Drużyna roku UEFA wg kibiców - Strona 2

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 07 gru 2006, 15:33

A co mi tam... Też sobie nabiję ;P Nie potrafiłem zrezygnować z Riquelme; a Kaka to już na bank musi być więc wstawiłem ich obu...

-----------------------------P. Čech (Chelsea FC)-------------------------

E. Eboué (Arsenal)---F. Cannavaro (Real Madrid)---P. Lahm (Bayern)

L. Messi (Barcelona)---A. Pirlo (Milan)---F. Malouda (Olympique Lyon)

-------------Kaká (Milan)-----J. R. Riquelme (Villarreal CF)-------------

--------K. J. Huntelaar (Ajax)--------Thierry Henry (Arsenal)-----------

Trener: Arsene Wenger (Arsenal FC)

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 07 gru 2006, 15:34

Bramkarz: Andrés Palop (Sevilla FC)

Prawy Obrońca: Emmanuel Eboué (Arsenal FC)

Lewy Obrońca: Fabio Grosso (FC Internazionale Milano)

Środkowi Obrońcy:
Rafael Márquez (FC Barcelona)
Kolo Touré (Arsenal FC)

Środkowy Pomocnik: Cesc Fabregas (Arsenal FC)

Prawy Pomocnik: Lionel Messi (FC Barcelona)

Lewy Pomocnik: Ronaldinho (FC Barcelona)

Ofensywny Pomocnik: Kaká (AC Milan)

Napastnicy:
Samuel Eto'o (FC Barcelona)
Thierry Henry (Arsenal FC)

Trener: Frank Rijkaard (FC Barcelona)

Mała kanonada zawodników Barcy, ale co poradzić 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2006, 16:07

Dziwnie się prezentuje ten temat. Kiedyś tematy z cyklu 'naj...' były zamykane dlatego, że każdy wypisywał tam swoje typy i nic poza tym. Żadnej argumentacji. Minimalne szanse na dyskusję. Tutaj widzę jest to samo. Poza tym widać, że każdy stawia na zawodników ze swojej ligi a przede wszystkich swojego klubu :wink:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 07 gru 2006, 16:11

--------------------Buffon-----------------------
Eboue-------Puyol-------Terry--------Abidal
--------------------Makelele--------------------
------------Deco------------Lampard----------
Messi--------------------------------Ronaldinho
---------------------Eto'o------------------------

Coach: Frank Rijkaard

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 18:24

Niggaz pisze:Dziwnie się prezentuje ten temat. Kiedyś tematy z cyklu 'naj...' były zamykane dlatego, że każdy wypisywał tam swoje typy i nic poza tym. Żadnej argumentacji. Minimalne szanse na dyskusję. Tutaj widzę jest to samo. Poza tym widać, że każdy stawia na zawodników ze swojej ligi a przede wszystkich swojego klubu Wink

Ehh no faktycznie zapomnialem dopisac :roll: hmmm ciezko teraz to naprawic ale jak sie komus chce z tych co juz oddali swoje typy to mile widziane uzasadnienie (ja tez zaraz dopisze ;)) a Ci ktozy jeszcze sie nie wypowiadali w tym temacie na przyszlosc prosze o uzasadnienie ;) i sorry za niedopatrzenie ;)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 gru 2006, 19:38

w plebiscycie Uefa druzyna ma formacje 4-4-2 wiec nie wiem jakim cudem co poniektorzy wypisuja 4-5-1 lub 3-5-2:idea:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 07 gru 2006, 20:22

Gomez pisze:w plebiscycie Uefa druzyna ma formacje 4-4-2 wiec nie wiem jakim cudem co poniektorzy wypisuja 4-5-1 lub 3-5-2Idea
Ja napisalem na poczatku ze jest dowolnosc bo to nie jest temat w ktorym nalezy tylko pisac jak sie zaglosowalo na stronie http://www.uefa.com ale mozna tez napisac jaka jest wedlug Ciebie jedenastka roku 2006 z wybrana przez siebie formacja ;) wiem ze sie to troche kluci ze soba i nie wiem czy mnie rozumiesz ale chcialem poprostu to troche urozmaicic :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 gru 2006, 20:56

