Złota Piłka - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 12:16

fieldy pisze: Może więc Eboue ?
bez przesady....on chyba ma jeszcze czas...

Zazie chodzi Pirlo.;)...

czy ja wiem... ze drugiego planu...to czemu nie bramkarz?! :P

tutaj tez Wloch jest bez konkurencji...takie zycie
:wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lis 2006, 12:19

No właśnie nie jest chyba nominowany - to jedno - a drugie mundial bedzie tu kluczem. To jest pewne. Włosi, Francuzi. Wśród Włochów najwieksze szanse ma Canna potem Gianluigi Buffon i Andrea Pirlo, wśród Francuzów Henryk Wielki...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lis 2006, 12:26

właśnie, nie nominowali go. A czy on grał gorzej od Edison'a Mendez'a z PSV ?
Chyba nie, gorzej od Lahma ? tez nie. A od Grosso to już w ogóle.

Pisałeś, że nagroda nie ma być wyznaczniekiem kilki dobrych meczy, tylko raczej całego sezonu, dobrze zrozumiałem ?
Grosso grał genialnie na mundialu - ile to 7 meczy ? Tak, bo doszli do finału.
Eboue zagrał o połowe meczy mniej na mundialu, ale w przeciwieństwie do Grosso wymiatał w Arsenalu, co z tego, że jest młody ? Messi też stary nie jest.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lis 2006, 12:36

O Fabio Grosso już chodza słuchy że był gwiazda jednej imprezy, bo w Interze nie pokazuje tego co na mundialu, ale dla tego mi. nie wymienia sie go wśród faworytów. Sama nagroda bedzie za mundial [przedewszystkim] + gre w klubie. I lista faworytów jest krótka...

Fieldy wiesz to nie ja pracuje w Franc Football :P Brakuje jeszcze innych pikarzy dla których sama nominacja była by wyróżnieniem. Ale co zrobisz :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lis 2006, 13:02

Ja nie miałem na myśli tego, że Grosso powinien wygrać, tylko, że on dostał nominacje - a Eboue - nie.

Myślę, że gdyby popytać na forum chociażby to znalazłyby sie osoby, które wyżej cenią "popisy" Eboue w mijającym roku, niże Włocha.
Zdaję sobie sprawę z tego, że Włoch ma wieksze szanse niż reprezentant jednego z krajów afrykańskich - ale skoro jest to tak prestiżowy plebiscyt - to mogliby się bardziej postarać.

Jak nagrode dostanie Cannavaro - to świeczke chyba postawie temu magazynowi francuskiemu. Nawet w roku mistrzostw Świata, powinno sie brać pod uwagę cały rok. Bo inaczej - to równie dobrze mogą nagrode za mundial po jego zakończeniu wręczać, a nie pod koniec roku z etykietką, dla najlepszego piłkarze mijającego roku.

Myślę, że Titi powinien dostać - i nikt nie będzie miał pretensji :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lis 2006, 13:21

Fieldy coś w tym jest że kto by nie wygrał beda głosy za i przeciw. A Heniu połączy wszystkich :roll: Tylko który plebiscyt nie miał swoich "wrogów" ? zawsze coś bedzie nie tak. Jeśli naprawde zdecydują że napastnik to równie dobrze Eto'o musi być przymierzany. Bo mimo że go nie było na mundialu wyczyniał cuda, Sheva nie pojachał na Euro ale scudetto i LM dała mu Złota piłke. Tylko Sami teraz nie może sie pokazać.

Canna Heniu Buffon chyba wsród tych piłkarzy jest zwyciesca ze wskazaniem na Cannavaro.

Warto zauważyć ze dwa najgorsze wystepy w tym roku ! zaliczył po tym jak radio Marca podało Canna - złoty chłopiec :P Wiec jesli radio miało racje to było juz "po obiedzie"

[EDIT] NO I PROSZE....

