Matura - Strona 37

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 gru 2006, 20:39

dzieciol pisze:napisz gdzie, jakie kierunek i wydzial, bo to jak widzisz bardzo wazne i robi kolosalna roznice..
polibuda krakowska, a jeśli chodzi o wydział to chciałbym na "zarządzanie i inżynieria produkcji" ;) Ale jak już mówiłem moim celem jest AE i "finanse i bankowość", ew "marketing i zarządzanie" lub AGH "zarządzanie"...

Chodzi mi o to ile mniej więcej trzeba uzyskać punktów z majcy rozszerzonej żeby w miarę na luzie przejść przez rekrutację (nie mówię tu o 92% tylko bardziej realnej liczbie ;) ).

brylancik ja moge ci napisac ze jak nie zdajesz przykladowo jezyka obcego i matmy lub gegry na rozsz. to ciezko jest sie dostac na dzienne w Poznaniu na AE
W Krakowie jest chyba podobnie... dlatego zdaję matmę geo i ang na rozszerzeniu ;)

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 07 gru 2006, 20:46

W Krakowie jest chyba podobnie... dlatego zdaję matmę geo i ang na rozszerzeniu
w Poznaniu jest tak ze biorą pod uwage j.obcy i matme lub gegre. dlatego można zdawać tylko jeden z tych przedmiotów ale wtedy ma się ograniczone pole manewrów co do wyboru innych studiów. ja mysłałem o Towaroznastwie ale tam jest potrzebna matma rozsz. a nie czuje się na siłach, żeby ją zdawać. brylancik a powiedz mi jaka jest zasadnicza różnica między ekonomią a finasami i bankowościa bo ludzie których znam pracują w banku a są np. po tych dwóch róznych kierunkach...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 gru 2006, 20:48

Loco pisze:o Towaroznastwie
i chemia :P przynajmniej kumpel z ktorym mieszkam tam jest, i zdawal chemie...
jestes z Poznania?

brylancik ciezko jest powiedziec ile...moze byc poziom banalny matury i beda brali od 95% a moze byc latwy i przyjmowac zaczna od 40%...wszystko zalezy od was samych jak napiszecie... prog minimalny ustalicie sobie sami...

ps same jedynki w liczniku...na nastepna z 2 oge jeszcze poczekac dlugo :P
Ostatnio zmieniony 07 gru 2006, 20:50 przez dzieciol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 gru 2006, 20:48

Loco pisze:matme lub gegre
Matma mi jest potrzebna wszędzie... Geo zdaję tylko jako takie zabezpieczenie jak by mi majca nie poszła albo coś... W sumie to chyba tylko na AE ona się liczy. Poza tym zdaję ją jako przedmiot dodatkowy czyli nie mam na sobie jakiejś wielkiej presji że muszę zdać ;)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 gru 2006, 20:51

dzieciol pisze:napisz gdzie, jakie kierunek i wydzial, bo to jak widzisz bardzo wazne i robi kolosalna roznice..

Chcialbym isc na elektronike badz tez telekomunikacje na politechnice poznanskiej, jaki byl prog w tym roku?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 gru 2006, 20:55

sie spotkamy mowisz:), dolacz do mnie i fieldiego :P

na elektryczny mowisz? jak pisalem byly jeszcze miejsca wolne po pierwszej rekrutacji...co ciekawe za pierwszym razem nie przyjeli wszystkich tylko po to zeby miec poznie luki..minimalny prog?! jak bedzie podobna sytacja jak w zeszlym roku...to 40% z fizy i matmy na styk da Ci indeks...a przy 50% mozesz spac spokojnie...mowie o rozszerzeniu ofkorz....i nie przywiazujcie do tego takiej wagi..bo sytacja moze byc kompletnie inna..wszystko zalezy od was...

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 07 gru 2006, 21:01

brylancik ja bez żadnego przygotowania praktycznie gegre rozsz. na 60 % i gdzie tu jest miejsce na presje? :o dobrze mowisz o AE latwo tam sie dostac po gegrze bo o wiele latwiej jest zdobyc 60 % z gegry niz chociazby 50 % z matmy....

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 07 gru 2006, 21:17

Ja zdawałem fizyke tez bez przygotowania i jakos sie udalo ;)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 07 gru 2006, 21:23

A ja będe próbował na dziennikarstwo na UW ewentualnie coś w kierunku psychologii lub prawa...
Zobaczymy jak to wyjdzie :). Widzę że większośc ludzi na tym forum to matematycy,fizycy itd. Ścisłe umysly z was. Ja chodzę do klasy o profilu mat-inf i uświadomiłem sobie że matematyk ze mnie żaden... Uwielbiam pisać i interpretować przepisy na własny sposób!!

