FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 242

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2006, 16:54

Niggaz pisze:Nie dostawał żadnych piłek, które mógłby wykończyć. Jeżeli oczekujesz od niego bramek to musisz też oczekiwać od innych zawodników, że będą mu to uniemożłiwiać. Eidur to nie Eto'o, że sam sobie poradzi i strzeli gola bez niczyjej pomocy. Saviola to samo. Strzela jak mu wyłożysz. Zresztą Gudi strzelił już w tym sezonie bodajże 9 bramek. Mało?

Gdyby to był wynik w PD, to bym nie wybrzydzał. Czy wczoraj mu ktos uniemozliwiał strzelanie, chyba nie. Przeciez wczoraj, głownie prawe skrzydło chodziło jak maszyna... Jesli chodzi juz o samo porownanie do Savioli, to ktos mi tu kiedys pisał cos innego, ze to własnie rozni Eidura od Kroliczka. Wlasnie Islandczyk mial podobno takie umijetnosci, ze sam sobie wypracuje sytuacje i bramki... nie wiem kto mi to pisał.
Czego sie spodziewaja ludzie, nie wiem ja spodziewam sie 12-13 bramek w lidze i kilku w innych imprezach. Niewidoczny, nie ja tak nie mowie, sam pisałes ze sie udzielał w defensywie biegał walczył czyli napewno był widoczny. Moze zle sie wyrazilem, niemrawo w ofensywie :wink:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 10 gru 2006, 18:14

może niektórzy oczekują, że Gudjohnsen będzie Eto'o, ale trudno, żeby dla tego drugiego zastępstwo w Barcelonie znaleźć. nie ma ani lepszego piłkarza na tą pozycję, ani bardziej związanego z klubem.

też tęsknię za Sammy'm, ale to nie wina Eidura, że przyszło mu wskoczyć na jego miejsce na jakiś czas =))

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 gru 2006, 16:13

Poznalismy przeciwnika Barcy w KMŚ, w półfinale Barcelona spotka sie z Clubem America z Meksyku. Sam osobiscie nie wiedziałem, ze w tym zespole graja zawodnicy pokroju Claudio Lopeza czy Blanco. Poziom jednak dzisiaj zaprezentowany z ekipa Jeonbuk nie powala z nog. Widac narazie to przystawki przed tym co nas czeka w srodku tygodnia. Napewno zarowno Barca i Internacional to kolosalna roznica miedzy dotychczasowymi rywalami Al Ahly i America. Jesli jeszcze Al Ahly w swoim meczu dominowało i zwyciestwo nalezało im sie zdecydowanie, to America dzisiaj tak nie wygladała na tle Jeonbukm byli lepsji ale nie w tym stopniu co Al Ahly. Napewno zdecydowanym faworytem bedzie Barcelona, jednak zawsze trzeba pamietac, ze Cabanas, Lopez, Blanco, Villa, Ochoa to byli badz aktualnie reprezentanci swoich reprezentacji, a grac napewno potrafia. Do tego jeszcze Claudio pewnei bedzie sie chciał przypomniec.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 11 gru 2006, 16:34

Nie kojarzyłeś grających tam zawodników? Przecież przed sezonem w czasie amerykańskiego tournee graliśmy m.in. właśnie z Club America i trzeba przyznać, że był to najtrudniejszy mecz preseasonu - przegrywaliśmy już 1-4 żeby ostatecznie zremisować 4-4. Ciekawe czy w czwartek przypomni o sobie były (?) kat Barçy Claudio Lopez :wink: A tak na poważnie to oglądając dzisiejsze spotkanie jetem dziwnie spokojny o wynik półfinału 8) Wiadomo, że motywacja Meksykanów będzie wyższa niż dzisiaj, ale atrybuty wolicjonalne to mimo wszystko trochę za mało...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 gru 2006, 18:00

Ja z kolei nie mam pojęcia co sądzić o tych rozgrywkach. Jestem dziwnie przekonany, że Barcelona będzie grała na stojąco + jakieś przebłyski. Trudno powiedzieć czy taka gra da nam zwycięstwo w rozgrywkach czy też nie. Jeżeli przeciwnik postawi twarde warunki to może być ciekawie. Poza tym Klubowe Mistrzostwa Świata rozpatruję tylko w kategorii przeszkody w długim i trudnym sezonie. Zbędny bajer.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 gru 2006, 18:04

z innej beczk - kiedy leci ten mecz i na jakim kanale?
Dzięki z góry :o

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 gru 2006, 18:08

Klubowe Mistrzostwa Świata transmituje Polsat Sport.