[...]
1980 Karl-Heinz RUMMENIGGE(Ger)- Bayern (Ger)
1981 Karl-Heinz RUMMENIGGE (Ger) - Bayern(Ger)
1982 Paolo ROSSI (Ita) - Juventus (Ita)
1983 Michel PLATINI (Fra) - Juventus (Ita)
1984 Michel PLATINI (Fra)- Juventus (Ita)
1985 Michel PLATINI (Fra)- Juventus (Ita)
1986 Igor BELANOV (SU)- Dynamo Kiev (URSS)
1987 Ruud GULLIT (Net)- Milan (Ita)
1988 Marco VAN BASTEN (Net)- Milan (Ita)
1989 Marco VAN BASTEN (Net)- Milan (Ita)
1990 Lothar MATTHÄUS (Ger)- Inter (Ita)
1991 Jean-Pierre PAPIN (Fra)- Marseille (Fra)
1992 Marco VAN BASTEN (Net)- Milan (Ita)
1993 Roberto BAGGIO (Ita)- Juventus (Ita)
1994 Hristo STOITCHKOV (Bul)- Barcelona (Spa)
1995 George WEAH (Lib)- Milan (Ita)
1996 Matthias SAMMER (Ger)- Borussia D. (Ger)
1997 RONALDO (Bra)- Inter (Ita)
1998 Zinedine ZIDANE (Fra)- Juventus (Ita)
1999 RIVALDO (Bra)- Barcelona (Spa)
2000 Luis FIGO (POR)- Real Madrid (Spa)
2001 Michael OWEN (Ing)- Liverpool(Ing)
2002 RONALDO (Bra) Inter-R.Madrid(Ita-Spa)
2003 Pavel NEDVED (Rep.Ce.)- Juventus(Ita)
2004 Andriy SHEVCENKO (Ucraina)- Milan(Ita)
2005 RONALDINHO (Brasile)- Barcellona(Spa)
2006 Fabrio CANNAVARO (Ita) - Juventus e Real Madrid (Spa)

Czekam na Wasze komenatrze ja sie wstrzymam... wiem tylko że to nie nagroda za gre w Real ale za gre w Juve ! i na mundialu.

A głosy sa różne co było do przewidzenia ...
Gerard Houllier (allenatore Lione): "E' uno scandalo" :twisted:

Co ciekawe na stronie France Footballu nie ma jeszcze dzisiejszego wydania :roll: dziwne troche. Teraz swiat osobistośc piłki sie podzieli, już widac zwolenników i przeciwników :P

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 27 lis 2006, 14:56

Coś jednak Marca tym razem nie kłamała. Czasem pisze prawdę.

1. Fabio Cannavaro (Juventus/Real Madryt)--173
2. Gianluigi Buffon (Juventus)--124
3. Thierry Henry (Arsenal)--121
4. Ronaldinho (Barcelona)--73
5. Zinedine Zidane (Real Madryt/koniec kariery)--71
6. Samuel Eto'o (Barcelona)--67

Hmm sam nie wiem co o tym sądzić. Jestem zadowolony, bo to obecnie w końcu gracz Realu i tę nagrodę obierze jako gracz tego klubu. Ale pytanie czy Canna rzeczywiście zasłużył? Mundial wiadomo, teraz padaka, a wcześniej w Juve to nie wiem, bo nie oglądałem ich meczów... Plus należy się też za to, że w końcu został doceniony obrońca. Ale czy zasłużenie? Mam wątpliwości, ale nie narzekam. Henry to się chyba nigdy nie doczeka Złotej Piłki... nie wsopinając już o Buffonie. Dziwna jest też dla mnie wysoka pozycja Zidane'a.

Może teraz jak wyniki zostały ogłoszone Fabio będzie grał lepiej :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 lis 2006, 15:01

Canna jak najbardziej zasłóżył i nie można mu tego zaprzeczyć ale nie podoba mi się to że zalicza się tą piłke na konto Realu bo za przeproszeniem gówno on tam zrobił.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 27 lis 2006, 15:28

Złota Piłka dla Cannavaro :arrow: ok ale jeśli patrzymy tylko na World Cup 2006

W Realu gra strasznie słabo :?
W Juve było dobrze, za to Liga Mistrzów też jakoś mu nie udała się.

Ciesze sie jednak z ktoś z Włoskich graczy dostał bo to Włochom kibicowałem na Mundialu.

