Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 355

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 gru 2006, 13:50

podoba mi sie ze capello jeszcze nie ma pomyslu jaka taktyka grac i zmienia ja zaleznie od przeciwnika. dzieki temu mamy wspanialy chaos i przypadek

vakabayashi - ja nie mowie ze nie sprawdzi sie na pewno. sam jestem ciekaw tego pilkarza bo widzialem go w akcji jakies 3 razy. w tym tylko raz w pelnym meczu. sek w tym ze sa od niego w europie lepsi i tansi. i majacy paszport ue

wspominasz zokore - tyle ze nie jest to pilkarz kreujacy gre. swietny gracz i dziwilem sie czemu nikt inny poza spursami go nie chcial.

teraz z niecierpliwoscia poczekam jak capello zapanuja nad skladem z 30 pilkarzami z ktorych grac bedzie chcial kazdy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 gru 2006, 13:58

rkoeman pisze:swietny gracz i dziwilem sie czemu nikt inny poza spursami go nie chcial
Arsenal go chciał, ale on za bardzo nie chciał Arsenalu :o
To teraz ma, są niżej w tabeli. ostatnio raczej formy dobrej nie prezentuje [choćby mecz z Arsenalem] ale potencjał ma ogromny.
Pewnie gdyby cały Tottenham grał lepiej - to i on by się dostosował.
rkoeman pisze:teraz z niecierpliwoscia poczekam jak capello zapanuja nad skladem z 30 pilkarzami z ktorych grac bedzie chcial kazdy
może kupia Mourinho - on ma już pewne dośiwadczenie w takim prowadzeniu druzyny, na swoim podwórku, jak widać się sprawdza, gorzej w europie.

Podzielam zdanie przedmówcy - nie ma sensu przepłacać za piłkarza, powiedzmy sobie szczerze - kupowanego w ciemno. Powinien najpierw pograć sobie jakies 2 lata w europie i by się zobaczyło jak mu to będzie wychodziło. Oczywiście może błysnąć, ale czy od razu będzie wymiatał ? Raczej nie. balonik napompowany, oczekiwania wielkie, wszyscy sie cieszą, że kolejna gwiadka do realu trafiła, ale czy radość nie jest przedwczesna ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 gru 2006, 14:13

rkoeman - Capello ma już na pewno wykrystalizowaną taktykę bo to nie żółtodziób. Zmiany są wprowadzane tylko wtedy kiedy odpada ze składu ktoś z duetu Emerson-Diarra bo w innym przypadku widać jak to wygląda :P

Liczebność składu to najmniejszy problem. Pavon i tak nie może liczyć na grę, podobnie jak prawdopodobnie Raul Bravo, który stracił zaufanie. Wiele przemawia, że Beckham nie przedłuży kontraktu i wciąż nie jasna jest przyszłość Cassano. Lista tych, którzy mogą liczyć na grę u Fabio będzie trochę mniejsza niż 30 graczy. Sam zawsze mówi o 20 :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 15:11

RealFan pisze:Rkoeman - Capello ma już na pewno wykrystalizowaną taktykę bo to nie żółtodziób

Obrazek

:wink:

Media podają że El Pipita - Królewski - juz od stycznia, umowe ma podpisac do 2013 roku - ale ciekawe czy jest mozliwość że on czy Gago zasilą inny klub do końca sezonu ? Podobnie jak Marcelo ? Bo to też mozliwa opcja, tylko napiszcie mi czy Marcelo ma paszport UE ? bo Pipita ma Francuski :)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 gru 2006, 15:12

