Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 36

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 gru 2006, 15:14

Z tym że to było już trochę dawno. Proszę tylko o nieodbieranie mojej wypowiedzi jako coś z góry zakładającego że Henka się nie przystosuje.
To jest tylko wzmocnienie ławki, nawet jak sie nie przystosuje czy cos mu nie bedzie wychodzic, to nic sie nie stanie, ciągle bedzie Ole, byc mozne Smith wróci do formy, teraz idzie indywidualnym programem.

Szkoda tylko ze nie moze wczesniej zacząc, bo przydałby sie na swięta. Ale coz takie zasady.

Tym razem juz nie oficjalnie, podobna MU podziękowało Adu za współprace i po dwutygodniowych testach nie maja zamiaru podpisac z nim kontraku... to jest info z BBC wiec nie wiadomo ile w tym prawdy, tak naprawde nie wiem nawet czy minęły juz dwa tygodnie od momentu kiedy do nas dołączył...

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 01 gru 2006, 18:12

Dziwi mnie taki transfer ManU. Saha potrzebuje ostrego konkurenta, a konkurencji ze strony Henki (z całym szacunkiem dla tego gracza i z podziękowaniem za to co zrobił dla Barcy) raczej nie poczuje tym bardziej, ze to jest 3-miesięczne wypozyczenie. Nie wróżę mu wielkiej kariery w MU, ale i on sie pewnie jej nie spodziewa zważywszy na okres wypożyczenia...Mimo wszystko życzę mu powodzenia

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 gru 2006, 23:23

Dziwi troche ruch Fergusona, bo wydawało mi sie, ze duet Saha/ Roo spisuje sie dobrze. Takze Ole jak wchodził to prezentowałsie bardzo dobrze. jesli dobrze pameitam to LArsson był kilkakrotnie łaczony zMu, min w Celticu i jeszcz za jego czasów gry w Holandii, w Feyenoordzie. Napewno teraz szykuje sie konska doawka meczy w Premeirship, wiec moze Alex chce miec jak najszersza ławke, aby mial kim kazdego zasptapic. Lda Henrika, to kolejny powrót do światowej elity, choc zapowidał inaczej/

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 02 gru 2006, 9:32

Ja rozumiem że ze względu na wiek nie podpisze się z zawodnikiem 5 letniego kontraktu, ale po co zawierać kontrakt na 3 miesiące, opcji przedłużenia zdaje sie że nie ma bo okno transferowe w tym czasie będzie zamknięte - po drugie po co Larsson Manchersteowi? Rezerwowy? Bez sensu, nie lepiej zainwestować w kogoś z perspektywami, kogoś na dłużej.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 02 gru 2006, 9:44

Goguś pisze:Ja rozumiem że ze względu na wiek nie podpisze się z zawodnikiem 5 letniego kontraktu, ale po co zawierać kontrakt na 3 miesiące, opcji przedłużenia zdaje sie że nie ma bo okno transferowe w tym czasie będzie zamknięte - po drugie po co Larsson Manchersteowi? Rezerwowy? Bez sensu, nie lepiej zainwestować w kogoś z perspektywami, kogoś na dłużej.
Tak to jest jak sie nie czyta wczesiniejszy postów a pozniej zdziwienie po co Larsson w MU :?

1 Bo MU potrzebuje napastnika który wszedłby na 20 minut i stworzył zagrożenie
2 Bo w zimie jest trudno kupić napastnika zblizonej klasy do Larssona a pozatym widaomo że w zimie wiekszosci trener transferow robic nie lubi
3 Bo Ole(kontuzja) Smith po kontuzjach i nie moga grac. Rossi na wypozyczniu wiec zostaje tylko Saha i Roo czyli troche przy mało atakujacych gdy chce sie wygrać lige

Wiec jak dla mnie ruch bardzo przemyslany a w lecie mozna sie rozejzec za kims na "stałe" jeżeli bedzi taka potrzeba :roll:

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 02 gru 2006, 9:51

Rossi pisze:Bo w zimie jest trudno kupić napastnika zblizonej klasy do Larssona

:shock:
Skoro Ferguson zapowiadał nie tak dawno przyjście wielkiego zawodnika (nie pamiętam czy mówił konkretnie o napastniku) to w jakim celu ściąga weterana na 3 miechy? Nie wierzę, że ManU nie ma pieniędzy na lepszy transfer. Poza tym ze Szwecji dochodziły głosy, że Larsson jest w formie. Sam musisz zadać sobie pytanie czy utrzyma ją do stycznia, bo w wieku 35 lat będzie mu trudno zbudować 2 szczyty formy na jeden sezon.

Rossi pisze:widaomo że w zimie wiekszosci trener transferow robic nie lubi

Nie wiem co tu jest do lubienia. Albo jest potrzeba, albo jej nie ma. Jasne, zależy czy zawodnik wkomponuje się w drużynę i jak dla mnie to jest jedyny argument za Larssonem w MU. Doświadczenie...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 02 gru 2006, 10:31

Basina pisze:Skoro Ferguson zapowiadał nie tak dawno przyjście wielkiego zawodnika (nie pamiętam czy mówił konkretnie o napastniku) to w jakim celu ściąga weterana na 3 miechy? Nie wierzę, że ManU nie ma pieniędzy na lepszy transfer. Poza tym ze Szwecji dochodziły głosy, że Larsson jest w formie. Sam musisz zadać sobie pytanie czy utrzyma ją do stycznia, bo w wieku 35 lat będzie mu trudno zbudować 2 szczyty formy na jeden sezon.
Kiedy Ferguson zapowiadał sprowadzenie "wielkiego" zawodnika :?: kwiecen maj :?:
A siaciaga weterana na 3 miesiace bo ma zdrowych tylko 2 napastników i narazie nie ryzykuje wielkiego transferu za wielkie miloiny skoro w obwodzie są Ole, Smith i Rossi. Larsson przychodzi aby być wchodzącym na 15-20 minut i pomoć zespołowi w cięzkich chwilach. A co do formy Larssona to trzeba pamiętać że to wielki profesjonalista i naprawde obawa o jego forma z mojej strony jest bliska zeru.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 gru 2006, 11:46

