FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 240

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 gru 2006, 20:28

tiago nie widzial meczu. znam go bo jest w mojej redakcji. za pomoeczowke zebral niezla bure od ludzi ktorzy widzieli mecz

do tego wszystkie serwisy zle przetlumaczyly slowo 'destacado' ktore oznacza 'widzoczny' a nie 'najslabsze ogniwo'

niestety nic nie poradze na niewiedze. tiago zostal pouczony i wiecej pomeczowki nie napisze. na publicznym forum redakcja nie bedzie sie przeciez zrec

najlepsze ze jedna osoba zle przetlumaczyla newsa i reszta poszla za nia.

ale w koncu podales linki :) ciesze sie. choc i znikomej wartosci bo jak pisalem prosilem o wiarygodne opisy meczu. ale ok - punkt dla ciebie. zeby nie bylo

ale dalej nie uzyskalem odpowiedzi na inne pytania ktore zadalem i inne watki ktore poruszyles. glownie o mnie

ps - kiedy w koncu doczekam sie cytatu ze sportu? slow ktore rzekomo zmienili? moze zacytuesz z pamieci. w jezyku hiszpanskim? albo podasz linka? a moze nie bo hiszpanski nie jest twoim 'konikiem'?

ps2 - zle tlumaczenie to naprawde mizerwny dowod choc faktycznie tak zostalo napisane na polskich stronach

ps3 - gdzie na oficjalnej stronce zostalo napisane cos zlego o deco? i kiedy bylo napisane cos zlego o jakims naszym pilkarzu?

ps4 - dalej uwazasz e deco gral zle w meczu levante? bo mecz widzieli juz raczej wszyscy i chetnie pomoge ci w ocenie. ktora najwyrazniej ci nie idzie

z zupelnie innej beczki bede mial zdjecia i filniki krecone przez znajomych z meczu z werderem. jak ktos zainteresowany to na priw jak dam sygnal. bedzie widac rzeznie jaka zrobili kibice i moze padnie mit o slabym kibicowaniu w barcelonie :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2006, 5:39

Fakt jezyk hiszpanski nie jest moze moim widacym jezykjiem obcym, ale łatwo rozroznic jedno słowo od drugiego. Zreszta oficjalna strona jest min w angielskim. Co do oficjalnej to nie chodzi mi tu o Deco, a o Inieste i Xaviego, gdize jest podkreslone, ze grali dobrze, bo to głownie o Inieste sie na poczatku rozchodziło.
rkoeman pisze:ale w koncu podales linki ciesze sie. choc i znikomej wartosci bo jak pisalem prosilem o wiarygodne opisy meczu. ale ok - punkt dla ciebie. zeby nie bylo

WOW. Powiedz jeszcze mi, ze wszyscy kopiowali tekst z blaugrany :wink:
JA jestem ciekaw co oni by na to powiedzieli. JEden link moze byc malowiarogodny, ale drugi, trzeci i kolejne daja coraz wieksze poparcie. JEdna osoba mzoe sie pomylic, dwie takze, ale juz 3 i kolejne to sie robi coraz dziwniej. Czy uwazasz, ze oni nie widzieli meczu :?: Napisales ze tiago nie widzial meczu a napisał z niego relacje, jesli tak to widzie jaki profesjonalizm tam panuje. Jescze jedno w tej kwesti dalczego nikt w komentarzach mu tego nie wytknal, czyzby nikt tego meczu nie widzial, podobnie na innych stronach.

Co do relacji sportu to chodzi o 32 minute i tam ten teks brzmial inaczej i mysle, ze jesli zapytasz sie redaktorow na innych serwisach, baedziesz miał potwierdzenie.

co do ps4. Ty uznales go mozna powiedziec za kreatora gry, ja takiego widzialem w postaciach Xaviego i Iniesty. Ocena Deco to głownie bramka

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 gru 2006, 7:37

podalem linki w ktorych opisany jest mecz oraz relacja live. i w kazdym deco wymieniany jest jako kreator gry. mial najwiecej podan kluczowych, mniej strat niz inieste i gral dluzsza czesc meczu w pomocy a nie jak iniesta w ataku.