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 gru 2006, 21:24

dzieciol pisze:jak bedzie podobna sytacja jak w zeszlym roku...to 40% z fizy i matmy na styk da Ci indeks...a przy 50% mozesz spac spokojnie...mowie o rozszerzeniu ofkorz....

Fize zdaje na podstawie, nie chce mi sie uczyc na rozszerzenie, a matme na rozszerzeniu.

Ogolnie to wydaje mi sie, ze na politechnike malo ludzi chce isc, u was w klasach/szkolach tez tak jest?

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 07 gru 2006, 21:28

U mnie większość na politechniki ewentualnie wat się wybiera. Kilku ma zapędy ku wojsku ale 90% z nich po testach odpadnie bo to kompletne leszczyki z czasami rzędu 13,50-14 na 100m. Więcej pisać nie trzeba.
Ale powodzenia wszystkim w dostaniu się na wymarzoną uczelnie!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 gru 2006, 21:30

Lakier pisze:Ogolnie to wydaje mi sie, ze na politechnike malo ludzi chce isc, u was w klasach/szkolach tez tak jest?
Z mojej wiedzy wynika, ze praktycznie wystarczy zaliczyc matme zeby dostac sie na Poli, ale pewnie w roznych regionach kraju jest roznie :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 gru 2006, 21:33

Sawyer pisze: Z mojej wiedzy wynika, ze praktycznie wystarczy zaliczyc matme
prosze Cie... :? moze faktycznie zalezy od regionow..ale sprobuj sie tak dostac do Wroclawia czy Poznania, bez przesady.. :lol: ale faktycznie coraz mniej ludzi wybiera techniczne uczelnie, co za tym idzie jest latwiej..ale dostan sie to jedno..utrzymaj to drugie :lol:

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 07 gru 2006, 22:35

Loco pisze:a jak w przygotowujecie sie do matury? normalne lekcje i korki czy jakies kursy przygotowawcze do matury?
Matka chciała mnie wysłać na korki z fizyki, ale ja już tych 7 godzin w szkole nie wytrzymuję a co dopiero jeszcze po lekcjach się katować :roll: Więc fizę sobie w ogóle odpuściłem... :lol: IMO te kursy czy właśnie korepetycje są dobrym wyjściem bo wiadomo, że dużo szybciej się uczysz przy czyjejś pomocy. Ale jest jeden warunek, którego ja nie spełniam - trzeba być choć trochę pracowitym :P
dzieciol pisze:moze faktycznie zalezy od regionow..ale sprobuj sie tak dostac do Wroclawia czy Poznania, bez przesady..
Ale weź poprawkę na fakt, że my zdajemy maturę na innej zasadzie niż Wy... Swoją drogą mogą spieprzyć tym plany na przyszłość wielu zdolnym uczniom (i zapewne tak się stanie) :angry: Tak nie byłoby problemu - ja np. zdawałbym wszystko na poziomie rozszerzonym. Coś zawsze by się napisało a z podstawy to wiadomo, że nie jest zbyt trudno osiągnąć te 60% ze swojego profilowanego przedmiotu. A tak musisz wybrać - albo ryzykujesz nie zdaniem matury (poz. rozszerzony) albo tym, że nie dostaniesz się na wymarzone studia (poz. podstawowy)...
dzieciol pisze:ale dostan sie to jedno..utrzymaj to drugie
Właśnie w tym tkwi sęk :?
mawik pisze:Ale powodzenia wszystkim w dostaniu się na wymarzoną uczelnie!
Nie dziękuję :P Również życzę powodzenia :)

A propos to w tym tygodniu dowiedziałem się, że prawdopodobnie będę musiał zdawać geografię lub biologię na poziomie rozszerzonym :x Nie wiem może coś źle zrozumiałem -
Tutaj macie linka
Bo zdaję Chemię (roz) i Matmę (pod) a z tabelki wnioskuję że muszę zdawać jeszcze jeden przedmiot na poziomie rozszerzonym... Wie ktoś o co chodzi ???

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 gru 2006, 12:10

brylancik pisze:Matematyka rozszerzona 72%
O szok :D
U mnie ani jedna osoba nie zdała nawet podstawy :D

A ja z WOSu miałam 50%.
Ogólnie próbna matura na 'plus' :)
Mimo to, zmieniłam deklarację i polski rozszerzony zmieniłam na podstawę. Po co się męczyć :P :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”