Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 130

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2006, 14:25

Wiadomo już, kiedy kto zagra. I tak:

wtorek :
PSV - Arsenal
Lille - ManU
Real - Bayern
Celtic - Milan

środa :
Roma - Lyon
Barca - Liverpool
Inter - Valencia
Porto - Chelsea

DSF pewnie pokaże mecz Bayernu, a TVP - Barcelony z Liverpoolem.
TVN Turbo - nie obchodzi mnie co pokażą, bo i tak nie obejze :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 14:30

Fieldy Turbowce już chyba nie pokazują spotkań LM od fazy pucharowej - nitro im sie skończyło, teraz jadą na ON :P N sport :wink:

Boruc zadzwoni do Szpaka i sie ugadają :P zrobia wyjądek dla Maćka i Artura :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 gru 2006, 14:31

fieldy pisze:DSF pewnie pokaże mecz Bayernu, a TVP - Barcelony z Liverpoolem.
TVN Turbo - nie obchodzi mnie co pokażą, bo i tak nie obejze :D
O ile mi wiadomo to TVP będzie pokazywało dwa mecze, lecz mogę się mylić, a na TVN Turbo już nie będzie meczy :D

TVP pokaże Bayern jak i Barcelone (mam nadzieje) :D

EDIT:

potwierdzam :D
TVP pokaże 13 spotkań w sezonie. Po jednym w każdej z sześciu kolejek w fazie grupowej, po dwa w 1/8, ćwierćfinale i półfinale oraz finał.
a szerzej o tym TU
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 14:40 przez Tobik33, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 gru 2006, 14:32

fieldy pisze:środa :
fieldy pisze:Inter - Valencia
Kurna... w środy gram w piłkę... ale za to rewanż obejrzę ;)

Co o parach... nie ma wiele do powiedzenia. Napisaliście już co i jak ;) Od siebie dodam, że Liga Mistrzów z sezonu na sezon coraz bardziej się wyrównuje. Coraz więcej zespołów stać na dobrych zawodników, a tych których nie stać poprostu w fazie pucharowej nie ma ;) Jeśli o mnie chodzi to (poza meczem Interu rzecz jasna) najbardziej będę zainteresowany dwumeczem ManU z Lille. Rok temu to głównie dzięki Francuzom Czerwone Diabły nie wyszły z grupy (chociaż moim zdaniem sami byli sobie winni). Zrewanżowali się już Benfice, to teraz kolej na Lille ( :?: ). Zobaczymy. Obie drużyny są głodne sukcesów. ManU długo nic znaczącego nie wygrało, a Lille to bardzo dobra młoda (czyt. perspektywiczna) drużyna i taki sukces jak wyeliminowanie teoretycznie mocniejszych Anglików może dodać im sił.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 gru 2006, 14:37

TVN Turbo chyba nic nie pokaże, bo meczów od tej fazy mieli nie pokazywać :/ a ja idę o zakład, że TVP pokaże mecz Celtic - Milan :roll:

Real - Bayern hmm ciekawe. Mam mieszane uczucia co do spotkań obu tych drużyn. Zawsze towarzyszą nim kontrowersje. Jak dla mnie to Real jest faworytem, ale do meczu pozostało tyle czasu, że sytuacja może się zmienić diametralnie.

Ciekawie zapowiada się też mecz Inter - Valencia. Nigdy nie zapomnę tego wspaniałego meczu pomiędzy tymi drużynami kilka lat temu. Chodzi oczywiście o słynne 5:1 :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2006, 20:27

O meczach LM będziecie pisać w utworzonych do tego tematach, w tematach klubowych, w obydwu miejscach czy nigdzie?

Zasady mają być jasno określone. Dla wszystkich. Nie przewidujemy tolerowania forumowiczów specjalnej troski. Zamiast przenosić posty będziemy je usuwać.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 gru 2006, 21:30

Tobik33 pisze:wiadomo jak się ma liga niemiecka do hiszpańskiej.
Ja nie wiem. Wytlumaczysz :roll:?
fieldy pisze:Ciekawe tylko, czy jak Ruud zaaplikuje im z 3 gole na SB - dalej będzie optymistą
Ty chyba naprawde masz jakis kompleks Bayernu :think:. Przegrales na nich kiedys duzo pieniedzy czy co :roll:?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2006, 21:42

olson pisze:Ja nie wiem. Wytlumaczysz Rolling Eyes?
To dosyć proste. Chętnie wytłumaczę.

Wersja dla humanistów:
Bundesliga jest słabsza niż La Liga.

Wersja dla zwolenników nauk ścisłych:
Bundesliga < La Liga

Losowanie takie sobie. Nie widzę jakichś porażająco zapowiadających się pojdynków. Barcelona - Liverpool IMO najciekawsza para. Milan jak zwykle trafia najlepiej jak może. Ciekawie zapowiada się też konfrontacja Romy z Lyonem. Obejrzałbym nawet. Prawdziwie szlagierowe mecze zapowiadają sie dopiero w następnych fazach.

danl16
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danl16 » 15 gru 2006, 21:57

miejmy nadzieje ze TVP pokaze porto :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 gru 2006, 22:08

olson pisze:Ja nie wiem. Wytlumaczysz :roll:?
w jakim języku mam to podać ? bo Polski jest trudna i wiela z nich nie umie czyta. :twisted:

danl16 już wyżej napisałem jakie mecze bedą na 99% na TVP :( wystarczy przeczytać.

