Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 129

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 gru 2006, 13:22

Gdyby mecze grano w przyszłą środę byłbym jakoś o Real spokojniejszy a tak szkodzi to że rewanż gramy na wyjezdzie.

Sensacja będzie i ja myśle ze sprawi ją...... no ciekawe kto :wink:

Barcelona może być zdowolona
Arsenal też
Milan chyba ma najmniejszy problem
Man UTd łatwa sprawa choć o ile pamiętam Lille ich czasami kąsał chyba
Chelsea też łątwa sprawa
ROma - Lyon po meczu Realu ten podoba mi sie najbardziej
Inter - Valencia - jak Valencia sie obudzi wrócą gracze po kontzjach alblbo sie wzmocnią to sprawa awansu Interu moze nie być taka prosta

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 13:25

Sero pisze:Mam tylko nadzieje, że nie puszczą ze wzgledu na Boruca i Żurawskiego meczu Celtic-Milan

Boruc po losowaniu powiedział "w zimie odchodze !" grrrr :D A tak na poważnie to wcale sie nie zdziwie, teraz cała Polska przeciw Nam :] Ale "Net niet pokonata" :lol: Inna sprawa że może w inne dni beda grali. Oby bo ca naprawde ciekawe pary w tej 1/8 :twisted:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 gru 2006, 13:28

Zaza pisze:Real Bayern to bedzie mecz z gatunku tych wygrywanych na ławce ... Gomez kim sie Real wzmocnił w zimie ? przeciesz nikt z tych młodych nie odegra roli w taki meczu jak z Bayernem, oni nie wiedzą gdzie kupić prezerwatywy w Madrycie a co dopiero LM :] :wink: To akurat żadne wzmocnienie w kontekscie tego dwu meczu.
mnie sie wydaje ze zakupy powyzej 10mln wykonuje sie nie w celu oslabienia zespolu lecz jego wzmocnienia...ale z drugiej strony przyznam Ci racje...na Bayern Ci maloletni nie wystarcza :twisted: :wink:

tak apropos...
fieldy pisze: Ciekawe tylko, czy jak Ruud zaaplikuje im z 3 gole na SB - dalej będzie optymistą :D
zgadnij co ma wspolnego Ruud Van Nisterloy z Lucimarem na Silva :idea: :twisted:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 gru 2006, 13:29

Sero pisze:niewątpliwie hit 1/8. Do dziś każdy pamiętna mecze gdy Bawarczycy dwukrotnie w jednej edycji gromili Real 4-1 i 4-2, a później w finale zagrali Królewscy eliminucjąc właśnie Niemców.
Oczywiscie "Niemcow" masz na mysli w sensie Bayer Leverkusen a nie Bayern Monachium ;)

Noi mecze z Realem to juz chyba klasyk 8) hisoria lubila stawiac te dwie druzyny na przeciw siebie ;) od tego pamietnego dwumeczu z sezonu 2000/2001 o ktorym wspomnial Sero do dwumeczu 3 lata temu ktory to niestety Bayern przegral :( watpie aby Bawarczyc dali sobie strzelic az tyle bramek na SB i licze na wyrownana walke ;) juz wspominalem w innym temacie ze Bayern gra ta edycje bez zadnej presji, zrobili to czego od nich oczekiwal zarzad i teraz graja tylko ponad to w przeciwienstwie do Realu na ktorym jest presja dlugo oczekiwanego zwyciestwa w LM ;) kto wie czy wlasnie ten aspekt i perspektywa rewanzu na AA nie zawazy o tym pojedynku ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 gru 2006, 13:30

