Wypowiedź Putina, czyli śmiech na sali... - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 23 gru 2004, 22:05

Poko pisze:Zaraz rzuci nam jakąś bombkę atomową czy coś i bedziemy mieli wtrącanie sie Kwacha do Putina. No nie :?:
A nio tak :wink: Albo weźmie zawrze jakis układ zAl-Kaidą i mamy przesrane

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 23 gru 2004, 22:48

nie straszcie :) hehe. Ja mieszkam 8 km od granicy z Rosja :wink:

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 23 gru 2004, 22:53

beckhs pisze:nie straszcie :) hehe. Ja mieszkam 8 km od granicy z Rosja :wink:
heh...z tymi atomówkami i Al-Kaida to oczywiście w formie żartu.
Miejmy nadzieje,że Władkowi nic takiego się w jego całkiem niegłupiej główce ubzdura

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 24 gru 2004, 9:34

Chyba nic Puttinowi do głowy nie strzeli. Gdyby była wojna tyle rosjan straciloby prace, bo zyja z przemytu :) gdyby wybuchla wojna nie mieliby komu to sprzedawac :) wiec wojny nie bedzie.

kostek
szara strefa pilka.pl

Wizyta naszego prezydenta w Moskwie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 09 maja 2005, 19:46

Wracam z Moskwy z uroczystości upamiętniających 60. rocznicę zakończenia II wojny światowej z głębokim przekonaniem, że obecność polskiego prezydenta była tam nie tylko wskazana, ale potrzebna - oświadczył Aleksander Kwaśniewski na konferencji prasowej.

Jak dodał, gdyby Polska była w Moskwie nieobecna byłoby to niezrozumiałe.

Ocenił też, że nie ma powodu twierdzić, że Polska została w Moskwie upokorzona.

Jestem przekonany, że uczestniczyłem w wydarzeniach, które miały istotny wymiar międzynarodowy i ważny wymiar polityczny - powiedział prezydent.

Kwaśniewski ocenił, że spełnił cele, które sobie stawiał przed wizytą w Moskwie. Podkreślił, że oddał hołd wszystkim którzy uczestniczyli w walce z faszyzmem w czasie II wojny światowej, także radzieckim i rosyjskim weteranom, wśród nich tym, którzy walczyli na terytorium Polski.

Kwaśniewski przypomniał, że miał okazję do wypowiedzenia - jak to określił - "słów prawdy, które bardzo boleśnie nosimy w sercach" w swym sobotnim wystąpieniu w ambasadzie i na Cmentarzu Donieckim.
Uważam, że ta wizyta była błędem.

Putina majsterszytkiem było ustawienie Kwacha daleko na tylnich siedzeniach a do tego przyznanie medalu Jaruzelskiemu. Piękna szopka.

Kwaśniewski powinien postawić warunek swojej obecności - możliwość wypowiedzenia się podczas uroczystości. Wyszło na to, że polski prezeydent z całą resztą świętuje zakończenie IIWŚ, która nomen omen dla Polski znaczy rozpoczęcie kolejnego tragicznego etapu w historii.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 maja 2005, 19:56

Głupota co zrobił Kwachu, i głupota, że opinia publiczna nic nie odpowiada na kłamstwa Putina :!:
Dorwał się komuch do władzy, i teraz będzie zmieniać historię...Kwachu winny był nie pojechać do Moskwy, co rosjanie i świat odebrali by jako nie akceptowanie prawdy którą głosi "rosyjska wersja"...Co z tego, że nasze stosunki by się pogorszyły, ale przynajmniej na oczach świata Polska by pokazała sprzeciw Rosji...Ehh, a Władimir wręczył dziś kombatantom koce i równowartość 37 dolarów :lol: , a niektórych w ogólnie nie wpuścił na plac...Ciekawe jak długo świat się będzie lękać przed Ruskimi ?
Dlaczego nikt nie zareagował na to, że Rosjanie odstawili zagraniczne delegacje daleko od ruskich aby nie mogło dojść do "wymiany zdań" na temat, czy rzeczywiście prawdziwa jest np. wersja Putina o zwycięskich narodach...Dlaczego nie pozwolił innym wystąpić ? Ciekawe jak na to pytanie odpowiada sobie świat... :roll: Ehh, Rosja to dalej kraj w 99% procentach oparty na komuniźmie i ich sposobach walki z opinią publiczną...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 09 maja 2005, 20:41

Podzielam opinie przedmowców niestety Kwach nie postawi sie Putinowi choc nie wiem czemu byc moze boi sie bo stosunki miedzy panstwami pogorszyły sie i to bardzo juz wczesniej było duzo zgrzytow miedzy nami a on pojechał mimo tego ze Ruskie razem z Niemcami sie przeciwstawiły nam choc pozniej walczylismy razem to nie wolno zapominac o przeszłosci duzo krzywdy wyrzadzili Polskim zołnierza i obywatela przebaczyc mozna ale nie zapomniec .
A co do samej uroczystosci to jak moja mowiła w pierwszym rzedzie panstwa mocarstwa ktore cos znacza na świecie a dalej te malutkie i własnie tam był nasz Olek z żonka.
Mógli mu pozwolic cos powiedziec ale chyba doszli do wniosku ze nic ciekawego nie ma do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 maja 2005, 20:54

Jak dla mnie to sam wyjazd naszego prezydenta to był błąd. On powinien w tym czasie być tutaj, w kraju, a nie jechać do Rosji, której "tak wiele zawdzięczamy"!! :? No ale czego się można spodziewać po "zapalonym komuniście"... :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 maja 2005, 21:21