Gdyby Etoo grał w lepszej reprezenatcji plus nie dostał teraz urazu, myśle ze to jemu by sie należała nagroda.

Jako ze nie nagradza sie przegranych to Henry wg. mnie odpada. Buffon to tak jak przyznać ze nikt goli nie strzelał.

Cieżko w tym roku było kogoś nagrodzić, mimo wszystko Mundial najwiekszym świetem piłki był i to dla kogoś z włochów nagroda musiała wpaść a ze Cannavaro - no cóż widać go na każdy zdjęciu z finału :wink:

Za rok 2007 za to bedzie cieżka walka kto :roll:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 lis 2006, 15:38

Łukasz_ pisze:Canna jak najbardziej zasłóżył i nie można mu tego zaprzeczyć ale nie podoba mi się to że zalicza się tą piłke na konto Realu bo za przeproszeniem gówno on tam zrobił.
Święta racja...

Zresztą jak poprzednicy twierdzę, że nagrode dostał za wspaniałą grę na Mundialu plus równą wysoką forme w Juventusie... :roll: . Ciesze się, że dostał tą nagrodę, chociaż bardziej bylem za Buffonem, ten prócz grania pokazał osobowość, której brakuje Fabio, wiem moge być zlinczowany za te slowa, ale wiele osób pamięta, że był drugą osobą w Juventusie po Del Piero, która powiedziała, że zostaje w klubie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lis 2006, 16:02

Teraz sie podzieli piłkarskie towarzystwo, ale tak to już jest ze bramkarza i obrońca długo pamieta sie wpadki. To co jest najważniejsze to fakt że Fabio Cannavaro został wyróżniony za gra w Azzurich i Juventusie a nie Realu :!: A jest chyba jedynym obrońca który łaczył poziom w lidze i na mundialu. Ale co najwazniejsze doceniono gre tych bez których nie da sie wygrywać :!: Czyli piłkarzy z tyłu...

Szkoda że nie ma złotych piłek w kategoriach :roll: Bramkarz, obrońca ... :P było by łatwiej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lis 2006, 16:03

Gratulacje dla Cannavaro :)

Chcialem zeby to byl Wloch i tym razem nie napastnik czy ofensywny pomocnik.Stalo sie wlasnie tak :)
Troche szkoda mi Buffona ale mogl wygrac tylko jeden.Moze zostac tylko jeden ;]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lis 2006, 16:26

Te wyniki to skandal. Jesli 7 meczy decyduje o takiej prestizowej nagrodzie, to OK. :? ZZ 5 za co za faze pucharowa MŚ czy za narodowość, bo tak to ten rok mozna okreslic w jego wykonaniu jako kompletne nieporozumienie. Grał padake jak nigdy. Zwyciezył były zawodnik Juve, czyli zespołu, który wygrywał dzieki korupcji, za co został zdegradowany, czyli wyznacznikiem takze był MŚ, bo w Realu gra piach. Moim kandydatem do pewnego momentu bł Eto'o jednak wiadomo kontuzja. Myslałem, ze FF wezmie pod uwage osiagniecia w całym roku a nie 7 meczy. Pozniej został Henry, który powinien wygrać, bo z przedstawionego podium to tylko on tam powinien sie znalezc. Jestem ciekaw jak przedstawia Canne jako mistrza świata i... i kogo jeszcze byłygo zawodnika Juve, bo to napewno nie argument.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 lis 2006, 16:35

Skoncz wasc, wstydu oszczedz. w czasie gry w Juve byl jednym z najlepszych, w mojej opinie najlepszym, obronca globu. i nagrode dostal za to oraz MS. slusznie zreszta.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lis 2006, 16:39

bagg pisze:Skoncz wasc, wstydu oszczedz. w czasie gry w Juve byl jednym z najlepszych, w mojej opinie najlepszym, obronca globu. i nagrode dostal za to oraz MS. slusznie zreszta.
A Juventus był najlepszym zespołem, szkoda, ze teraz gnije w SerieB. Pewnie zadecydowała o tym kapitalna dyspozycja poszczegolnych zawodników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”