Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 41

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 01 gru 2006, 17:05

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 gru 2006, 17:41

Rossi pisze:Ale walnołeś newsa :wink:
Patrz to ja pojde za ciosem http://www.manutd.com/default.sps?pageg ... sid=383601

albo: http://www.manutd.com/default.sps?pageg ... sid=383600

wierzysz :?: :wink:
No wierzę, ale bardzo szokująca to zmiana.

Po pierwsze: Obiecał grać do końca kariery
Po drugie: Odszedł z Barcy i nie miał już nigdy wracać, mimo że kibice go namawiali. Teraz odchodzi z obecnego klubu by przejśc zupełnie do innej ligi.
Po trzecie: Nie pojawiały się żadne plotki ani pogłoski o transferze (jeśli lepiej to zabrzmi: wypożyczeniu)
Po czwarte: Nigdy nie przeczytałem żadnej jego wypowiedzi nt. pójsća do Manu
Po piąte: Ma już 35 lat i mimo to zasilił mocny klub.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 17:46

Ebi pisze:Po pierwsze: Obiecał grać do końca kariery
Po drugie: Odszedł z Barcy i nie miał już nigdy wracać, mimo że kibice go namawiali. Teraz odchodzi z obecnego klubu by przejśc zupełnie do innej ligi.
Po trzecie: Nie pojawiały się żadne plotki ani pogłoski o transferze (jeśli lepiej to zabrzmi: wypożyczeniu)

Wszystko zostało już omówione w odpowiednim temacie i chyba ponowne pisanie o tym samym nic nie da :wink:

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?p=278554#278554

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 gru 2006, 17:55

RóżA pisze:
Ebi pisze:Po pierwsze: Obiecał grać do końca kariery

Wszystko zostało już omówione w odpowiednim temacie i chyba ponowne pisanie o tym samym nic nie da :wink:

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?p=278554#278554
Nie mam zamiaru się rozpisywać, napisał po krótce swoje zdanie :wink:

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 01 gru 2006, 18:54

Transfer Larssona do ManU ? Jestem strasznie zaskoczony. Ale zaskoczony na plus :D Na pewno Henrik przyda się zespołowi na te kilka miesięcy. Ba! strzeli nawet napewno kilka ważnych bramek. Ważne żeby tylko szybko zgrał się z drużyną. Mimo, że ma już 35 wiosen na karku to prezentuje ciekawą formę i mam nadzieję, że taką utrzyma grając w United 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 gru 2006, 19:16

Ten mecz z Boro to prezencik dla wszystkich tych którzy nie przepadają za Cristiano Ronaldo :P Cris7 jeśli Jenas podcinał Van Parsiego jak prawiczek :lol: to jak nazwiemy popis Ronaldo z przewracaniem sie :roll: Na pewno mu to sympatyków nie przysporzy, nawet mimo tego kapitalnego wolnego, jeśli ktoś dwa razy tak sie wywraca :?

I karny w zasadzie w prezencie - inna sprawa że mógł by strzelić gdyby nie bramkarza ale to nie usprawiedliwia sedziego :? No od tego jest bramkarz by utrudniać - Kanonierzy dostali prezent przy stanie 1:0 - MU przy 0:0 :roll: Taki sam prezent ale inna znacznie.

Mecz jest już chyba rozstrzygniety - bo Manchester ma czego chce, i już nie ma co oglądać. Na pewno United zasłużyli na prowadzenia ale nie w takich okolicznościach. Bo grają lepiej składniej i szybciej, ale ten mecz jest jak nic podobny to tego z Evertonem, do momentu bramki na 1:0 nic nie grali. A potem już było łatwiej bo i rywal nie miał czego bronić. A i czas upływał.

Jeszcze 2 minuty póżniej - od wykładanki Ronaldo - Xavier w słupek :twisted: Tylko że to wszystko efekt stałych fragmentów tylko ona były zagrożeniem, patrz wolny dla MU, i rożny dla MU [Huth niczym Terry :P w końcu go podglądał ] i rożny dla Boro strzał Abela :wink:

Emberman
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emberman » 02 gru 2006, 19:19

Oglądam mecz na necie i szczerze powiedziawszy gra jest wyrównana; ale ta sytuacja C.Ronaldo to naprawde :nein: jedyne co moge powiedzieć to: GO GO UNITED!!!

