Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 105

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 05 lis 2006, 19:29

ossy pisze:zakladam ze wszyscy zostaną na przyszly sezon Łypiący
Ano właśnie... ja bym nie zakładał, jeszcze za wcześnie ;)
ossy pisze:Czwarte miejsce nie będzie sukcesem a minimum Krzywy
Rozmarzyłeś się... Nie w przyszłym roku :P

Nie przekonałeś mnie Ossy, ale spoko, masz swoje zdanie ;)
Piszesz, żeby nie porównywać Kovaca do Thurama, a sam to robisz... Różnica klas- tyle. Kovac jest solidnym graczem, ale sam wiesz jak ważną formacją we Włoszech jest obrona. I sądzisz, że Chellini, Balzaretti, Boumsong czy Berzagli już teraz (za rok) są w stanie zastąpić Zambrotte, Canne i Thurama?? Ja myślę, że jeszcze minie troche czasu, zanim im dorównają ;) Wiem, że niektórzy z nich pokazali się już z dobrej strony w kilku meczach Serie A, ale sezon jest długi i ciężki, a przeciwnicy nie byle jacy. Popatrz jakie nazwiska straszą w ataku Milanu, Interu, Romy, Violi i nie sugeruj się obecną formą tych zespołów. Poza tym w lidze gra kilkanaście innych drużyn, z którymi również trzeba wygrywać, trzeba stosować rotację, a nie będzie to łatwe patrząc na naszą ławkę (obecną). Z doświadczenia (nabytego dzięki Capello :) ) wiemy, jak prezentują się nieograni rezerwowi... Ileż bramek traciliśmy przez Blasiego (wiem, już go nie ma :) ), Legro czy Zebine?? (Pewnie jeszcze niemało stracimy :lol: ;) ) Rotacja z takimi grajkami, to jak gra w rosyjską ruletkę :P Może trochę przesadzam, ale wiadomo o co chodzi...
Chellini, Balzaretti czy Berzagli, są to bardziej gracze przyszłościowi. Nie mamy nawet lidera obrony, jakim był Canna. Ci gracze radzą sobie teraz bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że traktujesz Serie B jako jakiś wyznacznik, a to błąd. Prawdopodobnie, poza Berzaglim, nie zasili nas jeszcze po tym sezonie żaden światowej klasy obrońca, ale w przyszłości będzie to konieczne, jeśli chcemy walczyć o wyższe cele. Poza tym z Berzaglim jeszcze może być różnie, ja wolę poczekać na oficjalne potwierdzenie ;)
ossy pisze:Ale przypomne Ci, czy Capello w pierwszym roku pracy w Juve takich miał? Nie, a mimo to zdobył Scudetto, i walczyl w LM
A pamiętasz w jakim stylu odpadaliśmy z LM?? Jakie przewagi trwoniliśmy?? Jak bardzo potrzebna była wtedy silna i ograna ławka?? Capello grał żelazną jedenastką, która była duuużo silniejsza, niż nasza obecna. Dodałbym jeszcze fakt, że w pierwszym sezonie pracy Capello, bardzo nam pomagano :roll: Poza tym DD, to nie Capello, też musi się jeszcze dużo nauczyć. Pewnie nam dojdzie jeszcze Puchar Włoch, którego nie powinniśmy zlekceważyć i tam szukać swojej szansy na puchary.
Przecież wiesz, jak ważna jest ławka. 2-3 kontuzje i już mamy problem, bo trza wystawiać młodzików (na chwilę obecną).
ossy pisze:na przyszly sezon spokojnie wystarczy
Na utrzymanie, jak najbardziej powinno wystarczyć, ale nie na LM moim zdaniem. Minie kilka latek, zanim będziemy w stanie z powodzeniem walczyć na kilku frontach. Z pewnością wciąż będziemy solidną, jedną z lepszych włoskich ekip, ale na znaczące trofea przyjdzie nam trochę poczekać. Takie jest moje zdanie...

Pozdro! :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 lis 2006, 13:22

Uuu widzę, że temat upada z dużą prędkością. Nikt nie napisał o meczu z Pescarą w którym wypadliśmy naprawdę dobrze. Każdy inny wynik niż wygrana byłby wielką sensacją, ale na szczęście nic się takiego nie stało 8) Straciliśmy za to Alexa, który sam poprosił o zmianę, za niego wszedł Bojinov który zresztą rozegrał bardzo ładne spotkanie. Straciliśmy atak, ale zastępców mamy więc powinniśmy dać rade (Bojinov, Palladino czy też Zalayeta). Zwycięstwo zapewnił nam niezawodny Niedźwiedź, który strzelił dwie bramki, jak wiadomo w swoim stylu (dwa strzały z daleka - pierwszy gol piękny, drugi po błędzie bramkarza).

