Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 250

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 21:04

Martin Pellegrino pisze:ze słabym Shakhtarem.
z zima na wschodzie nie wygral nawet Napoleon;)

ja bym taki pewny tego nie byl.. mamy teraz Atalante Wy Siene...derby?!....i tak dla Romy;) Mielismy juz Milan Viole..i niestety Was...Bylo Udine....bedzie z gorki..wierz mi;)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 lis 2006, 7:37

Nie wiem czy tak z gorki bo to Inter bo jest po najtrudniejszych wyjazdach :]

co do meczu z szachtarem patrzac na forme w lidze mozna uznac to za przypadek... zreszta na wschodzie przy klimacie podbiegunowym kazdy sie meczy i zadko kto wygrywa

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 10:28

Inter Mediolan - Siena
Empoli - Inter Mediolan
Inter Mediolan - Messina
Lazio - Inter Mediolan
Inter Mediolan - Atalanta Bergamo
Ac Torino - Inter Mediolan

Szczerze mówiąc to nie widzę w tej rudzie meczu, który moglibyśmy przegrać. Mało tego, jedyny mecz w jakim możemy sobie pozwolić na remis to konfrontacja z Lazio w Rzymie. Chociaż szczerze mówiąc, to oglądałem ich ostatni mecz z Ascoli (3-1) i moim zdanie grają bardzo przeciętny futbol. Nie wiem, być może akurat ostatnio zagrali słabiej, bo tych poprzednich ich dwóch wysokich zwycięstw nie oglądałem. Nie sądzę też aby Roma miała z nimi kłopoty w najbliższych derbach.

W rundzie rewanżowej mamy: Rome, Milan, Fiore. Lazio, Udinese i Palermo u siebie. Co tu dużo gadać – sytuacja jest bardzo komfortowa. Cieszę się też że Roma nie odpuszcza na tym etapie rozgrywek, bo sezon byłby naprawdę nudny. Poza tym taki oddech na plecach na pewno mobilizuje naszych piłkarzy. :wink:
dzieciol pisze:z zima na wschodzie nie wygral nawet Napoleon;)
My wygraliśmy przy takiej aurze ze Spartakiem w Moskwie. Spartak i Szachtar myślę, że prezentują podobny poziom. Natomiast Porto ostatnio ograło zdecydowanie najsilniejsze z tej trójki CSKA. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 10:49

Aż sie wtrące ...
Zico_FCI pisze:My wygraliśmy przy takiej aurze ze Spartakiem w Moskwie. Spartak i Szachtar myślę, że prezentują podobny poziom. Natomiast Porto ostatnio ograło zdecydowanie najsilniejsze z tej trójki CSKA.

No tak jak sie strzela w pierwszej minucie bramka na 1:0 to powinno sie skończyć z 3:0 :roll: Ale wykładnik znalazłeś, sami sobie strzelili praktycznie już w 1 minucie meczu, wiec co to za porównania ? Daje tysiąc złoty że jak by Roma dostała gratis bramke w Doniecku na 0:1 w 1 minucie też by nie przegrała :]

No właśnie Coco i to kolejny przykład, pierwszy strzał [lub pierszy celny] = 1:0. Ostatnio o tym rozmawialismy, jak by tak policzyć to max tego bedzie. Tak samo jak z Sportingiem, Palermo, Milanem, Reggina i jeszcze troche.

Sero nasz jeszcze czeka debata, na temat tego co poruszane było na początku sezonu. Odnoscie gry. Ja mam nawet małe argumenty przygotowane. Co prawda teraz nie czuje sie na siłach na pisanie powieści ale wtedy mi obiecałeś ze wrócimy do tego - wiec ja pamietam :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 lis 2006, 10:52