Czwartek 11:15
FC Barcelona - Club America

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 gru 2006, 18:38

Jak już Barca gra w tych KMŚ to pewnie będzie chciała je wygrać. Tylko właśnie...najmniejszym możliwym nakładem sił :roll: W końcu później będą mieli jeszcze dodatkowo napięty kalendarz bo będą musieli nadrobić zaległości w kraju. Można się zatem spodziewać szansy zaprezentowania się dla kilku graczy rezerwowych, a być może nawet tych młodzików z rezerw :wink:
Niggaz pisze:Zbędny bajer.
W sumie tak, ale lepsze to niż wcześniejszy Puchar Interkontynentalny. No, lepsze dla ekip z Azji, Afryki...Dla Barcy lepiej byłoby zagrać jedno spotkanie i wracać do domu, ale jak mus to mus. Najwyżej zagrają ot tak bo muszą :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 gru 2006, 19:32

Jakby nie patrzec zaden europejski klub nie posiada narazie tego trofeum, wiec warto go wygrac. Zawsze bedzie sie tym pierwszym, kasa takze sie liczy. Przeciez nie tylko za zwyciestwo Barcelona zarobi kase, promocja, wizyty min. w parlamencie itp. Czy kalendarz sie duzo zmieni, tylko mecz z Betisem jest chyba przełozony. Z Atletico zagramy na CN i to bedzie bardzo ciezki mecz, po powrocie z Mistrzostw zawodnicy moga byc zmeczeni. Watpie takze, aby Barca grała w rezerwowym skaldzie. Frank podkreslal, ze podejda do tej imprezy zmobilizowani i z pelny profesjonalizmem. Zostału 3 mecze w tym roku i wszystkie trzeba wygrac. Pozniej przerwa i prawdziwy styczniowy maraton, alet to juz mam nadzieje w pełnej obsadzie. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 gru 2006, 20:19

Ja osobiście liczę na to, że będzie okazja zobaczyć w akcji Gio Dos Santosa, który z tego co pamiętam dostał powołanie. Poza tym chciałbym, aby Ezquerro pograł nieco więcej.

Mecz z Betisem będzie przełożony na styczeń.

Styczniowego maratonu nie rozpoczniemy w pełnym składzie choćby przez nieobecność Messiego, który raczej nie wróci w styczniu.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 11 gru 2006, 20:42

Napięty terminarz sie szykuje...
Po kolei bedzie czekać nas spotkanie z Valencia, Realem, Sevilla i dwa spotkania 1/8 CL. :o
Miejmy nadzieje, że damy rade. :roll:

Co do KMŚ to zgadzam sie, że ten turniej jest zbędny i osobiście nie dramatyzował bym, gdyby Barca poległa w finale. Aczkolwiek jest to raczej nierealne, bo podopiecznie Ryja na pewno nie odpuszą :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 gru 2006, 0:11

nie sadze bysmy grali na stojaco. zarzadowi zalezy na wygraniu tych rozgrywek co widac np op prostym fakcie - dzisiejszy mecz ogladal nasz caly sztab szkoleniowy

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 14 gru 2006, 13:20

No to Barcelona jest już w finale KMŚ :) dziś pokonali 0-4 Club America. Bramki dla Barcy strzelili Eidur, Rafa Marquez, Ronni i Deco :) Piękna bramka Deco. Według mnie najlepszymi zawodnikami dziś byli Deco i Ronni to co dziś wyprawiali to cos fajnego. No to w niedziele finał z Internacional Porto Alegre

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 gru 2006, 13:52

final rowniez na polsacie sport o tej samej porze. fajny meczyk na stojaco. jakby naszym chcialo sie biegac byloby duzo wyzej. piekne gole i kilka akcji z kosmosu. czyli cos co juz znamy. szkoda poprzeczki dinho bo bylby kolejny wspanily gol do kolekcji.

znowu nalezy pochwalic vv - on chyba jest w takiej formie ze wyjmuje kazdy strzal. nawet ze spalonego obronil uderzenie krzyzakiem i dobitke chwile po nim. w 82 minucie stojac na srodku bramki wyjal pilke lecaca z 8 metra przy slupku skaczac z miejsca. kot :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 gru 2006, 16:16

rkoeman pisze:jakby naszym chcialo sie biegac byloby duzo wyzej. piekne gole i kilka akcji z kosmosu. czyli cos co juz znamy. szkoda poprzeczki dinho bo bylby kolejny wspanily gol do kolekcji.
Mecz jednostronej dominacji, bardzo ładny wizualnie w wykonaniu Barcelony, szutczki był, momenty były :D śliczna bramka Deco, który wg. mnie zagrał świetnie Guly też szalał na prawym skrzydle. Ogólnie to wszystkich należy pochwalić 8)
Bramka Ronaldinho też idealna do dodawania do jakiś kompilacji.
Sędzia mimo wszystko troche spał :P kilka spalonych z kapelusza a i jedynastka dla Barcelony powinno chyba się też zagwizdać.

Ogladalem mecz by móc ogladnąć Dos Santosa choć chwilę na boisku, i to że widzialem go na ławce żującego gumę a nie na boisku jest jedynym rozczarowaniem :wink:

rkoeman pisze:znowu nalezy pochwalic vv - on chyba jest w takiej formie ze wyjmuje kazdy strzal. nawet ze spalonego obronil uderzenie krzyzakiem i dobitke chwile po nim. w 82 minucie stojac na srodku bramki wyjal pilke lecaca z 8 metra przy slupku skaczac z miejsca
Ostatnimi występami pokazuje Valdes ze powinien dostać powołanie od Aragosnesa bo na pewno jest obecnie w lepszej formie anieżeli chociażby Reina

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”