Siatkówka - Strona 65

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2006, 9:32

fieldy pisze:wygramy 3 seta znów do 19
cholera - trza było zagrac na dokładny wynik :D
28:26 25:19 25:19
W 3 secie, gdy prowadziliśmy 8:4, już chyba nasi poczuli 1 miejsce w grupie :P odpuścili troche i nagle Serbia wyszła na prowadzenie. Ale Lozanow ział przerwę, udzielił kilku inbstrukcji - i nasi 5 pkt zdobyli z rzędu z czego chyba 3 skutecznym blokiem. :rydzyk:
zniszczyliśmy dzis Serbów - oni zagrają z Barzylia w 1/2 finału. Polacy zmierzą siez Bułgarią.

Chyba sam Babel nie myślał przed MŚ, że po 9 meczach Polacy bedą mieli po stronie strat tylko liczbę 2 setów :o wszystkie emcze wygrane, zostały jeszcze 2 do pełni szczęścia.
Nie wiem jak obecnie prezentują się Brazylijczycy, ale Bułgarzy na pewno są w naszym zasięgu. Jak uda się awansować do finału - to .... a może na Serbów trafimy :think: to byłoby dobre rozwiazanie, bo już sie boja naszego bloku.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 lis 2006, 9:32

Co tu dużo pisać. Jestesmy silni fizycznie, mentalnie i nie musimy się nikogo obawiać. Nawet Brazylii.

Gratulacje dla tatusia Winiara :D. Synek na pewno chce złota.

Edit
fieldy pisze:Chyba sam Babel nie myślał przed MŚ, że po 9 meczach Polacy bedą mieli po stronie strat tylko liczbę 2 setów
Znajdz kogoś kto był aż takim optymista, ale teraz to już jest historia. Niech inni się boja naszych statystyk.

Edit 2 Przypominam, że Bułgarzy się jeszcze na tym turnieju nie pokłócili. Czas najwyższy.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 lis 2006, 9:50

Trafiamy na Bułgarów. Jak już mówiłem moim zdaniem to zdecydowanie lepiej. My jesteśmy na fali a oni wręcz przeciwnie. Dostali baty od Brazylii, widać było w LŚ jak dziala psychika tego narodu - jak szło to bili każdego, aż dopierwszej porażki... Mam nadzieje, że z nami będzie analogia. A podjąłem decyzję, jade jutro do domu, żeby oglądać mecze.

Teraz zwrociłem uwagę, ze to niekoniecznie był pierwszy skład Bułgarow, Stoiev dał odpocząć gwiazdą największym.

Brazylia - Bułgaria 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:16)

Sklady zespołów:

Brazylia: Andre Heller, Giba, Andre Luiz, Gustavo, Ricardo, Dante, Sergio (l) oraz Marcelo, Murilo, Anderson i Rodgrigo

Bułgaria: Tsvetanov, Yordanov, Zarev, Gaydarski, Aleksiev, Konstantinov, Salparov (l) oraz Kaziyski, Nikolov, Peev i Zhekov

Jednak nie wycofuje się, ze swojej teorii. Bułgarzy mają gorące głowy. Trzeba postawić ich pod ścianą dobrą grą to nie wytrzymają presji. Argentyńska szkoła (jesli można tak mówić) sprawdzała się ostatnio bardzo dobrze z Bułgarami - Castellani pokonał Stoieva, bardzo gładko - a to był przecież lider (Levski) naszej grupy w LM.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 29 lis 2006, 10:43

Co tu dużo mówic, Idziemy po MISTRZOSTWO ! :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 lis 2006, 12:48

fieldy pisze:Nie wiem jak obecnie prezentują się Brazylijczycy, ale Bułgarzy na pewno są w naszym zasięgu. Jak uda się awansować do finału
Wlasnie tez nie wiem jak prezentuja sie canarinhos ale raczej ich miejsce w finale jest pewne :think: - Myslalem ze Serbia lepiej sie zaprezentuje :!:
Co do meczu z Bulgarami to mysle, ze bedzie to ciezki mecz - w sumie inny raczej nie moze bys, skoro to juz polfinal - nie weim czy osmiele sie postawic na Polske :lol:
fieldy pisze:a może na Serbów trafimy
Jezeli juz to w emczu o 3msc 8)
bellus pisze:Brazylia - Bułgaria 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:16)
Trudno ocenic ten mecz, Bulgaira zdaje sie podeszla do tego z przymruzeniem oka a jednak udalo sie wygrac 1seta :think: tak wiec zastanawiajace - ostatniego seta juz widocznie puscila na calego ale moge tylko domniemywac
Tak czy owak bedzie goraco w Sobote i kto wie czy to nie bedzie najtrudniejszy rywal do tej pory - ale zarowno oni jak i my powinni wsyztsko wiedziec o przeciwku
Tak czy owak licze ze zdobedziemy srebro albo braz :P

