Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 354

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 gru 2006, 18:42

brylancik - Zobaczysz, że Guti nie usiądzie na ławie, a już na pewno nie na starcie. To jest człowiek, który powoduje, że gra w miarę wygląda bo kiedy go nie ma to :arrow: patrz Mestalla. Dlatego Capello mu ufa, co podkreślał od początku. Pozycja Gutiego jest na chwilę obecną niepodważalna i to Gago ewentualnie będzie musiał się martwić, gdzie by się tu upchnąć. Diarra jest nietykalny, Guti na razie też, ewentualnie mógłby wejść za Emersona, ale ten też ma pewne "przywileje"...Raula :?: Gago zwyczajnie musi udowodnić swoją wartość i wtedy Capello cos wymyśli aby wszystkich pogodzić. Kto jak kto, ale on na pewno ma pomysł co do Argentyńczyka. Inaczej temat transferu w ogóle by się nie pojawił :P

Kwota 15 mln przy tak długich negocjacjach to i tak sukces. Gdybyśmy mieli aktywną konkurencję o niego to już w ogóle. Na pewno jednak nie jest to zakup tylko na poszerzenie składu bo swoje szanse Gago dostanie. Trzeba powli myśleć o drugiej linii bo Emerson ma kontrakt trzy lata i odejdzie niemal na pewno. Kto go wtedy zastąpi :?: Guti też ma 29 lat i mogą się pojawić za jakiś czas (tfu!) jakieś kontuzje. To jest też trochę dmuchanie na zimne. Sam zresztą wiesz ile już było dyskusji na ten temat, iż Guti nie ma zmiennika :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 gru 2006, 18:48

Kto jak kto, ale on na pewno ma pomysł co do Argentyńczyka. Inaczej temat transferu w ogóle by się nie pojawił
No właśnie. Chodzi o to, że jaki był by cel tak zdeterminowanych walk o Gago i wydawanie na niego grubych milionów jak miał by być tylko rezerwowym. Skoro Capello ma dla niego jakieś miejce to jestem bardzo ciekaw jakie. Jak by posadził go na środku zamiast Emersona,co jest prawie nie możliwe, bo jak tam mówił w jednym z wywiadów - jest on przedstawicielem jego myśli szkoleniowej na boisku (czy jakoś tak), to musiał by zmienić całkowicie taktykę. Gago ponoć zrobił w tym sezonie postępy w grze obronnej, ale jak by nie było w Boca grał przez większość czasu jako kreator gry, a nie tak jak chociażby Xabi Alonso w Liverpoolu (chyba wiecie o co mi chodzi ;) )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 gru 2006, 18:50

Spoko Brylancik :wink:

Sam Fabio oceni na co stać Gago, czy ma zdolnośc w destrucji itd. Z jednej strony masz racje że Guti = "nietykalny" ale z drugiej strony chyba pewniejsi mimo wszystko mogą być i Diarra i Emerson. Chyba że młody na tyle przekona Capello ze dokona korekty, ale to bedzie uzalezniony tym co pokaze na treningach i w meczach. Nie bedziemy w każdym temacie gadać o taktyce i systemach :P ale jeśli Fabio uzna że Gago ma coś w sobie i może grać to może zmiani troche system gry. Tym bardzie że Gago ta mu tylko kolejny "atut" w ustawieniu.

czarzinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

gago i marcelo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarzinho » 13 gru 2006, 21:12

uważam, że Gago będzie walczył o miejsce w składzie z gutim. witam wszystkich i mam pytanie, proszę o jakieś informacje na temat marcelo, tzn. wzrost waga itp. a jeśli ktos ma zaisntalowane to statsy z fm 07

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 gru 2006, 1:43

jedno nazwisko - mascherano. pilkarz ktory gra w reprezentacji, jest silny fizycznie i ma naprawde wielki talent. a mimo tego nie radzi sobie kompletnie. dlaczego? bo 95% pilkarzy nie radzi sobie z tak wielkim przeskokiem do lig europejskich - szybsza gra, pressing, mnogosc swietnych pilkarzy powoduje ze nagle przychodzi szok nie do opanowania. przyklady mozna mnozyc. dlatego tez jestem bardzo scpetyczny i zarazem szczesliwy ze barcelona olala polityke gaspa

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 2:06

Ronald to chyba nie tak do końca, bo wychodzać z takiego założenia żaden w wielkich klubów nie mógł by sciągnąc młokosa z papierami na gre bo by sie spalił. I był w szoku. Wtedy tylko ligowe średniaki robiły by kase jako "przystanki aklimatyzacyjne".