Jarzinho pisze:Skoro 11 UEFA to chyba za CL i PU. Wiec nie wiem co tutaj robi Toni, Villa.
Jednak jakis powod istnieje. Troche pomieszane, brakuje takze pilkarza Boro finalisty Uefa.
Myślę, że jeśli się spojrzy na listę nominowanych to nie jest problemem się domyśleć, że nie chodzi tylko o europejskie puchary, ale też inne rozgrywki(czyt. MŚ)

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 07 gru 2006, 21:26

Ja również podam swoją jedenastke ale z krótka argumentacja :wink:

Bramkarz:
Gianluigi Buffon-świetnie broniłna Mistrzostwach równie dobrze w lidze i LM
Prawa obrona:
Emmanuel Eboue-Z nominowanych prawych obrońców jakoś nikt mi nie pasuje więc wybieram Eboue, świetnie grał w LM w lidze angielskiej jeden z najlepszych prawych obrońców.
Środek obrony
Fabio Cannavaro(C)-najlepszy zawodnik Świata według FF.Najlepszy obrońca MŚ już chyba nic nie trzeba dodawać.
Carles Puyol-bardzo dobrze kierował grę obronną Barcelony w dużej mierze to jego zasługa że Barcelona wygrała LM.
Lewa obrona:
Philipp Lahm-i tutaj miałem bardzo trudnym wybór między Grosso Abidalem a właśnie Lahmem i tutaj zdecydowały kwestie osobiste :P
Prawy pomocnik
Gennaro Gattuso-i tutaj także miałem problem, bardzo mocno obsadzona pozycja, po prostu Gattuso :P
Defensywny pomocnik
Cesc Fabregas-świetnie kierował grą Arsenalu w LM.Nad Pirlo się jeszcze zastanawiałem ale sympatia do graczy Hiszpańskich a także piłkarzy Arsenalu wzięła górę.
Ofensywny pomocnik
Kaka-lider Brazylii na MŚ.
Lewy pomocnik
Ronaldinho- bardzo słabo obsadzona pozycja, a Ronaldinho no to po prostu fenomen i to trzeba głośno powiedzieć
Napastnicy
Klaas Jan Huntelaar-bodajże w 30 meczach strzelił 32 gole.
Thierry Henry-prawdziwy lider Arsenalu w LM i w lidze, król strzelców w lidze angielskiej.
Coach
Arsene Wenger-dlaczego :?: Po prostu, dobra robota odwalona w Arsenalu.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 07 gru 2006, 21:36

Gianluigi Buffon - Mistrz świata i (niedoszły) Mistrz Włoch. Praktycznie bezbłędny.
Daniel Alves- Zdobywca P.UEFA, świetny w Primera Division-jak dla mnie odkrycie tego sezonu
Fabio Cannavaro- kapitan Mistrzów Świata, ostoja defensywy Włoch
John Terry- coś mi się wydaje że bez niego w składzie Chelsea nie wygrywałaby tak łatwo
Eric Abidal- jeden z najbardziej niedocenianych zawodników Lyonu, pewny,zdecydowany i konsekwentnie grający defensor
Cristiano Ronaldo- zawodnik 2 drużyny Premiership w poprzednim sezonie, w tym gra w końcu drużynowo, wielki gracz już dzisiaj
Andrea Pirlo- fenomenalna gra na MŚ, 'Pyrlo'- zawodnik godzien naśladowania:)
Kaka- najwyższy poziom, niesamowita technika i kultura gry!
Ronaldinho- troszkę słabszy rok, ale mimo wszystko- to zawsze R10 ;)
David Villa- gdyby nie on to z Valencią byłoby kiepsko, świetny w zarówno w klubie jak i jeden z jaśniejszych punktów słabszej ostatnimi czasy reprezentacji Hiszpanii
Luca Toni- snajper idealny- skuteczny, przebojowy, silny, szybki, nienaganny technicznie!