Zaza pisze:No nie wiem czy dwumecz Barca - Livepool nie należy traktować w kategori 50/50 i al'a klasyka. Jarzinho sam wiesz ze The Red's graja europejską piłke i mają co pokazać. Oczywiecie mój typ jest jeden ale nie jako "pewka dnia"
Ja wiem jak gra Liverpool, pamietam takze pojedynek w UEFA z nimi. Jednak obecny Liverpool przypomina ten z ostatniego seoznu, a daleko mu do tego co zdobywał CL. Trudn oliczyc ,z enagle co wielkiego sie zmieni skoro przez ponad rok graja tak samo.
Liverpool umie się murować i eliminować potężne zespoły. Do lutego wrócą jednak Etoo i Messi. To mówi samo za siebie. Barca idzie do ćwerćfinału.
Nie wiem czy murowanie to dobry argument w pojedynku z Barca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2006, 13:32

Gomez pisze:zgadnij co ma wspolnego Ruud Van Nisterloy z Lucimarem na Silva
nie bardzo wiem, o co ci chodzi. Wiec zgadywał nie będe.

W 2002 roku w meczu Arsenal - PSV padła naszybciej strzelona bramka dla Arsenalu - juz w 20 sek Gilberto Silva pokonał bramkarza gości :D

Onet napisał, że Milan jest finalistą ostatniej edycji LM :lol2:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 13:42

Gomez no właśnie, tym bardzie że beda w klubie za krótko, może z ławki zagrają. Ale to nie są wzmocnienia pod kątem tej LM. Zreszta narazie tylko El Pipita przyszedł, bo Gago jeszcze nie a Marcelo wypożyczony. :wink: To nie bedzie argument Real w walce z Bayerem.

Jarzinho w europie graja lepiej niż w premiership z powodu o którym nie tak dawno rozmawialiśmy, chyba pamietasz nasza debate :wink: Faworytem jest bez wątpienia Barca ale Liverpool ma argumenty. Umnie grać takie mecze co by nie mówić. Na papierze są mocniejsi niż w czasie gdy wygrywali LM, ale to narazie nie działa wszystko jak Benitez chce :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 gru 2006, 13:44

A mnie tam rozczarowalo to losowanie :!: Liczylem na jakies hiciory a tu takie odgrzewane kotlety - na onecie juz zapowiedzieli hity Real - Bayern (wg mnie zaden hit - moze kilka lat temu ale teraz :roll: :roll: )
ALbo Barcelona - Liverpool - owszem ciekawy mecz ale czy az taki hit :think:
Jedynienie jaki mecz przypadl mi do gustu to Roma - lYon - i oczywisice francuzi graja dalej - nie wiedze innej opcji :!:

Ale teraz pokolei :arrow:
FC Porto (Portugalia) - Chelsea Londyn (Anglia)
Lekko odgrzewane spotkanie z sprzed 2sezonow ale interesujace na linii Mourinho - Porto - wydaje sie ze bez problemu Chelsea przejdzie rywala

Celtic Glasgow (Szkocja) - AC Milan (Włochy)
Milan ma wielkiego fuksa, po raz kolejny trafil na najlatwiejszego rywala :!: Najpierw bardzo slaba grupa a teraz znowu latwy przeciwnik - do tej pory opatrznosc po ich stronie :!: Chociaz jezeli nic sie nie zmieni to nawet ten slaby rywal moze pokrzyzowac szyki :!:

PSV Eindhoven (Holandia) - Arsenal Londyn (Anglia)
:twisted: Nie zgadzam sie aby Arsenal dobrze trafil :!: Tu rowniez odgrzewane spotkanie z sprzed 2sezonow, keidy to PSV za Guusa przegralo w Anglii po swojaku a potem chyba wygralo :think: Tak czy owak ja kibicuje Holedra i stawiam wlasnie na nich :D

OSC Lille (Francja) - Manchester United (Anglia)
Kolejne "deja vu" - zobaczymy cyz tym razem beda remisowe pojedynki, bo jednak Lille do wygodnych rpzeciwnikow nie nalezy :!:

AS Roma (Włochy) - Olympique Lyon (Francja)
LYON :!: :smoke:

FC Barcelona (Hiszpania) - Liverpool FC (Anglia)
Pamietam kilka sezonow temu jak grali - Dudzio w bramce i Rivaldo przepieknie przymierzyl :P Barca ograla rywala jak chciala w grupie
Jendak Barcelona :!:

Real Madryt (Hiszpania) - Bayern Monachium (Niemcy)
No i znowu spotkanie z historia, kilka lat temu naprawde emocjonujace spotkanie ale teraz - mysle ze bedzie to jedne z nudniejszych meczy :!: Stawiam na Real bo jednak Bayern ma chyba najslabsza dryzune od lat

Inter Mediolan (Włochy) - Valencia CF (Hiszpania)
Pamietam ten emcz w ktorym to Valencia miala ogromna przewage jednak gola nie potrafila zdobyc :!: Wtedy zdaje sie Toldo sie wkurzyl i dusil kolege z zespolu :P
Trudno wskazac faworyta [/b]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2006, 13:50

czeher pisze:Tak czy owak ja kibicuje Holedra i stawiam wlasnie na nich
odradzam ci stawianie u buka na PSV, po co sie znów denerwować ? możesz się nam jeszcze na forum przydac :twisted:
rzeczywiscie przegrali 0:1, Alex zapewnił nam wygraną, Nie apominajmy jendak, że już Guusa tam nie ma.
czeher pisze:Pamietam ten emcz w ktorym to Valencia miala ogromna przewage jednak gola nie potrafila zdobyc Wtedy zdaje sie Toldo sie wkurzyl i dusil kolege z zespolu
a pamiętasz Adriano, który wymierzył prawy i lewy prosty w twarz któregoś z Valencii ? Czerwień dostał :D
Zaza pisze:Fieldy chyba Emiliano Moretti wtedy wyłapał
a nie Curro Torres ?
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 13:58 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 13:56

Fieldy chyba Emiliano Moretti wtedy wyłapał :P Ale głowy nie dam. Zapowiedzią tego pojedynku nich bedzie mecz - Valencia - Inter 5:1 :twisted: To chyba była grupa wiec inny kaliber, ale rewanż zawsze smakuje 8)

Szkoda troche Romy, co prawda powalczyć mogą, i nie są bez szans ale można była trafić lepiej. Bo Lyon to Lyon. Prawda jest taka że Milan jedynie sam może przegrać z Celticiem. A co gorsza ten rywal ma nawet wiecej minusów [nie czysto pikarskich] niż np. pojedynem Milan - Real który zapowiadałem :? Ale zobaczymy jak będzie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 gru 2006, 13:59

Hmm Inter ;) Ciekawy przeciwnik, myślę że nie jesteśmy bez szans. Wygrana jest w naszym zasięgu, ale nie jestem hura optymistą. Jeżeli odzyskamy formę, to może nie będzie tak źle.

Jednak Inter ostatnio także nie świeci, oba kluby są w podobnej sytuacji. Ciekawe jeszcze będzie to spotkanie z jednego względu. Plotek transferowych na temat Adriano i Tavano, jakoby mieli zamienić się klubami. Pierwszy mecz w Mediolanie, tym lepiej dla nas 8)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 gru 2006, 14:04

FC Porto (Portugalia) - Chelsea Londyn (Anglia)

podtekstów dużo jednak jak by nie patrzeć to Chelsea jest wielkim faworytem i awansuje pewnie strzelą 3 gole na SB i nadzieje że Porto może wyeliminować Chelsea trzeba będzie odstawić na następny sezon.

Celtic Glasgow (Szkocja) - AC Milan (Włochy)

Na pierwszy rzut oka mecz który ma tylko jednego faworyta. Jednak nie lekceważył bym Szkotów. Mam nadzieje że Boruc wybroni karniaka Kaki i będzie po sprawie :P Żuraw ze 3 strzeli i to Celtic awansuje :P Teraz patrze w perspektywie czasu Milan dojdzie do formy i to on awansuje, choć może w Glasgow mieć spore problemy.

PSV Eindhoven (Holandia) - Arsenal Londyn (Anglia)

Arsenal może mieć problemy z pokonaniem PSV, które nie jest jakimś potentatem, lecz grać potrafi. Arsenal wcale nie będzie miał tak łatwo jak wielu sie wydaje.