Nie bądźcie tacy pewni zwycięstw. W końcu to słabsi rywale są dla nas ... groźniejsi. I do tych meczów trzeba będzie podejść przede wszystkim pod względem nastawienia do zwycięstwa. Wierzę, że taka drużyna się rodzi. Co do meczu to bardzo pozytywne wrażenia. Kolejny ciężkie spotkanie wygrane na wyjeździe (gramy u siebie, Inter gramy u siebie :!: :wink: ). Niespodzianka to z pewnością wyjście Adriano od początku. Spodziewałem się, że Mancio da mu szanse na ostatnie 30 minut, ale ważne iż nie zawiódł, a nawet przyczynił się do zwycięstwa. Co nie zmienia faktu, że oczekuje się od niego bramek i jak to mówią jedna jaskółka wiosny nie czyni. Tak więc tu też tony huraoptymizmu radziłbym zachować. Żeby nie wyjść jednak na snopa to trzeba pochwalić drużynę. Ibra 5 gol w sezonie i tym samym zrównał się z Crespo w klasyfikacji Serie A.
Zaza pisze:Sero nasz jeszcze czeka debata, na temat tego co poruszane było na początku sezonu. Odnoscie gry. Ja mam nawet małe argumenty przygotowane. Co prawda teraz nie czuje sie na siłach na pisanie powieści ale wtedy mi obiecałeś ze wrócimy do tego - wiec ja pamietam

ok wrócimy, ale w innym terminie bo obecnie sam mam bardzo mało czasu

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 10:55

Zaza pisze:No tak jak sie strzela w pierwszej minucie bramka na 1:0 to powinno sie skończyć z 3:0 Ale wykładnik znalazłeś, sami sobie strzelili praktycznie już w 1 minucie meczu, wiec co to za porównania ? Daje tysiąc złoty że jak by Roma dostała gratis bramke w Doniecku na 0:1 w 1 minucie też by nie przegrała
A co to bramki strzelone na początku spotkania się nie liczą ? Zaza Ty zawsze masz jakiś problem. Albo strzelają na początku, albo na końcu, albo Zanetti rozgrywa. Weź się trochę uspokój. Poza tym dzieciol napisał, że nikt tam nie wygrywa, a to nie jest prawda. Zresztą jeżeli strzelanie bramek na początku meczu jest według Ciebie jakąś wadą, to chyba nie mamy o czym rozmawiać. :?
Zaza pisze:Tak samo jak z Sportingiem,
Nie wiem czy wiesz ale ze Sportingiem strzeliliśmy bramkę w drugiej minucie, która niesłusznie nie została uznana. Strzelił ją Crespo. Bramka uznana padła w 36 minucie. W między czasie mieliśmy sytuacje. Jak widać nie jest to przypadek.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 11:12

Zico widzisz zabłysłeś wtedy gdy nie trzeba... przeczytaj wcześniejszą rozmowe. To jest też swego rodzaju szczescie. Nie wada, bo kiedy wada może być strzelanie ? Znów zaczynasz mówić jak gośc dla którego nic sie wiecej nie liczy tylko wynik końcowy na livescore. Nie w tym rzecz, ja rozumiem ze przez lata Was życie robiło jak ostatnią ... ale kuźwa teraz to Ty próbujesz uwidocznić jakies problemy ? Sam napisałeś że Roma nie dała rady w Doniecku. No tak ale Inter dał ? bardzie utrzymał to co dał im Spartak tak ? Takie gadanie jak to że Palermo wygra 4;1 :P

Zico_FCI pisze:Nie wiem czy wiesz[...]
Racja, własnie o tym zapomniałem. Ale to jeszcze bardzie potwierdza tą teze. O której wczesniej gadalismy.

Scudetto ? kto go nie wygra i tak bedzie miało znacznie dopiero za 20 lat... jak inne pokolenie zapomnij o pewnych sprawach. Ale to nie problem, dla Interu tylko LM bedzie wyznacznikiem bo w serie A zrobiony wszystko by wygrali. I mają najwieksze szanse. Nawet kapitalna gra Romy to może być za mało. Ale na początku sezonu napisałem - LM bedzie wyznacznikiem bo w lidze Inter musi - inny mogą.

