Piłkarz roku by FIFA - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2006, 16:25

Messi E2 Ronaldinho pisze:choc gdybym był kibicem Arseanlu, ostro bym sie wk
W imieniu kibiców tego najbardziej zajebistego klubu świata :P chciałbym oświadczyc, ze ... jesteśmy przyzwyczajeni, że Titi zawsze jest pomijany. Dla nas :D jest jeden zwycięza.
Wiem, że jest najlepszy, jedyne czego żałuje to to, że sam Henry musi się strasznie niedoceniony czuć. Co roku [juz od 5 sezonów] jest w czołówce najlepszych graczy świata i ... mało kto to docenia.
Tym bardziej jest to smutne - bo FIFA, czy FF powinny fachowo dobierać kandydatów, a tak nie jest.

EDIT :
Martinho - wszystkie dostępne mi znaki mówią, że to nie on :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lis 2006, 18:01

czeher pisze:Ronaldinho tak naprawde nic wielkiego nie pokazal biorac pod uwage ogol tego roku - MS tragedia - no chyba ze FIFA pojdzie droga - niewaznie jak mezczyzna zaczyna, wazne jak konczy i wybierze Ronniego - ostatni gol
Powaznie piszesz. Jesli Ronaldinho przegra z Zizou, to bedzie to skandal. Wiadomo numerem jeden tego roku były MŚ, ale co z reszta. To juz Zwyciestwo w lidze, w LM i innych rozgrywkach dobre miejsca sie nie licza... Maris Veprakovskis(czy jak mu tam) kapitalnie grał na ME i wyróznienia nie dostał zadnego :roll:

Jesli ktos ma dostawac nagrody za całokształt, to kibice Arsenalu za piec lat doczekaja sie wyroznienia dla Titiego. Kiedyś Weah czy Ronaldo(poczatkowo) dostawali nagrody za świetna gre teraz za całokształt osiagniec.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2006, 18:45

Maris Veprakovskis ? - mowa :] Dla niego złota piłka za rok :P A Dynamo w dublet :twisted:

Messi E2 Ronaldinho masz racje, ale wiesz doskonale że ta teorie pasowała też do nagrody France Football, a wynik był inny - te plebiscyty sa naprawde coraz bardzie szokujace, brak Henie to tylko dowód. Ale kiedy taki plebiscyt łaczył ? Samo nominowanie Zizou nakazuje stawiac na niego jako zwyciesce. Tym bardzie jeśli nie ma Henie. Fabio w tym plebiscycie nie wygra wiec tylko Zizou za całokształt, lub Dinho.

Tylko czy Fifa czasem nie wybierze jednego gracza a potem "11" najlepszych w tym roku ? czy np. na każdej pozycji jeden ?

Bo wiesz wtedy Zizou dostanie za całokształt, a Dinho np. jako najlepszy ofensywny gracz - tylko wtedy już Heniu bedzie do wyboru, podobnie jak chyba Eto'o [?] i inni.

Trudno by było taka 11 zrobić po roku, pewnie wzbudzała by ona max kontrowersji. Jak same nominacje czy też nagroda dla Fabio.

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 29 lis 2006, 19:28

Zaza pisze:te plebiscyty sa naprawde coraz bardzie szokujace, brak Henie to tylko dowód

To już jest lekkie przegięcie te nominacje,Canna mimo wszystko zasługuje na nominacje,Ronaldinho w ostateczności też ok(za LM),ale Zidane :shock: ?Co to ma być?Oldboy roku?Najgorsze 5 min kariery?
Nie rozumiem tego,a gdzie jest Henry :? ?Gdzie Eto'o?
Bez sensu nominacje(a przynajmniej ta dla Zidane'a to napewno).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lis 2006, 19:38

Dlaczego nie ma Ronaldo? Przecież za całokształ + bramki na Mundialu należy mu się :!:

Powyższy tekst dedykuję wszystkim tym, którzy uważają, że Zidane powinien dostać tę nagrodę.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2006, 19:43

Niggaz to niech zakończy dziś kariere sam mu zrobie nagrode :P

Doskonale wiesz że pisząc na temat Ronaldinho, mogłes tak samo pisac w kontekscie Złotej Piłki - chyba nawet bardzie wartosciowej nagrowy, Ja absolutnie nie twierdze ze Dinho nie ma szans czy cos że nie zasługuje ale, czuje że to bedzie Zizou :P A jak wiesz Fabio wywróżyłem :P Teraz Fabio juz nie wygra tylko Dinho bądz Zizou.