Wszystko było by cool, gdyby nie np. presja na nim, zanim wysiad z samolotu w Madrycie. Bo pisanie teraz nowy Redondo gdy nie zagrał nawet meczu w europie, jest chyba czyms a'la 14 Pele :wink: Chyba że ten ktoś ma styki albo nie pamieta Redondo.

Tak naprawde to w ostatnim czasie nie liczni potwierdzili potencjał. Zwłaszcza gdy zasilili wielkie kluby odrazu bez ogrania w europie. Inna sprawa to trener i umiejetne wprowadzenia tego talentu w gre.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 gru 2006, 2:39

moze. tyle ze juz mnie pusty smiech ogarnia jak czytam niektorych i wizje jak to gago pozamiata. do tego jestem zdani ze 15 baniek mozna wydac lepiej niz na rezerwowego z argentyny. duzo lepiej. chocby na rzeczonego mascherano. nie rozumiem po co real majacy takie klopoty z prowadzeniem gry nie szuka nikogo w europie? chocby raula garcie przed sezonem za smieszna kase (od nowego sezonu w valencii). chocby tak jak sevilla poulsena za free. nazwizka wziete z brzegu i bez glebszego zastanowienia. oczywiscie moze sie okazac ze gago stanie wie wielka gwiazda - tylko ze szanse na to sa srednie. a nie wydaje mi sie by real byl organizacja charytatywna wywalajaca kase bez sensu w bloto.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 12:15

Nie trzeba być dobrym prezesem by troche sie z tego pośmiać. Fiorentino Perez rzucał czasem hasła, które z trudem realizował. Ale jego przez dłuższy czas broniły wyniki. Inna sprawa że to był inaczej budowany Real.

Teraz czytam ze Real zmienia filozofie i zamierz zadbać o przyszłośc, szukac talentów. Ale jakie to jest szukanie skoro za takiego Gago który nie zagrał w Europie zamierzają zapłacić 20 czy 15 milionów. Inny Argentyńczyk który gra pierwszy sezon w drużynie "A" River za 15. Wtedy Real przepłacał za "gwiazdy na już", teraz przepłaca za "gwiazdy na jutro" - a najlepsze jest to że w tym momencie podejmują wieksze ryzyko. Bo wtedy piłkarze byli bardzie ukształtowani. Pod wzgledem piłkarskim i psychicznym. Gra ta takiego tuza jak Real nie jest łatwa, zwłaszcza że fani czekają na 10 puchar europy czy mistrzostwo.

A takie głupie zagrywki powodują smiech - już nie mówie o obiecankach typu Kaka', Robbec, Cesc bo to inna bajka. I w zasadzie na tym polega kampania. Ale

- chwalenie sie kontraktem z TV*, a potem taka Malaga, River czy Parma zawołają z 25 miliony za pikarza który ma na koncie 23 wystepy w lidze :P Bo jak macie, to dajcie :wink:

- presja zanim tak naprawde coś pokazali, jak było z Robinho ? teraz pewnie bedzie podobnie - a jedyna osoba które może to "zachamować" jest Capello. Czasem bez graniczne zachwalanie piłkarza.

- by taki młody mógł odrazu cos pokazać i bez problemów sie wkomponować musza być wyniki :!: Klimat ! I gra zespołu na poziomie. A może inaczej, kto inny musi ciagną gre i nie dać młodemu odczuć presji.

Nie dawno Rijkaard powiedział bardzo mądre słowa, że gwiazdy błyszcza gdy jest wszystko o.k. Messi to fantastyczny piłkarz ale w dużej mierze pokazuje co pokazuje dzięki drużynie, dzieki Dinho, Eto'o czy Deco bo oni nie dali mu odczuć że ktoś od niego cos wymaga. Gre ciągną kto inny a Leo mógł wie wkomponować. I tak też jest w innych przypadkach ?

