Matura - Strona 36

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 gru 2006, 23:12

no mi poszło całkiem dobrze tylko z polaka troche za słabo

polak podst. 60%
angol podst. 89 %
hista rozsz. 79%

A teraz moje pytanie- zdaje ktoś z Was historię? Trudna jest? Dużo się uczycie (bo materiału z historii jest ogrom)?
Dla mnie raczej nie, ale jesli ktos nie interesuje sie hista to ciezko mu bedzie dobrze napisac. Ja od poczatku kierowałem sie w strone histy i jest to mój ulubiony przedmiot tak wiec licze ze zdam na 80% moze troche wiecej.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 gru 2006, 20:26

Polski podst. 53%
Angielski rozszerzony 60%
Matematyka rozszerzona 72% :mike:

W sumie majcę napisałem powyżej swoich oczekiwań i jak by mi tak poszło na prawdziwej to był bym zadowolony, w angielskim się spodziewałem więcej ale dużo punktów mi odjęli za rozprawkę, a polski to polski (byle zdać) ;)

Dzisiaj mój kumpel powiedział babce od polskiego, że nie wie kto bardziej cierpiał: Werter czy on na maturze :lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 gru 2006, 20:36

brylancik pisze:Matematyka rozszerzona 72%
Niezle, niezle. Matmy nie pisałem, ale jak widziałem rekacje piszących która wyglądała mniej więcej tak-'[k****]....a mogłem pisać histortie sztuki', wydaje mi sie ze łatwa nie była, gratuluje. :)

A i mam takie pytanie, widział ktos te nowe wydawnictowo Operona, przygotowujaceh da matury? WOS sobie kupiłem, naprawde fanie wydane i zawartość merytoryczna na odpowiednim poziomie, tylko ceny z kosmosu.

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 04 gru 2006, 20:40

a ja żałuje, że jestem na profilu matematycznym... zawsze pasjonowałem się historią. jakbym mógł jeszcze raz wybrać to poszedłbym na w liceum na profil humanistyczny z rozszerzoną historią i bym ją sobie zdawał teraz razem z gegrą ale wybrałem matme bo myślałem o polibudzie a teraz i tak zmieniłem plany...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 gru 2006, 17:47

Moje wyniki
Polak podst. 46 % i tak myślałem , że napisze go gorzej
Angielski podst. 90%
Geografia podst 76 %

A myślałem , że pójdzie mi próbna o wiele gorzej z Polskiego spodziewałem się nawet wyniku poniżej 30% .

mam nadzieje , że w maju nie będzie gorzej :wink:

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 06 gru 2006, 18:02

Ja się w sumie zbytnio nie popisałem, ale co tam... Trzeba sobie wmawiać że majowa matura będzie łatwiejsza, bo wmawianie sobie, że zacznę się uczyć nie skutkuje w moim wypadku :P
Język polski (podst.) - 49%
Matma (podst.) - 56% :oops:
Język angielski (roz.) - 74% (Za recenzję tylko 11 pkt. bo miałem 0 za kompozycję, za to że prawie 300 słów napisałem :roll: )
Masakra :rydzyk: Ja jak przejrzałem arkusz to doszedłem do wniosku, że tylko 1 zadanie bym w całości rozwiązał :oops:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 06 gru 2006, 19:31

Void pisze:J
Matma (podst.) - 56% :oops:
Język angielski (roz.) - 74% (Za recenzję tylko 11 pkt. bo miałem 0 za kompozycję, za to że prawie 300 słów napisałem :roll: )
Masakra :rydzyk: Ja jak przejrzałem arkusz to doszedłem do wniosku, że tylko 1 zadanie bym w całości rozwiązał :oops:
nie martw sie, u mnie w klasie był przypadek 12% z matmy podstawowej, gdzie przez 3 lata mamy mate rozszerzoną... :twisted:
zadanie z trapezem? :lol: To one dało mi 12 % :lol:
ofkoz zmieniam na podstawe

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 07 gru 2006, 17:59

Ale porażka :(
Polak podstawowy- tylko 50%
Angol rozszerzony- 39%- i tak zmieniam na podstawe ;)
WOS rozszerzony- 66% jedynie to mi w miare poszło :)

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 07 gru 2006, 18:08

I ja sie pochwale :P :P
polski podst 65%
angol roz 54%
majca rozsz 92% :king:

w sumie jestem zadowolony moze tylko chcialbym wiecej z angola :spoko:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 gru 2006, 18:14

internista1908 pisze:majca rozsz 92%
o żesz kur**... Nie znam żadnej osoby co by napisała tak wysoko rozszerzoną :o U mnie w klasie było coś koło 83% a w szkole niewiele więcej... Gdzie się w ogóle wybierasz na studia?

Oczywiście kur** = kurde... żeby niedomówień nie było

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 07 gru 2006, 19:03

brylancik pisze:
o żesz kur**... Nie znam żadnej osoby co by napisała tak wysoko rozszerzoną :o U mnie w klasie było coś koło 83% a w szkole niewiele więcej... Gdzie się w ogóle wybierasz na studia?

aż trudno mi uwierzyć w taki wynik procentowy... jeśli nie ściemniasz to gratulacje... masz mózg analityczny :D pewnie jakaś polibuda?

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 07 gru 2006, 20:09

brylancik pisze:

polibuda lub AGH :P :P z majcy niby mialem duzo ale za to z angola nie zachwycilem patrzac na osoby na tym forum :oops:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 gru 2006, 20:17

internista1908 pisze:AGH
To jak wszystko pójdzie w dobrym kierunku to się spotkamy na jednej uczelni... Chociaż nie ukrywam, że wolał bym na AE na finanse i bankowość, ale tam podobno ciężko się dostać :?

Nie wie ktoś jak mniej więcej wyglądał w zeszłym roku próg punktowy na którejś Polibudzie, AGH, albo AE w Krakowie?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 gru 2006, 20:22

brylancik pisze:na którejś Polibudzie,
tego nie mozna porownywac... u mnie sie ludzie dotawali z sama matematyka nawet nie piszac fizyki...zalezy jaki poziom bedzie miala matura...bo jesli wszyscy napisza w granicach 60% to prog skoczy wysok..a jesli sredni wynik bedzie kolo 30...to sam wiesz... i zalezy tez od kierunku i wydzialu, ja jestem na Informatyce i zarzadzaniu, i tam nie bylo wolnych miejsc..na elektrycznym owszem, i to na takic kierunkach jak informatyka czy telekomunikacja...a tak dla zwaly jeszcze powiem ze po pierwszej rekrutacji na Fizyce bylo wolnych 106 miejsc :lol:

napisz gdzie, jakie kierunek i wydzial, bo to jak widzisz bardzo wazne i robi kolosalna roznice..

a ja jestem na polibudzie poznanskiej :wink:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 07 gru 2006, 20:32

brylancik ja moge ci napisac ze jak nie zdajesz przykladowo jezyka obcego i matmy lub gegry na rozsz. to ciezko jest sie dostac na dzienne w Poznaniu na AE... ja zdaje gegre rozsz. i zastanawiam sie nad angolem ale jakos nie czuje sie na silach :? trzeba mierzyc siły na zamiary... a jak w przygotowujecie sie do matury? normalne lekcje i korki czy jakies kursy przygotowawcze do matury?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”