Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 165

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lis 2006, 9:27

Sero pisze:Jednak najlepszy był Matusiak.
W to akurat bym powatpiewal... Najlepszy byl Smolarek i to nie tylko wg mnie.
Zico_FCI pisze:Ale kogo ukarać ? Przecież jeśli już ktoś do niego na prawdę dzwonił to nie wierze, że to była osoba bezpośrednio związana z belgijskim związkiem. Pewnie jakiś kibic albo coś w tym stylu.
Niewiadomo czy ktos dzwonil czy sie spotkal z nim. Bak nic wiecej nie chcial na razie mowic. Sprawa wogole wyglada tajemniczo, mi sie troche w to wierzyc nie chce... 10 tysiecy za sfaulowanie Belga w polu karnym? Jacek zarabia w Katarze tyyle kasy, ze pewnie z taka oferta ich wysmial... :lol: Jezeli to jednak prawda, to bedziemy miec grupe 7 zespolowa 8) :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2006, 9:32

Martinho pisze:W to akurat bym powatpiewal... Najlepszy byl Smolarek i to nie tylko wg mnie.
zdania rzeczywiscie są podzielone. Matusiak strzelił gola i ogólnie grał dobrze, świetnei sie zastawaił etc. [w końcu jakaś alternatywa dla Rasiaka] a Ebi zagrał znów bardzo ambitnie, ale nie zdobył bramki a miał 2 świetne okazje ku temu.
Martinho pisze:10 tysiecy za sfaulowanie Belga w polu karnym?
dopiero by było, gdyby jakiś obrońca nasz faulował w polu karnym [nie specjalnie] i potem afera wyszłaby na jaw - chłopak pomimo, że nie wiedziałby o propozyji - byłby spalony w Polsce.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 lis 2006, 9:35

Martinho pisze:
Sero pisze:Jednak najlepszy był Matusiak.
W to akurat bym powatpiewal... Najlepszy byl Smolarek i to nie tylko wg mnie.
Zico_FCI pisze:Ale kogo ukarać ? Przecież jeśli już ktoś do niego na prawdę dzwonił to nie wierze, że to była osoba bezpośrednio związana z belgijskim związkiem. Pewnie jakiś kibic albo coś w tym stylu.
Niewiadomo czy ktos dzwonil czy sie spotkal z nim. Bak nic wiecej nie chcial na razie mowic. Sprawa wogole wyglada tajemniczo, mi sie troche w to wierzyc nie chce... 10 tysiecy za sfaulowanie Belga w polu karnym? Jacek zarabia w Katarze tyyle kasy, ze pewnie z taka oferta ich wysmial... :lol: Jezeli to jednak prawda, to bedziemy miec grupe 7 zespolowa 8) :lol:
Wykluczenie Belgii byłoby niezbyt wygodne dla nas , udało się z nimi wygrać , po ciężkim meczu , oni szans już nie mają na awans , ale z pewnością urwaliby coś czołówce grupy.

A jeśli chodzi o tą łapówkę , to też mi się to wydaje śmieszne , ktoś sobie po prostu jaja robił , pewnie jakiś nadziany kibic , albo co , byłoby to trochę nie fair gdyby wykluczono Belgię.
Ba , ilu ludzi znam , którzy mogliby to zrobić u nas , heh , dobrze , że jest bariera językowa :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 16 lis 2006, 9:58

Mam nadzieję, że jeśli to prawda z tą propozycją korupcyjną to że telefon do Bąka wykonał ktoś inny niż Mpenza. Bo jeśli jednak Mpenza to UEFA wyzwie naszego kapitana od rasistów.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lis 2006, 10:36

No to Jacek ta wypowiedzią odkrył karty :P Teraz wiemy czemu euro-deputowani tak mało wywalczyli w Brukseli :roll: :lol: Ale swoja drogą te pieniądze powinni przeznaczyć dla swoich graczy, zapłacić by kilku nie grało :P

O meczu już było napisane wszystko. Ale nie punkty sa najważniejsze ale to nasze nastawienie że w Polsce nie ma piłkarz itd. Bo jeśli potrafi sie wykorzystac tych graczy którzy sie pojawiają to może być dobrze. A nie lament że ten nie gra w Angli, ten w Turcji a ten w Niemczech. W naszej lidze też są piłkarze którzy dają rade. Co sezon nowe jakieś odkrycia. Najlepssze jest to że teraz do kadry ma sie bliżej z naszej ligi niz z Ukrainy czy Turcji. I taki Grzelak, Wilk, Iwański, Iwan czy Lato nie muszą czekać na pierwsza lepsza propozycje z jakiegoś Antalyasporu.