Szkoda ze w tym czasie gdy Henka zawita na Old Trafford nie grają Diabły z Aston Vila - bo mecz jest chyba 23 grudnia na Villa Park - oczywiscie mam na mysli fakt że na ławce Villi bedzie Matrin O'Neill - ale i tak wieku kolegów ma z Celticu w premiership. To dla niego kolejne wyzwanie - zawsze bedzie kojażony z Celticiem ale widać szuka nadal przygód.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 gru 2006, 16:20

Zaza pisze:Szkoda ze w tym czasie gdy Henka zawita na Old Trafford nie grają Diabły z Aston Vila - bo mecz jest chyba 23 grudnia na Villa Park - oczywiscie mam na mysli fakt że na ławce Villi bedzie Matrin O'Neill - ale i tak wieku kolegów ma z Celticu w premiership. To dla niego kolejne wyzwanie - zawsze bedzie kojażony z Celticiem ale widać szuka nadal przygód.
o tym samym sobie pomyślałem, gdy przeczytałem news o Larssonie. Po cichu spodziewałem się jeszcze jakiegoś transferu albo właśnie wypożyczenia Larssona. Ale nigdy w perspektywie Wysp Brytyjskich. Ale z drugiej strony Henka to piłkarz, którego w Celticu zawsze będą kochać 8)

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 02 gru 2006, 23:47

Tak to jest jak sie nie czyta wczesiniejszy postów a pozniej zdziwienie po co Larsson w MU
Niekoniecznie - Larson owszem był świetnym piłkarzem ale latka lecą i nie mam pewności czy będzie to skuteczne posunięcie. Mówisz że to profesjonalista i że o formę jesteś spokojny. Dobrze przyjmijmy że sprowadzenie go do MU jest wyższa koniecznościa -to nie na trzy miesięce, jeżeli już to niech wypożyczą go do końca sezonu. Miesiąc - może 3 tygodnie do optymalnego ustawienia się w styl MU, potem 2 m-ce pożytku. Owszem gdy wszyscy się wylecza będzie już 6 napastników. Sytuacja gdzie 60 % ataku niedomaga jest nietypowa, ale gdy urazy sie odnowią, jakiś zawodnik dostanie czerwoną kartkę. Wtedy nie powtórzą sobie tego wypożyczenia. Oddanie piłkarza właścicielowi w środku rundy jest nieprofesjonalne, jeśli już sie zabezpiecza to całkowicie a nie częsciowo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2006, 23:49

Chyba Goguś nie wziąłeś pod uwagę tego, że Henka zgodził się na taki właśnie okres wypożyczenia nie przypadkowo. U siebie w lidze ma przerwę w rozgrywkach po prostu. Dłuższy okres wypożyczenia nie wchodził w grę.

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 03 gru 2006, 0:06

Niggaz pisze:Chyba Goguś nie wziąłeś pod uwagę tego, że Henka zgodził się na taki właśnie okres wypożyczenia nie przypadkowo. U siebie w lidze ma przerwę w rozgrywkach po prostu. Dłuższy okres wypożyczenia nie wchodził w grę.
Czy absolutnie nie wchodził w grę ... myślę że by się dogadali. Ale czy nie przypadkowo, w ligach z przerwą zimową ta pora roku jest przeznaczona na treningi siłowe, które przechodząc do Anglii Larsson odpuszcza. Jego trener pewnie nie jest zadowolony, no i sam przerzut do dwóch lig o odmiennych obciążeniach. Moim zdaniem nie powinno się odpuszczać okresu przygotowywawczego, biorąc pod uwagę dalszą grę w ojczyźnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 gru 2006, 0:10

Ta jego gra w ojczyźnie to takie piłkarskie wakacje przecież. Treningi treningami. Grając w MU (nawet mało) i trenując z nimi formy nie straci przecież. Uważam, że wszystkie strony są zadowolone z takiego obrotu sprawy.

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 03 gru 2006, 0:14

Nie wiem, zobaczymy jak to będzie wyglądać bo każdy z nas patrzy z innej perspektywy i każdy ma swoje racje. Możemy to ciągnąć w nieskończoność chyba że któryś z nas zadzwoni na 0700 do wróżki która nam postawi tarota - karta prawde Ci powie.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 gru 2006, 21:18

Niggaz pisze:Ta jego gra w ojczyźnie to takie piłkarskie wakacje przecież. Treningi treningami. Grając w MU (nawet mało) i trenując z nimi formy nie straci przecież. Uważam, że wszystkie strony są zadowolone z takiego obrotu sprawy.
W sumie to dobrze zrobił a władze Helsinburgu tesz pewnie nie są takie niezadowolone, to dwie inne drużyny z dwoch innych światów i pewnie jak dla nich dostali za niego (jak dla nich) bardzo duzo kasy 8) Henka co prawda w Szwecji ma wakacje ale skoro ma tam przerwe to czego nie pojedzie do Angli grzac lawy i zarabiac tygodniowo ponad 100 tys euro 8)... mnie tez mogą wyporzyczyc :lol: ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”