Pytanie jak bedzie z takim Gago gdy Real nadal bedzie grał dwójką DM i coś nie bedzie tak ? Przeciesz prasa wie ze Real dotrzymuje Barcelonie jako tak kroku w tabeli - tylko pod wzgledem punktów - niczym wiecej.

* Już kiedyś napisałem co do mało obiektywnych Hiszpanskich dzienników - Real podpisał umowa na 5 lat i zarobi 10 milionów - Juventus podpisał umowa na 3 lata i zrobił by 7 milionów [wiemy jak było ale to nie problem bo umowe podpisali] - kto na tym lepiej by wyszedł ? [oczywiscie data ważności i sumy to przykład ale nie w tym rzecz.]

W sumie chyba cieżko było by znaleść wielu takich młodych zdolnych którzy zasilili z Ameryki, tuza w europie odrazu i podołali "etykietce" i zapowiedzią. Wielu z nich przychodziło jako anonimowa postać :wink:

Inna sprawa że naprawde może sie udać Gago czy komuś innemu, i wtedy taka strategia sie bedzie opłacać [choć jeśli z 5-2 wypali to chyba sie nie opłaca] ale to sam Real ogranicza szanse na wybuch jego talentu. W/w czynnikami. Capello i tak nie pozwoli grać komuś kto go nie przekona ale to może mu tylko pomóc.

mattt
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mattt » 14 gru 2006, 12:25

real rządzi :!:

A może by tak napisać coś więcej...Racz wiedzieć, że takie posty nie są tutaj mile widziane i uznaj to za ostatnie ostrzeżenie. Każdy kolejny taki farfocel będzie karany WP//Pisakk

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 gru 2006, 12:31

FAkty oczywiste i niezaprzeczalne ( :wink: )

1. Real nie ma pomocników mogących przytrzymać, rozegrać itp. (sposobem gry przypominającym np. Xabiego Alonso czy Pirlo)

2. Guti jest ok piłkarzem ale chimeryczność to jego najgorsza i przekreślająca go tak naprawde cecha w byciu piłkarzem kompletnym, wychodzi mu genialny mecz potem mecz o jakim lepiej zapomnieć

3. Nikt (przynajmniej ja) nie uważa że Gago przyjdzie zbawi Real a na koniec dostanie złotą piłkę

rkoeman pisze:tyle ze juz mnie pusty smiech ogarnia jak czytam niektorych i wizje jak to gago pozamiata
Tutaj na forum ja takiej opinii nie spotkałem, a prosze nie sugerujmy sie komentarzami z strony RM.pl, nic jej nie umniejszając to średnia wieku tamtych "komntatorów" i ich wiedza o współczesnej piłce jest słaba

4. Adaptacja - tu jest naprawde problem Mascherano rady nie daje, zobaczymy czy Gago da

5. Miejsce w składzie - ok każdy ma nadzieje ze wygryzie Emersona i bedzie grał na miare talentu, ale newsy jakie idą i taktyka Capello sugerują ze raczej na łąwce posiedzi

6. Cena - no jest okrutna :oops:

rkoeman pisze:poulsena za free
może po doświadczeniach z Gravesenem duńczyk Realu nie insteruje, poza tym Poulsena widziałęm w Bundeslidze i grał tam taką rolę jak Emerson u nas

rkoeman pisze:mascherano
no to akurat mógłby być dobry a nawet lepszy pomysł anieżeli Gago.

Z europy Real mógł próbować Rio Mavube pewnie za jakieś 5-7mln euro, mógłby też kusić Zokore w lecie, albo szukać szansy innych rozwiązań

rkoeman pisze:oczywiscie moze sie okazac ze gago stanie wie wielka gwiazda - tylko ze szanse na to sa srednie. a nie wydaje mi sie by real byl organizacja charytatywna wywalajaca kase bez sensu w bloto.

