w innych. Tu walka powinna być najbardziej wyrównana :wink:

Do awansu do 1/4 typuję wszystkie drużyny z 1 i 2 koszyka :P

PS Może ktoś zmieni ankietę: 'Czy Prokom wygra jeden mecz?'

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lut 2007, 4:10

To moze uzupelnie powyzsze posty moje i podpierdolki, podajac jednoczesnie zestaw 1 kolejki, ktora to odbedzie sie 14.02.2007r. :!:

Grupa D
Lottomatica Rzym - Pau Orthez
Wydaje sie to dosc wyrownane spotkanie wiec kazdy wynik mozliwy :P

Maccabi Tel Awiw - Tau Ceramica Vitoria
TAU powinna to spotaknie wygrac, wydaje sie "delikatnym" faworytem jednak kibice Izrealscy potrafia zrobic nielzy kociol :!:

Grupa E
CSKA Moskwa - Joventut Badalona
Bez watpienia zepsol z Moskwy zdeklasuje mlodego rywala

Partizan Belgrad - Olympiakos Pireus
Bardzo interesujace widowisko :!: 2 ale latwo nie bedzie, oj nie :D

Grupa F
Panathinaikos Ateny - Efes Pilsen
Barcelona - Prokom Trefl Sopot

Gospodarze gora bez dwoch zdan :P

Grupa G
Unicaja Malaga - Benetton Treviso
:think:

Aris Saloniki - Dynamo Moskwa

Dynamo bez hansena wiec greccy przed swoja goraca publicznoscia sa w stanie pokonac Dynamo

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lut 2007, 21:28

Prokom wygrał na wyjezdzie z Efesem. Spotaknie było bardzo ciekawe, a zwyciestwo Spoocianie wywalczyli po świetnie rozegranej dogrywce. Czyzby czystka przeprowadzona przez Kijka dała efekt. Wg. mnie świetne zawody rozegrał Atkins, Besok, Dylewicz 8) Przyzwoicie wygladali takze Slanina, Hukic i Andersen. Nie wiem jak wyglada Dalmau w meczach ligowych, jednak trudno mi sobie wyobrazic jak taki zawodnik ma miejsce w zespole mistrza Polski czy uczestnika Euroli, jego straty sa na poziomie podworka. Szczescie przypisało Prokomowi, ze nazbierał fauli i nie mogl wystapic w dogrywce. Przy jego obecnosci w czwartej kwarcie, Polacy stracili cała przewage... Atkins-Hukic znacznie lepiej sie prezentowali niz duet Pacesas-Dalmau. Wreszcie Filip dostał sporo czasu i wykorzystał go, dziwna decyzja Kijka, ze dał mu pograc tak malo w czwartej kwarcie.

Co od sytuacji, ktora przyniosła wielkie kontrowersje, nie wiem jakie sa zasady w Eurolidze, jednak z tego co jest w NBA, punkty zdecydowanie zdobyte po czasie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 lut 2007, 23:01

Kijewski musi odejść :!: :!: :!: :won: Ten człowiek przekroczył dzisiaj jakiekolwiek zasady przyzwoitości :evil: Ta wygrana może odbić się bardzo niekorzystnie dla polskiej koszykówki, nie wspominając w ogóle o jakimkolwiek sukcesie co już jest kompletnym nieporozumieniem :evil: Teraz Krauze tym bardziej będzie trwał w swoim świecie baśni gdzie Kijek niczym nieustraszony rycerz na swoim rumaku naprawia cały świat. Jednak nic bardziej mylnego bo Kijek jest jeźdźcem bez głowy i zamiast rumaka dosiada schorowanego kucyka a zamiast miecza w łapie trzyma połamany kijek. Tak, tak bo teraz ulubieniec Krauzego o ile ten nie zdejmie swoich różowych okularów zostanie na stanowisku, sponsor dorzuci jeszcze więcej kasy i za rok będziemy mieli powtórkę z rozrywki. A tak Kijek przegrywając wszystkie mecze w eurolidze (choć myślałem że wygrają u siebie z Efesem) mógłby spaść z naprawdę dużej wysokości a co za tym idzie wyleciałby z klubu. Ale nie Kijek znów musiał delikatnie mówiąc wszystko zepsuć i nadal przekonany o swojej wielkości będzie trwał na stanowisku trenera którym jak wiadomo nie jest.