O ktorej dokladnie sa w sobote polfinaly :?: I czy drugi polfinal rowneiz bedzie pokazaywany na otwartym Polsacie :?:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 29 lis 2006, 13:34

ja sie boje meczu z Brazylią jesli do niego dojdzie- Bługaria prezentuje podobny poziom gry do naszego ale nie mozna nic przewidzieć skoro
"na chłodno" (tekst z Polsatu :P ) wygraliśmy z Serbią 3-0!! ; jestem dobrej myśli i sądze że przejdziemy do finału :D i spotkamy sie z Brazylią 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 lis 2006, 17:00

W sobotę o 7.00 czasu polskiego polscy siatkarze rozpoczną w hali Yoyogi w Tokio mecz z Bułgarami w półfinale mistrzostw świata. Wcześniej o awans do finału będą rywalizować zespoły Brazylii oraz Serbii i Czarnogóry.
Mecz finałowy rozpocznie się w niedzielę o godz. 11.30 czasu polskiego. Wcześniej odbędzie się spotkanie o brązowy medal
.
Ufff cale szczescie ze o 7:00 a nie wczesniej :lol: chociaz Niedzielnych meczy nie zobacze :cry:
czeher pisze:I czy drugi polfinal rowneiz bedzie pokazaywany na otwartym Polsacie :?:
:think:

A teraz notowania bukow (STS)

Brazylia - Serbia 1,35 - 2,70
Poslak - Bulgaria 1,80 - 1,80

Inne ciekawe spotkanie to Rosja - Wlochy :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2006, 17:03

Jak się dowiedziałem, że wygraliśmy 3:0 to :shock: Wiedziałem, że nasi są dobrze dysponowani, ale że aż tak :D

Wygraliśmy dosyć gładko, ale teraz wszystko zaczynamy od początku. Chciałbym medalu jak już jesteśmy w czwóce, a czy się uda to zobaczymy. Trzeba pokonać Bułgarię bo wtedy cel w postaci krążka będzie osiągnięty :P Brazylia to zawsze Brazylia...główny foworyt więc nawet jeśli przegralibyśmy z tą ekipą nikt nie będzie miał wyrzutów sumienia. Mamy teraz niepowtarzalną szansę żeby "coś" osiągnąć...teraz albo...na następnej imprezie :P

barto
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barto » 29 lis 2006, 17:19

Placy sa w wysmienitej formi:DTo co pokazali w meczu z rosja i serbia to mysle ze polacy maja wielka szanse na zloty medal:):):)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lis 2006, 17:46

Ogladajac mecz Bułgari i Brazylii jasno mozna było wywnioskowac, ze Bułgarzu wola ten mecz przegrac. Zarówno pierwszy jak i drugi set mogli wygrac bez wiekszego wysiłku. trener dokonywał zmian, dawajac podstawowym zawodnikom odpoczac. Wygladaja naprawde na bardzo mocnych. Co najlepiej pokazał ich wczesniejszy mecz z Francja. Słabym punktem jest niedoswiadczony rozgrywjaacy, a tak druzyna jest bardzo wyrównana i po tym co widziałem w ich meczach, to chyba Brazylia prezentowała sie w grupie słabiej.

Polacy zagrali dzisiaj bardzo dobrze, znowu dobrze grał Swiderski i Wlazły. Kolejne świetne zawody rozegrał Zagumny... Wygladamy bardzo dobrze, tylko Bułgarai i Brazylia miała toche mocniejsza grupe, co moze dac nam przewage. Stracilismy tylko dwa sety czyli mniej czasu przebwyalismy na boisku to kolejny plus na nasza strone. Jesli wszyscy szybko wejda w mecz tak jak to miało miesce dzisiaj powinno byc dobrze :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2006, 17:50

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wygladaja naprawde na bardzo mocnych. Co najlepiej pokazał ich wczesniejszy mecz z Francja. Słabym punktem jest niedoswiadczony rozgrywjaacy,
Lozano to wykorzysta - będzie naszym kazał ryzykować na zagrywce - odrzucimy ich od siatki i przez to urtudnimy grę własnie rozgrywającemu, który nie jest doświadczony i może sobie nie poradzić 8)

Wiadomo, że nie będzie łatwo, przecież to już 1/2 finału MŚ :!:
Tu nie ma słabych ekip. Musimy zagrać tak jak wczoraj w 3 ostatnich setach, od początku do końca max skoncentrowani, aby nie pozolić sobie na odrabianie strat przez rywala, jak to miało miejsce dziś w 3 secie.
trzeba pamiętać, że to już strefa medalowa - obuy nasi siatkarze się nie usztywnili, wiadomo - będzie to najwazniejszy mecz w ich życiu. Oby dali radę psychicznie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 lis 2006, 17:57