Ok masz swoje zdanie szanuje je. Ja sie nie zapalam do transferu Gago a wrecz nie popieram tego za jakie pieniądze przyjdzie.
Ale też nie przkreśle go od razu na starcie dając łatke : "nie sprawdzi sie"

Czas pokaże...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 12:46

Vakabayashi przepraszam ze tak Ci odpisze ale mnie sprowokowałeś bym "szczekał" cyatatmi :P

vakabayashi pisze:1. Real nie ma pomocników mogących przytrzymać, rozegrać itp. (sposobem gry przypominającym np. Xabiego Alonso czy Pirlo)

Ale czy nie uważasz ze może Real nie ma bo nie potrzebuje ? że Fabio nie widzi miejsca dla takiego gracza ? Xabi to Hiszpan, i ja naprawde wątpie w to że gdyby Real naprawde uderzył bo Baska to by go nie sciągna.
vakabayashi pisze:2. Guti jest ok piłkarzem ale chimeryczność to jego najgorsza i przekreślająca go tak naprawde cecha w byciu piłkarzem kompletnym, wychodzi mu genialny mecz potem mecz o jakim lepiej zapomnieć
Teraz to mnie troche zmiliłeś :roll: Bo juz nie wiem czy Gago jest kreowany za Emersona by pełnic role taka jak Xabi, Pirlo czy np. Pizzaro z Romy ? czy jest szykowany na mediapunta za napadem a'la obecnie Gutek ?
vakabayashi pisze:4. Adaptacja - tu jest naprawde problem Mascherano rady nie daje, zobaczymy czy Gago da

Prawda ale jednocześnie pomyłka, nigdy premiership nie może być tego rodzaju wykładnikiem bo tam sie gra inna piłke - i nie mówi o Arsenalu, The Red,s czy Chelsea ale o ligowej jatce. Także w takim razie trzeba powiedziec Shevchenko nie ma talentu, a Ballack tylko na bundeslige - wybrali najtrudniej jak mogli, bo czas przejście na inna filizofie może im zabrać kariere ...
vakabayashi pisze:5. Miejsce w składzie - ok każdy ma nadzieje ze wygryzie Emersona i bedzie grał na miare talentu, ale newsy jakie idą i taktyka Capello sugerują ze raczej na łąwce posiedzi

Jeśli ma coś w sobie to Fabio to "wyciągnie" nawet kosztem zmiany systemu gry. Ale na pewno nie bedą miały znacznia zapowiedzi przed transferowe.

vakabayashi pisze:Z europy Real mógł próbować Rio Mavube pewnie za jakieś 5-7mln euro, mógłby też kusić Zokore w lecie, albo szukać szansy innych rozwiązań
Czyli tylko Ligue 1, uwież mi z 5 innych na podobnym poziomie tam jest, już gotowych do gry. I za max 10 milionów takiemu tuzowi nie odmówią. Zapamietaj nazwiska np. Bodmer i Makoun, Sable czy Faubert [nie DM] albo ostatni transfer do Ligue 1 - Yaya Toure.

Real by potrzebował Luciano Moggiego, naprawde i to nie żart czy napinka, ale człowieka troche podobnie działającego - nie ma na myśli prawa bosmana ale to że za nim nikt nie trafił. Czesto transfery były jak z ciche, a bardzie do czasu załatwienia ich nie było :wink: Co tez sie odbija na cenie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 14 gru 2006, 12:59

Nie mniej jednak Luciano Moggi byl tylko 1 to Jana 2 Meakuna (chyba to tak sie napisac powinno ? ) chciał juz i Lyon i Man utd a przeciez on w zeszłym roku podpisał nowyk ontrakt ,watpie zeby Lille go oddało, Bodmer to inna bajka ale on mi bardziej na rozgrywającego pasuje :) no a Yayua toure to dpiero jego 1 sezon w Lig ę ale mysle że monaco to dopiero 1 przystanek w jakże swietlanej przyszłej karierze :)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 gru 2006, 13:18

Zaza pisze:Vakabayashi przepraszam ze tak Ci odpisze ale mnie sprowokowałeś bym "szczekał" cyatatmi
Zaza spoko, mój post też był chaotyczny, bo szybko pisany.

Dla tego od razu odpisze co mówiłęm na temat Emersona pozycji.

