Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 20

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 lis 2006, 14:24

a w moim tak , bo nie beda dopuszczali do tylu sytuacji co Lka w tej części sezonu i będzie miał kiedy się wykazać przy naprawde groźnych srtzalach((a nie byc ostrzeliwany przez cały mecz) .. . o nowym trenerze Monaco nic nie wiadomo , chyba że Le Guen bo zapowiada się , ze za długo miejsca nie zagrzeje w Glasgow ;]

freon
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 09 lis 2006, 13:08

jak nie :P
pojawilo sie nazwisko - Glenn Hoddle

to "mlody" szkoleniowiec (w sensie ze mlody staze) co moze byc kolejnym bledem tak jak przy wyborze na giudolina
bylo tyle nazwisk znanych i dobrych trenerow a wybrano jego i nic nie pomogl choc teraz w palermo radzi sobie super

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lis 2006, 11:47

J1mmy dzis mecz stade Gerland w którym kapitalny wystep zaliczy Ireneusz źieleń i na trwałe zapisze sie w notes pana Aulasa, po czym - po sezonie zacznie sie znów operacja by odebrać rywala co mają najlepszego. Czyli patrz Guvou wykorzysta pozwolanie na transfer a jego miejsce zajmie Polak który będzie wymiatał - :] Tak to widze :P A na poważnie kiedy jak nie w takich meczach ma sie pokazywać Jeleń - Lyon : Auxerre czyli dla gośc trzeba inne motywacji ? Ja licze na Pedrettiego :twisted: może zagra na nosie nie którym jak wczoraj Anelka :? Choć co to da, jak OM sama siebie ogrywa :roll:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 lis 2006, 11:58

Jeleniowi generalnie lepiej idzie w Uefie niż w lidze a jesli chodzi o skrzydlo to pewnie predzej po kahlenberga zapukają :P co do Pedriettiego Zaza ja jakoś nie wierze w tego chlopaka :) jesli ktos cos ma Lyonowi zagrozić to Lille z Lens ale to nic nowego :)

A tak na powazn ie to myśle dzis 2;0 dla nas po stalych fragmentach gry :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lis 2006, 12:15

Nie no nie gadaj, przeciesz przed urazem w Ligue 1 też wymiatał. Najszybciej z nowych nabytków Auxerre znalazł sobie na stałe miejsce w podstawowej 11. Jeśli były mecze że Fernandez sadzał na ławke Pieroniego a grał Jeleń to jest dobrze. I Polak zastąpi Guvou :P Przeciesz Kahlenberg to tylko rozgrywający :roll: nigdy nie widziałem go na flance. Chyba predzej Akale :P Duńczyk to taki drugi Kallstrom. Też Skandynaw :P

Pedretti zapowiadał sie jak jeden z lepszych rozgrywających od tyłu młodego pokolanie. W Sochaux grał jak na mózg drużyny przystało. A potem systematycznie gołował :? Szkoda go bo takich pikarzy trzeba wiecej. Może teraz by mu pomógł transfer za granice ? Ma w sobie to co taki piłkarze jak Xavi, Alonso czy Pirlo. Czyli oczy do okoła głowy i celownik optyczny. Tak gdzie jeden pobiegnie, on poda na nos. Ale nie skreślał bym go jeszcze bo w Auxerre inna klimat, inna presja itd. A tam już gre regularnie. Może potwierdzi klase co umożliwi mu wyjazd. Z chęcią bym go widział na Giuseppe Meazza, i mówie szczerze, nawet jako zmiennika dla Pirlo. Tylko by Francuz skorzystał. Ma jeszcze czas by wyjśc na prostą. Oby ja wykorzystał.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 lis 2006, 14:20

Pedretti od odejscia z szoszo nie gra nic , złamała go presja istotnie ma celownik w oku ale mnie nigdy nie przekonal, nie ta psychika.
Kahlenberg, widzialem pare meczy Auxerre i zdawalo mi sie ze na lewej mykal :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2006, 16:22