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 02 gru 2006, 19:35

Zaza pisze:to jak nazwiemy popis Ronaldo z przewracaniem sie Rolling Eyes Na pewno mu to sympatyków nie przysporzy, nawet mimo tego kapitalnego wolnego, jeśli ktoś dwa razy tak sie wywraca
Dla mnie takich symulantów powinno się ostro karać po meczu. Zawiesić takiego na parę meczów to może się oduczy skakania w polu karnym. Tacy piłkarze psują piłkę nożną, wypaczają wyniki spotkań. Symulowanie powinno zostać wyeliminowane z europejskich boisk.

I tu mi się podobała wypowiedź Moyesa na temat symulacji. Powiedział on kiedyś, że jeśli jeden z jego zawodników będzie oszukiwał to nie będzie miał szans na grę w pierwszym składzie, a nawet może posunie się do sprzedaży. Jak na razie żaden z piłkarzy The Toffees symulantem raczej nie jest, choć krytykuje się Johnsona, że ponoć symuluje, ale dla mnie to głupota. Kto go zna to wie, że nie symuluje. Ile prawdy w słowach menadżera Evertonu? :wink:
Jarzinho pisze:Czyli pierwszej polowy nie ogladałes... :wink:
Początek spotaknia wygladał tak jak napisał Zaza. Wyglądalo to tak jakby MU dogrywało sobie koncówke prowadząc 3-0. Miny i reakcje Alexa mowiły same za siebie. Moze tez było to spowowdowane skałdem, bo to napewno nie była najmocniejsza paczka MU jaka moze wystawic Szkot. Widać chcial dac pograc tym co ostatnio sa łaczeni spekulacjami i troche narzekaja na gre. Silvestre, Richardson i Wes. to napewno odbiło sie na grze. Przy całym szacunku Vidic na dzien dzisiejszy jest zawodnikie lepszym od Wesa i Francuza. Podobnie w drugiej lini Kieran i John maja sporo lepszych kolegów w zespole. Jednak jak sie pozniej okazało na Everton nawet troche rezerwowy skałd wystarcza, a to jednak mowi o klasie zespołu 8)
Może reakcja trochę spóźniona, ale co tam. Muszę to napisać.

MU miał trochę rezerwowy skład, ale co w takim razie powiecie o Evertonie? Brakowało Tima Cahilla, Andrew Johnsona, Tony Hibberta, Tima Howarda, a nie wiem czy wiecie, oni wszyscy są kluczowymi piłkarzami Moyesa w tym sezonie. Gadanie o tym, że MU zagrało w rezerwie i pokonało Everton jest w tym wypadku śmieszne. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że to właśnie Moyes wystawił rezerwę i nie macie się czym podniecać :roll: Timbo, Jędrzej i Howard są w tym sezonie zdecydowanie najlepszymi piłkarzami [obok Artety]. Wystarczy spojrzeć na to kto zdobywał bramki i w jakich ilościach by określić jak wielką stratą są te kontuzje. Również wasz Howard w tym sezonie spisuje się świetnie pomiędzy słupkami Evertonu i mam nadzieję, że on na Goodison to już zostanie, bo Manchesterze raczej nie jest potrzebny, a w Liverpoolu będzie gwiazdą. IMO chyba bardziej było widać ich brak niż Giggsa czy Smitha.

A co do samego meczu to pierwszą połowę Diabełki faktycznie nieco przespały. Everton wcale nie grał źle do straty pierwszej bramki, a potem to już była tragedia. Ale wcale mnie to nie dziwi: Yobo na prawej, na środku podstarzały Stubbs, w ataku kompletnie bezużyteczny Beattie... Nie było szans na korzystny wynik. I jeszcze graliście u siebie.
Jarzinho pisze: Cyfra+ to czynnik, ktory decyduje o mozliwosci pisania postów... :shock: Ja mam jeszcze CP to moze zostane moderatorem. :twisted:
Czyli ja się już na tym forum nie mogę udzielać. co?

EDIT:
Boro wyrównuje :mike: Jeszcze jeden, panowie!

EDIT 2:
A żem się nacieszył :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 gru 2006, 19:57

Metol - tych którzy chamsko faulują czy robią cos nie sportowego komisje federacje, karają po meczu czy w czasie najbliższych posiedzień, może czas "oszustów" - Bo tak jak z karnym to szukał faulu bo co miał zrobić ? tak ta wywrotka na 20 metrze była żenujaca. I to coraz cześciej w premiership gdzie liga zawsze uchodziła za trawda ale czystą.