OSC Lille (Francja) - Manchester United (Anglia)

Kopciuszek kontra jedna z najlepszych drużyn świata. Dla mnie Manchester już jest w następnej rundzie.

AS Roma (Włochy) - Olympique Lyon (Francja)

Bardzo ciekawa konfrontacja, wydaje się może że Lyon powinien wygrać, jednak Roma jest też mocna. Jeżeli będą grali tak jak w poprzednim sezonie to Lyon może mieć spore problemy.

Real Madryt (Hiszpania) - Bayern Monachium (Niemcy)

Drużyny z historią ponownie się spotkają. Wielkie drużyny jednak ten mecz jest reklamowany trochę na wyrost. Real nie wygrał żadnego tytułu od 3 lat, natomiast Bayern gra słabo, nie radzi sobie w lidze a wiadomo jak się ma liga niemiecka do hiszpańskiej.

Inter Mediolan (Włochy) - Valencia CF (Hiszpania)

Mam nadzieje że Valencia odzyska tą świeżość jaką prezentowała na początku sezonu i Inter będzie w opałach :P Jeżeli Valencię będą omijały kontuzje (na co się nie zanosi :D) to stawiam 50 na 50 :P

FC Barcelona (Hiszpania) - Liverpool FC (Anglia)

No i wreszcie Barcelona :D Tak patrzę że mogło być gorzej, mogliśmy trafić na Lyon którego w tym momencie bym nie chciał, ale znowu nie jest najlepiej wolałbym np. Bayern... W Liverpoolu jest wielu hiszpanów (Xabi, Reina, Garcia) którzy znają doskonale styl Hiszpańskich drużyn do tego dodać Gerrarda i Beniteza który potrafi grać z Barceloną. Dlatego robi się nam ciekawaw konfrontacja. Jednak siła Barcy w ataku jest poteżna, jak wróci Eto'o i miejmy nadzieje Messi na ten pojedynek to na Camp Nou powinniśmy ujrzeć conajmniej 2 bramki dla Barcy :) i zwycięstwo w dwumeczu.

Wie ktoś już w jakie dni będą dane mecze ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 gru 2006, 14:06

Zaza pisze:Fieldy chyba Emiliano Moretti wtedy wyłapał
Marco Caneira. A cios to obupiesciowy prosty. Powinien zostac nazwany na czesc Adriano, choc gwoli sprawiedliowosci trzeba dodac, że Portuglaczyk w bardzo chamski sposób przerwał rajd Adriano i ten miał prawo się wkurzyc.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 14:19

Tobik33 pisze:Kopciuszek kontra jedna z najlepszych drużyn świata

Chyba - kopciuszek ... jedna kontra i grają dalej :P :twisted:
Najgorsze jest to że Keita bądz Bodmer mogą wpaśc w oko sir Alexowi Fergusonowi :P Ci ciekawe i Chelsea i United mają takich rywali że na premiership może sie to nie przełożyć, niby ekipe Jose czeka trudniejsze zadanie ale ma lepsza kadre, wiec mecze o takim gatunku, presii itd nie odbiją sie na lidze.

To pewnie masz racje Babel. Wtedy mu załadował krótką serie lewa, prawa a nie jednocześnie :wink: to było przy lini bocznej :wink: u dołu ekranu :lol:

Buki już zmieniły stawi do sukcesu końcowego :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 gru 2006, 14:23

Dobre losowanie dla Realu IMO. Osobiscie zyczylem sobie Milan lub Bayern, wiec jestem zadowolony :wink: Jak juz tu zostalo napisane, te zespoly spotykaly sie juz wczesniej i ich pojedynki maja swoja historie. Trudno wyrokowac juz teraz, do lutego jeszcze troche czasu, ale na pewno bedzie to zaciety i wyrownany dwumecz. Na pewno lada moment pojawia sie osobne tematy dotyczace kazdego spotkania, wiec bedzie okazja napisac cos wiecej :wink: Jest dobrze :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”