Motyla noga mać :!: Muszę się hamować bo zaraz jakiś mod jeszcze gotów mnie zbanować :wink: No nic pozostaje mieć nadzieję że za tydzień Panathinaikos podejdzie w pełni skoncentrowany do meczu i przejedzie się po drużynie z Sopotu :pray: Dodam jeszcze że oprócz zwolnionego Hamiltona z Prokomie zabrakło Wójcika który przed wyjazdem do Turcji zrobił sobie kuku w postaci skręcenie kostki :roll:
Jarzinho pisze:Co od sytuacji, ktora przyniosła wielkie kontrowersje, nie wiem jakie sa zasady w Eurolidze, jednak z tego co jest w NBA, punkty zdecydowanie zdobyte po czasie.
Ogólnie zasady w Europie i NBA różnią się nieznacznie. Koszykarz musi wypuścić piłkę z rąk przed końcową syreną.
Jarzinho pisze:Nie wiem jak wyglada Dalmau w meczach ligowych, jednak trudno mi sobie wyobrazic jak taki zawodnik ma miejsce w zespole mistrza Polski czy uczestnika Euroli, jego straty sa na poziomie podworka (...) duet Pacesas-Dalmau.
W DBE ma słabszych rywali więc oprócz głupich strat zdobywa jeszcze sporo punktów. Generalnie zawodnika nie powinno być w drużynie jeśli ma on wychodzić w pierwszym składzie a już na pewno nie powinien rozgrywać piłki. Taki znowu zły nie jest ale musi być odpowiednio wykorzystywany a Kijek nie potrafi tego zrobić. A Pacesas już kilka lat temu powinien pójść się kochać bo wiek nie pozwala mu na granie na tym poziomie. Jednak TWA inaczej zwana kolesiostwem nie pozwala zwolnić takich zawodników jak Pacesas i Masiulis o Kijku nie wspominając :evil:

Jeszcze się trochę pomądrzę 8) :arrow: jak do końca meczu pozostaje 19 (?) sek i rywal ma piłkę a na tablicy wyników jest remis to tym bardziej po tym co pokazywali zawodnicy Efesu w IV kwarcie seriami rzucając za trzy fauluje się rywala, ten rzuca osobiste a drużyna faulująca (czyt. Efes) rzuca za trzy. Nawet zrobiłbym tak na miejscu Turków gdyby oni prowadzili jednym dwoma a nawet trzema punktami, w tym ostatnim przypadku zmuszając rywala do rzutów osobistych nie pozwala mu się oddać rzutu za trzy. A tak to wychodzi taka sytuacja jaka miała miejsce gdzie Turcy szczęśliwie nie przegrali w regulaminowym czasie gry bo wszystko zależało od rywala. A tak to piłka jest nasza i nasz los w naszych rękach. Jeszcze należy dodać że teraz są przepisy (przynajmniej takie były i nic nie słyszałem aby je zmieniono) że można sfaulować rywala przed wprowadzeniem piłki do gry, co za tym idzie nie fauluje się tego kto ma piłkę a najsłabiej rzucającego rzuty wolne. A wtedy zawodnik rzucający osobiste może trafić jeden rzut albo nawet nie trafić w ogóle i sytuacja staje się komfortowa bo 'wystarczy' trafić za dwa. Oczywiście przeciwny trener może zagrać podobnie po tych osobistych i tak w koło Macieju ale istnieje mozliwość tak rozegrania końcówki i wygrania meczu a nie liczenie że rywalowi zadrży ręka i będzie dogrywka :roll: A jak drużyna ma za mało fauli to się fauluje aż rywal stanie na linii rzutów wolnych. Tyle :chill:

PS Kijewski musi odejść :!: :!: :!: :won:

Komlpet wyników II kolejki fazy TOP 16:

Grupa D
Pau - Tau 89:99 (19:29, 17:30, 22:16, 31:24)
Lottomatica - Maccabi 69:71
Grupa E
CSKA M. - Partizan 67:44 (21:14, 16:13, 13:8, 17:9)
Joventut - Olympiakos 58:56
Grupa F
Panathinaikos - Barcelona 102:82 (32:15, 19:16, 23:27, 28:24)
Efes - Prokom 67:71 (16:11, 10:22, 13:17, 22:11,6:10)
Grupa G
Benetton - Dynamo M. 74:55 (25:9, 17:18, 17:14, 15:14)
Unicaja - Aris 76:74 (21:17, 13:16, 21:17, 21:24)

Grupa D
1. Tau Ceramica Vitoria 2 2 0 4 178 : 157 W2
2. Maccabi Tel Awiw 2 1 1 3 139 : 148 W1
3. Lottomatica Rzym 2 1 1 3 147 : 139 L1
4. Pau Orthez 2 0 2 2 157 : 177 L2

Grupa E
1. CSKA Moskwa 2 2 0 4 148 : 113 W2
2. Joventut Badalona 2 1 1 3 127 : 137 W1
3. Olympiakos Pireus 2 1 1 3 148 : 142 L1
4. Partizan Belgrad 2 0 2 2 128 : 159 L2

Grupa F
1. Panathinaikos Ateny 2 2 0 4 186 : 139 W2
2. Barcelona 2 1 1 3 174 : 175 L1
3. Prokom Trefl Sopot 2 1 1 3 144 : 159 W1
4. Efes Pilsen 2 0 2 2 124 : 155 L2

Grupa G
1. Unicaja Malaga 2 2 0 4 151 : 135 W2
2. Benetton Treviso 2 1 1 3 135 : 130 W1
3. Dynamo Moskwa 2 1 1 3 141 : 148 L1
4. Aris Saloniki 2 0 2 2 148 : 162 L2