Na temat meczu z Evertonem pisałem już wcześniej, był podobny to tego z Boro. Patrząc na pierwsza połowe. Mądra gra rywali i MU bez pomysłu, a potem było znacznie łatwiej.
metol pisze:EDIT
...
EDIT 2:

:roll: Fletcher jednym zagraniem [główka] poprawił sobie note i to znacznie :wink: Maccarone w nim nadzieja :P

Pozdro :!:

Emberman
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emberman » 02 gru 2006, 20:06

metol pisze:Cyfra+ to czynnik, ktory decyduje o mozliwosci pisania postów... Shocked Ja mam jeszcze CP to moze zostane moderatorem. Twisted Evil

A czemu akurat Cyfra+ to czynnik?? Bo co to tylko puszczają jednie tam Premiership?? Ja teraz ogladam ManU-Boro na internetowej tv.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 02 gru 2006, 20:13

Zaza pisze:Metol - tych którzy chamsko faulują czy robią cos nie sportowego komisje federacje, karają po meczu czy w czasie najbliższych posiedzień, może czas "oszustów" - Bo tak jak z karnym to szukał faulu bo co miał zrobić ? tak ta wywrotka na 20 metrze była żenujaca. I to coraz cześciej w premiership gdzie liga zawsze uchodziła za trawda ale czystą.
To są oszuści i można o nich tak otwarcie mówić. Cudzysłowie w tym wypadku jest zbędne. Oni wypaczają wyniki spotkań, a co najgorsze nie ponoszą za to żadnych konsekwencji. Żałosne.
Emberman pisze:A czemu akurat Cyfra+ to czynnik?? Bo co to tylko puszczają jednie tam Premiership?? Ja teraz ogladam ManU-Boro na internetowej tv.
Wybacz, ale ja tego nie napisałem. Wręcz ja się zbulwersowałem nieco tym stwierdzeniem. Pretensje powinieneś mieć do Jarzinho. :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 02 gru 2006, 20:19

Kurde znowu ten słaby Manchester wygrywa co za druzyna :lol: Obrona Częstochowy... :P 6 obrońcow co za zespół :lol:

Zaza nie napisze ci jak grali bo na onecie jeszcze relacji nie ma wiec lipa :oops: :lol:

Powiem jedno znowu jest zajebisicie i można isc z czysttym sumieniem sie napić czego sobie i wam życze 8)

Emberman
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emberman » 02 gru 2006, 20:19

No i się skończyło; widać było że w ostatnich munutach grali na czas, a Szwazer nawet na ostatnie 3 minuty nawet poszedł pod nasze pole karne :p
Można powiedzieć że te punkty się nam należy; ale martwi mnie brak formy Giggsa i Crisa :(

metol;

Sorry źle zaznaczyłem i tak wyszło :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 gru 2006, 20:21

Cieszę się ze zwycięstwa, choć uczucia oczywiście mieszane.I jak tu później bronić takiego Ronaldo? Już naprawdę myślałem, że po mundialu się czegoś nauczył. Ale zachował się jak oszust i nie ma nic na jego usprawiedliwienie. Co gorsze później jeszcze raz podobnie się wyłożył, tyle, że już nie w polu karnym.

Mecz wyrównany, w którym nie zabrakło emocji. Dzięki "niektórym" Portugalczykom również tych negatywnych... :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 gru 2006, 21:06

metol Cytujesz mnie, robisz to nieumijetnie. Przez co zmieniasz sens mojej wypowiedzi. Nie wiem moze zaczales czytac posty własnie od mojego :?: Jednak trzeba było przeczytac 2-3 posty wyzej i wychodzi co innego. Moze takze nie wiesz co robi tam emotikonka i co oznacza, a takze nie rozumiesz ironi... Nie wiem twoj problem. Pozniej kolejne, uzytkownikowi swoja nieumiejtnosci tłumaczysz zwalajac wine na mnie. Coś mi tutaj nie pasuje. Tyle.

Co do meczu to kolejny dzisiaj przykład, ze nie tylko w PD sa sedziowie, ktorzy popełniaja błedy... Karny z kapelusza pozniej kilka dosc kontrowersyjnych fauli min. domniemanego Boatenga na Ronaldo, który prawie sam "poszkodowany" zamienił na bramke. Mecz z lekkim wskazaniem na MU, który jednak stworzył wiecej groznych sytuacji. Gdyby lepsze zachowanie czy wieksze szczescie bramki dzisiaj mogli strzelic i Giggs i Rooney i Gabi. Roo dzisiaj był najwiekszym rozczarowaniem przynajmniej wg. skali talentu, zagrał bardzoo przecietnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”