Gdyby nie brali Francuza na powaznie nie było by go wśród 3 nominowanych, to nie lista 25 gdzie i tak wzbudzał kontrowersje :roll: Mimo wszystko nie moze mu tylko pamietać "finałowego ciosu" :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lis 2006, 19:49

Poywolisz, że 'zaszczekam' i to jeszcze dupą (w sensie, że od końca zacznę :] ).
Zaza pisze:Mimo wszystko nie moze mu tylko pamietać "finałowego ciosu"
Oczywiście. Pamiętam również jego przeciętne występy w barwach Realu w ostatnim roku. Wystarczy, aby wyśmiać obecność jego nazwiska w finałowej trójce. Za całokształ kariery mu się należy. Ronaldo też. Problem w tym, że to nagroda dla piłkarza roku a nie grajka milionlecia spod znaku byka.

Tak czy inaczej wszystko się tu może zdarzyć. Żaden wynik mnie nie zaskoczy. Ten plebiscyt traktuję podobnie jak rankingi IFFHS. Niby są jakieś zasady\ustalenia, ale wyniki niewiele tak naprawdę odzwierciedlają.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2006, 20:00

Pozwole, pozwole ale żeby mi to było ostatni raz Niggaz - bo otworze ogień :P

Piszesz że sama nominacja to pomyłka, ale zauważ że tu jest ich 3 - a do nagrody France Football było chyba 25 i też osoba Zizou wzbudzała kontrowersje [nie tylko jego, oczywiscie] Sądze że głupotą FIFA była by sama nominacja bez podstaw. Jesli ukorowaniem jego wspaniałem kariery ma być tylko nominacja to wiesz :roll: Dla tego mi. sądze ze to on a nie Dinho. Nawet choć cieżko wybronić ta nominacje jesli weżmiemy pod uwage ostatni rok.

Ale jednoczesnie zgodze sie z Tobą że troche zaczyna sie sie robić żenujące jak nie ocenia sie tylko roku itd. Bo na takie nagrody zasługuje jeszcze wielu innych piłkarzy. Może dla tego "pozycja" tej nagrody spada do poziomu rankingu IFFHS :roll:

Inna sprawa ze to chyba bedzie tak jak pisze wyżej. że wybiorą jeszcze innych graczy. Np. najlepszego bramkarza, pomocnika itd I tu moga kierować sie już faktami :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2006, 22:37

Troche to pojęcie "piłkarz roku" nabiera tu innego znaczenia, staje się względne. Wydawałoby się, że powinien tą nagrodę otrzymać ten, który grał najlepiej, a wcale niekoniecznie musi tak być. Czyżby inne czynniki też miały wpływ :?: Że ktoś się czymś wyróżnił (niekoniecznie w sensie czysto sportowym), czy zakończył karierę itd. :roll: Nie wiem, jednak nominacja Zizou na to by wskazywała. Do trójki najlepszych graczy w tym roku się nie zalicza, a mimo to w niej jest i być może ma spore szanse na wygraną, czyli zadecydowało coś innego, nie boisko :roll: Zawsze bez zbędnych emocji patrzę na te rankingi, plebiscyty bo czasami są dziwne i tak jest i tym razem. Nie wybierają tego jednak przypadkowi ludzie więc nawet jeśli wybór padnie właśnie na Zizou trzeba to uszanować. Jakieś powody tego są, jednak jurorzy nie argumentują wyboru, a szkoda...mogłoby być ciekawie :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 gru 2006, 13:05

