FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 237

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 lis 2006, 18:12

107 lat dzis :P 107 lat sukcesow i czeka nas drugie takie :P

PS: Moj pies urodzil sie 29 listopada...wiedzial kiedy przyjsc na swiat :lol:

fieldy pisze:Chyba nie myślisz, że Barca rozniesie w pył Levante na ich stadionie ?
w pyl pewnie nie. Zwyciestwo 4:0 nie ma sensu raczej. Takie 2:0 starczy, a pozniej grac pilka , przy jak najmniejszym nakladzie sil.Mecz z Werderem jest duzo wazniejszy.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 30 lis 2006, 21:28

http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... news=15281

do tej pory uwielbiałam katalońskie komentarze, ale arabski robi konkurencję!

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 01 gru 2006, 17:22

TRZY INFORMACJE:

Henrik Larsson zostal wypozyczony do Manchesteru United:

Transfer Henki

Byly pilkarz FCB zmienil zdanie, co do kontynuowania gry w Helsinborgu i zdecydowal sie na trzymiesieczne wypozyczenie do MU

Szwed powiedzial: "Sir Alex Ferguson zadzwonił do mnie ostatniej nocy i zaproponował dołączenie do Manchesteru United. Rozmawialiśmy trochę na temat meczu i o tym, jak w Anglii wygląda sprawa świąt oraz nowego roku. Już raz zgłaszali się po mnie - było to po pierwszym czy drugim sezonie w Celtiku. Fajnie jest przyjść i grać dla tak wielkiego klubu. (...) Prawdopodobnie nie zagram każdego meczu w wyjściowym składzie, ale odbieram to jako zabawną rzecz na końcówkę mojej kariery. Moja rodzina też jest z tego powodu zadowolona".

Kadra na mecz z Levante: NEWS

Bez Ronaldinho (odpoczynek), Marqueza, Eto'o, Messiego i Savioli (lecza kontuzje). Wraca Thiago Motta:

Valdés, Jorquera, Iniesta, Edmílson, Puyol, Sylvinho, Gudjohnsen, Ezquerro, Giuly, Oleguer, Xavi, Thuram, Belletti, Zambrotta, Deco, Gio i Motta.

Gio podpisze nowy kontrakt: NEWS

Giovanni van Bronckhorst powiedzial, ze jest juz blisko do zakonczenia sprawy jego kontraktu z Barcelona. Zostanie on najprawdopodobniej podpisany do 2008 roku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2006, 17:42

Było już o tym :?: Chyba nie. Po hiszpańskim obywatelstwie dla Marqueza takie prawdopodobnie niebawem otrzyma Ronaldinho. Przebywa on w Hiszpanii już wystarczająco długo, ażeby się ubiegać o paszport UE.

Czyli niedługo w Barcelonie będą dwa miejsca dla grczy spoza Unii. Jednym z nich może być często omawiany przez kibiców Dos Santos, a drugim...no właśnie :roll: Często wymienia się nazwisko napastnika Boca Palacio, jednak to nic pewnego :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 gru 2006, 18:12

w lecie 2007 rowniez eto'o dostanie paszport

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 01 gru 2006, 21:24

RealFan pisze:Często wymienia się nazwisko napastnika Boca Palacio, jednak to nic pewnego

Czy ja wiem. On taki potrzebny to chyba nie jest. Wole już cieńkiego, ale sprawdzonego Maxiego Lopeza jeśli chodzi o talenty argentyńskiej piłki. Jakoś tylko Messi pokazuje z argentyńczyków że potrafi grać w Barcie. JRR nie poszło za dobrze, Saviola troche strzelał, ale wymagano od niego o wiele więcej, Maradona też w Barcie nie błyszczał jak na jego możliwości (oczywiście strzelił parę pięknych bramek, ale jeśli dobrze kojarze po roku przeniósł się do Włoch). Miejsce to powinno zostać dla naprawdę dobrego gracza, bo przy tych przepisach, gracze z poza UE powinni odgrywać zanczące role w swoich teamach.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 01 gru 2006, 21:40

