Siatkówka - Strona 71

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 gru 2006, 13:53

Bonso pisze:Prawda jest taka, że z taką grą Polacy pokonali by dzisiaj każdego przeciwnika.
To ja jakoś inaczej tą prawdę widze...

Bardzo trudno ocenić naszą grę dzisiaj. Na tle wspaniale dysponowanej drużyny obrnocy tytułu wyglądaliśmy momentami jak drużyna Angoli czy Wysp Brytyjskich.
Dla mnie najlepsi po naszej stronie to Wlazły i Bąkiewicz. Miałem wrażenie, że tylko oni wierzą w możliwości swoje a zarazem w szanse pokonania drużyny Rezende.

Padają opinie, że za 4 lata Polska... hmmm mam duze wątpliwości jeśli chodzi zwłaszcza o pozycję rozgrywającego. Czy nadal Zagumny? hmm a jeśli nie on to kto? Poważnym kandydatem może być chyba tylko Neroj (zakładając, że miedzyczasie nie zostanie przekwalifikowany na środkowego).
Na pozycji przyjmujących będzie kim grać, o atak też się nie boję.

Gruszka -> Bartman
Świderski -> Jarosz / Pęcherz / Kurek
Szymański -> Gromadowski / Kurek

PS.
Dla mnie występ Gacka to skandal i chyba największy błąd Lozano.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 03 gru 2006, 14:01

RóżA pisze:
Marq pisze:Nie powiedziałbym...

Nie ma co się oszukiwać, odstawaliśmy od nich i to sporo. Dojście do finału w fenomenalny sposób tego nie zmienia. Na chwilę obecną są po prostu lepsi.
Odstawaliśmy w tym meczu o klase, ale gdyby Gacek był w pełni sił to polski zespoł podszedłby do tego meczu z innym nastawieniem psychicznym i kto wie czy walka nie byłaby równorzędna.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 gru 2006, 14:01

Pisakk mysłałem, że masz dośc siatkowki :P

Ludzie jestesmy wicemistrzami świata, a wy juz wybrzydzacie, wymieniacie zawodników, krytykujecie Lozano. A nie przyszło wam przez myśl, ze to pewnie Gacek na własna odpowiedzialnośc chciał zagrać ? Odmówilibyscie mu?

Teraz jest czas na swietowanie, chłopcy odwalili kawał roboty i beda pracowac dalej. Za rok ME, pozniej IO i nalezymy juz do grona faworytów. Przez 4 lata jesteśmy druga siła na świecie i nikt nam tego nie odbierze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8671
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2006, 14:01

POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!: POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!:

DZIEKUJEMY :rydzyk: DZIEKUJEMY :rydzyk: DZIEKUJEMY :rydzyk:

JESTESMY WICEMISTRZAMI :!: JESTESMY WICEMISTRZAMI :!:

DZIEKUJEMY :rydzyk: DZIEKUJEMY :rydzyk: DZIEKUJEMY :rydzyk:

POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!: POLSKA :!: BIALO-CZERWONI :!:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 gru 2006, 14:07

Marq pisze:Odstawaliśmy w tym meczu o klase, ale gdyby Gacek był w pełni sił to polski zespoł podszedłby do tego meczu z innym nastawieniem psychicznym i kto wie czy walka nie byłaby równorzędna.

Gdyby babcia miała wąsy to byłaby dziadkiem. Gacek nie zagrał i byliśmy gorsi. Jak już napisał Babel- jesteśmy Wicemistrzami Świata i to jest w tym momencie najważniejsze :wink:

ZAGUMNY NAJLEPSZYM ROZGRYWAJĄCYM ŚWIATA :!: :!: :!:

Zajebiście, po prostu zajebiście 8)

Wlazły dostał nominację do tutułu Najlepszego Zawodnika Mistrzostw :zgon:

Nie pisz posta pod postem.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 gru 2006, 14:29

Babel pisze:Ludzie jestesmy wicemistrzami świata, a wy juz wybrzydzacie, wymieniacie zawodników, krytykujecie Lozano. A nie przyszło wam przez myśl, ze to pewnie Gacek na własna odpowiedzialnośc chciał zagrać ? Odmówilibyscie mu?
Tak. Po pierwsze to dobro zespołu jest najważniejsze. Dwa gra mogla się dla niego skończyć poglębieniem kontuzji. Trzy Lozano ma posłuch i nikt nie krytykuje jego decyzji więc to on bierze odpowiedzialnośc a nie Gacek.

