Złota Piłka - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 23:17

jaaa.. :lol:

MS tez nie mieli prawa przegrac..wiec wyszlo jak wyszlo...przekupili wszystkich!!! ludzie..prosze..opamietajcie sie troche...jesli by grali wszystkie mecz na niby w lidze..to na Ms w zyciu by nie mieli takiej formy....po za tym wyslalismy tam cala sile tego brudnego Calcio...i co?!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lis 2006, 23:23

Ja nie rozumiem tu czegoś, dużo osób pisze, że się z tym nie zgadza. Cannavaro nie mieli wybierać userzy pilka.pl tylko znawcy futbolu. Henry na MŚ nie pokazał za dużo, Eto'o w ogóle nie grał, a teraz ta kontuzja więc można ty cał czas gdybać.

Gdyby spojrzeć na cały sezon to nagroda wpadła w bardzo dobre ręce. Zidane został najlepszym zawodnikiem MŚ i też byłem zły, ale jakoś nie płakałem z tego powodu. Fabio był za to chwalony na lewo i prawo, a samo przez się mówiło, że przed finałem miał ponad 70% odbiorów piłek więc uważacie, że nie strzela to jest słaby? Wy chcielibyście tylko napastników bądź pomocników, a wyszło inaczej i to chyba wielu nie pasuje...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 lis 2006, 7:19

LookAsh pisze:No i nie bylo sensacji, wygral Cannavaro co mnie osobiscie nie cieszy :? Sytuacja podobna do tej z 1996 roku, wtedy najwazniejsza impreza byly mistrzostwa Europy i wiadomo, ze najlepszy pilkarz tych zawodow otrzyma zlota pilke. Wygraly Niemcy, ktorzy nie mieli zadnego wyrozniajacego sie pilkarza, zadnej supergwiazdy wiec nagrode dla najlepszego pilkarza starego kontynentu otrzymal Sammer - jako lider i symbol calego zespolu. Teraz est tak samo, wobec braku indiwidualnosci grajacych na wysokim pozimie, supersnajpera a majacy dobra obrone nagrode zgarnia lider tej defensywy. Sad but tru...
IMO bardzo wiele w tym prawdy - Canna dostał nagrodę w ramach uhonorowania całego bloku obronnego - gdyby kapitanem Włochów był Zambrotta - to on miałby większe szanse, w końcu też zagrał świetny sezon w Juve, kapitalne mistrzostwa świata i przez wielu jest uznawany za najlepszego bocznego obrońcę świata...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 lis 2006, 7:32

Janio bez przesady. Uważam że Canna był zdecydowanie lepszy o bronie bo naprawde na MS był absolutnie nie do przejścia. Prawdziwy lew w obronie. Jeżeli chodzi już o Zambrotte na MS to też grał dobrze ale bardziej podobał mi się Grosso. Złota piłka wkońcu w bloku obronnym i bardzo dobrze, czasami trzeba wyróżnić obrońce a Cannavaro w zeszłym sezonie był wzorem.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 lis 2006, 8:18

Łukasz pisałem już, że za mistrzostwa świata jest odrębna nagroda :] Jeśli już upierać sę na graczy włoskiej ekipy można obok Cannavaro wymienić np. Toniego czy Buffona, którzy też grali świetnie cały sezon. Ja po prostu będę się upierał, że nagrody indywidualne są z definicji przeznaczone dla graczy kreujących grę - w innym przypadku taki Makelele jest najbardziej niedocenianym graczem świata i to on powinien już nie raz zdobyć Złotą Piłkę. Jeśli Eto'o jest obok Dinho najbardziej znaczącym współtwórcą sukcesu w postaci zwycięstwa w La Liga i w CL, do tego zostaje królem strzelców ligi, a jedynie nie ma okazji zaprezentować się na MŚ to nie rozumiem dlaczego te max 7 meczy które go omijają mają tak kolosalne znaczenie. Co ma w takim razie powiedzieć zawodnik o kapitalnych umiejętnościach, będący podporą swojego klubu, ale pochodzący z kraju który nie ma szans odegrać poważniejszej roli albo nawet w ogóle załapać się na imprezę rangi MŚ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 10:20

Zawsze bedą głowy na "tak" i na "nie" - co prawda ta nagroda jest troche z złym momencie dla Fabio, ale może go tylko zmotywuje. Nie na miejscu jest mówienie że nie dawno Carew do ograł jak chciał na Bernabeu czy ostatnio gracze Valenci - poprostu to żenada bo gdyby wymienic tych którzy nie dali rady nie starczyło by czasu. To jest tylko kolejny dowód że bramkarza i obrońca błedy sie pamieta dłuuugo.

Mnie osobiscie cieszy fakt że to obrońca. Bo to było najważniejsze - równowaga w swiecie Joga i rowerków :P. Stoper jest jak saper :P Fabio zasłużył na to i tyle. A to czy ktoś osiagną wiecej czy mnie jakie ma teraz znaczenie ? Ja zauważyłem że robi sie taki głupi nawyk doceniania i tak docenionych, to tak jak by wychodzić z założenia że w europie gra tylko 11 czy 20 piłkarzy światej klasy a reszta to rzemieśniki i szare ligowce. A dobrze wiemy ze pikarzy światowej klasy jest tylu co zwolenników Cannavaro i przeciwników :P

Co ciekawe widziałem wywiad z Fabio i nie podziekował za ta nadrode Interowi :!: Wymienił Napoli, Prarma Juventus - dużymi literami ale nie Inter :roll: A co piękne powiedział ze to nie tylko jego nagroda ale Azzurich.