W następnym meczy gramy z Albinoleffe, które nie powinno być jakimś strasznym utrudnieniem w walce o 3 pkt. Grają nierówno, ale rzadko przegrywają, a punkty w ostatnim meczy stracił lider tabeli - Genoa, więc tak czy inaczej nie można lekceważyć przeciwnika :wink: Mecz gramy w sobote na wyjeździe więc utrudnienie jest jeszcze większe. Moim zdaniem mecz powinniśmy wygrać i zdobyć należyte pierwsze miejsce w tabeli :lol:

Do tego jeszcze dochodzą plotki o planowanym zakupie Davida Villi. Jest świetny, ale nie wiem czy na włoską ligę... Calcio dużo różni się i Primery dlatego piłkarze z obu krajów nie radzą sobie w przeciwnych ligach. Zresztą watpię żeby David się pokusił. Myślę, że Juve sprowadzi dużo zawodników z ligi francuskiej, dlaczego? Chyba nie muszę tłumaczyć :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 lis 2006, 14:43

No Nedved pokazał klase, ładne brameczki nie ma co 8) , Nie ma sie z czego cieszyc ze stracilismy dwoch podstawowych zawodnikow, ale widze w tym tez jakies plusy ... Szanse dostana dublerzy, beda grac od pierwszych minut więc zobaczymy na co naprawde ich stac :wink: No i oczywiscie Bojinov na jakis czas przestanie byc niezadowolonym z fakty ze nie wychodzi na boisko od pierwszej minuty :wink: Sytuacja w tabeli jest dobra wiec poradzimy sobie jakos bez Alexa i Davida.

Teraz plotek co nie miara :lol: Marynarz z Francji, Superstrzelec z Valencii, Barzagli ....

Bez watpienie trzeba sie wzmocnic, ale nie wierze ze wzmocnienie przyjdzie w zimowym okienku transferowym ... moze uda sie cos zalatwic na lato ... stawiam na Barzagli i jakiegos Francuza oczywiscie :wink: :)

Warto odnotowac jeszcze dwa fakty:

Wypowiedz Zebiny, która troche śmieszy, a takze coraz bardziej zniecheca mnie do Zebiny " W Rzymie gwizdało na mnie 60 tys. kibiców, tutaj tylko 20 tys." :roll:

Dobra informacja jest zapewnienie menadzerki Buffona, ze Gigi nie opusci Turynu w przerwie zimowej :) ... mam nadzieje

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 lis 2006, 16:26

Niezłe jaja :roll: Guzman, Del Piero, Trezeguet, Zalayeta kontuzjowani/urazy ... został nam Palladino i Bojinov na jakies 2-3 tygodnie :lol: , ale jak to mówią Aleluja i do przodu 8)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2859

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 lis 2006, 16:38

to pewnie jakiegoś z Primavery wyciągną, bo raczej z pomocników to żaden w ataku nie pogra, chociaż Zanetti ostatnio sie roztrzelał 8)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 lis 2006, 18:59

1-1 :shock: głupia kartka buffona Palladino ratuje tyłek juventusowi jednak Genoa przegrała ze spezia u siebie 1:2 i czyżby juve wskoczy na 2 miejsce ? :roll:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 22 lis 2006, 10:53

kon2r pisze:buffona
kon2r pisze:juventusowi
kon2r pisze:spezia
kon2r pisze: juve
:roll:

Mecz nie najlepszy, ale mozna bylo sie troche tego spodziewac ... nie ma polowy skladu :? , z drugiej strony teraz graja nieco na luzie :wink: .... tracimy juz tylko punkt do lidera i władza myśli juz o wzmocnieniach na nowy sezon. Palladino wepchnał piłkę do siatki i możliwe, że tym samym odwołał swój transfer do Udniese :roll: mam nadziej, bo fajnie się zapowiada. Za tydzien mecz u siebie wiec 3pkt. i mysle ze lider :twisted: bedzie bal :lol:

Forza Juve

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 26 lis 2006, 11:01

No i znow wygrana, nie było łatwo, ale skończyło się cudownie, zgodnie z planem strzelali rezerwowi napastnicy, znów Palladino i Bojinov Show 8) takze pierwsza bramka De Ceglie dla Juventusu :) Dwie bramki padły po ośmieszeniu obrońców Lecce i zabraniu im piłki pare metrów od pola karnego :lol: ach ten Zdenek :wink: . Do lidera juz tylko 1 pkt., za tydzien cięzka przeprawa na wyjezdzie z zajmujaca 7 miejsce Genoa :wink: . Bramka De Ceglie całkiem przyjemna z dużego konta, strzasznie sie chłopak cieszył, no ale mial z czego 8)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2859

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 01 gru 2006, 22:26

fiu fiu troche nas leją Genuańczycy:/ Jeszcze 10 minut, może coś się uda huknąć, ale i tak najlepszy komentator i jego teksty typu,, rozpoczęła się 80 minuta...rozpoczęła się już30 sekund temu" :lol:
kurde ale Mauro troche kupe gra:/, generalnie cała drużyna gra dzisiaj słabo, niby tam coś ładnie chcą popykać ale niekoniecznie im wychodzi.No cóż, nie można zawsze wygrywać:)
Pavulon dostał czerwień:/lipa

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 gru 2006, 14:18

Tak, wg mnie słabo zagrali właśnie Mauro i Bojinow. Druga połowa była zdecydowanie ciekawsza niż pierwsza. Fajny gol Nedveda z wolnego, ale wydawało mi się, że ktoś lekko musnął piłkę i ta zmieniła tor lotu. Gol dla Genui idzie na konto Boumsonga, no i w końcówce fatalne zachowanie Nedveda (wcześniej żółta kartka jednak zupełnie niezrozumiała dla mnie)... Ogólnie średnio meczyk mi się podobał, momentami obie drużyny nie umiały na dłużej utrzymać piłki, ale pózniej było lepiej.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 gru 2006, 15:52

Jeśli Juventus ma grac takie mecze w Serie B - nie chce myśleć o powrocie do Serie A.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 gru 2006, 16:33

Cała drużyna zagrała słabo, widać było, że się starali, ale co z tego? Co do karnego nie jestem pewien czy był, ale i tak brawa należą się oczywiście Buffonowi za świetne wyczucie. Kolejny remis... Początek świetny, ale im przeciwnik jest wyżej w tabeli tym bardziej Juve nie potrafi sobie z nim poradzić. Mogą się usprawiedliwić tym, że brakuje nam wielu zawodników, ale np. dlaczego potrafili sobie poradzić z Lecce strzelając im aż cztery bramki? Genoa praktycznie nie jest wcale taka mocna jak na początku sezonu, przegrana w którymś z kolejnych meczy wisi niestety w powietrzu...

p.s. Bojinov wygląda jak Szczepan z 'Kryminalnych' hehe :laughing:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 gru 2006, 21:03

Snipp_ pisze:Jeśli Juventus ma grac takie mecze w Serie B - nie chce myśleć o powrocie do Serie A.
Bedzie dobrze. Mala zadyszka moze sie zdarzyc nawet najlepszym. Poza tym poczekajmy na efekty po transferach, bo nasza pomoc zbyt mocna nie jest.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 gru 2006, 14:04

Lakier pisze:Bedzie dobrze. Mala zadyszka moze sie zdarzyc nawet najlepszym. Poza tym poczekajmy na efekty po transferach, bo nasza pomoc zbyt mocna nie jest.

Bedzie dobrze, nie ma watpliwosci, trzeba zauwazyc ze w B gra wyglada zupełnie innaczej, tutaj 10 zawodnikow leci do piłki, nawet bramkarza ponosi, ale trener krzyczy wiec on stoi, te oslabienia ataku tez widac nie da sie ukryc, nie bylo praktycznie wykonczenia akcji :/ , Bojinov ma swietne mecze ale i kiepskie dni, Najwiekszym problemem wydaje sie byc obrona :? Boumsong najpierw naprawia blad, ale pozniej popelnia taki ze tracimy bramke, no i ten słaby Buffon :? .

Co do bramki to mysle ze nie ma mowy o pomocy innego zawodnika, ale moze jestem slepy :wink:

Nie ma co narzekac bo sytuacja jest swietna, mamy drugie miejsce i pkt. straty do lidera, nie jestesmy w Serie B po to by zachwycac lub wygrywac wszystkie mecze, a po to aby awansowac.

Forza Juve

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 gru 2006, 21:59

ja pi[***]e. skonczy sie wreszcie ten sezon?

WP // Babel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”