Teraz jak coś napiszę

miejmy nadzie że danl16 dostanie Bana :P coś w podobie żeś napisał. Słowa całkiem inne, sens ten sam :P

Już kończe musiałem to napisać :P [/b]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2006, 22:20

olson pisze:Ty chyba naprawde masz jakis kompleks Bayernu
podaj mi choć 3 posty z których wynika, że mam jakiś kompleks związany z Bayernem. Uważam, że Ruud jest w stanie strzelić piłkarzom z Monachium 3 gole - czy to oznacza, że mam kompleks ?
Nie wydaje mi się, Na dzień dzisiejszy uważam bayern za słabszy zespół niz Real. królewscy graja różnie, ale ich gracze potencjał maja. Ruud w ogóle potrafi kapitalnie zagrać i już w tym sezonie takie mecze mu się przytrafiały.
Uważasz, że mam kompleks ? Czekam na konkrety :!: bo chyba po jednym poście, w którym napisałem, że Real może wygrać z Bayernem tego nie wywnioskowałeś :glass:

edit:

UWAGA :!:

poszczególne tematy 1/8 finału zostały zamknięte :!:
macie tematy klubowe i temat zbiorczy LM
tam możecie swobodnie pisac o meczach LM.
W dodatku mecze dopiero w lutym :!:

Są osoby, którym sprawia trudnośc znaleźć odpowiedni temat - to nie będzie żadnych tematów specjalnych.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 gru 2006, 22:43

Jako, że zablokowano tematy o poszczególnych meczach to odpowiem tutaj. Chodzi oczywiście o mecz Real-Bayern :wink:

olson - Pamiętam ten koncert życzeń i przewidywania w tym temacie. Poprostu Real i Bayern są skazane na mecze ze sobą :twisted:

Akarin - O ile znam Capello nie będzie kombinował z ustawieniem i zagra dwójką DM w obu meczach niezależnie od zimowych transferów. U Fabio jest to charakterystyczne, że tak gra i raczej tego nie zmienia jeśli nie musi ze względu na kartki bądź kontuzje. Nie wiadomo jak dokładnie Real zagra. Czy z dwoma napastnikami czy z napastnikiem i Mediapunta za jego plecami jako mózg. Chodzi tu oczywiście o ustawienie Gutiego. Czy zagra w środku czy przynajmniej na papierze jako skrzydłowy i będzie schodził do środka za dwójkę napastników robiąc miejsce na flance bocznemu obrońcy. Trudno też przewidzieć jaką rolę w zespole będzie pełnił Higuain czy Gago, jak w końcu doczekamy się końca negocjacji. Inna sprawa to czy Fabio postawi na dwóch typowych skrzydłowych, czy też zagra jednym takim piłkarzem, a z drugiej strony będzie właśnie Guti bądź Raul. To samo może się tyczyć zadań dla skrzydłowych nominalnych. Robinho czy Reyes grają trochę inaczej na lewej i na prawej stronie boiska. Albo grają tylko przy linni albo właśnie schodzą do środka za napastnika. Nie zaczynajmy jednak znowu tematu o taktyce mimo, że takie rzeczy lubię to jednak jest od tego osobny temat :P Do twoich wątpliwości to Capello wystawi dwójkę DM i to jest właściwie pewne. Jedynie kontuzja Emersona bądź Diarry (tfu!) mogłaby cos zmienić w ustawieniu środka pola :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 gru 2006, 23:04

Fieldy czepiasz sie Bayernu czy tez jego kibicow zawsze, kiedy mozesz. Wczesniej chociazby z jubileuszem Kahna czy trafieniem na Barce i naszym domniemanym odpadnieciem. Piszesz, ze Hopfner nie bedzie sie cieszyl jak mu van Nistelrooij zaaplikuje 3 bramki. Oczywiscie, ze nie bedzie skakal z radosci, tylko ze prawdopodobienstwo hat-tricka Holendra jest co najmniej male :roll:. Przyczepiles sie dzialacza Bayernu. Czy tylko on zabral glos po losowaniu? Takie pisanie jest tak samo glupie, jak przewidywanie, ze za rok bedzie padac :lol:. Bo Holender moze nawet z Bayernem nie zagrac [tfu!], a Ty juz o jego 3 bramkach piszesz. Bo mecz nie odbywa sie dzis ani jutro, tylko za 3 miesiace.
Potencjal graczy Realu? Tak, przeciez Bawarczykow w zupelnosci go brakuje.

Van Nistelrooij to swietny zawodnik i w meczu z Bayernem na takie same szanse ustrzelic 3 bramki jak chociazby Makaay :roll:.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 gru 2006, 23:08

fieldy pisze: Na dzień dzisiejszy uważam bayern za słabszy zespół niz Real.
za takie cos nieraz dostawalem ostrzezenia :idea: :roll:

widze ze Fieldy faktycznie nie wie dlaczego spytalem go o powiazanie Ruuda i Lucio...taka mala dygresja co do tego hattricka VanNisterloya :idea:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2006, 23:14

olson - odniosłem się do wypowiedzi ludzi od Realu i Bayernu - bo tylko ten moment widziałem.
Gomez pisze:za takie cos nieraz dostawalem ostrzezenia
zadowolony ? nie odpisuj :!:

Nie jestem uprzedzony do Bayernu - zwyczajnie uważam, że sa słabi od Realu.
olson pisze:Wczesniej chociazby z jubileuszem Kahna
to nie było czepianie się klubu, tyko kibiców na forum, którzy jakby zapomnieli o tym wydarzeniu. 100 mecz w LM - to jest coś,
olson pisze:Takie pisanie jest tak samo glupie
uwazaj co piszesz
olson pisze:Van Nistelrooij to swietny zawodnik i w meczu z Bayernem na takie same szanse ustrzelic 3 bramki jak chociazby Makaay
nie zgodze się - Ruud jest w dużo lepszej formie - ile Ruud strzelił goli w tym sezonie, a ile Makaay ? Myślę, że Ruud jednak wiecej. I dlatego własnie ma większe szanse na stzrelenie gola niż Roy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”