trener:Marcello Lippi- z dobrej i nudnie grającej ekipy Italii stworzył fenomenalnie i widowiskowo grający team!!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 gru 2006, 21:49

GK: Gianluigi Buffon
równy przez cały rok, znakomity występ na MŚ, absolutnie nie był niespodzianką, on po prostu gra tak cały czas :]

RD: Daniel Alves
świetny rok młodego brazylijczyka, kapitalne wystepy w barwach Sevilli zarówno w lidze, jak i Pucharze Uefa. Najlepszy gracz Sevilli w najważniejszych dla niej meczy.

CD: Fabio Cannavaro
Mistrzostwa Swiata. To było po prostu niesamowite...i przed tem również świetnie w Juve, w Realu - słabiej.

CD: Rafael Marquez
W Barcelonie gra na wysokim poziomie, w reprezentacji jest prawdziwym liderem. Na MŚ zagrał kapitalnie.

LD: Philipp Lahm
Jego rajdy lewą strona, strzały...na MŚ był świetny, w klubie gra cały rok bardzo dobrze. Będą z niego ludzie.

RM: Frank Ribery
Przez cały rok równy w klubie, dodatkowo bardzo dobry na MŚ, jedno z odkryć tej imprezy.

CM: Andrea Pirlo
Na MŚ po profesorsku w środku pola, w Milanie bardzo dobrze, chociaż pod koniec roku, podobnie jak Milan zawodzi.

AM: Juninho Pernambucano
Ten piłkarz powinien otrzymywać specjalne wyróżnienia, bo nikt nie gra tak wspaniale jak On, a zarazem jest tak nie doceniany jak On. Geniusz środka pola.

LM: Ronaldinho
Mimo, że mówi się, że ten rok ma słabszy, to jednak kryzys nastąpił pod koniec tamtego sezonu, a przedtem grał świetnie. A teraz forma wraca...

FC: Didier Drogba
Koleś w tym roku gra nieziemko. Na MŚ b. dobrze w swojej reprezentacji, w klubie gra wyśmienicie. Wspaniałe przyjęcie piłki, odnajdywanie się w polu karnym, strzelanie z najtrudniejszych sytuacji...chyba najlepszy rok w jego karierze
FC: David Villa
wspaniała skuteczność, zarówno w kadrze jak i Valencii. Bardzo groźny, trudny do upilnowania, świetnie wykonuje stałe fragmenty i świetnie wykancza akcje, zarówno swoje jak i kolegów.
Coach: Marcello Lippi
Przed MŚ, mówiono o Włochach, jak zwykle jako o faworytach, ale nikt tego nie brał na serio. A Lippi stworzył wspaniale pracująca maszyne której bramki niemal nie dało się strzelić i która bramki strzelała z mistrzowską precyzją. Mistrzostwo Świata.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2006, 22:25 przez Bonso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 gru 2006, 21:55

Bramkarz:
Gianluigi Buffon (Juventus)- Najlepszy bramkarz na globie. Na MS strzelono mu tylko 2 bramki. Jedna z Rzutu karnego w finale i druga w meczu z USA. (Zaccardo ['])

Prawy Obrońca:
Emmanuel Eboué (Arsenal FC) :smoke: - Tak naprawde to blysnal na PNA. Potem bylo juz tylko lepiej.

Lewy Obrońca:
Philipp Lahm (FC Bayern München)- Szybki, dobrze wyszkolony technicznie i bramkostrzelny obronca. Czego chciec wiecej...

Środkowi Obrońcy:
Kolo Touré (Arsenal FC) :smoke: - Lider defensywy, ktora nie dala ssobie strzelic bramki przez 10 spotkan w LM. Strzelil gola Villarrealowi, ktory dal nam awans.
William Gallas (Arsenal FC/ Chelsea) :smoke: Tu mozna go tylko ocenic za gre w Chelsea, gdzie spisywal sie znakomicie.