Ale z tych przykładów, krzychu, które podałeś, to chyba każdy z nich, oprócz Riquelme, mógłby się sprawdzić w Barcie. Saviola na początku grał dobrze, a teraz gdyby Rijkaard dawał mu szanse to też pewnie pokazał by klase.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 gru 2006, 23:18

Wychodzi na to, ze Barcelona chciała powrotu Larssona tylko wg. prasy. Szkoda, ze nie postarali sie go sicagnac na takie wypozyczenie, choc juz niedlugo wróci Eto;'o przynajmniej mam taka nadzieje, Saviola takze wraca po kontuzji, Ezquerro pokazuje ostantio swoja przydatnosc, wiec moze pwoort Larssona byłby błedem.

Jutro ciekawy mecz z Levante, nie zagra Roanldinho wiec pewnie nasz atak bedzie wygladał Ezquerro-Eidur-Giuly. Jeszcze miesiac temu takie ustawienie to mogło zwiastowac kleske teraz nawet wyglada bardzo przyzwoicie. Duzo ise mowi takze o nieobecnosci w pierwszym składzie Deco, ale go zastapi Xavi, wiec wielkiej róznicy nie bedzie. Powinno ise zakończyć łatwym, ale nie wysokim wynikiem. Napewno Barcelona nie bedzie tak jak to ma w naturze ciagle forsowac tempa.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 01 gru 2006, 23:18

RealFan pisze:Często wymienia się nazwisko napastnika Boca Palacio, jednak to nic pewnego

jakos nie odpowiada mi ten tranfer, wolałbym bardziej jakiegos sprwdzonego napastnika ogranego w europie! Wiadomo kazde przejscie pikarza z Ameryki Pld do Europy jest wielką niewiadomą i nie waidomo jak dlugo potrwa aklimatyzacja i czy wogóle sprawdzie sie w danej lidze, dlatego bardziej kozystną opcją jest sprowadzenie kogos kto moze pomóc druzynie od razu!! Musimy jeszcze poczekac troche i w okienku transferowym sie przekonamy czy ktos przyjdzie czy tez nie !!
szkoda ze Henka wybrał MU i tam poszedl na wypozyczenie bo napewno b ysie sprzydal ... a zdrugiej strony odszedl z Barcy w glorii zwyciezcy i wiedział ze drugi raz tak nie odejdzie!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2006, 21:58

Levante - Barcelona 1:1 :?

Po zażartej walce udało mi się obejrzeć rwaną drugą połowę. Nie było warto :roll: Zagraliśmy w dziwnym zestawieniu. Edmilson, Xavi, Deco i Iniesta razem na boisku :shock: Giuly od początku :roll: Generalnie wydawało się chyba naszym grajkom, że Levante położy się i poprosi o najmniejszy wymiar kary tymczasem wykazywali oni dużo więcej chęci do gry niż my. Grali ambitnie, aktywnie, dynamicznie i w końcu udało im się wyrównać. Nasz defensywa grała dzisiaj bardzo przeciętnie. W sumie to cała ekipa tak zagrała. Widać było, że chcą ten mecz rozegrać na stojąco. Strata punktów to żadna tragedia, ale i tak mają u mnie minusa :P Levante miało więcej okazji niż my nawet. Szkoda, że pod koniec Xavi nie wykorzystał setki :?

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 02 gru 2006, 22:11

Szkoda troche tych straconych punktów, ale wiadomo, że teraz najważniejszy jest mecz z Werderem, spotkanie o wszystko i zawodnicy Blaugrany już byli myślami pewnie przy tym spotkaniu... :roll:
Rzeczywiście troche mi zal tej niewykorzystanej setki Xaviego, bo na pewno sami zawodnicy po zwycięstwie byliby w lepszych humorach.
Levante zagrało dobry mecz bez respektu dla rywala i to im z pewnością pomogło.