To mi sie podoba, ale to nie tylko zasługa Leo - a może nawet i w wiekszym stopniu Bobo Kaczmarka który zawsze miał nosa do Polskich piłkarz z nikąd. Szałachowski i Bronowicki to tylko ostatnie przykłady. Jak to mówi Bobo o piłkarzach a'la Hugo czy Dosek "siódmy odrzut pomarańczy kubańskich" I tego sie trzymaj trenerze ! :]

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 lis 2006, 12:45

Polska zagrała z 6 zawodnikami, którzy grają w Orange Ekstraklasa więc wnoskuję, że nasz liga jest na dobrym poziomie a Leo szukając piłkarzy nie musi koniecznie wysyłać scoutów w rejony Europejskie, bo mamy swoje perełki w lidze. Dla mnie Dudka był największym zaskoczeniem jak dla wszystkich, bardzo rzadko go widziałem i słyszałem głosem Szpakowskiego ale co miał zrobić to zrobił (wywalczyć i Sobolewskiemu odgrywać). Cała drużyna zagrała bardzo dobre spotkanie mimo, że nie było pięciu podstawowych zawodników ze Stadionu Śląskiego. Matusiak pokazał, że opłaca się biec do końca bo obrońca grający w Bayernie Monachium poprostu go zlekceważył i poniósł konsekwencje. Szkoda, że "Eusebio" nie wykorzystał jednej okazji z dwóch, bo mecz byśmy do końca kontrolowali. Polska wygrała 0:1 na ciężkim wyjeździe i następne 4 mecze (Armenia i Azejberdżan x2) powinny przynieść nam 12 punktów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2006, 12:51

6 piłkarzy na poziomie nie oznacza, ze liga jest dobra, nie przesadzajmy.
Zagrali solidnie, mądrze taktycznie, nie zawsze potrafili wykonywac dobrze założenia taktyczne, teraz im to wychodzi, pewnie postać trenera tak na nich działa. Słuchają się jak mało kogo.
Widać, że Leo lubi zaskoczyć, dobrze, że póki co się nie myli.
Fishbone pisze:Polska wygrała 0:1 na ciężkim wyjeździe i następne 4 mecze (Armenia i Azejberdżan x2) powinny przynieść nam 12 punktów.
powinny, ale czy przyniosą ? Bąk pewnie pamięta nizasłużoną czerień z Armenii, gdzie został w tyłek kopnięty i wyleciał za to z boiska, wtedy było 1:1, choć Polacy byli zdecydowanie lepsi. Ufam, że Leo ich odpowiednio przygotuje do tych meczy, bo już wiemy, że potrafi naszych piłkarzy zmobilizować na mecze z lepszymi od nas - teraz pora na słabszych rywali.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lis 2006, 13:04

fieldy pisze:6 piłkarzy na poziomie nie oznacza, że liga jest dobra, nie przesadzajmy.

Dobra nie dobra ale ilu jest takich którzy już mogli by dostać szanse ? Wcześniej jak piłkarz nie grał w Legi czy Wisle to nie nadawał sie do kadry, a teraz patrz co sie dzieje, i zwróć w przyszłośc uwage na nazwiska takie jak Iwan, Piszczek, Lato, Grzelak, Wilk, Fonfara, Iwański, Pawełek, Fabianski, Szałachowski a są też inny w gazie bardzie doświatczni jak Giza, Ujek czy Zganiacz. A do tego nazwiska piłkarz kontuzjowanych i mam całkiem inne kadre.

Wcześniej było tak że jak nie mógł zagrac ktoś to sie odkurzało jakiegoś ex reprezentanta z 67 wystepami w kardze który teraz dogrywa na Malcie czy Cyprze :P

Nasza liga nie jest tak słaba tylko nasza polityka jest niestet nie taka :? Nie wierzymy w siebie, ale PiS to zmieni :] Bo czym nasi gracze sie róznia od takich Belgów ? tym że sa lepsi :]

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lis 2006, 20:51

Wyborcza pisze:Po wygranej w Brukseli asystent selekcjonera Bogusław Kaczmarek był w znakomitym humorze. Były trener Groclinu przyznał, że na pomysł wstawienia Dariusza Dudki do meczowego składu na środek pomocy sztab reprezentacji wpadł tuż przed meczem.

"Tego Dudkę w środku pomocy wymyśliliśmy dopiero w dniu meczu nad ranem. Dobry strzał, co?" - triumfował po wygranej 1:0 "Bobo".

Odniósł się także do wypowiedzi Jacka Bąka, który oświadczył po meczu, że doszło do prób przekupienia naszej kadry: "Tyle pieniędzy, ile zaoferował ten cymbał, kosztował sygnet, który Jacek nosi na palcu. Nie ma co się przejmować" - twierdzi 56-letni szkoleniowiec.

