ad. 1) Bodajże rok temu po młodzieżowych mistrzostwach świata media mówiły tylko o tym jaki to genialny jest Messi. Nie mówie oczywiście, że jest to nie prawda (bo chłopak 'swoje' potrafi), ale wydaje mi się, że ten szum wokół Niego był troche przedwczesny. Wielu piłkarzy zapowiada się wspaniale.. I na tym się kończy (nie musze chyba dawać tu żadnych przykładów...)
ad. 2) Jest to dla mnie poprostu robienie wielkiej gwiazdy z dobrze zapowiadającego się zawodnika.
P.S. Nie jestem 'z góry uprzedzony' ani do Messiego, a tym bardziej do Barcelony. Gra Argentyńczyka podoba mi się (aczkolwiek moim zdaniem ładniej 'dla oka' gra Robinho, a Blaugrane szanuje za tradycję, historię i ładną grę jaką obecnie prezentuję.
Edit/
A... O najważniejszym bym zapomniał: do Ronaldinho napewno nie miałem zamiaru sie przyczepić. Uważam go za najlepszego zawodnika jaki kiedykolwiek grał w piłkę (oczywiście nie można tu porównać Platiniego, czy Maradone z prostego powodu- inne czasy, inny styl gry, inny sprzęt itp). Chyba nikt nie widział wspanialszych bramek niż gole Brazylijczyka np. z Chelsea.