sport nie napisal nic o 'najslabszym ogniwie' tylko dwa razy uzyl slowa ktore podalem. to ze translatory zle tlumacza nie jest moja wina. zapewniam cie ze tiago juz nigdy nie bedzie pisal pomeczowki po spotkaniu ktorego nie widzial bo nie ma to sensu.

czekam dalej na linki w ktorych pokazesz to co mi zarzucasz. czekam na linki do hiszpanskich serwisow na ktore sie powolujesz (choc teraz przyznales sie ze tego jezyka nie znasz), czekam na argumenty rownie mocne jak moje - cytaty, linki, statystyki.

bo stwierdzenie ze sport zmienil relacje live jest kosmicznie smieszne :lol: nigdy tego nie robi i nie zrobil teraz. wkopales sie na tyle mocno ze bede czekal na te linki i fragenty albo przynasz sie w koncu ze sie pomyliles. do tego starales usilnie mnie obrazic i wysmiewales moj sposob olgadania meczu.

dalej nie przytoczyles nic konkretgnego i dalej omijasz zgrabnie wszystkie moje racjonalne argumenty - strona oficjalna na ktorej nie pisza dziennikarze sportowi to bardzo slabiutki przyklad. liczy sie tylko sport, md, as, marca, el puny czy la vanguardia. zaczales temat hiszpanskich serwisow to teraz go skoncz. ja jestem cierpliwy i bede czekal jak dlugo bedzie trzeba

btw - iniesta doznal w meczu z werderem dorbnej kontuzji i raczej nie zagra w sobote. w koncu chlopak odpocznie bo z werderem zagral juz swietnie - na swoim normalnym poziomie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2006, 7:53

Nie wiem dla kogo sie liczy prasa, ktora zmienia realcje podczas meczy, raz jak ktos nie strzela jest najgrszy, a jak strzela jest najlepszy... Ja to tylko zauwazylem i ten twoj tiago... raczej watpie. Podales linki, moze, ale linki prasy, a nie serwisow Barcy, a to roznica. Oficjalna strona to dla ciebie nic, zero znaczenia, dlaczego? bo tam pisza kibice, ktorzy maja takze inny poglad. Polskie strony to malowiarygodne zrodla, bo tam pisza kibice, ktorzy widzieli wszystko podobnie jak ja. Oni juz nie pisza, ze Deco byl najslabszy w pierwszej polowie, oni pisza, ze w całym meczu. Takze zauwazaja wklad Xaviego i Iniesty, co sam mogles przeczytac.
Jak ci moge podac link do sportu, skoro relacja jest zakonczona i zmieniona. Mi mozesz klamstwo zarzucic, ale czy pozostałym takze... Takze im zarzucasz klamstwa.
Skoro dla ciebie licza sie dziennikarze to gratulacje, mozesz porozmawiac sobie z Polem. Czt kibice Premiership biora na powanie oceny TheSun czy innej prasy, czy liczy sie dla nich to co uwazaja inni. Chyab nie potrzeba na to odopwiedzi.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2006, 18:24 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 07 gru 2006, 18:01

Troche optymistycznych wieści:

Bardzo optymistyczne prognozy dochodzą ze sztabu medycznego FC Barcelony w sprawie dwóch kontuzjowanych gwiazd naszego zespołu. Powrót Kameruńczyka Eto'o jest przewidywany na pierwsze dwa tygodnie stycznia, natomiast Messi ma powrócić na początku lutego.

Rok 2007 zostanie zatem bardzo optymistycznie rozpoczęty dla fanów Blaugrany. Do gry powrócą przecież jedne z największych gwiazd zespołu, których brak odcisnął znaczne piętno na postawie zespołu. Prognozuje się, że to Kameruńczyk powróci do zespołu pierwszy, a najbardziej optymistyczne wieści mówią, że ów powrót ma nastąpić już przed 15.stycznia. Oznacza to, że na boisku pojawi się on ponad miesiąc wcześniej niż mówiły pierwsze pesymistyczne prognozy. Messi natomiast wedle najnowszych wieści ma wrócić na boisko wraz z początkiem lutego.

W obu przypadkach pewne jest jednak to, iż powrócą oni przed drugą rundą Ligi Mistrzów, której pierwsze mecze zaplanowane zostały na 20.lutego. Nie ma wątpliwości, iż ich obecność będzie ogromnym wzmocnieniem, zważywszy na to, iż Barcelona pierwszy mecz rozegra na Camp Nou i o awans będzie walczyć na boisku przeciwnika.

