Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 218

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Knursen ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Knursen ASR » 15 gru 2006, 18:02

To będzie niewątpliwie dobry pojedynek. Obydwie drużyny prezentują podobny poziom, choć odrobine lepszy wydaje mi się arsenal i to właśnie ich obstawiam do awansu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2417
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 gru 2006, 18:04

Do lutego Arsenal powinien już całkiem wyzbyć się problemów ze skutecznością. Może do tego czasu wreszcie zobaczymy w tym sezonie starego, dobrego Heńka co jeszcze zwiększyłoby siłę Kanonierów :]

PSV jest teoretycznie wyraźnie słabsze. Są solidną drużyną, ale to nie ten zespół co za Hiddinka, który był w stanie zrobić naprawdę wiele krzywdy najlepszym :P

Patrząc na grę Arsenalu można powiedzieć tylko tyle, że są bezsprzecznym faworytm i powinni sobie dać radę...Chociaż gdyby znów (odpukać) plaga kontuzji... :? Nie wchodźmy na tą drogę jako jedynej nadzieji dla PSV, jednak mają oni mniejszy potencjał i umiejętności od graczy Arsenalu :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 gru 2006, 18:15

Cieszy kolejna wygrana, styl już mniej. Zagraliśmy mało efektownie ale efektywnie. To rozwiązanie jest zdecydowanie lepsze, nawet kosztem tak pięknej gry. Teraz, gdy mamy sporą przerwę od pucharów europejskich, musimy się maksymalnie skoncentrować i w pełni skupić się na Premiership. Strata do Manchesteru jest co prawda spora, ale Chelsea jesteśmy jak najbardziej w stanie jeszcze w najbliższych miesiącach wyprzedzić :wink:

BarArsLyo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarArsLyo » 15 gru 2006, 20:39

Obie ekipy prezentują się słabiej niż chociażby rok temu (Arsenal) czy dwa lata temu (PSV). W bezpośrednim pojedynku wydaje mi się, że lepsza okaże się uznana firma z Londynu :wink:
PSV-Arsenal 1:1 i Arsenal-PSV 2:1
:wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 gru 2006, 22:03

W sumie to ja jestem zadowolony z losowania. Moglo byc lepiej, ale moglismy tez trafic na Barce :? PSV to dobra druzyna. Tak na poziomie Porto. Bedzie ciezko. Do lutego duzo czasu. Wtedy sie bedziemy martwic o nasza skutecznosc. Cyba, ze nie bedzie takiej potrzeby :wink: Oby...

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 15 gru 2006, 23:11

W tym dwumeczu będę z pewnością kibicował PSV... To co pokazał Arsenal w meczu z Porto to po prostu antyfutbol, az przypomina się mecz z Euro 2004 Szwecja - Dania 2-2, gdy wynik ten promował obydwie drużyny...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 14:23

Panowie wraca dziś Heniu do gry przeciwko Portsmouth ? :> Czy jeszcze odpocznie ? Napiszcie jak wygląda sytuacja kadrowe Kanonierów !

Jak nie zagra Henry to może dość do pojedynku "braci" :P Adebayor - Kanu czyli obecny i były Kanonier :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 14:32

Thierry nie zagra na 100%. W ataku wyjdzie zapewne Adebayor z Robinem, na skrzydłach Ljungberg z Hlebem a na środku Gilberto z Cescem. Ten mecz musimy wygrać jeżeli chcemy liczyć się w walce o Mistrzostwo. Portsmouth do najłatwiejszych rywali z całą pewnością nie należy, jednak mimo to stawiam na 3:0 dla nas :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 14:44

Aha to spoko wiem co jest grane. Czyli dwójką w ataku i normalnie klasycznie 4-4-2 - Rosicky jeszcze nie gotów ?

3:0 ? tak pewka ? :roll: Portsmouth spuściło ostatnio z tonu, ale na krótko. Gdy juz sie wydawało ze beda tylko spadać w tabeli, to oni sie obudzili. Ostatnio dość pewne 2:0 z Evertonem. Jak sie nie myle to w tym meczu Taylor strzelił bramke z 35 metrów :shock: Dawno nie było sytuacji że Portsmouth przyjezdzało do Londynu bedac wyżej w tabeli niż Kanonierzy. Ostatnie emcze pomiedzy obiema ekipami to 4:0 i 3:0 dla Kanonierów - a także 0:0 W histori oba kluby grały ze soba 58 razy, z czego Kanonierzy wygrali 24, 20 razy padł remis a 14 razy wygrywali goście. Dziś stawiam 2:0 ale po ciężkim meczu, bramka na 1:0 da luz Kanoniera i potem dokonczą działa. Adebayor i Gilberto :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 14:58

Rosicky jeszcze trochę nie pogra. Powinien wrócić na początku nowego roku :wink:

Dla mnie pewniak. Jak nigdy. Portsmouth bardzo dobrze w tym roku sobie radzi, ale miewa również słabsze momenty. W ich składzie wyjdzie zapewne dwóch ex-Kanonierów: Kanu i Sol :] Mam nadzieję że Campbell będzie prezentował dziś formę taką jak w lutym tego roku :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2417
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2006, 15:03

Rosicky też dzisiaj jeszcze nie zagra. Obie ekipy są ze sobą "na styk" w tabeli, więc będzie ciekawie, choć statystyki są zdecydowanie za Arsenalem. Także porównując ten sezon:

:arrow: Arsenal u siebie w Premiership ma bilans 4:4:0 Bramki 16:4 :]

:arrow: Portsmouth na wyjeździe 2:2:4 Bramki 7:8

Z tego by wynikało, że jednak Arsenal z racji świetnej gry u siebie jest bezsprzecznym faworytem, a i Portsmouth nie błyszczy poza domem :roll: Statystyki jednak nie grają :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 15:21

No tak dwóch byłych Kanonierów: i Kanu i Sol :twisted: zapomniałem o tym drugim. Już teraz po "obiedzie" bo postawiłem na Arsenal jako pewka :wink: Mimo braku Henia czy Rosickiego dadzą rade, choć ostrzegam to nie bedzie łatwy mecz. Bo im dużej 0:0 tym lepiej dla piłkarzy gości. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2006, 16:07

No... Aliadere w pierwszym skladzie :shock: Serdeczne przywitanie :lol:
Wenger zaskoczyl narazie zobaczymy co pokaze Jeremie, szkoda troche Ade...Pewnie wejdzie w drugiej powlowie. Spodziewałem sie, ze naprzeciw siebie stana Kanu i reprezentant Togo. Oby Wenger trafil ze swoim pomyslem(kuponik)

Robin :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 gru 2006, 16:25

No skład szokujący, a bardzie atak - ja liczyłem na Adebayora a tu prosze. Ale Arsen Wenger wie co robi. Chyba wie ze to naprawde ważny mecz. Może wpuści Ade po przerwie w zależnosci od wyniku. Chyba że coś mu dolega :roll: ?

1:0 mogło być w 1 minucie gdy Robin strzelał głową, a w 5 minucie Freddy na deskach :? odnowienie urazu [?] i Theo na murawie na prawej flance...

P.S. 23 minuta i znów setka :roll: Robin na dobitke po strzela Cesca i prosto w ... James'a :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 16:30

Znów skuteczność :/ Ale przynajmniej strzelamy. Ciekawe co stało się Ljungbergowi, mam nadzieję że to nic poważnego. Wejście Theo spowodowało sporo zamieszania, oby tak dalej. Aliadiere na razie mało aktywny, czekam na zmianę z Adebayorem :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”