Nie wiem, czy ktos z was juz tu pisal - pojawila sie kolejna kandydatura na stopera. Podobno pilkarzem, ktory jest obserwowany przez Krolewskich jest stoper Palermo - Andrea Barzagli :wink: Capello jest ponoc pod wrazeniem gry mistrza swiata z Niemiec i powaznie rozwaza jego zakup. Jesli bylaby to prawda, to Real musi sie przygotowac na ciezkie negocjacje, w koncu Palermo to scisla czolowka Serie A obecnie i na pewno nie bedzie chciala sie oslabiac. Minusem jest to, ze pilkarz ten nie moglby juz nam pomoc w CL. Zaza mam nadzieje, ze przyblizysz nam troche ta postac :wink:

BTW Marcelo nie ma paszportu :wink: A jesli chodzi o wypozyczenie ktoregos z mlodych Argentynczykow, to nie slyszalem aby to bylo brane pod uwage.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 gru 2006, 15:18

Barzagli to niesamowity gracz, dla mnie przynajmniej. od co najmniej 2 lat scisla czolowka obroncow w serie a. od 2 lat tez tuzy wielkiego futbolu sie o niego scigaja. juz nawet ponoc przez Juve juz zaklepany byl, tudziez jest, ale to informacja nieoficjalna. silny, wysoki, dobrze gra glowa. rocznik 81, czyli duzo jeszcze przed nim. ale mysle, ze Real ma male szanse na pozyskanie go. sam zawodnik raczej wybierze podworko krajowe. a i tam ma w czym przebierac ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 15:22

Makis Palermo mówi głośno: Barzagli ? 25 milionów po sezonie :wink: I siadamy do stołu :P Ale nikt tyle nie da, 20 może gdy w tym sezonie znów pokaże to co w poprzednim. Chyba najlepszy stoper młodego pokolanie w Itali, na pewno na teraz, bo przeją ten tytuł od Bonery a Andrea jest młodszy o dwa lata. Jeśli Włosi gdzieś widza następce dla Nesty i Cannavaro to na pewno w nim. Jeszcze ma wiele do poprawy ale narazie jest przyszłością Azzurich. W poprzednim sezonie jeden z najbardzie bramkoszczelnych stoperów w europie. O i jego kolega z lini obrony Terlizzi [obecnie Sampdoria] strzelili razem chyba 12 bramek dla Palermo.

Tylko czy odejdzie do Hiszpani ? wątpie ! z Cannavaro była inna sytuacja. Wiek, kasa, afera, forma, sukcesy :wink: za dużo tego było.

Bagg byłeś szybszy :P jeszcze o Zaccardo będzie walka ... a Pan Szał - El Zamparino zaciera rece :)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2006, 15:25 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 gru 2006, 15:22

bagg pisze:ale mysle, ze Real ma male szanse na pozyskanie go. sam zawodnik raczej wybierze podworko krajowe. a i tam ma w czym przebierac ;)
Tak wlasnie myslalem. Jedyna rzecza, ktora moglaby go przyciagnac do Realu jest chyba osoba Fabio Capello, bo jesli bedzie mial mozliwosc grania w swoim kraju np w Interze czy Milanie, to pewnie z niej skorzysta :wink: Z drugiej strony, wloski srodek obrony Realu by mi pasowal :wink:
25 baniek :?: I pomyslec, ze dali tyle za kompletnie bezuzytecznego Woodiego :angry: No ale Pereza juz nie ma :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 gru 2006, 15:38

co wazne, Barzagli to nie jest taki 'wybuch talentu, a potem dlugo, dlugo nic'.

teraz stwierdzam, ze tak bylo z Bonera. zachwycalem sie nim, od dluzszego czasu chcialem widziec w Juve, teraz jest Milanie i nie pokazuje niczego godnego uwagi. moze Zaza mnie poprawi, ale ja niczego wyjatkowego o nim nie slyszalem, oprocz tego, ze sie ponoc z Yoanem pobil :lol: . teraz mysle tez tak o Terlizzim, w tamtym roku szal, co mecz to bramka a pozniej tendencja spadkowa. a Andrea trzyma poziom. i nie sadze by Capello byl jakims argumentem. on do Juve tez sie staral go sciagnac i mu nie wyszlo.