Eto'o zaczął już biegać i teraz około miesiąca zajmie mu odbudowanie siły w zerwanym więzadle w prawym kolanie. Messi natomiast krok po kroku realizuje wyznaczony mu program regeneracji złamanej kości śródstopia. Rijkaard więc już niedługo będzie mógł skorzystać z 'el tridente', które straszyło europejskich bramkarzy na początku obecnego sezonu. Na ławce zapewne znów usiądą Gudjohnsen i Giuly, którzy w roli zastępców spisują się bardzo przyzwoicie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 gru 2006, 19:29

Jarzinho pisze:Nie wiem dla kogo sie liczy prasa, ktora zmienia realcje podczas meczy, raz jak ktos nie strzela jest najgrszy, a jak strzela jest najlepszy... Ja to tylko zauwazylem i ten twoj tiago... raczej watpie. Podales linki, moze, ale linki prasy, a nie serwisow Barcy, a to roznica. Oficjalna strona to dla ciebie nic, zero znaczenia, dlaczego? bo tam pisza kibice, ktorzy maja takze inny poglad. Polskie strony to malowiarygodne zrodla, bo tam pisza kibice, ktorzy widzieli wszystko podobnie jak ja. Oni juz nie pisza, ze Deco byl najslabszy w pierwszej polowie, oni pisza, ze w całym meczu. Takze zauwazaja wklad Xaviego i Iniesty, co sam mogles przeczytac.
Jak ci moge podac link do sportu, skoro relacja jest zakonczona i zmieniona. Mi mozesz klamstwo zarzucic, ale czy pozostałym takze... Takze im zarzucasz klamstwa.
Skoro dla ciebie licza sie dziennikarze to gratulacje, mozesz porozmawiac sobie z Polem. Czt kibice Premiership biora na powanie oceny TheSun czy innej prasy, czy liczy sie dla nich to co uwazaja inni. Chyab nie potrzeba na to odopwiedzi.

poprosilem cie o rzeczy ktore napisales. pisales o hiszpanskich serwisach, pisales cos o sporcie, pisales cos o mnie - i dalej tego nie widze

podasz czy nie? skoro 4 najwieksze gazety sportowe we hiszpanii (majace czesto inne polgady) zgodnie orzekly ze vv i deco to gracze meczu a iniesta byl niewidoczny na skrzydle to cos w tym jest.

ale przeciez ogladalem mecz pod wplywem uzywek choc poznalem tylko wynik i strzelca gola. przeciez to ze deco prowadzil gre bo iniesta gral przez wiekszosc czasu w ataku co poparlem poza wlasna ocena i ocena prasy statystykami tez sie nie liczy. to ze sport w realcji live napisal co innego niz sie tobie wydawalo rowniez sie nie liczy.

do tego caly czas omijasz moje argumenty nie odpowiadajac na nie. zadalem proste pytanie - kiedy oficjalna strona barcelony krytykowala jakiegos pilkarza? odpowiedz w koncu na cos bo powoli zaczynam stawac sie niemily

jako ze zarzuciles mi wiele rzeczy chce bys to zacytowal. domagam sie tak zwanej satysfakcji

ps - mam prosbe do innych osob bo nie chce psuc tematu na klotnie z osoba ktora tak mocno brnie w zaparte. moze ktos z boku ocenic kto ma racje i kto byl graczem stanowiacym o naszej sile? iniesta czy deco?

bo juz niedlugo nowy mecz a ten dalej swoje idac totalnie po bandzie

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 gru 2006, 20:14

ps - mam prosbe do innych osob bo nie chce psuc tematu na klotnie z osoba ktora tak mocno brnie w zaparte. moze ktos z boku ocenic kto ma racje i kto byl graczem stanowiacym o naszej sile? iniesta czy deco?
Przecież tutaj widać kto przytoczył jakieś konkretne argumenty a kto próbuje jakoś odzyskać twarz po tym jak pierdolnął głupotę. Sprawa jest jasna, Jarzinho bardzo dobrze wie, że się pomylił ale idzie w zaparte i myślę, że się już do tego nie przyzna... Ta dyskusja powinna się skończyć po 2ch postach. Nie zmienia to faktu jednak, że w tym sezonie Iniesta ogólnie rzecz biorąc gra dużo lepiej od Deco...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 gru 2006, 20:31