Tym którzy byli nie zadowoleni z wyboru Fabio Cannavaro jako zdobywce złotej piłki France Football polecam to Cannavaro, czyli niezły numer Michał Pol :wink: Bedzie nie lada draka jak znów wygra Fabio :P Co prawda, sama nominacje pokazuje że mimo wszystko to nie bedzie nagroda roku a nagroda za całokształt ... dla Zizou ale moge sie myśli :P No bo FIFA może swoja nagroda pokazac ze FF miało racje :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 gru 2006, 23:23

Według doniesień hiszpańskiej prasy to Ronaldinho dostanie tą nagrodę. Czyli jednak nie Zizou za całokształt kariery, nie Cannavaro za Mundial i niezły sezon w Juve, ale Brazylijczyk za zwycięśtwo z Barcą w La Liga i CL. Wszystko wyjaśni się za parę dni, ale media mają już swojego faworyta :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 23:36

Dla ZZ sam obecnos w "3" to sukces, przynajmniej za ten sezon. Marca ostatnio ma dobre przecieki wiec mozna to uznac za bardzo prawdopodobne. Przynajmniej w jakim plebiscycie wygra zawodnik Barcelony. Dziwnie by to wygladało, ze zwyciezcy CL, rodowitej ligi i SP i abrdzo prawdopodobne zwyciezcy KMŚ nie beda mieli swojego reprezentanta. Napewno bedzie wiele przeciwko, bo nie wyszly MŚ a koncowka sezonu i start nie były najbardziej udane. Jednak patrzac na cały rok mozna uznac, ze nagroda mu sie nalezy. Jeszcze UEFA swoje dorzuci i bedzie OK :twisted:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 gru 2006, 14:27

Z tych zawodników co zostali wybrani do tej nagrody. Ronaldinho najbardziej na nią zasłużył. Dziwi mnie za to brak np. Henrego czy też Eto'o, ale mniejsza z tym.

Ronaldinho czy Zidane ? który lepszy, znowu się zacznie :P

Przypomne że Ronaldinho w wieku 26 lat wygra najprawdopodobniej już 3 plebiscyt. A Zidane w wieku 26 lat zdobył dopiero pierwszy raz tę nagrodę :D

To daje do myślenia który z piłkarzy zdobędzie więcej w czasie swojej kariery...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 gru 2006, 22:20

Podczas Gali Fifa w Zurichu nagrode odebrał Fabio Cannavaro. Drugie miejsce zajał Zidane, a trzecie Ronaldinho.
Marca tym razem nie miała pewncy zrodeł. Wazniejsza dla mnie nagrode dostał posmiertnie Facchetti Giacinto, szkoda, ze dopiero teraz dostrzezono jego zasługi. Jednak lepiej pozniej....
Ogolnie wynik to śmiech na sali, bo juz nie potrzeba mowic ,ze Cannavaro powiedział, ze dobył cos tam z Juve :P nie wiem, wszedzie widnieje Inter, coz. Jednak cała trojka do siebie nie pasowała, bo wreszcie nie wiem za co tam byl Zidane, bo Canna za MŚ Ronaldinho za MH i CL. Nie chce myslec komu nagrody swoje przyzna UEFA, choc tam głosuja kibice.

Zastanawiałem co odpowie ZZ na pytanie jaki moment wspomina najlepiej z całej swojej kariery, obstawiałem WC'98 jednak Francuz sie wywinal. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 gru 2006, 22:25

a ja się obawiałem, czy Gullit nie dostanie z byczka za takie pytanie :D

troche ta gala była taka dziwna, muzyki więcej jak sportu, jakaś była piłkarka, która jest kimś waznym w kobniecym footballu, ledwo po ang tekst czytała.

teraz nie ma się co specjalnie dziwić, już sam skład [no może oprócz Ronniego] wydawał się 'śmieszny'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”