Otóż jest kilka pomysłów kibice i dziennikarze chcą by Real grał efektownie tzn. jednym "przecinakiem" Diarrą i dwoma kreatorami Gago-Guti.
Z koleji Capello raczej nie zdecyduje sie na złamianie swego Diarra-Emersonu duetu. I tak to wyglada kibice/dziennikarze chcą by Gago grał w pierwszej 11 zamiast Emerosna , a Capello widzi argentycznyka jako zmiennika Gutiego.

Zaza pisze:Bodmer i Makoun
coś tam o nich słyszałem, w związku z tym widać ze dobrze trafiłem z tym skąd Real ma brać tanie a utalentowane pokolenie graczy "nowy.." ("nowy Pele", "nowy Redondo") :lol:

Zaza pisze:Real by potrzebował Luciano Moggiego

Rozumiem Twój przekaz nie Moggiego do kupowanie sędziów ale Moggiego do cichych transferów. Ok zgoda, polegałoby to mnie więcej na "kuszeniu" takich graczy jak Chivu, Xabi Alonso potajemnie i nie całekiem fair 8) myśle ze to by raczej nie przeszło

Nieoficjanie radio marca sie dowiedziało ze Gonzalo Higuain piłkarzem Realu na 6 lat za 13mln euro. Podkreślam nieoficjalnie :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 13:23

J1mmy Lille zatrzymało Jean'a [Meakuna ? Makoun ? sam nie wiem moze masz racje :roll: Francuski trudny jezyk] do czasu, sam wiesz jak jest, teraz cenia znów rośnie. Chyba że naprawde chca budowac pake na wzór inwestycji Aulasa. Ale to i tak im nie zabranie sprzedac obecnych pikarzy za max kase i znów inwestować, ważne by wiedzieli co robią i nowe nabytki sie spłacały.

Bodmer to własnie taki piłkarze o którym Vakabayashi pisze - cofniety rozgrywający, Milan rok temu dawał za niego chyba 8 milionów jako vice Pirlo. Zauważ ze Lille gra takim systemem jak Real czyli 4-2-3-1 ale właśnie z duetem Makoun - Bodmer na środku drugiej lini.

Yaya mógł by zasilić Arsenal, tak może przekona Wengera, bo mimo ze to jego pierwszy sezon w Lige 1 to tego nie widać. Wcześniej grał w Olimpiakosie i też zbierał dobre recenzje. A Monaco zapłaciło za niego chyba 11 milionów euro.

Rio Mavuba od 3 lat zmienia klub, gdzie nie był już ? bedzie jak Pedretti :? wielki talent, słaba kariera. Chyba najwyższy czas by odszedł z Bordeaux, bo wciaż jest młody a powoli obniża loty. Poprzedni sezon Bordeaux był mu na reke ale to przez piłke jaką grali :wink:

A Didier Zokora wygryzł na White Hart Lane Davids'a, to tez ciekawy piłkarz który chyba narazie jeszcze nie pokazuje tego w Premiership co w Ligue 1, ale powód jest prosty. Jol mu ufa i to zaprocenuje.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 gru 2006, 13:41

Ci wszyscy gracze "rodem z Ligue 1" to są nazwiska warte uwagi, ale Real obecnie już chyba nie będzie szukać kolejnego pomocnika.

Jest Gago, który nie wiemy jak się sprawdzi, ale na starcie ma jakiś kredyt zaufania. Pomocników jest teraz w Realu dość sporo i właściwie tylko jeden był nadal poszukiwany. Chyba, że Fabio będzie chciał Gago dać właśnie wyłącznie jako Mediapunta i zechce jeszcze trzeciego DM na wszelki wypadek. Bo obecnie jak wypada ze składu Diarra czy Emerson to od razu zmianie ulega taktyka :roll: Wtedy ci wszyscy gracze mogliby stworzyć silną ławkę, ale też nie byliby bez szans na posadzenie Emrsona :wink:

Tu by wszystko zależało od Fabio i jego koncepcji składu. Czy uzna ekipę w drugiej linii za kompletną, czy będzie chciał jeszcze DM'a bo skrzydłowego się nie spodziewam :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”