Grę obrońcy Wisły Kraków chwalił także Leo Beenhakker: "Jestem zadowolony z jego występu. Nie grał na swojej nominalnej pozycji, cały czas sprawdzał, gdzie ustawiony jest bramkarz. Ale będzie jeszcze lepszy. Podobna sytuacja była z Lewandowskim".
:lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lis 2006, 22:30

Oczywiscie Dudka błysnał, ale to jak widac u Holendra zadna nowosc. Błaszczykowski, Bronowicki, MAtusiak, garguła teraz przyszła pora na Dudke. Zawiedli mnie Belgowie, przynajmniej ja ich pamietam za zasow Wilmotsa, wtedy to Brazylia nie była im wielka. teraz to cień cienia tamtej Belgii. No cóz należy sie tylko cieszyć. Kadra nam sie powieksza z maczu na mecz. Coraz trudniej bedzie o selekcje jesli zawodnicy obecnie kontuzjowani worca do formy, a kolejni typu Grzelak, Giza beda sie dobrze prezentować... Jednak bogactwo nie przeszkadza. Matusiak jest w kapitalnej formie, wielu mówiło po meczu w Krakowie, ze to od niego zacznie ustalanie sładu Leo i Radek nie zawiódł. Szkoda troche Błaszczykowskiego, bo mimo nurka był wyrózniajacym sie zawodnikiem, jednak w nastepnym meczu nie zagra. Nikt nie zagrał takze bajecznie ani nikt ponizej krytyki. Kazdy sowje zadanie wykonywał na tyle ile potrafił. Dla mnie zawodnikami, ktorzy sie wyroznili i którym naleza sie brawa to przedewszystkim Matusiak oraz Dudka i Zewłakow, ktorzy grali nie na nominalnych swoich pozycjach. Oczywiscie ogromna bura dla Boruc, który od dawna nie potrafi dobrze wybic noga piłki, wszystko wali poza boisko badz do przeciwnika i to sie nie zmienia. W Szkocji ciagle go za to krytykuja jednak zero postepu, z taka dyspozycja i mimo dobry interwencji z Wojtkeim szans na dzien dzisiejszy nie ma.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 24 lis 2006, 19:46

Trener piłkarskiej reprezentacji Polski Leo Beenhakker ogłosił skład kadry na zgrupowanie, które odbędzie się w Zjednoczonych Emiratach Arabskich w dniach w dniach od 1 do 7 grudnia. 6 grudnia reprezentacja Polski rozegra towarzyskie spotkanie z zespołem Zjednoczonych Emiratów Arabskich w Abu Dhabi.

Zawodnicy wyjeżdżający na zgrupowanie do ZEA zbiorą się w Warszawie 1 grudnia po meczach Pucharu Ligi. Następnego dnia przed południem polecą do Abu Dhabi. W kadrze na mecz z Emiratami znaleźli się zawodnicy młodzi urodzeni w latach osiemdziesiątych - powiedział Leo Beenhakker. - Chcę, aby poczuli jak wygląda atmosfera w kadrze. Celowo dałem odpocząć niektórym graczom Wisły Kraków, którzy mają mecze w Pucharze UEFA i muszą się do nich dobrze przygotować.
Kadra na zgrupowanie w ZEA:

Bramkarze: Łukasz Fabiański (Legia Warszawa), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Maciej Mielcarz (Korona Kielce).

Obrońcy: Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Paweł Golański (Korona Kielce), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Grzegorz Fonfara (GKS BOT Bełchatów), Paweł Magdoń (Wisła Płock), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara).

Pomocnicy: Sebastian Szałachowski (Legia Warszawa), Łukasz Garguła (GKS BOT Bełchatów), Piotr Giza (Cracovia), Robert Kolendowicz (ŁKS Łódź), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Adrian Budka (Widzew Łódź), Jakub Wawrzyniak (Widzew Łódź), Rafał Murawski (Lech Poznań).

Napastnicy: Radosław Matusiak (GKS BOT Bełchatów), Bartłomiej Grzelak (Widzew Łódź), Przemysław Pitry (Lech Poznań).
Moim zdaniem to dobra sprawa aby powolac zawodnikow z polskiej ligi na zgrupowanie posezonowe i rozegrac jakies sparingi.Dobra robota panie Leo. :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lis 2006, 19:48

Kadra na zgrupowanie w ZEA:

Bramkarze: Łukasz Fabiański (Legia Warszawa), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Maciej Mielcarz (Korona Kielce).

Obrońcy: Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Paweł Golański (Korona Kielce), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Grzegorz Fonfara (GKS BOT Bełchatów), Paweł Magdoń (Wisła Płock), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara).

Pomocnicy: Sebastian Szałachowski (Legia Warszawa), Łukasz Garguła (GKS BOT Bełchatów), Piotr Giza (Cracovia), Robert Kolendowicz (ŁKS Łódź), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Adrian Budka (Widzew Łódź), Jakub Wawrzyniak (Widzew Łódź), Rafał Murawski (Lech Poznań).