Ja nie wymieniam zawodników - w sensie, że gdyby tamci grali to było by lepiej. Tylko pisze o przyszłości bo na IO to raczej będą zmiany zwłaszcza wśród przyjmujących.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 gru 2006, 14:31

POLACY JESTEŚCIE WIELCY !!!!! DZIĘKUJEMY !!!!!!

To były naprawdę wspaniałe trzy tygodnie. Srebrne medale i tytuł najlepszego rozgrywającego dla Pawła Zagumnego - czy można chcieć więcej. Po prostu bajka :brawo: :mike:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 gru 2006, 14:42

Bellus wszystko co piszes ok, ale trzeba wziac poprawke na to, że:

1) Nie wiemy do końca jak powazna był Gacka, a ja nie jestem godzien podważac decyzji Lozano
2) Nie ma pewności, ze Bakiewiczem na libero byśmy zagrali pierwszego sta lepiej. Poza tym Bąkiewicz jest przyjmującym i porusza się w obronie w troche innych sektorach.
3) Nie lubie gdybać. Wczoraj specjalnie przedstawiłem sylwetke Brazylii po to by przestrzec przed zbyt optymizmem. Jestesmy wicemistrzami świata.
4) juz nie do Ciebie - Gosciniak może sobie dzieci przepytywac, a nie Lozano.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 gru 2006, 14:44

Zagraliśmy dzisiaj słabo czy to Brazylia była tak świetna? Nieważne zaszliśmy najdalej jak mogliśmy, wielki triumf naszych rodaków i cała Polska się cieszy :) Pokazali przez 10 meczy z rzędu, że możemy pokonać każdego, no prawie każdego bo Brazylia jest chyba nie z tego wymiaru. Gratulacje dla Zagumnego!, Pokazał brukowcom, które na niego jechały, że jest świetnym rozgrywającym!

W ogóle to gratuluje Nam wszystkim za taką kadrę i za to że mamy 'Napoleona' Lozano w kadrze :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 gru 2006, 14:45

Świetnie, że docenilki naszych graczy indywidualnie. Zagumny najlepszym rozgrywającym, Wlazły - prawie jak MVP :lol:
O ile nagroda dla Gumy była do przewidzenia bo nominacja, dla Mariusza była niemałym zaskoczeniem.
Chłopak ma 23 lata - na kolejnych mistrzostwach juz pójdzie krok dalej :D
Tomusmc pisze:Zagraliśmy dzisiaj słabo czy to Brazylia była tak świetna?
My zagraliśmy słabiej, bo nie mieliśmy libero w 1 secie, a później, jak Bakiewicz wszedł - to i tak atak nie działał. Brazylia zagrała troche lepiej niż zwykle - ale oni mają już doswiadczenie na tym poziomie, my nie.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 03 gru 2006, 14:48

:jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :pijemy: :pijemy: :pijemy:

Naprawde jest to coś wspaniałego :!: :!: :!: Polska Wicemistrzem :!: :!: :!:

Kto wierzył w mistrzostwo :?: Ja nie udało się trudno, ale kto wierzył przed mistrzostwami wierzyl choćby w awans do połfinału :?: Kto głośno mówił o tym :?: Prawie nikt, Polacy zagrali wspaniale i chwała im za to.Lozano podjął decyzje trudna ale wolał postawić na libero niż na typowego przyjmującego Bąkiewicza, a nóż Gacek grałby mimo kontuzji dobrze, nie zagrał bół mu doskwierał został zmieniony.Lozano popełnił błąd fakt ale o nic nie można się do niego przyczepić, Polacy są gorsi od Brazylii i to było wiadome.A więc Panowie pijemy za wicemistrza :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 gru 2006, 15:13

Pierwszy set bez historii. Wydaje mi się, że nie byliśmy wystarczająco skupieni na grze, a zamiast tego kontrolowaliśmy czy Gacek może dalej grać :roll: Przy dołączeniu do tego wspaniałej gry Brazylii musiało się tak skończyć.

