najlepsza 11 rep. hiszpanii - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Don Juan
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 04 gru 2006, 17:15

No właśnie podałem to jako przykład, że nie warto grać trzema obrońcami bo wtedy obrońcy nie mogą być siłą napędową drużyny.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2006, 17:16

Warto grać trzema obrońcami kiedy ma się zajebistych pomocników i chce się to wykorzystać.

Hiszpania ma lepszych pomocników niż obrońców. Dlatego lepiej stawiać na pomoc. Proste i logiczne.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 gru 2006, 17:17

Zaza pisze:Pamietajcie tez że grają 3 w defensywie nikt nie wymaga od bocznych [że tak powiem] obrońców by grali jak skrzydłowi
tak ale w obronie grając 3 na 2 napastników będzie im bardzo trudno się bronić, ile jest drużyn co gra 3 obrońcami na wysokim poziomie ??
Zaza pisze:A flanki szeroko.
Żoakin jak mawia Szpakowski :P miał by bronić z Vicente jak boczni obrońcy ? nie wydaje mi się a z tego ustawienia na to wychodzi, tak ja to widze :P
Zaza pisze:I może nie tyle chodzi o nazwiska co o potencja
równie dobrze można tutaj dać Krkica, Pique i wielu innych zawodników którzy mają ogromny potencjał aby stać się wielkimi piłkarzami :P ale dobra wiem o co Ci chodzi jednak Joaquin póki nie będzie grał jak 2 sezony temu w Betisie nie ma szans na grę w reprezentacji.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 gru 2006, 17:29

Niggaz pisze:Warto grać trzema obrońcami kiedy ma się zajebistych pomocników i chce się to wykorzystać.

Tobik kolega Ci odpisał :] To ze ktoś jest ustawiony 3 w defensywie nie znaczy że tylko trójka broni.

Masz przykład na Barcelonie [zwłaszcza na Camp Nou] czesto jest tak ze na własnej połowie zostaje tylko dwóch graczy a'la zabezpiecznie graczy.

Zauważ że w tym momencie Hiszpanie maja jedną z najlepszych drugich lin w europie, ba nawet nie wiem czy nie lepsza niż Anglicy z Steven G i Frankiem. To trzeba wykorzystać.

Inna sprawa Tobik33 że wcale szeroko grający duet Valenci nie musi byc jak skrzydłowy w tył i przód, bo grając 3-5-2 nie wymaga sie od Ramosa czy Albiola by grali do przodu maja sie uzupełniać. Plus Xabi drygujący tym wszystkim od tyłu. A'la libero.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 gru 2006, 18:10

Broni się całą drużyną ale jak by nie patrzeć to ostatnia linia to 3 piłkarzy a nie 4 jak to ma zazwyczaj obrona.

No skrzydłowi w takim ustawieniu muszą też bronić ponieważ skrajni środkowi obrońcy nie mogą grać po bokach :)

Dużo można mówić w tym temacie :P jednak to nie my jesteśmy trenerami Hiszpanii tylko Aragones i to on musi sobie z tym poradzić.

Każdy ma inny tok myślenia, z resztą nic w tym dziwnego żaden trener nie trenuje tak samo zespołu jak inny :D

Pozdro ja skończyłem :)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2006, 14:22

Każda 11 wystawiona tutaj przez ludzi z piłka.pl byłaby najepszą

bo tu nie o 11 rep. chodzi a o trenera który jest beznadziejny

Aragones mająca TAKI potencjał graczy osiąga wyniki na pozimomie reprezentacji Kataru czy ZEA.

jedynastki nie podam ale uważam wokół kogo powinna być budowana:

W bramce : Cassilias
W obronie : Ramos, Puyol
W pomocy : Xavi, Fabregas
W ataku: Villa

Dla mnie to filllary i wokół nich powinno sie budwać drużyne

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 gru 2006, 14:23

skonczy z tym cesciem. to glownie dzieki jego 'wspanialym' stratom hiszpania dostaje ostanimi czasy baty - zaczelo sie od francji - iniesta przerasta go pod kwzym wzgledem

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 gru 2006, 14:41

rkoeman pisze:iniesta przerasta go pod kwzym wzgledem

Proszę Cię, nie wypisuj takich bzdur, miałem właśnie zjeść obiad ale gdy to przeczytałem to aż mi apetyt odebrało :? Cesc w żadnym wypadku nie odbiega umiejętnościami od Andresa. Jednak zgodzę się, że na chwilę obecną to Iniesta jest w lepszej formie i to on powinien występować w pierwszej jedenastce reprezentacji swojego kraju.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2006, 14:47

rkoeman pisze: iniesta przerasta go pod kwzym wzgledem
no tak zapomniałęm o Andreasie, możę być i on. Ale jak każdy mam swoje preferencje i od iniesty wolece Fabregasa

