Złota Piłka - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 21:34

reakacja na wyniki była jedna - :shock: :roll: myślę, że MŚ były dla głosujących jedynym poważnym kryterium przy wyborze Fabio(nie mówie ze w Juve Canna grał źle,a w Realu to raczej nie sprawdza się nawet w połowie jak tego oczekiwano).Myślę,że nagrodę powinien dostąć Henry za świetny sezon w Arsenalu,za powiedzmy udane MŚ(dojście do fianłu to nie taka prosta rzecz :) ),na drugim miejscu postawiłbym Eto'o za genialny sezon w Barcy i za to, że nigdy nie schodzi z pewnego wysokiego poziomu.
W daleszej kolejności na wyróżnienie zasłużyli Pirlo(bdb MŚ i niezły sezon w Milanie) i Ronaldinho(wygrana LM w świetnym stylu,tyle że na jego niekorzyść przemawijąją beznadziejne MŚ).

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 21:40

nie rozumiem dlaczego wszyscy sa zdziwieni, skoro juz od paru dni wszedzie mowili ze Fabio jest kandydatem numer jeden do zlotej pilki...
King_of_CKM pisze:W daleszej kolejności na wyróżnienie zasłużyli Pirlo(bdb MŚ i niezły sezon w Milanie) i Ronaldinho(wygrana LM w świetnym stylu,tyle że na jego niekorzyść przemawijąją beznadziejne MŚ).
glupoty piszesz.. Pirlo koncowke sezonu mial slaba..momentami beznadziejna..blysnal jego geniusz w pore, a mianowicie na MS..a R10 final z Arsenalem zagral slaboo...juz wtedy byla mowa o tym ze jest bez formy...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 21:40

King_of_CKM pisze:Myślę,że nagrodę powinien dostąć Henry za świetny sezon w Arsenalu,za powiedzmy udane MŚ(dojście do fianłu to nie taka prosta rzecz Smile )
Henry tej nagrody juz niedostanie... a szkoda. Nie wiem co on musi jeszcze zrobic by ja dostac :? Pracowal caly sezon. Doszedl do finalu LM i MS. Tradycyjnie byl najlepszym strzelcem Premiership. I co. z tego..? Nagrode dostaje Cannavaro, ktory zalatwil ja sobie gra na MS :?
King_of_CKM pisze:na drugim miejscu postawiłbym Eto'o za genialny sezon w Barcy i za to, że nigdy nie schodzi z pewnego wysokiego poziomu.

Dokladnie, nawet jakby Eto'o dostal zlota pilke a nie Henry, tez nie mial bym nic przeciwko. Eto'o jest na 6 miejscu, za Zidanem... :zgon: Bez komentarza...

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 21:45

dzieciol pisze:glupoty piszesz.. Pirlo koncowke sezonu mial slaba..momentami beznadziejna..blysnal jego geniusz w pore, a mianowicie na MS..a R10 final z Arsenalem zagral slaboo...juz wtedy byla mowa o tym ze jest bez formy...

No dobrze,ale jak widzimy głownym wykładnikiem ocen jurorów były MŚ a na nich Pirlo pokazał się z dobrej strony,ale już pomijając je to chyba nie zdajesz sobie sprawy jak ważnym elementem Milanu jest ten zawodnik,przez cały(prawie) sezon był wyróżniającą sie postacią.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 21:50

King_of_CKM pisze:to chyba nie zdajesz sobie sprawy jak ważnym elementem Milanu jest ten zawodnik,przez cały(prawie) sezon był wyróżniającą sie postacią.
chcesz mnie calcio uczyc?! :roll: :lol:

Wiem jak gral Piro w sezonie mistrzow swiata..wiec tego mi tlumaczyc nie musisz...ale grac pol sezonu to nie jest na zlota pilke...

Pirlo mial wahania formy..nawet byl sadzany na lawce...

a Fabio..no coz...naprawde ciezko mi sobie przypomniec mecz w ktorym by sie o nim mowilo zle... plus MS...

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 27 lis 2006, 21:50

Zwycięstwo Cannavaro na pewno wielkim zaskoczeniem nie jest, gdyż był on jednym z faworytów. Z pośród trójki, która się liczyła, czyli Henry, Cannavaro i Buffon, sezon ligowy najlepszy moim zdaniem miał Francuz, Włosi lepiej zaprezentowali się na Mundialu, gdzie Henry, mimo słabszej dyspozycji źle nie wypadł. W związku z tym, że utrzymanie światowej formy przez cały sezon ligowy jest o wiele trudniejsze niż przez te kilka spotkań na Mistrzostwach uważam, że bardziej na Złotą Piłkę w tym roku zasłużył Thierry Henry. Przyzwyczaiłem się jednak do tego, że praktycznie nigdy nagrody tej nie zdobywa mój faworyt, więc zaskoczony nie jestem...

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 22:00

dzieciol pisze:chcesz mnie calcio uczyc?!

Jeśli tylko będziesz chciał
:P
dzieciol pisze:em jak gral Piro w sezonie mistrzow swiata..wiec tego mi tlumaczyc nie musisz...ale grac pol sezonu to nie jest na zlota pilke...