I tak mnie rozwalił prezydent Realu :!: Który sie podczepił po tą "złotą piłke" Fabio jak niemowlak do cyca :lol: "To zaszczyt że znów Real, po 4 latach znów Real itd :lol: Hoho - żelazny Fabio czyli Mistrz świata i mistrz Włoch ! nic wiecej panie Calderon nie miało wpływu na ta nadrode :p Nic, a na pewno nie Real...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 10:50

Zaza pisze:Co ciekawe widziałem wywiad z Fabio i nie podziekował za ta nadrode Interowi
Trudno żeby podziękował klubowi, z które uciekł jak … Zresztą nie bez pomocy Moggiego. Poza tym w Interze to głównie grzał ławę, a jak grał to wyglądał to tylko trochę lepiej niż teraz w Madrycie.

Według mnie jest to zły wybór. Powinien wygrać Buffon lub Henry. Ale nie wygrał …

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 11:02

Zico ale co by nie mówić do latach wielkie Parmy to Inter do wyciągna [chyba nie za małą kase] z Ennio Tardini. Wiec dla mnie to było zdziwienie, bo zazwyczej tak wyrózniony piłkarz dziękuje każdemu na drodze swojej kariery, od trenerów po kibiców a i nie rzadko lekarzy.

Zreszta nic bu mu sie nie stało jak by podziekował wszyskim. A on wymianił kolegów z kadry, Napoli i Juve. Choć trzeba też przyznać ze to Juventus pozwolił mu sie odrodzić w 100%.

I pomysleć opuścił Inter za młodego bramkarza z Urugwaju który może nigdy nie zagra 3 spotkań pod rząd w Interze. Po roku jeden z 3 najlepszych stoperów w lidze, po 2 latach najlepszych. Potem mundial i teraz "złota pika" - a jak ktoś by mi to powiedział 4 lata temu bym go wysmiał.

Wielu jeździ po Moggim itd, za jego metody i inne rzeczy. Ale to był chyba jego najlepszy transfer ostatnich lat. Bo nie tylko sie licza umiejetnosci ale i cena.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 11:12

Zaza jeśli ktoś po zaledwie dwóch – nieudanych sezonach rozstaje się z klubem w takich okolicznościach to naprawdę aż nie wypada mu dziękować. Wręcz zdziwiłbym się gdyby to zrobił. Ani Inter nic nie zawdzięcza Fabio ani on Interowi. No może poza tym, że go nie trzymano na siłę i za bezcenn oddano do Turynu. Jakieś sztuczne wywoływanie konfliktów za namową Lucka to naprawdę żenada i nie przystoi takiemu piłkarzowi. Nie zdziwię się jak po sezonie Canna w wróci do Turynu. widać, że tamtejsze powietrze( :> ) mu służy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 11:36

Czy wróci to nie wiem, ale zastanawiam sie czy teraz ma styki że źle zrobił :roll: Pewnie sam sie nad tym zastanawiam bo Juventus dał mu tlen do zycia. Wyszedł z cienie Nesty na mundialu ale już w lidze pokazał na mundialu bedzie błyszczał. On chyba zagrał w każdym meczu Juve w poprzednim sezonie, non stop.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 14:36

Brak nagrody dla Thierry'ego jest po prostu śmieszna. Cannavaro? Zasłużył, ale nie w takim stopniu jak Henry. Czwarty rok z rzędu na podium a indywidualnej nagrody brak. Ciekawe co francuz musiałby zrobić żeby w końcu dostać tę nagrodę. Strzelić nie 40 a 100 bramek w sezonie? Zaliczyć 5000 asyst? Czy po prostu zapłacić kilka milionów osobom głosującym? :?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 gru 2006, 18:09

RóżA pisze:Ciekawe co francuz musiałby zrobić żeby w końcu dostać tę nagrodę.
przejsc do Realu i zniszczyc sobie kariere. :roll:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Torres Vs. inni

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 lip 2008, 21:19

Mam takie pytanie i chciałbym uzyskać opinię innych osób na ten temat, tylko proszę nie kierować się sercem a rozumem. Pytanie zadaje na poważnie choć może na takie nie wyglądać. Oto one :

Czy Quaresma lub Kuyt bardziej zasłużyli na Złotą Piłkę od Fernando Torresa za ten sezon. Pytając inaczej czy ta dwójka ma za sobą lepszy rok 2008 od F9T ?

P.S Oczywiście nie chodzi o to kto najbardziej zasłużył na Złotą Piłkę z wszystkich piłkarzy, ale tylko z tej trójki.

Za odpowiedzi dziękuje.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2008, 21:24

To jest jakieś pytanie z haczykiem czy jak... :?:

Jak dla mnie Hiszpan lekkim krokiem znajdzie się w pierwszej piątce plebiscytu. Bardzo dobrze wkomponował się w najsilniejszą obecnie ligę na świecie i mimo, że Liverpool standardowo w lidze szału nie zrobił, to akurat Hiszpan ma za sobą bardzo udany sezon w Anglii. No i wiadomo - EURO, gdzie był jednym z głównych ojców zwycięstwa Hiszpanii.

O pozostałych dwóch mi się nie chce pisac, ale zdecydowanie niżej oceniam ich w tym sezonie od Hiszpana.

Dziwne pytanie jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 lip 2008, 21:28

Asteniu załóż jeszce temat: Torres vs Etoo, Torres vs Kahn, Torres vs reprezentacja Afryki.

Nie za bardzo rozumiem po co założyłeś ten temat, skoro masz temat o Złotej Piłce i tam mógłbyś to napisać.

Btw, przeciwników w tym swoim plebiscycie wybrałeś takich, ze równie dobrze mogłeś napisać Torres vs Sebastian Mila. Choć tutaj mógłby być ciekawy pojedynek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”