Zbaczając trochę z tematu, nie ździw się , że gdy będziesz za parę lat na wycieczce w Niemczech, [załóżmy w okolicach 2050 roku (no rzeczywiście pare lat :P :lol: )]to podejdzie do Ciebie mały szkop i powie : "Czego tu chcesz ? Przecież rozpętałeś II Wojnę Światową :!: "
A w Rosji będą wyzywać od faszystów...
Ehhh, kiedy wkońcu ktoś się przeciwstawi tym ruskim (...), jak długo jeszcze Polska będzie zawsze nic nie znaczącym krajem :(
P.S. Najważniejsze, aby Polacy pamiętali te daty...
1683
1920
1939-1945

i wiele, wiele innych :!:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 09 maja 2005, 21:50

Najlepiej będzie pojechać do USA bo tam jak powiesz, że jesteś z Polski to nie będą wiedzieć kim jesteś :lol: . Tam co trzeci nie wie gdzie leży Irak - kraj z którym toczyli całkiem niedawno regularną walkę zbrojną... :lol: .
bogi pisze:Ehhh, kiedy wkońcu ktoś się przeciwstawi tym ruskim (...), jak długo jeszcze Polska będzie zawsze nic nie znaczącym krajem :cry:
Będzie jeszcze długo bo nasi politycy wyraźnie boją się przeciwstawić (no może ostatnio twarda postawa nt. Konstytucji europejskiej). Jeszcze taki Chirac jeden z drugim będzie nas uciszał... :x

Coby za bardzo nie rozmywać tematu to dodam jeszcze, że Kwaśniewski powinien zostać w kraju, z kombatantami, a do Rosji jeśli już wysłać kogoś "niższego rangą". Co my tym Rosjanom zawdzięczmy, żeby prezydent musiał tam jechać na złamanie karku?? :shock: Jeszcze będzie nam wmawiał, że to "Było konieczne". Pupa a nie konieczne! Muszę trochę ochłonąć bo żem się zdenerwował... :P

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 maja 2005, 22:28

Ja może się nie zdenerwowałem, ale śmieje się ironicznie, na myśl, że wysłaliśmy prezydenta do kraju rosyjskiego...Może chcemy udawać, że wszystko je git i gitarrra gra ? Przecież kombatantom się otwiera nóż w kieszeni, na myśl, że jedziemy do Moskwy...może jeszcze będziemy pić za zdrowie Krasnej Armii ? :evil:
Rozumiem, że może intencja Kwacha były inne, ale przeciez to jest porażka dla całego polskiego rządu, i narodu...Czas pokazać polskie jaja :D , ale wiem, że polityka ma zawsze dwie strony medalu...no na przykład wojna w Iraku (a gdzie to jest :P ? )...po co my tam ? :D jeszcz się narażamy Osamie, ale z drugiej strony USA będzie naszym "przyjacielem" , ale z trzeciej strony, USA olewało, olewa, i będzie nas zawsze olewać, bo my jesteśmy tylko polaczkami, no popatrz, że nawet głupich wiz nie chcą przyznać :roll: ...Niby za co ? :lol: Za to, że im w wojnie nie naszej pomgamy ? Też mi powód :wink: (ironia)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 maja 2005, 22:50

Ja uważam, iż dobrze prezydent Kwaśniewski zrobił wyjeżdżając do Moskwy. Od dość dawna przyglądałam się temu, co zrobi w kierunki obchodów zakończenia II wojny światowej. Putin nie pozwolił mu mówić - jak i wielu innym przywódcom - na temat tego, co Rosja zrobiła krajom Bałtyckim, zaprzeczając podczas swej przemowy temu, jakoby Rosjanie wybili Polaków, Estończyków czy Litwinów. Fakt, iż Kwaśniewski przyjechał do Moskwy oznacza, że chciał pokazać, że jesteśmy, i że pamiętamy. Oczywiście mówił w niedzielę, iż Polacy są zdolni wybaczyć Rosji, ale tylko przebaczyć - nie zapomnieć.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 maja 2005, 23:24

Ale komu to mówił ? :D
Polakom, którzy dobrze wiedzieli...przecież ruscy pewnie nigdy się nie dowiedzą co powiedział Aleksander...
Najlepszym sposobem na to, że pamiętamy powinno być, jakieś ogólnoświatowe wystąpienie, pokazanie jak naprawdę było, ile się nacierpieliśmy...a nie : przyjazd do Moskwy i ... podlizywanie się Ruskim :(
Dlaczego to nie my ich zaprosimy ? :(

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 10 maja 2005, 10:53

bogi pisze: Dlaczego to nie my ich zaprosimy ? :(
Dlatego, bo by nie przyjechali. Już takie wielokrotnie takie próby miały miejsce.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 maja 2005, 15:11

No właśnie o to mi chodzi...Dlaczego nie zorganizujemy sami takiej uroczystości, i nie zaprosimy całego świata, co w konekwencji przywoła i Rosjan...przykład ? 27 styczeń 2005, obchody 60-lecia "KL Auschwitz"... :)
I niech nikt nawet nie mówi, że to z powodu braku kasy, bo ona napewno by się znalazła, a należy nam się uroczytsość na zakończenie, lub rozpoczęcie II Wojny Światowej...i zaprosić naszych wszystkich "przyjaciół"
:) :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”