a Pan Szal to wariat jest. 25 milinow to nawet za Barzagliego nikt nie da.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 15:40

Zobaczymy wszystko wskazuje, ze Higuain jest juz pilkarzem Realu. Kolejny napastnik :wink: Ktory to juz Ronaldo, Raul, RvN, Cassano i gdzies tam na wypozyczeniu ogormny talent Soldado. Wszystko fajne tylko jak oni zmieszcza sie razem w "11" Trudno mi sobie wyobrazic, ze ktorys z nich bedzie siedział w spokoju i sie przygladał. Higuain juz pokazał, jak ima charakterek. Kibice raczej za nim plakac nie powinni. Cassano ulubieniec Capello takze juz pokazał poza boiskowe umiejetnosci. Ronaldo nie narzekła, bo był kontuzjowany. Jednak problem bogactwa nie martwi nikogo w Madrycie.
Nowy Redondo(przynajmniej wg. niektorych) takze bliso. Jednak on napewno sie przyda, bo zal ogladac środek pomocy Diarra- Emerson. Za to trzeba pochwalic Calderona. Tu zbytniego bogactwa Real nie ma, iwec wiekszych problemow nie bedzie.
Ciekawe jak sobie poradza, w koncu taka kasa potrafi zwalic z nog, zobaczymy czy z gra jest tak samo. Obaj mlodzi , czyli jesli straca poltora sezonu na aklimatyzacje to nic sie nie stanie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 15:54

Bagg bo Daniele za długo był na Ennio Tardini, to zreszta ustaliliśmy w momencie transferu, to był ostatnia szanse by mógł cos pokazać i potwierdzić opinie "znawców" - bo spadał w tej klasyfikacji młodych zdolnych, teraz w sumie nic wyjądkowego nie pokazuje ale też nie ma jakiś spotkań że trzeba było by go skreslać. Co w tym wypadku ważne czesto gra na prawej stronie 4 osobowego bloku defensywy, a wcześniej grał zazwyczaj na środku. Kapitan Parmy :wink: A temat bójki jest tak samo prawdziwy jak to ze Anita K. jednak sama sobie zrobiła dziecko :wink:

Terlizzi ? Palermo go wymieniło bez żalu :roll: Ale on starszy od Barzagliego o chyba 5 lat, wiec to nie taki sam piłkarz skoro w wielu 28 lat dopiero cos pokazuje. Poprzedni sezon miał cool, ale teraz gra jak Sampdoria - w kratke.

Pamietajmy że Palermo ma jeszcze byłego gracza Romy Cesare Bovo. Czy takich jak Capuano i Biava też w roczniku Barzegiego. Oddali Grosso i Terlizziego ale wyszli na swoim :!: Forza Pan Szał :lol: ksywa sie przejeła :P

Jeśli EL Pipita na 100% zasili Real w zimie, to jest blisko 90% szans na to że Antek Cassano opuści Real jeszcze w zimie :!: Tak by Real nie za dużo stracił. Niech wraca na półwysep Apeniński, nie mam nic przeciwko by zawitał do Milanello.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 gru 2006, 16:02

Barzagli :?: Jasne, że jeden z lepszych obrońców Serie A, tylko jaki on ma powód by odchodzić do Realu :roll: Jak już zostało napisane raczej wybierze krajowe podwórko, a Palermo przecież ma spore szanse na grę w CL, a zatem też mają argument by go zatrzymać :wink: Dyktowana cena jest oczywiście zbyt wysoka, ale to jest podane specjalnie przez zarząd bo nie chcą stracić ważnego ogniwa defensywy. Ktoś sobie przychodzi:

-Dzień dobry chcielibyśmy kupić od państwa Barzagliego.
-Oooo...to sporo będzie kosztować.
-Możemy ponegocjować.
-To będzie jakieś 25 mln cena minimalna.
-Może się jednak trochę potargujemy? Damy 15 baniek.
-Stać was na więcej.
-No 18 możemy dać.
-25 albo nie ma sensu dalej rozmawiać.
-Aaa...to może innym razem

:P

PS. Zaza dobre foto :spoko:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 gru 2006, 16:13

oo, Bovo, czyli serial z cyklu 'jak Roma mogla oddac kogos takiego?' chlopak ma pare w nodze, jest mlody, jest dobry i ma 'papiery na gre'. ale powoli robimy z tematu Real Madryt temat 'Wlosi, czyli najlepsi obroncy na swiecie'.

