Wszystko fajnie, ale to mi dalej nie wyjaśnia dlaczego okreśłiłeś go mianem przereklamowanego. Piłkarz przereklamowany to taki, który na boisku nie jest tak dobry jak go kreują media. Tymczasem Messi gra zajebiście i to chyba nie ulega watpliwościKamAr pisze:ad. 1) Bodajże rok temu po młodzieżowych mistrzostwach świata media mówiły tylko o tym jaki to genialny jest Messi. Nie mówie oczywiście, że jest to nie prawda (bo chłopak 'swoje' potrafi), ale wydaje mi się, że ten szum wokół Niego był troche przedwczesny. Wielu piłkarzy zapowiada się wspaniale.. I na tym się kończy (nie musze chyba dawać tu żadnych przykładów...)
Zgadzam się z tym, że media rzadko kiedy działają pozytywnie na młodych piłkarzy, ale akurat w przypadku Messiego nie widać póki co, aby źle znosił presję mediów czy coś takiego. Nie widzę tego negatywnego wpływu. Poza tym uważam, że 'dobrze zapowiadający się zawodnik' to deprecjonowanie Leo.KamAr pisze:ad. 2) Jest to dla mnie poprostu robienie wielkiej gwiazdy z dobrze zapowiadającego się zawodnika.
Kwestia gustu. Jedni wolą zrobić cztery przeplatanki a inni minąć czterech rywali.(aczkolwiek moim zdaniem ładniej 'dla oka' gra Robinho