No nie jest,dlatego jako lepszych kandydatów do nagrody wymieniłem Henry'ego i Eto'o :wink:

dzieciol pisze:a Fabio..no coz...naprawde ciezko mi sobie przypomniec mecz w ktorym by sie o nim mowilo zle... plus MS...
Do czasu przejscia do Madrytu :) ,myślę że biorąc pod uwage cały dorobek w karierze Cannavaro to zasłużył na nagrode,ale jeśli chodzi o rok 2006 to poprostu na mój gust Henryjest lepszym wyborem ale to tylko moja opinia :) .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2006, 22:05

Wiecie co tak przy okazji Złotej piłki zrobiłem podsumowanie i podliczyłem, które zespoły mają najwięcej triumfatorów tej elitarnej nagrody:
1 miejsce JUVENTUS TURYN 8-triumfatorów
2 miejsce AC MILAN 7-triumfatorów
3 miejsce REAL MADRYT 6-triumfatorów
4 miejsce BAYERN 5-triumfatorów
5 miejsce BARCELONA 4-triumfatorów
6 miejsce MAN-UTD 3-triumfatorów
AJAX 3-triumfatorów
7 miejsce DYNAMO KIJÓW 2-triumfatorów
HAMBURGER SV 2-triumfatorów
INTER 2-triumfatorów
8 miejsce BLACKPOOL 1-triumfator
DYNAMO MOSKWA 1-triumfator
BENFICA 1-triumfator
FERENVAROS 1-triumfator
OLIMPIQUE MAR. 1-triumfator
BORUSSIA MON. 1-triumfator
BORUSSIA DORT. 1-triumfator
LIVERPOOL 1-triumfator
* kolejność na miejscach gdy zespoły mają tyle samo triumfatorów układałem chronologicznie
** Cannavaro zaliczyłem oczywiście jako piłkarza Realu mimo tego że na to trofeum zapracował jako Włoch i piłkarz JUVE a nie jak Realu )(oficjalnie a nie rozumowo)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 22:07

King_of_CKM pisze:Do czasu przejscia do Madrytu Smile ,myślę że biorąc pod uwage cały dorobek w karierze Cannavaro to zasłużył na nagrode,ale jeśli chodzi o rok 2006 to poprostu na mój gust Henryjest lepszym wyborem ale to tylko moja opinia Smile
z jakie racji Henry skoro byl bez formy na MS?!...moge odwrocic kota ogonem...skoro on tylko gral w lidze dobrze, a na MS nie to nie zasluzyl..proste...Fabio gral caly sezon 2005/2006 plus MS super...a teraz gdzies sie zagubil jak Henry na MS..sytacja sie rownowarz..wiec dlaczego Henry skoro byl slaby na MS?!

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 22:09

(L)oczkerson pisze:1 miejsce JUVENTUS TURYN 8-triumfatorów

Calcio rządzi :wink: .

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 22:15

dzieciol pisze:z jakie racji Henry skoro byl bez formy na MS?!...moge odwrocic kota ogonem...skoro on tylko gral w lidze dobrze, a na MS nie to nie zasluzyl..proste...Fabio gral caly sezon 2005/2006 plus MS super...a teraz gdzies sie zagubil jak Henry na MS..sytacja sie rownowarz..wiec dlaczego Henry skoro byl slaby na MS?!

Bez przesady że był słaby,chyba zapominasz ze strzelił 3 gole(w tym jednego w arcyważnym meczu z Brazylią w ćwierćfinale),doszedł z drużyną do finału będąc najlepszym strzelcem drużyny(obok Zidane'a),więc raczej nie był taki słaby na MŚ.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2006, 22:16

King_of_CKM Nie udawaj, że o tym nie wiedziałeś :twisted: :twisted:

A tak przy okazji to dla mnie Canna w pełni zasłużył na to trofeum (choć Buffon też). W JUVE Fabio miał 2 fantastyczne sezony, potem na mistrzostwach dał taki pokaz gry w obronie jakiego prawie nikt inny nie potrafił by dać w jednym meczu, a i był genialnym kapitanem, prawdziwym przywódcą a to że traz gra słabo to nic dziwnego Henry jak narazie też nic nie pokazuje, Ronaldinho i Zambro dopiero teraz dochodzą do formy po mundialu, bo to wynika z faktu iż mundial zaburza system przygotowań do sezonu i u tych którzy grali nieprawdopodobnie, osiągnięcie ich optymalnej formy zajmuje troche więcej czasu, skoro grali nie 3 mecze jak polacy a 7 i mieli system treningowy o 2 tygodnie dłuzszy co opuźniło do sierpnia ich start w przygotowaniach do sezonu
Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:18 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 22:17

dzieciol pisze:z jakie racji Henry skoro byl bez formy na MS?!...moge odwrocic kota ogonem...skoro on tylko gral w lidze dobrze, a na MS nie to nie zasluzyl..proste...Fabio gral caly sezon 2005/2006 plus MS super...a teraz gdzies sie zagubil jak Henry na MS..sytacja sie rownowarz..wiec dlaczego Henry skoro byl slaby na MS?!
3 bramki to naprawde malo... Na dodatek jedna z nich strzelil faworytowi, czyli Brazylii, ale co tam. Gral slabo.
Ten sezon 2005/2006, Fabo gral w Juve, ktore bylo zamieszane w afere korupcyjna. Byl jednym z nich... Zaraz po mnie pojada fani calcio :? Poza tym MS to tylko 7 meczow, taki dodatek do sezonu.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 lis 2006, 22:19

King_of_CKM pisze:
(L)oczkerson pisze:1 miejsce JUVENTUS TURYN 8-triumfatorów

Calcio rządzi :wink: .
Mowa :smoke:

Calcio-17
...
La liga 10
Bundesliga 9
Premier League 5

Czylia jednak zlota pilka zaliczana u Fabio za gre w Realu?

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 22:20

(L)oczkerson pisze:King_of_CKM Nie udawaj, że o tym nie wiedziałeś

O tym że Calcio rządzi to zawsze wiedziałem :wink: a i o ilości zdobytych Złotych Piłek przez włoskie teamy również ale miło tak podkreślić ze w jakimś aspekcie Calcio rządzi bez najmniejszych wątpliwości :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”