J1mmy coś dawno Cie nie było tu :P Jak tam wczoraj po zwyciestwie. Troche szcześliwe ale Lyon na Crisa może liczyć. PSG zaskoczyło swoją postawa w tym meczu. Wielu ich skreśliło przed meczem a tu prosze. Dobrze ze ten mecz sie odbył. Ladna bramka Paulety z wolnego i było blisko podziału pkt. Inna sprawa ze kilka decyzji sedziego było dziwnych - nawet z tym wolnym po którym wpadło na 1:0 :roll: Niby tak daleko a jednak wrzuta na nos :P Lyon już jak walec. Wpadka z Rennes i potem znów seria. Jak by nie grał i tak wygrana :P

Mecz kolejki chyba Lille - St Etienne 2:2 :twisted: Bodmer tylko potwierdził klase, oby tylko działacze Milanu to widzieli - a zachowanie Ode przy kontrze i oddaniu do Keity to klasa. Nie jeden sam by sie podpalił i walił z gorszej pozycji a ten mu "paznokciem" wystawił na czystą :twisted: Inna sprawa źe chyba najlepszy mecz rozegrał Piquionne - czyli drugi Adebayor :P Dzięki niemu Ilan strzelał. Dwa asysty. Ponoć PSG kusi gracza zielonych, niech biorą jego i Pascala Feinduno i znów w Paryżu bedzie ciekawe. :twisted:

Cisse wraca - 3 minuty na boisku zgrywa głową i ma asyste :P świetnie że wrócił go gry, oby teraz kontuzje go omineły. A wraca nie na byle jaki mecz, bo Monaco już oddycha od kilku kolejek - tylko szkoda że dopiero po zwolnionu Laszko. Jeleń piłkarz meczu i jeden z "naj" w całej kolejce. Na bramka pierwsza ładna. Lewa noga [czyli słabsza] a mimo to zmiescił ja jak chciał. Warto zwrócić uwage na to ze przy golu Akale na 3;3 tez miał udział, i gdyby gracz Auxerre nie zdecydował sie strzelac z kąta musiał by ja wystawić Dźeleniowi :wink: ale zmiescił Akale po długim i remis.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 gru 2006, 11:43

N ie ma z kim pisać to nie piszę ... mecazu lyonu nie oglądałem bo akurat mnie nie było , ale widziałem mecz Lille z st.Ettiene po prostu mecze Lyonu w lidze francuskiej nie są aż takie ciekawe :) PSG powalczyło ale ostatecznie za wiele z tego nei wyszlo, szkoda mi Ben afry że tak malo gra ;/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 12:20

Jak nie ma z kim :P Zawsze zacznij temat a bedzie z kim gadać.

Ben Afra ? a wiesz mecz z PSG przyniósł kolejne "straty" Sylvian Wiltord nabawił sie urazu, czyli Wiltord, Fred, Carew, Benzema ... Dużo sie ostatnio mówiło że Lyon sciągnie napastnika [Baros - wczoraj strzela dla Villi - wrescie] [lub powrót Nilmara z wypożyczenia] A może Houllier zmieni coś w systemie gdy, Tym bardzie ze teraz w zasadzie tylko boczni skrzydłowi w gazie, Govou i Maoluda.

PSG kusi Piquionna - może na niego Aulas postawi w zimie. Prezentuje równą wysoka forme od dłuższego czasu. Oby w pakiecie bo z tego co pamietam chyba podobnie jak ja jesteś zwolennikiem talentu innego gracza "Zielonych", mjianowicie Feindouno :twisted:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 gru 2006, 12:43

Ta pascal jako napastnik podoba mi sie bardzo, ale podobno miał być również kierunek wschodni w sensie Cavenaghi, mam nadzieję że Marsylia zacznie grac na wiosne na miare oczekiwań... co do Piquonna on jakby jest troche za stary jak na politykę Lyonu , więc myślę ze postawią na Bangourę z Le Mans. Dla mnie jest to bardziej prawdopodobne. No nic za tydzień mecz z Lens , chciałoby siepowiedzieć kluczowy dla sytuacji w tabeli ale... nic licze ze
Lens u siebie powalczy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 12:58

W ligue 1 jest kilku napastników o nazwisku Bangoura :wink: Np. jeden ma na imie Ismael a drugi Ibrahim, ten z Le Mans to Ismael. Wiele dobrego o nim słyszałem, ale jakoś nie zapadł mi w pamieć, może dla tego ze nigdy nie przyglądałe mu sie aż tak bardzo. Piquionne ma chyba z 28 lat, wiec nie za stary :P nie wiem ile ma Bangoura z Le Mans ale młodych Lyon ma w napadzie wiec to nie problem chyba. Cavenaghi ? od początku sezonu pisze sie ze to jego ostatni sezon, ale chyba w kontekscie Ligue 1 to PSG bardzie zabiegało o niego :P.