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 mar 2007, 15:38

Yukasz pisze:Kijewski musi odejść
Yukasz pisze:S Kijewski musi odejść

Tak Balcerowicz tez musial :lol:

A tak na powaznie Prokom wczoraj rozagral kolejny mecz w EUrolidze - nieznacznie przegrywajac z PAO - czyli glownym faworytem do koncewego triumfu :!: Yukasz mow co chce ale jakos gry Prokomu poszla wysoko w gore - ogladajac przecieralem oczy ze zdziwnienia :!: Twardo w obronie, w ataku czasem rozgrywal akcje ktore nie powstydizliby sie najwieksi w europie - skzoda jedynie ze Dylewiczowi odlicozno kroki po slum dunku :twisted:
Moze Kijkowi pomopgl w fakt, iz kadra jest nieco okrojona, brak Hamiltona czy Wojcika nie pozwala robic az takich rotacji a Atkins dostaje wiecej czasu i w pelni to wykrozystuje :!:
Andersen - rok temu grla tragicznie a teraz naprawde jak za dawnych lat :twisted:
Besok rzuca za 3 :o i tafia :shock:
Niestety jednak (dla mnie bardzo dobrze :smoke) w koncowej partii PAO odjechalo na 6pkt ale i tak :brawo: dal Prokomu :!:

Za tydzien jezlei zaprezentuja sie podobnie to moga wygrac z Barcelona :twisted:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 mar 2007, 18:19

czeher pisze:Yukasz mow co chce ale jakos gry Prokomu poszla wysoko w gore - ogladajac przecieralem oczy ze zdziwnienia Exclamation
Jeszcze mogłeś zdjać różowe okulary :wink: Meczu nie oglądałem ale wiem że przynajmnej w IV kwarcie PAO kontrolowało wynik meczu. Oczywiście trzeba przyznać ze Prokom dobrze się spisał ale i tak gdyby zaczynali mecz z przewagą 20 pkt a stawką byłoby mistrzostwo euroligi to jak miałbym stawiać to na Greków. Zresztą sami przyznali że trochę zlekcważyli Polaków :roll: Diamantidis jeden z najlepszych rozgrywajków w Europie jak widzę zagrał jeden z gorszych meczów w Eurolidze, Delk jeden z lepszych w PAO prawie w ogóle nie grał itd. A uzyskanie przewagi w kluczowym momencie meczu jest charakterystyczne ale tylko dla największych drużyn a Panathinaikos taką właśnie jest. Myślę ze mecz z Barceloną może przebiegac podobnie choć kiedyś Prokom wreszcie zacznie zdobywac pkt w decydujących momentach i wygra zawody. Może juz za tydziń choć lekko zdziwiłbym się. Dwa (?) lata temu do Sopotu przyjechała Barcelona i tez mecz przez większość czasu był wyrównany a w końcówce i tak wygrali Hiszpanie. Jednak jak widac Prokom o dziwo zaczął się lepiej prezentować mimo ze w zespole są osłabienia a to że przez większość czasu grali z Grekami jak równy z równym tylko dobrze o nich świadzczy bo inny zespół przy tym samym zaangażowaniu PAO dostałby 20 pkt. Cieszę się że Dylewicz zaczął dobrze grać tylko szkoda że stało się to jak kontuzjowany jest Wójcik bo że ten chłopak ma talent wiedziałem ładnych kilka lat temu. Moze i masz rację ze krótsza łąwka zespołu paradoksalnie dobrze wpływa na ich grę bo Kijek nie robi tak czestych zmian jak to robić potrafi. To że Slanina w niejednym meczu byłby najlepszym strzelcem zespołu powinien teraz pokazywać bo wcześniej mimo narawdę dobrej gry i wyróżniania się na tle innych nie grywał za dużo. Tylko należy też zobaczyć druga stronę medalu - Atkins przy takiej druzynie jak Grecy nie będzie w stanie rozgrywać na wysokim poziomie w całym meczu. Dalmau doznał kontuzji a nie grają jeszcze Wójcik i Nordgaard. Inna sprawa że podobno słabo zagrali Besok i Hukic a w najważneijsztch momentach to oni przebywali na parkiecie :roll: NO ok Kijek spisał się na 3= :P

Pamiętaj - Kijewski musi odejść :!: :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 01 mar 2007, 18:43

No ja tez obejrzalem wczoraj ten mecz.Na pocztku Prok0m prowadził chyba nawet 16-9 ale PAO potrafiło seryjnie zdobywac punkty. Mialo oasse 7-0 czy 10-0. Mnie najbardziej podobał sie Dylewicz. Rozkręcił sie chlopak. Najpierw slam dunk później jeszcze jeden tym razem już poprawny i na koniec finezyjne podanie do Andersena. Prokom chyba najlepiej grał z Dalmau na 2 nie na jedynce a na rozegraniu Atkins. PAO był dobry w rzutach za 3 no i mieli tego Batiste. ogólnie Prokom skazany na pożarcie pokazał że nie jest chłopcem do bicia i trzeba sie z nim liczyć. Dzisiaj Barca-Efes ważny dla nas mecz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”