Spoko Sero, ja tez narazie nie mam weny :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 11:20

Zaza to może wyjaśni mi czy dla Ciebie strzelanie na początku meczu to jest jakiś problem, który trzeba rozwiązać ? Być może jest to problem dla Ciebie i Milanu a mało mnie to obchodzi. Wpada na początku meczu i bardzo dobrze. Jeśli by nie wpadło to atakowało by się dalej, aż w końcu by się strzeliło. Nie wiem co to za filozofia. Spartak dał w pierwszej minucie to wykorzystaliśmy to. Jak by nie dał to pewnie byśmy strzelili w 15 albo 30 minucie. Naprawdę nie wiem z czym masz problem.
Zaza pisze:Scudetto ? kto go nie wygra i tak bedzie miało znacznie dopiero za 20 lat
Dla Ciebie na pewno.
Zaza pisze:Ale na początku sezonu napisałem - LM bedzie wyznacznikiem bo w lidze Inter musi - inny mogą.
I jeszcze raz - dla Ciebie na pewno. LM nie będzie żadnym wyznacznikiem bo głównym celem w tym sezonie jest scudetto. Inter musi ? a niby z jakiej paki ? Może to Roma musi ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 11:31

Zico nie jest to zadnym problemem dla mnie ali chyba dla nikogo. No może oprócz fanów Interu ale widac że nie wiesz w czym rzecz wiec zakończe to, bo mi livescores sie nie wygrywa :wink: Zrozum to że naprawde nie przeszkadza mi to że Inter jest liderem, naprawde. Zdałem sobie już dawno sprawde z tego co spotkało serie A i zachowuje całkowity spokój. Nawet jesli Milan nie odności oczekiwanych wyników, bo widze jak gra a to jest dla mnie czasem ważniejsze. Bo wiem że wszystko wróci do normy. Nie umieram jutro by nie poczekać :]
Zico_FCI pisze:Dla Ciebie na pewno.

hmm pamietasz Corriere po ostatnim meczu poprzedniego sezonu " Juventus świetuje a całe Włochy sie śmieją" - dopisz sobie reszta. Nowe wydanie, jedno było cos w stylu "Inter musi - inny mogą" co podłapała PN. Ale nie w tym rzecz, rzecz w tym że mimo szybkiego procesu itd, Calciopoli nadal pozostawiło wiele ale to wiele nie wyjaśnionych spraw. Zbyt dużo, a jeśli tego nie wiem to Ci wspołczuje ze nawet nie próbujesz sie interesować tym co sie dzieje w lidze, Bo calcio to religa a gra toczy sie 24 goziny na dobe.

Pozdro i chyba juz pora skończyć romowe, bo jeśli ty uwazasz ze każdy fan Milanu z tego powodu że Inter jest liderem ma filmy to źle z Tobą. Naprawde tak nie jest. A i tak LM = wyznacznik...

P.S Głowny cel scudetto ? to tylko pokazałes że nie interesuje sie Calcio. Posłuchaj troche Morattiego, czasem warto słuchac działączy. Ale tylko czasem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 11:46

Czyli Scudetto Juventusu z 81 roku się nie liczy bo Milan był w Serie B za wałki ? Scudetto z 82 roku też się nie liczy bo Milan był pokrzywdzony i nie był w stanie utrzymać się nawet w pierwszej lidze. Sudetto Romy z 83 też w taki razie się nie liczy, bo znowu Milan siedział w Serie B ? A może nie liczą się Scudetta zdobyte przez Milan za czasów Berlusconiego, bo wiadomo skąd on ma pieniądze ? W taki razie dla mnie nie liczą się Scudetta z ostatnich 17 lat bo Inter był źle zarządzany i tym samym ułatwił zadanie przeciwnikom.

To jest błędne koło. Trzeba przyjąć rzeczywistość taką jaka jest i grać dalej.