Marsylia to jest zagadka, wiele sie mówi o powrocie Cisse i asycie odrazu :wink: Ribery wraca nie długo, tylko nawet jak zaczą grac jak na początku sezonu - chyba seria 6 kolejnych wygranych - to wiesz że dla Lyonu to zadne zagrożenie w obecnej sytuacji. Ja mam nadzieje ze następny sezon bedzie inny niż te ostatnie, poczatek tego zapowiadał konkurencje, ale PSG z Lacombe potrzebuje czasu, Laszko nic nie pokazał z Monaco i poleciał, a OM mimo świetnego początku zawiodło na maxa. I cała trójka regularnie zawodzi. Oby wreście zrobili coś w kierunku zmuszenie Lyonu do wysiłku :P Narazie Lille rewekacja [znów] ale coraz bardzie mówi sie o małym rozkupieniu tego klubu. Nic dziwnego Bodmer, Ode, Ketia czy Makoun to swietni gracze. Pewnie nie jeden klub sie zgłosi :] łacznie z Lyonem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 gru 2006, 23:29

Marsylia jest bardziej jak PSG rok temu do pewnego momentu dotrzymwali kroku a pozniej regres. Czy dogi są czarnym koniem może w opini laika ale jakby spojrzeć na ich osiągi od prau ostatnich lat to oni są od zawsze w czubie :).Co do ich rozkupu mial byc zeszlego lata zobaczymy ja tam darze Lille sympatią i mam nadzieje ze sie za bardzo nie oslabia a moze i wzmocnia

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 gru 2006, 12:32

J1mmy chyba Zaza - wróżka :P Piquionne, narazie zaprzecza o kontaktach z Lyonem :] zobaczymy jak długo ! A co do Lille to ja sądze że sam Lyon przyczyni sie do "rozbiórki" :? A gdy awansowali w LM to już chyba lepszej reklamy wieku z nich sobie może nie zrobić. Mają fajna pake, a wieku z nich pójdzie dalej. Oby było jak piszesz ze bedą umnieli to wykorzystać i uzupełnia znów klub dobrymi piłkarzami. Tam gra wielu wychowanków, wiec wiedzą co robią.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 gru 2006, 10:42

Miano ich rozkupić rok temu i nic z tego nie wyszło , moze zrobią jak Lyon oddadza jednego za 30 baniek i kupią za to 4 zdolnych , Lille jest od paru lat równo silne :) a tracili przecież już i Fraua i Abidala , wiec napewno wiedzą co robią :P

Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 17 gru 2006, 15:11

To ja odświeżę topic, bo widzę częste macie tu przestoje. :P

Dziś mój ulubiony francuski klub, PSG zmierzy się na PdP z Niceą. Po ostatnim meczu z Panathinaikosem, odżyły moje nadzieję w ekipę Lacombe'a, ponieważ nie wyobrażałem sobie takiego rezultatu z Grekami, który byli na pierwszym miejscu w grupie. Wiadomo, że sytuacja klubu od kilku tygodni ciężko, zawodnicy zapowiadali, że chcą odchodzić (np. Yepes, czy Kalou), byli w złych stosunkach z trenerem, przegrywali mecz za meczem, grali żenująco. Dodatkowo w meczu z Hapoel, a raczej już po jego zakończeniu, zastrzelono kibica Paryżan. Wszystko jednak powoli zaczyna się poprawiać, idzie ku lepszemu, choć nie jestem jeszcze zbytnim optymistą, ponieważ jeden mecz nie pokazuje wszystkiego. Oby dziś udało się pokonać Niceę. To może być trudny mecz, ponieważ goście są pod kreską, a zwycięstwo PSG, mogłoby równie dobrze wrzucić... zespół w grupę spadkową. Allez PSG! Wygrajcie to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”