Normalnie musiałem się dzisiaj sporo napracować żeby zobaczyć spotkanie Polaków. Zajęcia na 8 rano, ale jakoś nie dotarliśmy do sali wykładowej. Meczyk na necie w bibliotece. Jak zaczynałem oglądać z kumplem to w końcówce kibicowało z nami chyba z 20 osób. :P

No ale do rzeczy. Widać jak na dłoni, że wczorajsza wygrana z Rosją dodała naszym niesamowitego powera. Graliśmy swoje tak jak w pierwszych meczach turnieju i ostatnich trzech setach spotkania z Ruskimi :P Nie ma co zbytnio zagłębiać się w szczegóły bo tak jak w poprzednich starciach wszysycy zagrali fantastyczne zawody. Teraz przed nami Bułgaria co mnie cieszy, bo zawsze to lepiej niż trafić na nich niż na rozkręcających się Brazylijczyków. Zapowiada się piękny siatkarski weekend.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 lis 2006, 18:08

Panowie jeśli podtrzymamy formę to Polska ma złoty medal i nie wątpie w to ani troszke, Bułgaria jest do ogrania no, a później zapewne by była Brazylia (gdybyśmy wygrali z Bułgarami rzecz jasna :) ) i tu już by było ciężko, ale jeśli się nie wierzy to po co w ogóle kibicować :roll:

To już 9 wygrana Polaków z rzędu, 7 wygrana na MŚ i tylko jeden stracony set :shock: Serbia miała być dla nas za mocna, jednak to my pojechaliśmy gładko co mi się strasznie podobało. Pierwszy set był nerwowy jak cholera, a później przejeliśmy inicjatywe. Kolejny dobry mecz KAdziewicza, lubię tego kolesia 8) Wlazły ponownie najwięcej punktów, Winiarski świetnie blokował, Zagumny i Świderski robili swoje i po Serbii. Normalnie przecierałem oczy ze zdumienia. Teraz niestety trzeba poczekać do soboty :x :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2006, 18:12

Tomusmc pisze:7 wygrana na MŚ
9 na MŚ :think: przecież te mecze, które odjęli po pierwszej fazie chyba tez zaliczają sie do MŚ.
Tomusmc pisze:tylko jeden stracony set
2 sety przegraliśmy z Rosjanami. Za pięknie by było :P
I tak 2 sety przegrane na tyle spotkań, to .... mistrzoostwo świata - i wierze, że potwierdzom to 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 lis 2006, 18:13

fieldy pisze: Lozano to wykorzysta - będzie naszym kazał ryzykować na zagrywce - odrzucimy ich od siatki i przez to urtudnimy grę własnie rozgrywającemu, który nie jest doświadczony i może sobie nie poradzić
Tylko o ile sie nie myle dzisiaj grał Iwan Zarew czyli drugi rozgrywający. Z nami na pewno wyjdzie Żekow, który jest juz jak na swoj wiek doświadczonym zawodnikiem. Tak na prawde poza Kazijskim i Nikołowem nikt nie jest w stanie z Bułagrów zrobić nam więszej krzywdy na zagrywce. Natomiast u nas pratycznie kazdy poza Guma z naszych podstawowych szóstkowych może zrobić wielkie spustoszenie tym elementem. To jest cenne. Zreszta zagrywka Pawła tez jest bardzo nieprzyjemna i często wyłacza danego zawodnika z ataku co pomaga blokujacym ustawić blok. Taktyka ze strony Polski będzie raczej prosta. Głownie zagrywac mocno i od czasu skróty aby wyłaczyc Mateja z ataku. Już wielokrotnie gralismy z Bułgarami, a jakoś nie przypominam sobie wybitnej gry Kazijsiego w tych meczach. Chyba mu nie lezymy. Oby tak dalej. Następnym ważnym punktem taktyki bedzie gra środkiem. Bułgarscy środkowi są o wiele groźniejsi w bloku niż ataku, stad Lozano powinien nakazac grac dużo krótkiej i ze środka z drugiej lini aby ich porozrzucac. O nasz blok jestem spokojny, choc blok bułgarski tez jest bardzo dobry i nie można zbyt się podpalac i sciągac piłek. Wymarzone było by obijać im ręce, myśle że strasznie by ich to deprymowało. Dochodzi jeszcze aspekt psychologiczny. Polacy jak i Bułgarzy sa druzynami charakternymi, jesli któras z nich pęknie psychicznie beda szybkie 3 sety. Z tym, że Polacy załamywali się do tej pory w końcówkach, a Bułgarzy wszczynali kłótnie z sedziami i nawzajem ze soba. Nie wiadomo jak te druzyny zareaguja na stres w zwiazku z gra w pólfinale MŚ. Generalnie przedstawiłem kilka spostrzezeń, ale o tym wszyscy wiedza. Co innego jak trzeba to zrealizowac na parkiecie. Niech wygra lepszy i niech bedzie to Polska.

W stepie szerokim...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”