tymbardziej żę
RóżA pisze:Cesc w żadnym wypadku nie odbiega umiejętnościami od Andresa

ale ok zgoda

RóżA pisze:na chwilę obecną to Iniesta jest w lepszej formie

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 gru 2006, 15:46

andres. nie andreas

a cesc odbiega na obecna chwile mocno - ograniem, sila, mysleniem na boisku. w anglii nie rozwinie sie pod wzgledem techniki i wizji gry. i zmarnuje swoj talent walczac o prawo gry w pucharze uefa

ale ogolnie zgadzam sie co do pewnego trzonu rep hiszpanii

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 gru 2006, 15:59

rkoeman pisze:a cesc odbiega na obecna chwile mocno
:lol2: Obecnie Cesc nie jest w formie a Iniesta odwrotnie.
rkoeman pisze:ograniem
Rozegral ponad 100 meczy w barwach Arsenalu, ale co tam. Przeciez to slaba druzyna co walczy o gre w pucharze UEFA [']
rkoeman pisze:sila,

Megalol :lol2: W La Liga sie gra silowo a w Premiership nie. :lol:
rkoeman pisze:mysleniem na boisku
:spoko: Za to masz oskara :lol: Wlasnie to jest jego najwieksza zaleta.
rkoeman pisze:w anglii nie rozwinie sie pod wzgledem techniki i wizji gry. i
Fakt. La Liga sie bardziej skupia na technice. Jednak nie zapominaj jednego. Cesc gra w Arsenalu, nie Boltonie. :wink:
rkoeman pisze:i zmarnuje swoj talent walczac o prawo gry w pucharze uefa
:zgon:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 gru 2006, 16:09

rkoeman pisze:a cesc odbiega na obecna chwile mocno - ograniem, sila, mysleniem na boisku. w anglii nie rozwinie sie pod wzgledem techniki i wizji gry. i zmarnuje swoj talent walczac o prawo gry w pucharze uefa
:rotfl2:

Stary za takie teskty powinieneś mieć zagwarantowane Złote Usta miesiąca. Naprawdę jeśli nie orientujesz się w pewnych sprawach to naprawdę nie pisz takich bzdur, bo kompromitujesz się w każdym zdaniu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 gru 2006, 16:17

Jedyne w czym Fabregas na chwilę obecną odbiega od Iniesty jest fakt, że Andres jest w świetnej formie a Cesc jedynie w przeciętnej. Gra to co powinien, bez fajerwerków. Po co pisać że słabiej ograna skoro analizując sytuacje oby Hiszpanów można dojść do wniosku że to jednak Fabregas jest bardziej ograny. Po co pisać że brakuje mu siły skoro gra w Premiership- jednej z najbardziej siłowych lig. No i na koniec po co pisać że nie myśli na boisku skoro w zestawieniu całej Ligi Angielskiej jest w ścisłej czołówce pod względem asyst. Pod względem techniki zgodzę się, może rozwinie się słabiej, ale to tylko gdybanie, równie dobrze może rozwinąć się lepiej. Wizję gry już ma wystarczającą do występowania w każdym z najlepszych klubów świata. Pozwól że końcówki Twojego 'wywodu' nie skomentuję z wiadomych względów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2006, 17:30

rkoeman pisze:skonczy z tym cesciem. to glownie dzieki jego 'wspanialym' stratom hiszpania dostaje ostanimi czasy baty - zaczelo sie od francji - iniesta przerasta go pod kwzym wzgledem
Jeśli chodzi o reprezentacje to pewnie tak.
Z tym ograniem to nie bardzo wiem ile Iniesta zagrał meczy w Barcelonie, ale Cesc zagrał ich dość sporo w klubie. Już jako 17 latek strzelał bramki w LM. Ale może chodziło ci o ogranie rerezentacyjne, na arenie międzynarodowej [bo w końcu temat dotyczy reprezentacji]. Jesli chodzi o mecze rep. Hiszpanii - to możliwe, że Iniesta jest bardziej "ograny" nie wiem tego.
Siłą raczej Cesc nie ustępuje swojemu koledze z Barcy. Poza tym obaj grają raczej techniczną piłkę i siła raczej nie powinna tutaj odgrywac dużej roli [przy ocenianiu obu graczy]
Jeśli chodzi o myślenie na boisku - postawiłbym znak równości pomiędzy tymi pikarzami, czasem jeden ma lepszy okres innym razem - drugi. Może sa jakieś róznice, ale na pewno Cesc nie odbiega mocno [tak jak ty uważasz] w tym aspekcie.
rkoeman pisze:i zmarnuje swoj talent walczac o prawo gry w pucharze uefa
a tego nie skomentuje, bo to czysta złośliwość

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 5:34

owszem. zloslowosc ;)

a co do iniesty - od 3 sezonow jest jednym z najczesiej grajacych pilkarzy barcelony. moze sie to wydawac niemozliwe ale tak jest. latwo sprawdzic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”