Prison Break - Strona 10

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 lis 2006, 20:18

Od kilku odcinków zastanawiam się, kto się wyłamie z grupy pościgowej i zacznie kooperować z głównymi bohaterami. Początkowo stawiałem na Kellermana, jako postać ze wszech miar sympatyczną :), potem na wyrzuty sumienia Mahone... i niestety półfinał dalej mnie zostawił z tym ważnym problemem :).
Bonso pisze:ee Prison schodzi na psy, odcinek poprostu słaby Krzywy Lost3x3 > PB 2x8
za duzo kombinowania, za dużo...zbyt nieprawdopodobne to wszystko sie zaczyna robic...jeszcze to takie łatwiutkie wychodzenie z opresji kiedy policja jest prawie obok... słabiutki odcinek w porownaniu do wczesniejszych...
6 / 10
To znaczy Ty chcesz od Prison Break, by był Prison Breakiem czy CSI :>? Mamy chyba inne założenia taktyczne wobec tego serialu ;).

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 24 lis 2006, 21:22

Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz (szczególnie kieruję słowa do lostowiczów). Zauważyłem często opinie lostowiczow o najnowszych odcinkach Losta: 'nareszcie dobry odcinek!' Ci ktorzy ogladaja Prison Break'a piszą 'kolejny dobry odcinek'. Taka prawda. Losty robią się monotonne, w kazdym odcinku sa poruszane jakies kwestie o 'dupie maryni', jak to Sawyer zdobywa krakersy etc. Taka 'Moda na sukces sie robi'. W proison break'u akcja toczy sie prawie ze nonstop- ucieczki, poscigi, zagadki. Nie powiem, sam rowniez ogladam Zagubionych, ale nie (tak jak kiedys) z ciekawosci, tylko z nudow.
:twisted:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 24 lis 2006, 21:42

piwus pisze:To znaczy Ty chcesz od Prison Break, by był Prison Breakiem czy CSI Łypiący

nie no, nie o to chodzi, ale po prostu niektóre sytuacje, są żenujące, chociażby ostatnia z oderwaniem ręki przez T-Baga :roll: to była największa bzdura jaką widziałem w jakim kolwiek serialu...
piwus pisze:niestety półfinał dalej mnie zostawił z tym ważnym problemem

no chyba już nie, wszak Kellerman sam będzie teraz uciekinierem, z tym że nie przed policją, a przed rządem...myślę, że może sie zjednoczyć z Linkiem, bo kiedy wyjdzie na jaw cała afera, wszyscy będą bezpieczni :]

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 lis 2006, 22:54

Ja tam widziałem już głupsze rzeczy ;). Nie mówię, że to realny pomysł, ale to nie jest istotne, bo oglądam Prison Break z przymrużeniem oka i świetnie się bawię. Nie zwracam uwagi na takie pierdoły jak prawdopodobieństwo, bo z tym było już na bakier w pierwszej serii (Michael niby geniusz, ale nie był w stanie zapamiętać trzech nazw ulic obok więzienia i musiał je tatuować na plecach :lol: itp). Dla mnie ten serial po prostu nie musi być realistyczny.

Co do Kellermana, to nic nie jest takie proste. Przecież kogo obwinić za upokorzenia? Przecież nie będzie próbował zabić prezedentowej. Dochodzi motyw zemsty na głównych bohaterach, a przypominac o tym będzie ślad żelazka na piersi. Z kolei Mahone ma klarowną sytuację; albo puszcza ich wolno i staje się wersją agenta Smeckera ze "Świętych z Bostonu" :), pomaga w obaleniu Firmy, albo zastrzeli bohaterów....

...no chyba, że scenarzyści rozwiążą to w typowy dla PB sposób np. Mahone kichnie, oczy mu załzawią, co wykorzysta Michael, doczołga się do niego i wytrąci mu broń z ręki.