Teraz czeka nas najważniejszy mecz w polmetku sezonu.
Zagra Dinho, wiec bedzie i gra Barcelony lepiej wyglądała.
My kibice :) czekamy na zwycięstwo w spotkaniu z Niemcami, tudzież na awans do następnej rundy CL. :D

Visca El Barca :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2006, 22:20

Tak jak sie spodziewaliśmy przed meczem, że gracze Barcy moga "odpuścić".
Ktoś tak chyba pogrom zapowiadał, ale nie mam ochoty na napinke, więc ...
Remis w sumie też zły nie jest, skoro piłkarze Barcy stali tylko i czekali, aż się Levente położy :D

Mecz, jak to mówi czasem Niggaz - bez historii [dobrze przytoczyłem ? ]
Bo nic nie mówi o obecnej dyspozycji graczy Dumy Katalonii. Z Werderem będzie inna gra, ale tez inny temat :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2006, 22:23

fieldy pisze:Mecz, jak to mówi czasem Niggaz - bez historii [dobrze przytoczyłem ? ]
Dobrze przytoczyłeś. Takich spotkań nie lubię :P

Nasi piłkarze zostawiali dzisiaj przeciwnikom zdecydowanie zbyt dużo wolnego miejsca. Byliśmy też mało przekonujący w ofensywie. Valdes musiał wybronić kilka piłek. Widać chociaż, że utrzymuje dobrą formę. Ezquerro grał krótko, ale znowu zdążył się pokazać z dobrej strony. Powinien grać częściej niż Ludo. Deco strzelił kapitalną bramkę z wolnego. Sam już nie wiem kto powinien wykonywać te stałe fragmenty u nas :wink:
fieldy pisze:Z Werderem będzie inna gra, ale tez inny temat
Słuszna uwaga :!: :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 gru 2006, 22:39

@Niggaz ja tez ostro walczylem, zeby meczyk obejrzec :D

I podzielam Twoje zdanie, ze mecz nie stal na najwyzszym poziomie.

Najwazniejszy mecz we wtorek, dlatego strata punktow i byc moze fotela lidera mnie tak bardzo nie martwi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 gru 2006, 23:23

Jedno z najsłabszych spotakn Barcy w tym sezonie. Zaskoczył mnie totalnie Frank. Nie wiem kto miał operwoac na lewej flance...Deco, Xavi, a moze Iniesta. Napewno lepszym wyborem byłoby wystawienie od poczatku Ezquerro. Atak wygladal tragicznie. Oczywiscie postacia numer jeden w Barcelonie był Iniesta, robił wszystyko, a środek nalezał tylko do niego. Pomagac starał mu sie Xavi i to by było na tyle w kreatywnosci i ofensywnych poczynaniach. Deco powinien zostac zmieniony w pierwszej połowie, bo raczej grał dla Levante niz przeciwko nim. Dobrze, ze strzelił bramke. Eidur Obrazek do konca nie wiedział gdzie sie znajduje, kolejny tragiczny wystep, Giuly podobnie, choc on kilkakrotnie był przy piłce i cos starał sie z nią zrobić. Zmiany takze dziwne i to bardzo Obrazek Ula za Deco Obrazek i Santo za Giuly'ego. Pozniej strata bramki i... i kto miał pociagnac gre 5 obronców + jeden DM :roll:
Ogolnie mecz, który Barca chciała wygrac najmniejszym nakładem sił. Zlekcewazono przeciwnika, co na tym poziomie nie powinno miec miejsca. Jeszcze gorzej, ze zawodnicy nawet sie nie starali strzelac bramek, nawet gdy było 0-0 wygladało to tak "i tak w koncu cos strzelimy i wygramy" Tak nie mozna podchodzic do kolejnych spotkan Obrazek

Jedyne usprawiedliwienie, ze czeka Barce pojedynek z Werderem i oby w nim dzisiejsza strata punktów została wynagrodzona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”