Środkowi Pomocnicy:
Cesc Fabregas (Arsenal FC) :smoke: - Bohater meczu Arsenal vs. JUVE. Godnie zastapil Vieire. Finalista LM + dobra gra w reprezentacji.

Prawi Pomocnicy:
Steven Gerrard (Liverpool FC)- Kapitan The Reds. W Anglii przycmiony przez Lamparda, a jest od niego lepszy.

Lewi Pomocnicy:
Ronaldinho (FC Barcelona)- Wypowiedzi typu "A co on pokazal na MS?", mnie irytuja. Co mnie to obchodzi co on pokazal na MS. napewnoto nie przekresla wspanialego sezonu. Wygral Lige Mistrzozw i PD. Poza tym strzelil duzo bramek. Tak jak ktos napisal, fenomen.

Ofensywni Pomocnicy:
Kaká (AC Milan)- Nie moglem go pominac. Obecnie najlepszy pilkarz Milanu.

Napastnicy:
Samuel Eto'o (FC Barcelona)- Wedlog mnie najlepszy pilkarz Barcy. Bardzo dobra wspolpraca z Ronaldinho i reszta pilkarzy Barcy. najlepszy strzelec PD, wygral LM i PD.
Thierry Henry (Arsenal FC)- :smoke: Finalista LM i MS. Najlepszy strzelec ligi Angielskiej. Lider swojej druzyny. :arrow: FENOMEN

Trenerzy:
Frank Rijkaard (FC Barcelona)- Troche dziwne, ze nie zaglosowalem na Wengera, ale to wkoncu Rijkaard wygral LM i Primera Division. Co tu wiecej o nim napisac, osiagniecia z zeszlego sezonu mowia same za siebie... :wink:

Awatar użytkownika
Kurt_KZN
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kurt_KZN » 07 gru 2006, 22:22

Bramkarz: Gianluigi Buffon (Juventus)

Prawy Obrońca: Emmanuel Eboué (Arsenal FC)
Lewy Obrońca: Philipp Lahm (FC Bayern München)
Środkowy Obrońca: Fabio Cannavaro (Real Madrid CF)
Środkowy Obrońca: John Terry (Chelsea)

Środkowy Pomocnik: Cesc Fabregas (Arsenal FC)
Prawy Pomocnik: Lionel Messi (FC Barcelona)
Lewy Pomocnik: Ronaldinho (FC Barcelona)
Ofensywny Pomocnik: Kaká (AC Milan)

Napastnik: Samuel Eto'o (FC Barcelona)
Napastnik: Thierry Henry (Arsenal FC)

Trener: Arsène Wenger (Arsenal FC)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 gru 2006, 22:27

Buffon - Zdecydowanie klasa sama w sobie. Bardzo równy, pewny, nie przypominam sobie jakiś jego poważnych błędów, aczkolwiek nie wszystkie występy widziałem. Puszcza mało bramek co zawdzięcza solidnej obronie, ale jego umiejętności również miały olbrzymie znaczenie.

Eboue - Świetny sezon w Arsenalu. W dużym stopniu to on przyczynił się do awansu Kanonierów aż do finału Ligi Mistzów. Solidny w defensywie, przydatny w ataku. Tego się wymaga od bocznych obrońców.

Cannavaro - Mundial był tu decydujący. Kapitan Mistrzów Świata, ostoja świetnie grającej włoskiej defensywy. W Niemczech był w zasadzie nieomylny, a i w Juve grał bardzo dobrze. Złota Piłka, nominacja na piłkarza roku FIFA. Nie ma takiej możliwości, by Fabio mogło zabraknąć w tym zestawieniu.

Puyol - Dużo nie trzeba argumentować. Podpora obrony i kapitan Barcelony. Odegrał wielką rolę w wygraniu przez tą drużynę CL i La Liga.

Lahm - Młody obrońca, ale jego gra naprawdę wywarła na mnie spore wrażenie, choć przecież znam go nie od Mundialu. Mimo swojego wieku gra bardzo dojrzale i nie popełnia głupich błędów. Świetnie dołącza się do akcji ofensywnych, dysponuje bardzo dobrym uderzeniem z dystansu.