:lol:

Tak więc dla mnie całość trzyma poziom. Wiemy, że nic nie wiemy, a bohaterowie są konsekwentnie maltretowani i mordowani.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 24 lis 2006, 23:05

piwus pisze:...no chyba, że scenarzyści rozwiążą to w typowy dla PB sposób np. Mahone kichnie, oczy mu załzawią, co wykorzysta Michael, doczołga się do niego i wytrąci mu broń z ręki.

a mi się wydaję, że F-16 które ma zestrzelić samolot w którym jest Sucre, przez przypadek zestrzeli drugie F-16, które spadnie tuż koło Machone'a a wtedy Michael i Linc uciekną :]

Wszystko jest możliwe, oprócz tego, że ktoś z tej trójki zginie :]

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 25 lis 2006, 9:46

Bonso pisze:Wszystko jest możliwe, oprócz tego, że ktoś z tej trójki zginie Krzywy
nie zapominaj o tym ze Mahone ma za zadanie zabic wszystkich uciekinierow ;]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 25 lis 2006, 10:56

Bonso pisze:a mi się wydaję, że F-16 które ma zestrzelić samolot w którym jest Sucre, przez przypadek zestrzeli drugie F-16, które spadnie tuż koło Machone'a a wtedy Michael i Linc uciekną

:wink: Sucre wyskoczy ze spadochronem

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lis 2006, 19:14

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 27 lis 2006, 0:14

Sawyer pisze:Sucre wyskoczy ze spadochronem
:lol: oglądałeś trailer ?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 lis 2006, 21:35

Super odcinek ... wszyscy zgineli :? , ale nowe bohatery sie pojawiły :)

Przerwa do 22 Stycznia :cry:

"Wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi...." :wink:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 29 lis 2006, 23:54

nie wszyscy zgineli :P wiekszosc... odcinek swietny.. kolejny taki... trzyma poziom.. zwroty akcji niesamowite! smierc Mahone-> do przewidzenia... ale Kellerman troszke zszokowal.. chociaz kto tu juz pisal ze pewnie tak bedzie-> sprawdzilo sie;p ogolnie szkoda ze tyle trzeba czekac;/ ale poziom bedzie wiekszy pewnie niz teraz w zime... az sie chce czekac:P

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 30 lis 2006, 1:00

Hehe. Napiszę to co poprzednicy - odcinek bardzo dobry, myślę, że jeden z lepszych z drugiej serii (co nie znaczy, że zdarzały się słabe, bo dla mnie ten serial nie ma słabych punktów :P). Zupełnie nie tak wyobrażałem sobie przebieg tego odcinka, a końcówka była już mistrzowska. Trzeba przyznać - tyle zwrotów akcji w tym odcinku było, że... No trzeba obejrzeć :D Nie spodziewałem się tej 'akcji' Kellermana i późniejszej śmierci Mahone'a oraz jego (Kellermana) oferty współpracy dla Michaela i Linca. W sumie fajnie się stało. Będzie ciężko czekać prawie dwa miesiące, ale dobrze, że skończyło się tak interesująco. Będzie na co czekać :)

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 30 lis 2006, 17:10

"Tak naprawdę nowe odcinki będą od 29 stycznia, 22 bedzie odcinek specjalny
streszczający wydarzenia z pierwszych 13 odcinkow drugiego sezonu."---> tak na marginesie :) z blogu o prisonie- najlepszym blogu :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 23 gru 2006, 23:35

filmweb pisze: Dobra wiadomość dla wielbicieli serialu "Prison Break". Już w styczniu będzie można oglądać przygody Michaela Scofielda i jego brata w Polsce. Dokładnie 21-ego stycznia o godzinie 20:00 Polsat wyemituje pilotowy odcinek serialu, który bije rekordy oglądalności w Stanach Zjednoczonych. W USA obecnie nadawany jest drugi sezon serialu.

Serial "Prison Break" będzie nadawany w każdą niedzielę o 20:00. Tego samego wieczoru widzowie Polsatu będą mieli możliwość zobaczyć "Kryminalne Zagadki Miami" (21:00), a od 22:00 reemisję "Gotowych na wszystko" (po 2 odcinki).
tak więc zapowiada się serialowa niedziela z polsatem :-)
wszyscy którzy nie oglądali Prison Break, KONIECZNIE nadrobić zaległości...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”