Owszem. Gra chyba najrowniej i najlepiej z calej druzyny. W sobote pewnie odpocznie bo choc dzisiaj normalnie trenowal nalezy mu sie mala przerwa. Xavi tez potrzebuje minut by wrocic do swietnej dyspozycji. Licze na mecz podobny do tego z Villarreal jako ze RSSS w tym sezonie nie umie w ogole grac w defensywie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 gru 2006, 21:00

Licze na mecz podobny do tego z Villarreal jako ze RSSS w tym sezonie nie umie w ogole grac w defensywie.
Prawdopodobnie się nie przeliczysz. Nie dość, że Barca gra na Camp Nou, a Sociedad jest ostatni w tabeli bez zwycięstwa na koncie, to jeszcze dwóch graczy pobiło się na treningu, w wyniku czego jeden z nich może już nie zagrać w tym sezonie :roll: Nerwy puszczają w obozie rywala, a Barca jeszcze dodatkowo zyskała pewności siebie i luzu psychicznego po pokonaniu Werderu. W końcu mieli nóż na gardle, a teraz mogą grać swobodniej. Powinno być dość łatwe zwycięstwo gospodarzy, nawet jeśli Rijkaard porobi rotacje w składzie, co z resztą lubi :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2006, 21:31

Ja tam mam nawet nadzieję, że Iniesta sobie odpocznie. Gra wspaniale a z takim przeciwnikiem jak Real Sociedad i tak poradzimy sobie w teoretycznie słabszym zestawieniu. Xavi niech sobie pogra. Ależ to jest niespotykany komfort mieć trzech takich piłkarzy (Xavi, Deco, Iniesta) w drużynie :P Chciałbym także, aby nieco więcej niż ostatnio zagrał Ezquerro.

A swoją opinię na temat tego co wypisywał Jarzinho przedstawiłem już na początku. Nic się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 gru 2006, 22:00

licze ze santi zagra od poczatku. nalezy mu sie. w koncu musi strzelic wiecej niz jednego gola w meczu bo umie. i stac go na to

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 gru 2006, 8:42

rkoeman pisze:do tego caly czas omijasz moje argumenty nie odpowiadajac na nie. zadalem proste pytanie - kiedy oficjalna strona barcelony krytykowala jakiegos pilkarza? odpowiedz w koncu na cos bo powoli zaczynam stawac sie niemily

Tego nie wiem, bo skad mam niby wiedziec. Juz ci pisałem, ze kontekscie oficjalnej strony chodzilo mi o postawe Iniesty i Xaviego, a nie Deco. Wiec nie wiem o co ci sie rozchodzi w tym temacie.

Twoja ocena sie i moze liczy, ale co z tego. Po mojeje stronie jest ocena oficjalnej strony(jeszcze raz mowie->Iniesta) i serwisow w Polsce. Choc cos tam pisałes jak profesjonalna jest blaugrana, ze relacje z meczy pisze osoba, ktora na oczy go nie widziała. Ocena prasy ma znaczenie, tylko dlaczego powiedz mi wprost(dwa, trzy słowa) na 2-3 serwisach jest wytkniecie bledu sportowi, i pokazanie jego profesjonalizmu. Powiedz kto uwiezy, ze 4 kolesi prowadzacych serwisy o Barcelonie nie potrafi przetłumaczyc prostego tekstu i do tego wszyscy kopiuja go z blaugrany :roll:
Szanuje twoje argumenty typu statystyk :arrow: kluczowe podania 4/2 na korzysc Deco, fajeni tylko, ktore to były, bo juz raz pisałem, ze takich nie pamietam(jedno pamietam). Celnosc podan i straty to takze argument, tylko ja nie patrze zbytnio na to, pamietam mecz z Milanem gdzie Roanldinho mial takze niska skutecznosc i straty, tylko co z tego skoro podał fantastycnzie do Giuly'ego i nikt o tym nie pamieta. Statystyki nie wygrywaja meczy, niekiedy wg. statystyk zaowndik mzoe byc najlepszy a wcale tak nie jest w rzeczywistosci. Prasa i jej oceny nigdy nie robia na mnie wrazenia(szczegolnie sport) spytaj sie kibicow Premiership jak traktuja oceny prasy...
Pamietaj to nie tylko ja sobie ubzdurałem, ze Iniesta i Xavi byli motoram czy postaciami wiodacymi. Nie tylko ja zauwazylem brak profesjonalizmu sportu. JA moge tak pisac, bo to ma małe znaczenie, ale ludzie na swoich seriwsach tak nei moga, bo przez takie klamstwa by stracili uzytkownikow. Wiec wytłumacz mi dlaczego na wszystkich serwisach jest poparcie moich argumentow. Dwa pytania zadałem i na dwa oczekuje odpowiedzi.

