rok 2006- kulturalne zachwyty i rozczarowania

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: kulekfcb » 12 gru 2006, 16:17

MOje podsumowanie będzie mocno hip-hopowe :wink:

PLUSY :wink:

:arrow: MOLESTA EWENEMENT 8) płyta roku, powrót w wielkim stylu. Chłopaki pokazali co naprawdę potrafią i co to jest prawdziwy rap. Zderzenie 4 różnych osobowości, spostrzeżeń, poglądów. MIstrzostwo. Płyta MOLESTA + kumple, na początku 2007.

:arrow: Eldo - CKCUA tą płytą LEszek pokazał, co go rózni od reszty hip-hopowej sceny. Oryginalność, i umiejętność opowiadania niesamowitych histori. Kto nie wie o co chodzi polecam "ŚWIADEK Z PRZYPADKU" klasyk.

:arrow: Waist Deep, bardzo dobry film z The Game'em. Fakt nie jego rola mi przypadła do gustu, ale on przyciąga widzów w tej produkcji. NIepotrzebne jednak Hollywoodzkie zakonczenie. Achhhh I ta piękna Coco :wink:

:arrow: Pono, w końcu doczekałem się na płytę, troszeczkę w innym stylu niż pierwsza, ale równie dobra.

:arrow: płyta "Kingdom Come" Jay-Z, powrót z emerytury w wielkim stylu, i fanatstyczne "Show me what you got"

:arrow: w końcu konkretne wiadomości o płycie gdańskiego reprezentanta Braha, płyta początek 2007.

:arrow: zapowiedzi na 2007 m.in. Łona, 2cztery7, Pih, Deszczu

:arrow: zajebisty beef Tedunia z Płomieniami. Jacek pokazał, że nie jest spadającą gwiazdą. W dobrym stylu pokazał miejsce w szeregu dla tego duetu.

MINUSY :?

:arrow: przesuwanie premiery "Krew i Dusza" Fu, miała wyjść 20 w październiku, wyjdzie na początku roku. Mimo wszystko singiel kozacki. No i ogólnie robota wydawców, np. Borixon przesuwany konsekwentie przez Cameya, miał wyjśc 1 września na półki sklapowe trafił 10 gdudnia :shock: Do tej pory nie ma trzeciej części kodexu III.

:arrow: płyta THS Kliki, Peji. Dla mnie 2 największe rozczarowania muzyczne 2006. Ogólnie Peja aż tak tragicznie nie wypadł, ale po zapowiedziach tego albumu spodziewałem sie coś lepszego. Na THS podobają mi się tylko featy plus PRL.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”