Ribery - Zastanawiałem się też nad innymi, ale za poprzedni sezon Franck zasłużył na miejsce w tym zestawieniu. Bardzo dobry technicznie, szybki, był nie tylko ważnym ogniwem Marsylii w Ligue 1, ale także reprezentacji Francji w Niemczech. Odegrał wielką rolę w ich drodze do finału.

Fabregas - Gra już jak profesor. Mimo tak młodego wieku potrafi niezwykle rozegrać piłkę i nie widać po nim presji. Poprostu robi swoje. Ważny mózg Arsenalu, który w końcu został doceniony również w reprezentacji. Za to co pokazał w CL i Premiership przyznałem mu to miejsce, aczklwiek Pirlo równie dobrze się nadawał.

Ronaldinho - Ronaldinho jak Ronaldinho. Nie mogło go tu zabraknąć. Pniżej pewnego wysoko ustabilizowanego poziomu nie schodził.

Kaka - Prawdziwy mózg, lider środka pola, najjaśniejsza postać słabej Brazylii na Mundialu i niezastąpiony gracz dla Milanu. Jeden z tych ludzi, którzy potrafią "sami wygrać mecz" jedną akcją indywidualną czy strzałem z dystansu. Poprostu nieoceniony.

Henry - Ciągle trochę niedoceniany w nagrodach indywidualnych. Na MŚ zagrał średnio, ale sezon w klubie miał wspaniały.

Eto'o - Nie tylko strzela wiele bramek, ale także często asystuje, buduje akcje Barcelony. Napastnik kompletny. W napadzie jest spory wybór, ale Samuel zdecydowanie zasługuje na miejsce w tej jedenastce wspaniałych. Właśnie dlatego, że nie jest to piłkarz potrafiący "tylko" umieszczać piłkę w siatce.

Marcello Lippi - W końcu wygrał Mundial z reprezentacją Włoch, a co więcej zrobił to we wspaniałym stylu. Drużyna grała i ładnie dla oka i z dyscypliną taktyczną. Trudno, by tego nie docenić.

Awatar użytkownika
EL Commendante
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EL Commendante » 08 gru 2006, 1:31

Gianluigi Buffon - Wspaniała równa forma przez cały sezon w dodatku zdobył mistrzostwo świata.
Gianluca Zambrotta - W przekroju całego roku jak dla mnie najlepszy chociaż po przejściu do Barcelony jakby nieco stracił.
Roberto Ayala - Od wielu już lat równa świetna forma. Obrońca, który nie zawodzi.
Fabio Cannavaro - Mundial w jego wykonaniu to arcydzieło. Podobnie jak Zambrotta nieco obniżył loty w nowym klubie.
Juan Pablo Sorin - Jeden z najbardziej niedocenionych piłkarzy na świecie. Bardzo dobre występy w barwach Villareal i rep. Argentyny. Szkoda, że przeszedł do HSV.
Lionel Messi - Podpora Barcelony. Bardzo błyskotliwy piłkarz. Szkoda, że dość podatny na urazy.
Frank Lampard - Słabszy Mundial w jego wykonaniu, ale w Chelsea zawsze na wysokim poziomie.
Juan Roman Riquelme - Dyrygent najwspanialszej i najpiękniej grającej ekipy na Mundialu.
Cristiano Ronaldo - Doskonały drybler. Przez cały rok wysoka forma i na MŚ też imponował.
Hernan Crespo - W Chelsea nie zawodził, na Mundialu znakomity, a obecnie w Interze potwierdza klasę.
Didier Drogba - W pierwszym półroczu 2006 niezły za to teraz formę prezentuje wyborną.
----------------------------Buffon-----------------
Zambrotta--------Ayala----------Cannavaro---------Sorin
---------------------------Lampard---------------
Messi----------------------------------------------------C.Ronaldo
---------------------------Riquelme--------------------
----------------Crespo----------------Drogba-----------

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”