Napastnicy: Radosław Matusiak (GKS BOT Bełchatów), Bartłomiej Grzelak (Widzew Łódź), Przemysław Pitry (Lech Poznań).
No coz w wieksozci powolania dostali pewniacy, ze sie tak wyraze naszej Ligi ale jest kilka zaskakujacych powolan :o zawodnikow, ktorzy nie graja w podstawowej 11 swego zespolu
Czyli pokolei od pozycji bramkarza - tutaj raczej zadnych niejasnosci nie ma, szkoda tylko, ze Liberda kontuzjowany - w przeciwnym razie moze dostalby powolanie :think:
Licze, ze szanse dostanie od 1min Mielcarz - bo Fabiana to raczej sprawdzac nie trzeba - pawelek to w tym zestawieniu 3goalkiper
Kokoszka :o z jednej strony nie gral zbyt czesto w Wisle ale moze warto, iz juz teraz znajduje sie w szerokich kregach zainteresowan :think: patrzac na aktualna forme szanse mogl dostac Cecot jednak lata juz nie te :roll: Jedynego strzelca z ostatniego mundialu caly czas brak :roll:
Wreszcie w kadrze dwojka z Zaglebia :!: Troche skzoda ze brak Piszczka - w sumie nie rozumie tego - chlopak mlody(taki Kokoszka dostal) ostatnio w doskonalem dyspozycji a w kadrze znalezli sie Widzewiacy :roll: no nie wiem czy prezentuja sie lepiej nawet jezeli kwalfikuja go jako napastnika to rowneiz powinien dostac szanse a nie rezerwowy Lecha Pitry

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 lis 2006, 20:07

Moim zdaniem to czas dla Beenhakkera, by sprawdzić, czy warto zamienić 3 bramkarza na kogoś młodszego. Myślę, że Pawełek z Fabiańskim dostaną do gry po jednej połowie - żeby ich porównać.

Kokoszka prezentuje się od dłuższego czasu bardzo dobrze, w sferze zainteresowań selekcjonera też jest od pewnego czasu.

Choćbym chciał, to nie mogę się przyczepić do tych powołań. No, może trochę Pitry dostał się kuchennymi drzwiami, ale i tak nie ma to dla mnie znaczenia.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 lis 2006, 20:08

No mnie sie kadra baaardzo podoba 8) Trzech widzewiakow to cos nowego, ale trzeba przyznac, ze o ile Widzew nie gral ostatnio ciekawie, to ci trzej owolani gracze sa naprawde wyroznaijacymi sie pilkarzami naszej ligi. Dodalbym jeszcze moze Fabiniaka bo nie wiem po co znowu Pawelek, ktrego ze skladu ubiegl byle Rumun :roll: Ciekawe powolanie Kokoszki, moze i grac umie ale ja liczylem, ze to beda jakies powazne powolania a nie akcja "spelniamy marzenia". Nie wiem co tam robi tez Magdon, pozycj Wisly jakby sama wskazuje, ze obroncy to akurat nie sa mocna strona tego zespolu a ja sam widzialem kilka bledow Pawla, ktorych wstydzilby sie nawet gracz na poziomie ligi okregowej.

Cieszy, ze w koncu swoja szanse dostana gracze Zaglebia - Lobodzinski i Iwanski choc wedlug mnie to sa powolania spoznione o rok. Dobrze, ze zostal zauwazony Kolendowicz bo przydalby sie jakis naprawde dobry lewy skrzydlowy. Z kolei bardzo dziwi mnie powolanie dla Pitrego a brak dla Zakrzewskiego. Dziwne, dwaj czolowi pilkarze Lecha i naszej ligi - Reiss i Zakrzewski nie maja powolanie a ma je rezerwowy naspastnik tego klubu :roll:

Brakuje mi pilkarzy Korony - Robaka i Bonina. Nalezaloby tez wreszcie sprawdzic Dawida Janczyka , no ale poza tym to jest spoko :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 lis 2006, 20:12

Co do składu to jest w miarę. Trochę zdziwiło mnie powołanie Wawrzyniaka i Pitrego. Budka i Kolendowicz w kadrze - ok, może są nieźli na ligę polską, ale czy na kadrę? Bo ja wiem... Ale Pitry? Jestem kibicem Lecha, ale i tak nie rozumiem tego powołania. Przecież on prawie w ogóle nie gra, a goli strzela tyle co na lekarstwo. Zdziwiłem się tez trochę po zobaczeniu nazwiska Magdoń. Przecież kilka goli Wisła Płock straciła właśnie przez niego. A sytuacja Nafciarzy w tabeli jest taka, a nie inna. Poza tym ma już swoje lata. Szkoda trochę, że nie ma np. Chmiesta. ;)

EDIT

Zmieńcie ankietę na Emiraty

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”