Jeśli chodzi o styl Interu to jestem zadowolony. Może nie zachwycony ale zadowolony. Wyjazdowe mecze Fiorą, Romą czy Palermo zagraliśmy bardzo dobrze taktycznie i zdecydowanie górowaliśmy nad przeciwnikami we wszystkich aspektach piłkarskiego rzemiosła. Zawsze oczywiście może być lepiej.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 lis 2006, 11:54

Zaza pisze:Daje tysiąc złoty że jak by Roma dostała gratis bramke w Doniecku na 0:1 w 1 minucie też by nie przegrała
Ale Inter nie dostał bramek strzelonych na początku w prezencie. Piłka nożna jest grą błędów i jeśli obrońcy popełniają błąd na początku czy na końcu nie ma to żadnego znaczenia. Parmie zwycięską bramkę strzeliliśmy w 93 minucie co bynajmniej nie jest na początku meczu :]

Zaza pisze:P.S Głowny cel scudetto ? to tylko pokazałes że nie interesuje sie Calcio. Posłuchaj troche Morattiego, czasem warto słuchac działączy. Ale tylko czasem.
Z tego co ja wiem to Moratti powiedział, że najważniejsze w tym sezonie jest Scudetto, LM owszem jest ważna, ale nie jest najważniejsza. Jeśli uda się dojść do półfinału to będzie już poniekąd sukces bo po pierwszych dwóch kolejkach wszyscy skreślili Inter w tej grupie, a tu zonk... jedziemy do Monachium po pierwsze miejsce :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 12:08

No własnie przedstawiłeś historie - a czy wtedy całkowicie wyczyszczono pole walki ? No prawie całkowicie ? Bo wiesz trudno teraz mówić o tamtej sytuacji jest jak 5 razy inna. Tym bardzie że teraz w perspektywy czasu to może powiedzieć tyle co za 20 lat o tym sezonie. Bo dla wiekszośc Włochów i tak Juve jest mistrzem za poprzedni sezon. Wiec jesli mówimy o błednym kole należy zadać sobie pytanie czemu do końca nie rozwikłano afery Calciopoli ? moze komus to nie odpowiadało ? - Na temat Berlusconiego to już całkiem sie popisałeś bo wiesz tyle co nic :P Mity, masz jakieś dowody by co koleiwek pisac. Każdy wie że to przeciwieństwo Morattiego, czego sie nie dotchnie zamienia sie w złoto. Rozumiesz ? Przeciesz gdy zaczynał swoja kariere nie był odrazu premierem politykiem pierwszych stron itd. A teraz jest najbogadszym człowiekiem na połwyspie Apenińskim nie przez to że zrobił coś z niczego. Wiec kuźwa to tak jak by Romkowi zazdrościc tego że uciekając z Rosji zabrał swoje pieniądze.

Zrozum chłopie jedno, że ja jako fan Milanu nie popełnie sepuku z tego wzgledu że Inter jest liderem. Czy że po 17 latach ma wrescie szanse wygrać coś znacznego. To w sumie Tobie powinien pozostać nie smak po ewentualnym scudetto że było ono w takich okolicznosciach, bo jesli tyle lat sie czeka i tyle sie musi wydarzyć by wygrać to chyba jest to sukces połowiczny. Bo mi osobiscie zmakowało by lepiej gdyby mój klub pokonał wszyskie tuzy w lidze w pełnej formie i stanie punktowym. Ja wiem że Ty czy inni fani Inter nie mają na to wpływy, bo jest jak jest ale chłopie kontroluj sie bo to naprawde bedzie połowiczny sukces. Pamietasz jak był proces i Adriano i chyba Zanetti powiedzieli że nie przyjma scudetto po Juve ? bo sami chca je wywalczyć, potem wiesz co było, wiec sam widzisz ze punkt widzenia zależy od punktu siedzienia.

Pozdro !