:arrow:

Zblizaja sie KMŚ i co wazne relacjonowac je bedzie Polska telewizja :arrow: Polsat Sport i PS Extra. Pierwszy mecz w czwartek o 19.30 Osobiscie jestem ciekaw kto z naszych oficjeli zostanie na losowanie fazy pucharowej CL. Barcelona w terminarzu KMŚ ma wiele wizyt min. w Parlamecnie. Wiadomo, ze Laporta do czwartku bedzie napewno w Japoni, a watpie zeby w czwartek lecial specjalnie na losowanie...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2006, 9:16

tylko ty sobie to ubzdurales. niestety. podwazasz wiarygodnosc sportu, md, as'a i marci oraz stron typu l'equipe czy a'bola. co jest smieszne. zeby nie nazwac tego inaczej

ale ja juz skonczylem bo ludzie widza ze nie masz racji mi to wystarczy

ciesze sie ze mecze barcelony w kms sa w cwartek i w niedziele i to na polsacie sport. bede mogl zobaczyc ten zabawny puchar coca coli :D z tego co mowia dzialacze barcy klubowi zalezy na jego zdobyciu. wiec pewnie go wygra

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 gru 2006, 10:43

rkoeman pisze:tylko ty sobie to ubzdurales. niestety. podwazasz wiarygodnosc sportu, md, as'a i marci oraz stron typu l'equipe czy a'bola. co jest smieszne. zeby nie nazwac tego inaczej
Juz nie bede cytował
rkoeman pisze:najwiekszej polskiej stronie o barcelonie
:P
Jednak moge inne
:arrow: barcaserwis
W 40 minucie bezbarwny w dzisiejszym spotkaniu Deco dał prowadzenie FC Barcelonie.
:arrow: fcbarca
Od pierwszych minut na murawie pojawił się Andrés Iniesta, który wraz z Xavim był jednym z najmocniejszych ogniw w drużynie. Najsłabszym okazał się za to Deco, który swoją formą odbiegał znacznie od kolegów.
Na pochwały z pewnością zasługuje postawa Andrésa Iniesty, który właściwie cały mecz był nie do zatrzymania (chyba że faulem).

:arrow: fcb24
Niemniej jednak obecność błyskotliwego Iniesty nie uchroniła Barcelony przed niemrawą grą & praktycznie biorąc, taki stan rzeczy miał miejsce przez całe spotkanie.
Otóż magazyn Sport podczas swojej relacji na żywo wywołał wilka z lasu & określił Deco mianem najsłabszego gracza na boisku.
Jak widac nie tylko ja sobie to ubzdurałem. Jeszcze gdzies tam było cos z com.pl i foicjalnej, ale nie chce mi sie szukac. Jest jeszcze cytat z blaugrany, ale po co ci cytowac, skoro sam dobrze wiesz co tam było napisane.
tylko ty sobie to ubzdurales
bo ogladales jak pilkarz gra, a statystki pozostawiles prasie. Tak, masz racje.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2006, 11:46

otoz sport nic takiego nie pisal choc ty odkryles ogolnoswiatowy spisek majacy za zadanie zrobic ci na zlosc :lol:

dobrze ze cytujesz polskie serwisy ktore potrafia tlumaczyc slowo 'firma' jako firma a jose carrerasa jako jose races :lol:

ach ten zly sport, zle md, zle gazety z madrytu. ach ten zly komentator na sky sports. jakze oni sa slepi :shock: :shock:

ps - podasz w koncu linki to tych hiszpanskich serwisow na ktore sie powolujesz? i wytlumaczysz w koncu dlaczego sport napisal ze deco byl najbardziej widoczny w pierwszej polowie meczu? :lol: czy raczej nie? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”