Mi osobiście szkoda drugiego seta bo prowadziliśmy w nim niemal cały czas, mieliśmy inicjatywę w wyniku. Brazylia pokazała jednak klasę w końcówce i wygrała. Ta partia była decydująca bo inaczej moglibyśmy jeszcze powalczyć :wink:

W sumie zagraliśmy wspaniałe MŚ i ten finał niczego nie zmienia. Mamy wielki potencjał w tej drużynie i

"Już za czery lata...już za cztery lata :!: Polska będzie Mistrzem Świata :!: " :P

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 03 gru 2006, 15:28

Fenomenalne MŚ dla Polskich siatkarzy. Drugie miejsce w tak prestiżowych zawodach, to nie lada wyczyn :) Nie mam absolutnie żadnych pretensji o dzisiejszą porażkę Naszych, na pewno ambicji i woli walki im nie zabrakło, po prostu Brazylia gra w tej chwili kosmiczną siatkówkę, finezyjną, nierealną dla innych drużyn.
Cieszy bardzo nagroda dla Zagumnego, nominacja dla Wlazłego to już wogole szok :shock:
Dziękujemy za gre, ktora dała nam kibicom tak dużo wrażeń i czekamy na powrót do domu :!:
POLSKA :!:

ME będą nasze :twisted: Jesteśmy bezsprzecznie najlepszą drużyną europy :)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 gru 2006, 19:39

Jak zawsze na reprezentacja.net świetne wypowiedzi:

http://www.reprezentacja.net/?menu=1&s=1&r=7755

Babel pisze:2) Nie ma pewności, ze Bakiewiczem na libero byśmy zagrali pierwszego sta lepiej. Poza tym Bąkiewicz jest przyjmującym i porusza się w obronie w troche innych sektorach.
Absoltunie nie twierdze, że byśmy wygrali tego seta. Jednak, uważam że nie można sobie na finale MS pozwalać aby grał zawodnik "nie w pelni formy". A Bąkiewicz w innych setach pokazał się bardzo dobrze - znaczy no nie zawiódł mnie. Wywiązywał się najlepiej jak umiał, było widać u niego tą wiarę, zadziorność - taką jaką mają Igła, Prus, Olejniczak.
Babel pisze:3) Nie lubie gdybać. Wczoraj specjalnie przedstawiłem sylwetke Brazylii po to by przestrzec przed zbyt optymizmem. Jestesmy wicemistrzami świata.
A czy ja gdzieś twierdziłem, że wygramy? Wspominałem natomiast o pokorze i lekcje pokory dzisiaj dostaliśmy - oby udało sie nam z niej wyciągnąc wnioski. Żeby nie było tak, że spoczniemy na laurach i ponownie przyjdzie nam czekac 30 lat. Trzeba dalej pracować by faktycznie te hasła powtarzane tak czesto się spełniły - by za 4 lata być silniejszą drużyną.
Dratinho pisze:ME będą nasze Twisted Evil Jesteśmy bezsprzecznie najlepszą drużyną europy Smile
Bzdura.
Jesteśmy jedną z najlepszych drużyn Europy. Zgadza się najwyżej sklasyfikowaną na MS europejską druzyną. Jednak Rosjania to jest nadal potęga - 2 indywidualne nagrody - tyle samo co Brazylijczycy. Trzeba mieć pokorę, wiemy że możemy wygrać z każdym, ale nie możemy nikogo lekceważyć. Nie możemy popełniać błędów Rosjan - uważać przeciwników za gorszych.

A na ME w przyszłym roku poza nami stawiam na reprezentacje NIemiec.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 gru 2006, 21:09

http://mssiatkarzy.wp.pl/gid,8628590,ka ... 176268.710

Fajne zdjęcia, myślałem że na to nikt nie przjdzie, a tu taka niespodzianka ;)

I jeszcze to:

http://www.mssiatkarzy.wp.pl/gid,862851 ... 176466.718

Swoją drogę, może ten mecz nie był najlepszy w naszym wykonaniu, ale na pewno go zapamiętam na długooo. Szczerze powiedziawszy nawet się wzruszyłem jak zobaczyłem na dekoracji same 'szesnastki'.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”