Daniele juz niestety skreslilem. mlodym zdolnym przestal byc juz dla mnie nawet dosc dawno. wlasciwie to chcialbym sie mylic, bo sympatie do tego zawodnika mam i to dosc spora. ale nie spelnia pokladanych w nim nadziei. moze ma cos do tego gra na prawej stronie, no, ale to trener go tam ustawia.

Terlizzi to Terlizzi. nawet juz pisac o nim szkoda. a to, ze Palermo ma kogos sprzedawac to wiadomo. ale oni zawsze znajda kogos na zastepstwo, czesto nawet kogos lepszego.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 gru 2006, 16:24

No właśnie bo zaraz temat zmienimy na dobre - ostatni raz o defensorach :wink: :!:

Bagg w sumie Bonera to już nie młody zdolny, bo tak moze mówić o 20 latkach, to u nas w kraju Sebek Milan do 30 bedzie miał talent i papiery na gre :wink: Ale z drugiej strony Barzagli też ma z 25 wiosen :wink: Jak narazie Palermo ma w defensywie tych w miare młodych co mają przed sobą przyszłośc. Jak znam zycie z czasem Palermo zarobi a tuzy Calcio sie wzmocnią :P

Bovo ? ale to moc ślepej aukcji :roll: Roma przegrała walke na koperty :? szkoda bo równiez uważam ze koles ma talnet, bombe w nodze, umnie sie na boku i na środku. A przeciesz jest najmłodszy z ych przez nas wymienionych.

RealFan to fotka z film ale tytuł ? hmm zapomniałem nazwy, kilka dni temu go oglądałem i był na poziomie.

Koniec tematy Palermo :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 gru 2006, 16:34

Jarzinho pisze:ogormny talent Soldado
Ogromny talent tylko niestety nie sprawdza sie w Ossasunie, jakoś nie strzela tak regularnie, o Portillo też mówiło sie to samo, niestety była to napompowana bańka mydlana.Choć ja go nie skreślam...

Jarzinho pisze:Kolejny napastnik Ktory to juz Ronaldo, Raul, RvN, Cassano
Prosze ,tylko nie uruchamiajmy stereotypów :? Nie chce kogoś krytykować za niewiedze. To że w FM 2007 gracze powyżsi mają znaczek FC nie zanczy ze w rzeczywistości tak grają. Raul obecnie u Capello gra prawo-skrzydłowego albo mediapunta, Cassano (juz nie ulubieniec) pewnie odejdzie. Tak naprawde tylko typową 9 jest Ronadlo i Rvn.
A na dodatek tu zaskocznie Higuain może grać :arrow: mediapunta.

Zaza pisze:Antek Cassano opuści Real jeszcze w zimie
Dokładnie.

RealFan pisze:Dzień dobry chcielibyśmy kupić od państwa Barzagliego
Jestem fanem jego talentu. Ale utne krótko nie chce zeby grał w Realu.
Są różnice w grze sprowdzoego z poza La Liga Cannavaro a Ramosem sciągniętym z La Liga. Jedynym dla mnie kadnydantem na stopera Realu jest Alexis z Gerafe (choc ten chyba Valencia) lub Alex z PSV (wg. mnie w holandi gra sie podobną piłke jak w hiszanii)
Ostatni włoski piłkarz jaki grał świetnie w Realu to Ch. Pannucii i chyba nim pozostanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”