I uwierz mi nie mam depresji przez to że Inter lideruje tabeli, jak i zrozum że to LM bedzie wyznacznikiem. Nie tylko w oczach prasy, znawców, komentatorów ale i samego Massimo Morattiego... A dziwie sie że nie kibiców.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 12:41

Zaza pisze:Bo dla wiekszośc Włochów i tak Juve jest mistrzem za poprzedni sezon.
Ech Zaza to zdecyduj się wreszcie. To ta „większość” Włoch śmiała się z Juve kiedy zdobywał Scudetto czy oklaskiwała. Chyba, że tą „większością” nazywasz kibiców SD. I to nie wszystkich bo niektórzy byli wstanie przyznać, że niektóre osoby w klubie popełniły błędy.
Zaza pisze: Na temat Berlusconiego to już całkiem sie popisałeś bo wiesz tyle co nic Mity, masz jakieś dowody by co koleiwek pisac. Każdy wie że to przeciwieństwo Morattiego, czego sie nie dotchnie zamienia sie w złoto. Rozumiesz ?
Będę się wypowiadał na taki temat na jaki mam ochotę. A o Berlusconim to chyba Ty nie wiele wiesz skoro go tak wielbisz. Nie mówię o to jaki jest właścicielem itd. Ale jako człowiek … Zgodzę się, że to całkowite przeciwieństwo Morattiego. Jeden z nich chyba nie zna takiego słowa jak „uczciwość”. :roll:
Zaza pisze:Pamietasz jak był proces i Adriano i chyba Zanetti powiedzieli że nie przyjma scudetto po Juve ? bo sami chca je wywalczyć, potem wiesz co było, wiec sam widzisz ze punkt widzenia zależy od punktu siedzienia.
Nic takiego nie powiedział. Powiedział raczej, że nie będzie się z niego cieszył. Poza tym chyba zdajesz sobie z tego sprawę, że to nie od niego zależy. W ogóle nie wiem czy Inter mógł nie przyjąć tytułu „duchowego” bo patera jest chyba nadal w Turynie.
Zaza pisze:a czy wtedy całkowicie wyczyszczono pole walki ?
A czy teraz całkowicie wyczyszczono ? Nie ma tylko Juve, wtedy nie było Milanu. Mieliście -8 punktów na starcie i wszystko było otwarta. Ktoś wam zabronił wygrać derby i pozostałe spotkania ? Przewagi miało nie być już w grudniu a wszystko wskazuje na to, że bliżej będzie do jej potrojenia. Viola i tym bardziej Lazio realnie patrząc nie miał szans na Scudetto nawet bez ujemnych punktów. O Regginie nie wspominając.

Czy gdyby Juventusu zdegradowano do Serie D to na „pełnowartościowe” Scudetto musielibyśmy czekać 5 czy 6 lat ? Acha i mówimy o obecnym sezonie a nie poprzednim. Wiadomo, ze tato mistrzostwo jest tylko punktem w statystykach.

PS. Czy gdyby mistrzostwo zdobyła Roma albo Palermo to też nie będzie one nic znaczyć ? A jeśli Roma wgra Ligę Mistrzów to będzie bez znaczenia bo w ogóle jej tam nie powinno być i to Juve wywalczyło miejsce w LM ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lis 2006, 12:50

Aleś obją taktyke :? Masz TU przeczytaj co napisałe Fieldy czerwonym kolorem i co ja mu odpisałem, trzymaj poziom. I pamietaj że to nie mi czy fana Juve czy Violi pozostanie nie smak. Naprawde chyba nie sądzisz że ktoś nie mozę spać bo Inter jest liderem ? Zostało zrobiony zbyt wiele by nim był wiec pamietaj LM. A i tak ewentualny sukces w kraju bedzie połowiczny. I to nie dla mnie czy kogoś z Bianconerich ale dla Was samych powinien byś, a jeśli nie to sami sie nie szanujecie. Tyle w temacie !

Karol !!! nie chodzi o zakaz cytowania :D jeno o słownictwo - "szczekanie" ? ... no własne !!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lis 2006, 12:58

To jak ma niby odpowiadać na poszczególne kwestie :shock: :lol: ? Wszystko w jedno ? i żeby nic nie można było zrozumieć? Poza tym jeśli nie chcesz odpowiadać to nie pisz nic, a nie mnie pouczasz :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”